Επιλογή προβολέα

Reaction score
0
Καλησπέρα,

Σκοπεύω να αγοράσω έναν προβολέα αλλα εχω πλήρη άγνοια για το τι πρεπει να επιλέξω. Ο προβολέας προορίζεται για χρήση σε καφέ μπαρ. Η απόσταση του προβολέα απο τον τοίχο που θα προλάβει ειναι γύρω στα 2,00 με 2,50 μέτρα και η επιφάνεια προβολής ειναι 4,00 x 2,50 μέτρα. Με μια μικρή έρευνα που εκανα αποφάσισα οτι πρεπει να ειναι short throw έτσι ώστε το μέγεθος προβολής να μην ειναι μίζερο. Η ανάλυση δεν ειναι απαραίτητο να ειναι οτι καλύτερο καθώς τα βίντεο που θα προβάλλονται θα ειναι συμπιεσμένα. Το ποσο που μπορω να διαθέσω ειναι γύρω στα 500 με 600 ευρώ.

Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει στην επιλογή μου;

Ευχαριστώ Εκ των προτέρων

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.002
Θα προβάλλει σε τοίχο; Θα είναι σαν μέρα απο φώτα; Σε τι ανάλυση είναι το υλικό που θα προβάλλεις;

Ένας short throw DLP χρειάζεται, αλλά σ' αυτή την τιμή έχουν πολύ χαμηλή ανάλυση και πολλοί είναι 4:3.

Reaction score
0
Θα προβάλει σε τοίχο και θα προβάλει βίντεο χαμηλής ανάλυσης, μπορει να χρησιμοποιηθεί και για προβολή καμίας ταινίας αλλα η χρήση του επι το πλείστον θα ειναι για να γεμίσει το χώρο παρά για να προβάλει λεπτομέρειες. Επισης συνήθως το μαγαζι εχει πολυ χαμηλό φωτισμό οπότε και εκει οι απαιτήσεις δεν ειναι μεγάλες. Βρήκα πρόσφατα έναν short throw που μπορει να κανει και ειναι ο optoma gt760.

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Reaction score
0
http://www.skroutz.gr/s/10750971/Optoma-HD140X.html#specs

Υπάρχει και αυτή η επιλογή μετα, δεν ειναι short throw και δεν ξέρω απο τα 2,5 μέτρα ποσο μεγαλη οθονη θα προβάλει. Χαμηλότερη ανάλυση γιατι δεν την χρειάζομαι; Επισης να ρωτήσω κάτι ακόμα, εκει που ήταν τοποθετημένος ο παλιός προτζεκτορας του μαγαζιού ειναι και όλες οι καλωδιώσεις, αν σε περίπτωση που ο προτζεκτορας που θα αγοράσω βγαίνει out of range είτε εχει πολυ μεγαλη οθονη είτε πολυ μικρή και θέλω να τον μετακινησω απο τη θέση του υπάρχει προέκταση καλωδίου hdmi για να κουμπώσει στο ηδη υπάρχων καλώδιο;

Ευχαριστώ

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.002
Γιατί δεν θέλεις να διατηρήσεις την παλιά θέση εγκατάστασης;

Δες την απόσταση και το range για τον HD140X: http://www.optoma.nl/distancecalculator/?model=hd140x

υπάρχει προέκταση καλωδίου hdmi για να κουμπώσει στο ηδη υπάρχων καλώδιο
Υπάρχει, αλλά μπορεί να ξεπεραστεί το επιτρεπόμενο μήκος του καλωδίου με αποτέλεσμα να μην κλειδώνει το σήμα. Τότε μπορεί να χρειαστεί repeater ή switch στην ένωση.

Reaction score
0
Θα ήθελα να διατηρήσω την παλιά θέση της εγκαταστάσεις αλλα βλέπω οτι μπορει να θέλω λίγο μεγαλύτερη ή μικρότερη οθονη ανάλογα με τον προτζέκτορα που θα αγοράσω. Για τον λόγο αυτο θα πρεπει να μετακινηθεί ο προτζεκτορας λίγο μπροστά ή λίγο πίσω και επειδη όλες οι καλωδιώσεις περνάνε μέσα απο γυψοσανίδες θα ειναι πολυ δύσκολο να τραβήξω νέες. Για αυτο ρωτάω για προέκταση. Το repeater και το switch ειναι ακριβά; επισης γνωρίζεις αν η optoma εχει καλό service στην Ελλάδα;

Ευχαριστώ!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.429
Members
38.453
Νεότερο μέλος
Xatzisjim