Επιλογή προβολέα

Reaction score
89
Θέλω απεγνωσμένα να παρω έναν προβολέα και έφτασε η ώρα.
Λόγω γάμου (κρεμάλας) που έχει κανονιστεί στις αρχές Οκτώβρη θέλω να είναι οικονομικός (και ένας λόγος που βιάζομαι είναι ότι μετά θα έχουμε και άλλη πιο ισχυρή γνώμη...)
Η τοποθέτηση θα γίνει σε απόσταση περίπου 5 μέτρα και θα είναι πάνω σε μια βιβλιοθήκη. Οριζόντιο shift δεν χρειάζομαι και η οθόνη θα είναι 100". Μου άρεσε αρκετά νομίζω η ιδέα του lg που πήρε ο Μιχάλης σαν τιμή και τεχνολογία.
Όλη η στοιχομηθεία με ουράνια τόξα και πράσινα άλογα με έχει τρομάξει. Εγώ έχω δει σε δυο dlp αλλά δεν είδα τίποτα που να με ενοχλεί, αλλά με φοβίζει το κατά πόσο μπορεί να ενοχλεί κάποιον καλεσμένο.
Ταβάνια έχω άσπρα, τοίχους σχετικά ανοιχτόχρωμους και τα πατζούρια μου είναι άσπρα οπότε την μέρα δεν μπορώ να πετύχω καλή συσκότιση.
Ακόμα και αν θέσουμε ένα ψυχολογικό όριο τα 2000€, περιμένω τις προτάσεις σας.
Δεν ξέρω αν λόγω του ότι έρχονται καινούρια μηχανήματα αυτές τις μέρες αξίζει να περιμένει κανείς για κανέναν μήνα...

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Απάντηση: Επιλογή προβολέα

Όλη η στοιχομηθεία με ουράνια τόξα και πράσινα άλογα με έχει τρομάξει. Εγώ έχω δει σε δυο dlp αλλά δεν είδα τίποτα που να με ενοχλεί, αλλά με φοβίζει το κατά πόσο μπορεί να ενοχλεί κάποιον καλεσμένο.....

Coming Soon in a DLP projector! :142:

Reaction score
89
Υπάρχει και η δυσκολία τοποθέτησης για dlp. Οι optoma x800 (xlv or not) είχαν μεγάλο offset. Οι 200χ και 20 για 100 ίντσες θέλουν κοντά στα 3 έως 3 και κάτι μέτρα. Εγώ θέλω να τον τοποθετήσω στα 4,80 έως 5.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Όλα του γάμου δύσκολα.
Αχ, σου πασάρουνε την "Βασιλειάδου" για να κρατήσουν την Βουγιουκλάκη για τα δόντια τους....
Και σε κάνανε τα καρντάσια να το πιστέψεις κιόλας...δαρμός που τους χρειάζεται......

Όπως λέμε στη γλώσα μας είσαι "λιμαρισμένος"

Reaction score
0
Αλλάζοντας λίγο τα δεδομένα, εγώ θα σου πρότεινα να πας σε κάτι φθηνότερο και απλούστερο.

Αφού:
α) θα χρειαστείς οπωσδήποτε vertical shift (εκτός αν έχεις υπολογίζει το ύψος της βιβλιοθήκης ή δεν σε πειράζει που θα πέσει η εικόνα με στάνταρ θέση προβολέα.
β) όποιο πιθανό offset μπορεί να σε ταλαιπωρήσει ΠΟΛΥ στην εγκατάσταση (αφού θέλεις συγκεκριμένη θέση, πάνω στην βιβλιοθήκη και επιπλέον να πατάει στα πόδια του και όχι ανάποδα)
γ) έχεις την έννοια του rainbow.
δ) κάνεις την σκέψη τι τελικά θα πάρεις με 2000 ενώ τα μοντέλα 'τρέχουν' και μπορεί να βρεθεί καλύτερος στα ίδια λεφτά.

Οπότε προτείνω να πας κατευθείαν σε LCD με shift, χωρίς να να κουράσεις πολύ και επιπλέον να κατέβεις σε χρήματα.

Προσωπικά πήρα έναν 720p Panasonic AX-200 με 980 ευρώ (παρακαλώ: Made in Japan) που πριν τον είδα side-by-side με έναν 800xlv.
Με την ελάχιστη εμπειρία που έχω (το επισημαίνω αυτό για να μην νομίζετε είμαι κανένας γκουρού των προβολέων) αν αφαιρέσεις το μαύρο (που ήταν όντως πιο μαύρο) δεν είδαμε διαφορά.
Στα χρήματα όμως και στην ευκολία τοποθέτησης είδαμε πολύ μεγάλη διαφορά (επίσης να σου πω ότι τον έχω στα 4.7 μέτρα, όπως περίπου και εσύ).
Βέβαια εσύ μπορείς να πας σε LCD 1080p. Νομίζω ότι υπάρχουν κάτι μοντέλα με περίπου 1500 ευρώ.

Επίσης σημείωσε έρχονται και οι προσφορές των Χριστουγέννων και αν βγουν τίποτα νέα μοντέλα ή βγουν τίποτα σε τρελλές προσφορές δεν θα κλαις τα λεφτά σου (αν πας τώρα σε οικονομική λύση αφού σε πιέζει η 'κατάσταση').

Άρα προτείνω στάνταρ LCD προβολέα και επιπλέον οικονομικό.
Το δικό μου σκεπτικό είναι:
Εγώ π.χ. πήρα τον ΑΧ-200 980 ευρώ (που είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και το βλέπω και σαν εισαγωγικό μοντέλο για να μάθω κιόλας) και όταν θα χρειαστεί λάμπα (η και πιο πριν) θα τον πουλήσω 300-400 ευρώ (ελπίζω να πιάνει τόσο). Τότε λοιπόν με ένα ακόμα χιλιάρικο θα παίρνω τα τωρινά μοντέλα των 1800-2000 (βάζω και λίγο φαντασία) και δεν αγχωνόμαστε για τους νέους LCD, LED κ.α. Η' αλλάζω λάμπο και παίρνω και ένα blu-ray. Εξάλλου από ότι διαβάζω η πηγή κάνει τη μεγάλη διαφορά, όχι ο προβολέας/τηλεόραση.
Αν ήμουνα εσύ θα έπαιρνα και το blu-ray/Media player ή ότι HD πηγή θες από τώρα.

Reaction score
89
Ένα μεγάλο θέμα εκτός από την τοποθέτηση είναι και το φως το οποίο επειδή έχω άσπρα πατζούρια δεν μπορώ την ημέρα να το μειώσω πάρα πολύ έτσι ώστε να είναι πολύ σκοτεινά.

Reaction score
0
Ομοίως έχω άσπρα παντζούρια, άσπρα αλουμίνια και σχεδόν άσπρους τοίχους (με ελάχιστη δόση μπεζ).

Μπορώ να τα αλλάξω αυτά??? Δυστυχώς όχι.
Εσύ μπορείς?

Το μόνο που κάναμε πήραμε διπλές κουρτίνες (όχι λόγω του προβολέα, αλλά έτσι έτυχε) που οι έξω είναι πολύ χονδρές και κόβουν σχεδόν όλο το (έξω) φως.

Reaction score
0
Very similar to my amateur eyes with blu-ray.
Maybe not to yours eyes...

Δεν βλέπουν όλοι τα ίδια και επίσης εγώ έχω δει πολύ λίγους προβολείς για να έχω μέτρο σύγκρισης (και επίσης και εμπειρία).
Λοιπόν, εκτός το μαύρο δεν είδαμε αξιοσημείωτη διαφορά. Σε DVD είχαν λίγο περισσότερο διαφορά.
Απλά λέω τι είδαμε.

Μπορεί αν το σύγκρινα με κάποιον ακόμα καλύτερο να έβλεπα την διαφορά και εγώ.

Reaction score
89
Ακόμα δεν αγόρασα προβολέα και επανέρχομαι:
Προσπαθώ με μια οικονομική λύση να καλύψω την "ανάγκη" μου να βάλω έναν ΒΠ σπίτι.
Δεδομένο 1: Απόσταση προβολέα τοίχου περίπου 5μ
Δεδομένο 2: Ο προβολέας θα τοποθετηθεί στο επάνω μέρος μιας βιβλιοθήκης.
Δεδομένο 3: Διαγώνιος εικόνας 100".
Δεδομένο 4: Άσπρα παντζούρια οπότε την ημέρα δεν μπορώ να έχω πλήρη συσκότιση.

Τα δεδομένα αυτά δεν μπορούν να αλλάξουν. Εγώ ήθελα να βάλω έναν Optoma HD20 με βάση οροφής αλλά η γυναίκα μου λέει καλύτερα πάρε κάτι πιο ακριβό με μεγαλύτερο zoom για να μην κρέμετε πάνω από τα κεφάλια μας και να μην κάνει πολύ θόρυβο.

Επιλογές σαν οικονομικότερη βλέπω τον LG AF115 1600 ευρώ. Μετά EPSON TW5000 1900 ευρώ. BenQ W6000 καθώς και ο Panasonic AE4000 (μακάρι να είναι φτηνός για να τον πάρω αυτόν) αλλά και οι καινούριοι EPSON που δεν ξέρω τιμές αλλά δεν ξέρω και αν με το που θα κυκλοφορήσουν θα πέσουν οι τιμές των παλιών μοντέλων.
Βασικά κυρίως είμαι ανάμεσα στους πρώτους δύο λόγο τιμής...

Μια γνώμη σε παρακαλώ...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Re: Επιλογή προβολέα

Α Εγώ ήθελα να βάλω έναν Optoma HD20 με βάση οροφής αλλά η γυναίκα μου λέει καλύτερα πάρε κάτι πιο ακριβό με μεγαλύτερο zoom για να μην κρέμετε πάνω από τα κεφάλια μας και να μην κάνει πολύ θόρυβο.
Εγω τετοια γυναικα θα την εκανα αγαλμα!:126:
Αν μπορεις να παιξεις στην κατηγορια 2.000 + τοτε ο W6000 ειναι
μια πολυ καλη επιλογη.
Επισης ο Optoma HD82
Απο την στιγμη που σε "τρωει" ομως για τον 4000, και καθως δεν
γνωριζουμε ακομα την τιμη του, μηπως να περιμενεις για αυτον?
Βεβαια θα πρεπει να τον δουμε πρωτα αλλα εχω ακουσει
αρκετα καλα λογια...

Reaction score
89
Αν τα έχω καταλάβει καλά τα πράγματα ο HD82 είναι καλός με FI αλλά όχι τόσο φωτεινός όσο ο BenQ W6000 ο οποίος όμως έχει προβληματάκι με την ίριδα και δεν έχει FI.
Αυτά που διάβασα μέχρι τώρα για τον Panasonic είναι καλά και αν η τιμή του είναι παρόμοια με των δύο παραπάνω (κοντά στα 2300) θα τον πάρω, έχει καλά καλούδια (FI, καλό contrast κλπ) και το σχήμα του που δεν αρέσει σε πολλούς και είναι αδιάφορο (και για εμένα) είναι βολικό γιατί δεν έχει μεγάλο βάθος και βολεύει για την βιβλιοθήκη.
Φοβάμαι όμως την τιμή που θα έχει στην Χώρα μας...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Re: Επιλογή προβολέα

Αν τα έχω καταλάβει καλά τα πράγματα ο HD82 είναι καλός με FI αλλά όχι τόσο φωτεινός όσο ο BenQ W6000 ο οποίος όμως έχει προβληματάκι με την ίριδα και δεν έχει FI.
.
Πολυ σωστα!

Φοβάμαι όμως την τιμή που θα έχει στην Χώρα μας...
Και εγω!

Reaction score
89
Είναι πιθανόν πράγματι το "πρόβλημα" με την ίριδα του BenQ W6000 να είναι software και με ένα καινούριο firmware να λυθεί;

Reaction score
2

Οι ρυθμισεις της ιριδας του benq 6000 ειναι Auto kai on/off ?
ΑΝ ναι , πως ειναι με κλειστη την ιριδα (εχει καλυτερο black level και πως ειναι απο φωτεινοτητα και αντιθεση με κλειστη την ιριδα) ?
Για οθονη 90 ιντσες , με κλειστη ιριδα ειναι επαρκης η φωτεινοτητα του ?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.625
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale