Επιλογή προτζέκτορα

Reaction score
0
Καλώς σας βρήκα! Ψάχνω για προτζέκτορα (αποκλειστικά από το Πλαίσιο για λόγους gift card) και είμαι ανάμεσα στους:

Epson EB-X20 ή X18 και

Sony VPL-DW120.

http://www.plaisio.gr/thleoraseis/projectors/projector/Epson-Video-Projector-EB-X20-V11H570040.htm

http://www.plaisio.gr/thleoraseis/projectors/projector/Sony-VPL-DW120-Projector-VPL-DW120.htm

Να ανέβω ψηλότερα χρηματικά δεν υπάρχει η δυνατότητα. Ο προτζέκτορας θα χρησιμοποιηθεί για ταινίες/video κυρίως από laptop ή dvd.

Ο Epson έχει μεγαλύτερη αντίθεση 10000:1 (αντί 2500:1), ενώ ο Sony καλύτερη ανάλυση (1280x800 αντί 1024x768).

Δεν ξέρω τι μετράει περισσότερο (αν και υποθέτω η αντίθεση, μια και ο Sony παρουσιάζεται ως data projector).

Κάθε βοήθεια δεκτή, σας ευχαριστώ!

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.467
Καλώς ήρθες στο AVsite!

Απόκλεισε τον 1024x768, η αναλογία πλευρών 4:3 δεν κάνει ούτε για τηλεοπτικό ούτε για ταινίες. ;)

melina

Cargo 200
Reaction score
46.584
Για τη δουλειά που το θέλεις δεν κάνει κανένας από τους δύο αλλά και σε αυτά τα λεφτά δεν θα βρεις κάτι καλό παρά μόνο σε μεταχειρισμένο και αν. Λείπουν και άλλα στοιχεία όπως που θα προβάλεις, πόσο μεγάλο άνοιγμα οθόνης θες, που θα βάζεις τον προβολέα, που θα κάθεσαι. Πρέπει να διαβάσεις άλλα αντίστοιχα θέματα για να πάρεις μια πρώτη εικόνα ώστε να έχεις μια αίσθηση των πραγμάτων και να κάνεις πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις για να βοηθήσουν τα μέλη.
Πάντως αν δεν μπορείς και δεν θες να ψαχτείς για κάτι άλλο, πιο ακριβό, νομίζω ότι όποιον και να πάρεις τα ίδια αποτελέσματα θα έχεις...διάλεξε το πιο φρέσκο μοντέλο θα έλεγα.

Reaction score
0
Σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις! Όπως έγραψα πιο πάνω, έχω μια δωροεπιταγή από το Πλαίσιο που θέλω να εξαργυρώσω. Οπότε δε θα ψάξω μεταχειρισμένο ή από άλλο κατάστημα.

Το γνωρίζω ότι είμαι εκτός προδιαγραφών με τις επιλογές αυτές, απλά θα ήθελα να μη βάλω επιπλέον χρήματα γιατί δεν περισσεύουν.

Για το που θα τοποθετηθεί αυτό δεν το έχω αποφασίσει, μάλλον όχι σε σταθερό σημείο γιατί το σαλόνι είναι μεγάλο από άκρη σε άκρη (5,5m) και θα πρέπει να τρυπήσω το ταβάνι. Έχω καεί από "μάστορες" και δε θέλω παρτίδες σε αυτή τη φάση. Οπότε μάλλον η λύση είναι πανί σε τρίποδο και τραπεζάκι.

Η άλλη λύση είναι να κινηθώ σε τηλεόραση (που δεν έχω και δε θέλω να αποκτήσω), αλλά με χαλάει η ύπαρξη τηλεόρασης στο χώρο, έστω κι αν δε συνδεθεί με κεραία ποτέ. Φαντάζομαι όμως ότι στα χρήματα αυτά είναι καλύτερη επιλογή.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.161
Members
38.663
Νεότερο μέλος
kyrios_nikos