Επιλογή προτζέκτορα...

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους.

Για λόγους χωροταξικούς, αποφάσισα να αποσύρω την τηλεόραση μου - που έτσι κι'αλλιώς δεν χρησιμοποιείται σαν δέκτης, αλλά σαν οθόνη- και να πάρω κάποιον προτζέκτορα.

Θα προβάλει σε απόσταση 2-2,5 μέτρων, σε σχετικά φωτεινό περιβάλλον - σαλοκουζίνα με καλό φυσικό φως- και τέλος το ανώτατο πλάτος προβολής που μπορώ να αξιοποιήσω είναι ανάμεσα στα 1,5 και 2 μέτρα.

Ερώτηση α:
Μέρα μεσημέρι,θα έχω τη δυνατότητα να δω κάποια ταινία, και για να μπορώ τι πρέπει να υπολογίζω οικονομικά;

(Για να αντιληφθείτε το ύψος των απαιτήσεων μου, η παρούσα τιβί-οθόνη είναι κάποια 32αρα sharp τρι-τετραετίας από την οποία είμαι πλήρως ικανοποιημένος, άρα καταλαβαίνουμε πως δεν πάμε για χαϊεντίστικες καταστάσεις. )

Στη διάθεση σας για όποια άλλη διευκρίνιση θεωρείτε απαραίτητη για να προτείνετε κάτι!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.466
Όσο φως και να έχει ο προβολέας, μέρα μεσημέρι θα είναι απο ξέπλυμα ως αόρατος. Βάλε την TV φάτσα στον ήλιο και θα καταλάβεις τι θα βλέπεις και με τον προβολέα.

Reaction score
255
Κλεινεις τα παντζουρια, τα φωτα, βαζεις βαριες σκουρες κουρτινες για να μην εχεις διαχυση φωτος στο χωρο σου, αλλιως δεν γινεται να δεις εικονα απο προβολεα με φως ημερας, ειναι αηδια. Με αλλα λογια πρεπει ο χωρος σου να’ ναι bat cave. Η αλλη λυση εναι να παρεις μια μεγαλη φτηνη τηλεοραση, εχει σε κινεζικες, τουρκικες, για να βλεπεις ταινιες.
Στο 1,5 μετρο πλατος που εχεις, σου χωραει ανετα 65 ιντσες τηλεοραση και στα 2,5 - 3 μετρα που θα βλεπεις θα εισαι αρχοντας. Τωρα που θυμηθικα, ενας συμφορουμιτης πουλουσε ενα επαγγελματικο μονιτορ 65 ιντσες PANASONIC σε τιμη ’’ γεια σας ’’.

http://www.avsite.gr/forum/threads/panasonic-th-65pf10ek-65-plasma-display.140131/

Last edited:

Reaction score
2.001
Τι χρήματα θες να διαθέσεις για τον προβολέα;
Ένας προβολέας πρέπει να έχει και μια επιφάνεια στην οποία θα προβάλει. Μια οθόνη έχει και αυτή το κόστος της ανάλογα αν είναι χειροκίνητη ή ηλεκτρική, απλή ή με εντατήρες κλπ.
Αν θες να βλέπεις μέρα νύχτα , καλύτερα είναι μια μεγάλη τηλεόραση άνω απο 50 ίντσες. Ο προβολέας δεν κάνει για χώρο φωτισμένο. Πόσο εύκολο θα είναι να έχεις διαρκώς συσκότιση όταν θες να δείς μια ταινία ή κάτι άλλο; Και γενικά ο προβολέας είναι άλλη κατάσταση...πιο ατμοσφαιρικός ρε αδερφέ...

Πλέον με τις τιμές που έχουν οι καλές 50-55 ίντσες τηλεοράσεις μέχρι και 4Κ αγοράζεις ελάχιστα πάνω απο τα 1000 ευρώ. Εντελώς τυχαία αναζήτηση...

Reaction score
0
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, όπως έγραψα σκέφτομαι την αλλαγή για λόγους χωροταξικούς κ όχι οπτικοακουστικούς, αλλάζω τη διαρύθμιση και ο τοίχος που με εξυπηρετεί να πάει η τηλ έχει ένα ένα βιτρό στη μέση και δεν μπορώ να βάλω την υπάρχουσα -ή άλλη- συσκευή.

Ο προβολέας θα βόλευε με μια roller οθόνη στο ταβάνι, αλλά η -τουλάχιστον- αξιοπρεπής απόδοση την ημέρα είναι απαραίτητη.

Ευχαριστώ ξανά!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.129
Members
38.656
Νεότερο μέλος
VKartalidis