Επιλογή LCD και δέκτη DVB-S

Reaction score
0
Θα ήθελα να ζητήσω την βοήθειά σας -τι πρωτότυπο- για την επιλογή νέας LCD.
Με τις λίγες γνώσεις μου έχω καταλήξει στα παρακάτω μοντέλα:

Philips 37PF9731D/10
Sony KDL-40x2000

Η πρώτη φαίνεται πως είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σήμερα, όμως ενώ έχει panel 1080p, δεν έχει είσοδο 1080p (!!!!). Εχει καλύτερη κίνηση και μέτριο μαύρο.

Η δεύτερη, είναι μάλλον περισσότερο "all around", με καλύτερο μαύρο αλλά λιγότερη ευκρίνεια.

Και φτάνουμε στο ζητούμενο: Η συνήθης χρήση θα είναι για θέαση τηλεοπτικού σήματος -κυρίως nova ή ΕΡΤ ψηφιακή-. Δεδομένου ότι και οι δύο έχουν DVB-T δέκτη ενσωματωμένο -άρα λίγα μπορούν να γίνουν για την βελτίωση της εικόνας- καταλήγουμε στον δέκτη της nova. Ο δέκτης είναι ο παλιός -καλός- nokia 9600 με έξοδο scart.
Θα βελτίωνε το σήμα ένας δέκτης με έξοδο HDMI όταν το τηλεοπτικό σήμα είναι δεδομένο;
Υπάρχουν δορυφορικοί δέκτες με scaler;
Μήπως ο scaler των τηλεοράσεων είναι αρκετός;

Οι δύο τηλεοράσεις, έχουν παραπλήσια τιμή. (Η sony είναι περίπου 200€ ακριβότερη, αλλά αυτό δικαιολογείται από τις 3 ίντσες). Μήπως θάπρεπε να δω την amoi 37" και με την διαφορά τιμής να αγοράσω και εξωτερικό scaler; Υπάρχει τέτοιος στα 1000€; Οι scalers που γνωρίζω είναι της τάξης των 3000+ €, τιμές που είναι εκτός budget...

Θα προτείνατε κάποια άλλη TV στα ίδια περίπου χρήματα (μέχρι 2700€);

Ελπίζω να μην κούρασα.

Reaction score
0
Τα HD πανελ που κυκλοφορούν στην αγορά είναι όλα της Sharp, οπότε δεν βλέπω το λόγο για να μην αγοράσει κάποιος κατευθείαν Sharp. Σε 37 θα βγει αρκετά πιο οικονομικά, ενώ σε 42 είσαι λίγο κάτω από το ανώτατο budget σου.

Reaction score
0
Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.
Μήπως μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος ως προς τα μοντέλα στα οποία αναφέρεσαι;

ΥΓ. Νομίζω ότι το ζητούμενο είναι τα ηλεκτρονικά καλούδια που προσθέτει ο κάθε κατασκευαστής στο μοντέλο που βγάζει. Διαφορετικά, θα παίρναμε την φθηνότερη τηλεόραση της κάθε εταιρείας.

Reaction score
0
Δεν είναι προηγούμενης, απλά για κάποιον βλαμμένο λόγο δεν έχει backlight με 4 μήκη κύματος. Έχω δεί όλη την σειρά και η 42 δεν υστερεί σε κάτι. Απλά ισχύει το κλασικό όσο πιο μικρή εικόνα τόσο πιο καλή.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Δεν είναι προηγούμενης, απλά για κάποιον βλαμμένο λόγο δεν έχει backlight με 4 μήκη κύματος. Έχω δεί όλη την σειρά και η 42 δεν υστερεί σε κάτι. Απλά ισχύει το κλασικό όσο πιο μικρή εικόνα τόσο πιο καλή.
Είναι μία γενιά πριν (δηλαδή λίγους μήνες...) το πάνελ και είμαι σίγουρος γι' αυτό...

Γι' αυτό και δεν έχει το ίδιο backlight...

Βέβαια δεν υστερεί ιδιαίτερα σε σχέση με τις υπόλοιπες Sharp...

Reaction score
0
Contrast φωτεινότητα κτλ πάντως είναι δηλωμένα το ίδιο. Σαν καθαρά προηγούμενη γενιά έπαιζε η 45GD1E. Δεν ήξερα όυι η 42 είχε προηγηθεί των υπολοίπων και είχα την απορία με το backlight...

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Παρεμπιπτόντως, είδα χθες τις SXRD της sony.
Σε HD υλικό, είναι απίστευτες. Δυστυχώς, σε τηλεοπτικό σήμα είναι απαράδεκτες. Πιστεύω βέβαια ότι με καλύτερες ρυθμίσεις η εικόνα μπορεί να βελτιωθεί κατά πολύ, αλλά πόσο άραγε....

Πολύ καλή επίσης η σειρά X2000 της Sony, όμως ήδη ξεκίνησε η παραγωγή της 2500 (μία από τις U2500 ή V2500 διατίθεται ήδη).

Αλήθεια η νέα σειρά της amoi, πότε αναμένεται;

Edit: Στο αντίστοιχο thread είδα ότι αναμένονται μετά το Πάσχα.

Reaction score
3
Την Κυριακή είχα την τύχη να παρακολουθήσω το αυστραλιανό GP (είχαμε βάλει ξυπνητήρι από τις 04:00 το πρωί) από το επίγειο σήμα του Alpha, σε μια SXRD A55" με τις standard ρυθμίσεις χωρίς κάποια άλλη παρέμβαση στο σήμα. ΜΑΓΕΎΤΙΚΑ και είμαι έτοιμος να ανεβάσω το συνολικό ποσό που σκεπτόμουν να διαθέσω για τηλεόραση. Αν κάποιος μπορεί να τη φιλοξενήσει σπίτι του, είναι λίγο «παχουλή», θεωρώ ότι είναι η καλύτερη πρόταση για τηλεόραση, αλλά και πολύ καλή τομή τηλεόρασης –προβολέα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef