Επιλογή projector και οθόνης

Reaction score
0
Καλησπέρα,

Είμαι νέο μέλος στο avsite και σκέφτομαι να εισέλθω στο χώρο της βιντεοπροβολής οπότε χρειάζομαι την βοήθεια σας καθώτι άσχετος.
Οι απορίες πολλές δοξα το θεω, όρεξη να χετε να απαντάτε.

Έχουμε και λέμε

Ο χώρος μου είναι σαλόνι 3*5 με ελεγχομενο φωτισμό θα έλεγα.
Αυτή την στιγμή έχω μία τηλεόραση crt sony 26 ιντσων,ενα set home cinema sony dav-dz100 πενταετίας και ένα pc στο χώρο αυτό

Σκέφτομαι την αγορά ενός 720p προτζέκτορα καινούργιου η μεταχειρισμένου και μιας οθόνης προβολής.
Όσον αφορα τους προβολέις (για οθόνη δεν εχω ψάξει και ιδιαίτερα) προσανατολίζομαι σε κάποιον απο τους benq w600, acer h5360, optoma hd600x αν προκειται για καινουγιο

(rainbow δεν ξέρω αν βλέπω και πολύ θα θελα να μάθω αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο καταστημα στη θεσσαλονίκη για να δω απο κοντα καποιους προβολείς)

ή κάτι σαν epson Tw700 η panasonic PT AE900 αν καταλήξω σε μεταχειρισμένο που δεν θα χω και θεμα rainbow. Έχω όμως αρκετούς προβληματισμούς:

1) Υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης του home cinema με τον προβολέα?? γιατι απο πίσω έχει μόνο μία έξοδο scart και τίποτα άλλο.. Η έστω μέσω του pc..
Γίνεται τελοσπαντων ειτε εμμεσα ειτε άμεσα να παιζω εικόνα απο τον projector και να έχω ήχο απο το ήδη υπάρχον hc?

2) O ποροβολέας το πιο πιθανό θα βρίσκεται σε ράφι στον ένα τοίχο και σε απόσταση 4,90 περίπου θα κρεμαστεί η οθόνη (στον απέναντι τοίχο). Είναι ικανό κάποιο απο τα παραπάνω dlp προβολάκια να βγάλει μια εικόνα γύρω στις 80" (1,78 χ 1,00) γιατι αποτι είδα λίγο στο projectorcentral δεν έχουν ικανοποιητικό zoom αυτά που κοιτάω

Γενικότερα πιστεύω όσον αφορά στην εγκατάσταση θα την παλέψω με τους lcd αντίθετα το φοβάμαι αρκετά με τους dlp

3)Οσον αφορα την οθονη σκεφτομουν οτι θα θελα μια ηλεκτρική με αρκετο μαυρο περιθωριο απο πανω γιατι μάλλον θα κρεμαστει αρκετα ψηλα,
κατι σαν 1,80 χ 1,80 με μπολικο μαυρο περιθωριο αν υπηρχε :121: Αν δεν υπάρχει καλώς, θα αναγκαστώ να την κρεμάσω πιο χαμηλά.

Ποιον προτζεκτορα θα προτείνατε και ποια οθόνη? Δυστυχώς το budget ειναι πολύ περιορισμένο 800-850€ max.

Συγγνώμη για το μακροσκελές ποστ,
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.626
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale