Επιλογή projector - πανιού και βοήθεια εγκατάστασης

Reaction score
0
Καλησπέρα!
Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με την επιλογή και εγκατάσταση projector και οθόνης προβολής..
Επειδή σκέφτομαι να διαμορφώσω - αλλάξω λίγο τον χώρο του σαλονιού εκτός από μια τηλεόραση plasma που θα μπει θέλω να βάλω και projector (θα πάω σε κάτι απλό μέχρι 600 Ευρώ - 720p). Χωρίς να έχω επιλέξει projector και πανί θα ήθελα να εκμεταλλευτώ τον χώρο που έχω και να βγάλω 130’’+
Οι διαστάσεις του χώρου είναι 515x340x320 (μήκος/πλάτος/ύψος). Το σπίτι είναι ψηλοτάβανο και δεν ξέρω τι λύσεις θα έχω σε απλά πανιά.. Σκεφτόμουν αυτό το πανί http://www.multirama.gr/products/product?pid=0447172&catid=061200 αλλά οι υπότιτλοι για κανένα λόγο δεν θα είναι στο ύψος του ματιού..
Ο προβολέας όπως και το πανί θα κρεμαστούν αναγκαστικά στο ταβάνι..
Γύρω στα 5 μέτρα θα είναι η απόσταση πανιού-προβολέα και η απόσταση θέασης θα είναι και αυτή από 3έως 5μέτρα(που θα είναι ο μεγάλος καναπές) από το πανί..

Reaction score
2.728
Απάντηση: Επιλογή projector - πανιού και βοήθεια εγκατάστασης

Δες το πανί που δίνω εδώ , φυσικά άλλη κατηγορία από αυτό που σκέφτεσαι .

Επίσης συμβουλή προς συμφορουμίτη , 3,50 είναι ο χώρος μου σε πλάτος , σχεδόν τον γέμισα με την παραπάνω οθόνη σύμφωνα με τα περσινά ηχεία μου και τώρα που αναβάθμισα τον ήχο , η πρέπει να τραβώ μπροστά από την οθόνη τα μεγαλύτερα πλέον ηχεία , η να αλλάξω οθόνη σε μικρότερη .
Αν τώρα ο ήχος δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο για σένα , τότε 132" είναι κινηματογράφος στο σαλόνι σου .

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.621
Για πανί θα σου πρότεινα να αγοράσεις κάποιο με μαύρο πλαίσιο απο πάνω για να κατεβαίνει όσο πιο χαμηλά γίνεται. Για προβολέα μάλλον αυτόν εδώ. Θαρρώ πως δεν έχει lens shift, οπότε θα χρειαστεί προσοχή κατά την τοποθέτηση.
Σύμφωνα με το projector central calculator το κέντρο του φακού θα πρέπει να είναι απο 4,44 ως 4,93 μέτρα απο το κέντρο οθόνης και 29 εκ. πάνω απο την κορυφή της.

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Δες το πανί που δίνω εδώ , φυσικά άλλη κατηγορία από αυτό που σκέφτεσαι .

Επίσης συμβουλή προς συμφορουμίτη , 3,50 είναι ο χώρος μου σε πλάτος , σχεδόν τον γέμισα με την παραπάνω οθόνη σύμφωνα με τα περσινά ηχεία μου και τώρα που αναβάθμισα τον ήχο , η πρέπει να τραβώ μπροστά από την οθόνη τα μεγαλύτερα πλέον ηχεία , η να αλλάξω οθόνη σε μικρότερη .
Αν τώρα ο ήχος δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο για σένα , τότε 132" είναι κινηματογράφος στο σαλόνι σου .
Εσένα πόσο κατεβαίνει η οθόνη σου? και πόσο μαύρο πλαίσιο έχει πάνω?
Από θέμα ήχου έχω σκοπό να βάλω κάτι απλό επίσης σαν αυτό http://www.skroutz.gr/s/333575/Samsung-HT-D555.html

Reaction score
2.728

Πάνω έχει 43cm , γύρω γύρω 4 .
Οι υπότιτλοι είναι χαμηλά στο ύψος των ματιών , στην εικόνα της αγγελίας μου φαίνεται πόσο χαμηλά κατεβαίνει .

Για τα ηχεία που λες δεν μπορώ να σου πω καθώς δεν τα γνωρίζω , αλλά πάντα απέφευγα τα όλα σε ένα , ψάξε καλύτερα για σκέτο ενισχυτή .

Reaction score
0

Εσένα μπορεί να είναι στο ύψος των ματιών εμένα όμως που το ταβάνι είναι 3,2μ θα είναι?
Για αυτό σε ρώτησα πόσο περίπου κατεβαίνει..
Ούτε εγώ τα ξέρω τα ηχεία αυτά.. Έτσι τα εβαλα για να καταλάβεις περίπου που θα κινηθώ..

Reaction score
2.728

Από τέρμα ταβάνι κατεβαίνει 225cm , οι υπότιτλοι γύρω στα 30 από κάτω σε σένα θα είναι στο 1 μέτρο και είκοσι με εικοσιπέντε εκατοστά περίπου από το πάτωμα .

Reaction score
0

Καλησπέρα και πάλι!
Επειδή φτιάχνω το σαλόνι και θέλω να περάσω κάποια καλώδια σε κανάλια κτλ θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με το τι θα χρειαστώ!
Οι συσκευές είναι οι εξής :
1) Τηλεόραση Samsung 51E6500
2) Τηλεόραση Samsung 40’’ (δωμάτιο)
2) Home Cinema LG BH7520T
3) Δορυφορικός δέκτης με hdmi (Δεν ξέρω ακόμα το μοντέλο)
4) Projector (θα αγοραστεί κάποια στιγμή και αυτός αλλά όχι τώρα!)
Οπότε χρειάζομαι :
• Ένα hmdi1 για να συνδέσω την τηλεόραση με το home cinema(blue ray player)
• Ένα hmdi2 για να συνδέσω τον projector με το home cinema(blue ray player)
• Ένα hmdi3 για να συνδέσω τον δέκτη με την τηλεόραση
• Ένα hmdi4 για να συνδέσω τον δέκτη με τον projector
• Ένα hmdi5 για να συνδέσω τον δέκτη με την 2η τηλεόραση (στο δωμάτιο μου)
• Ένα hdmi spliter 1x3 στον δέκτη για να μην βάζω βγάζω καλώδια..
• Οπτική ίνα για να συνδέσω τον δέκτη με το home cinema(αν χρειάζεται)
Εκτός από το δορυφορικό πιάτο που θα μπει υπάρχει ήδη και κανονική κεραία που θα είναι συνδεδεμένες οι τηλεοράσεις..
α) Ο projector αν συνδεθεί με τον αποκωδικοποιητή θα παίζει ήχο από το Home Cinema?
β) Τα Hdmi να τα πάρω 1.4? Το blue ray και η τηλεόραση υποστηρίζουν.. Τα άλλα φαντάζομαι όχι..
γ) Επειδή έχω παραγγείλει ήδη ένα 15μετρο 1.4 θα δουλεύει κανονικά σε συσκευές με 1.3? (Το hdmi2,,4,5 θα είναι 15μετρα)
Θέλω να περάσω ένα κανάλι εξωτερικό για να πάει και γύρω γύρω από τις πόρτες και θέλω να υπολογίσω πόσα καλώδια χρειάζομαι για να δω τι μέγεθος να αγοράσω..
Κάτι τέτοιο εννοώ http://www.google.gr/imgres?imgurl=...IsqJ4gTg6IDoCw&sqi=2&ved=0CCkQ9QEwAw&dur=1103

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.621
Αν και η ερώτηση δεν ανήκει αποκλειστικά σ' αυτή τη κατηγορία:
Πρόσεξες ότι το lg έχει 1 hdmi out; Άρα είτε θα χρειαστείς 1Χ2 hdmi splitter ή πας για κάτι άλλο.
Επίσης πρόσεξες ότι το lg έχει 2 hdmi in; Που πιθανότατα σημαίνει ότι μπορείς να συνδέσεις το δορυφορικό σου δέκτη με το lg κι απο εκεί να στέλνεις εικόνα σε tv ή projector. Μετά βέβαια θα χρειαστείς, άλλο ένα splitter 1X2 (μπροστά απ' το δορυφορικό δέκτη) για να στείλεις στην τρίτη tv.
Οπτική ίνα δε θα χρειαστείς, περνάει ο ήχος απ' το hdmi.
Στις ερωτήσεις σου:
α)ναι
β) και γ) ναι. Το 1.4 απλά έχει μεγαλύτερο bandwith απ' το 1.3, άρα υποστηρίζει θεωρητικά τα πάντα. Προσοχή αν είναι κακής ποιότητας το hdmi, σε τόσες μεγάλες αποστάσεις μπορεί να μη κλειδώνει. Πολλοί είναι αυτοί που βάζουν ethernet καλώδιο και στις άκρες τους τοποθετούν μετατροπέα ethernet σε hdmi.

Reaction score
0

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου!

Αν και με μπέρδεψες λίγο..
Μου λες να βάλω στο δορυφορικό δέκτη ένα hdmi spliter και η μια έξοδος να πηγαίνει στην tv δωματίου και η άλλη να συνδεθει με το lg στο hdmi in και στο hdmi out του lg να βάλω ένα hdmi spliter 1x2 και να στέλνω tv και projector.? Ή καμία σχέση?

Μου προτείνεις δηλαδή να το κάνω αυτό με το καλώδιο Ethernet? Είναι σίγουρα αξιόπιστο?
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να διαθέσω πολλά λεφτά για καλώδια(3x15m) οπότε θα τα πάρω από ebay (τουλάχιστον να πάρω 1.4 ως πιο καινούρια-καλύτερα)

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.621
Re: Απάντηση: Επιλογή projector - πανιού και βοήθεια εγκατάστασης

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου!

Αν και με μπέρδεψες λίγο..
Μου λες να βάλω στο δορυφορικό δέκτη ένα hdmi spliter και η μια έξοδος να πηγαίνει στην tv δωματίου και η άλλη να συνδεθει με το lg στο hdmi in και στο hdmi out του lg να βάλω ένα hdmi spliter 1x2 και να στέλνω tv και projector.? Ή καμία σχέση?

Μου προτείνεις δηλαδή να το κάνω αυτό με το καλώδιο Ethernet? Είναι σίγουρα αξιόπιστο?
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να διαθέσω πολλά λεφτά για καλώδια(3x15m) οπότε θα τα πάρω από ebay (τουλάχιστον να πάρω 1.4 ως πιο καινούρια-καλύτερα)
Καλά κατάλαβες, είναι μια εναλλακτική λύση. Το μειονέκτημα της είναι ότι θα πρέπει να έχεις τον ενισχυτή σε λειτουργία, όποτε θέλεις να δεις δορυφορικό. Μπορείς να κάνεις κι αυτό που σκέφτηκες εσύ, απλά το lg έχει μια μόνο έξοδο hdmi.
Σχετικά με το ethernet. Για μεγάλες αποστάσεις είναι σίγουρα πιο αξιόπιστο απο ένα φθηνό hdmi. Το κόστος του ποικίλει. Για παράδειγμα ένα ζεύγος πάρα πολύ καλών hdmi extenders κοστίζει γύρω στα 100€ + περίπου 10€ για cat6 ethernet καλώδιο.

Reaction score
0

Είναι όντως ένα μειονέκτημα αυτό αλλά αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος δεν νομίζω να έχω πρόβλημα! Το δορυφορικό ούτως ή άλλως δεν θα παίζει και πάντα..

Το ερώτημα είναι αν θέλω να δω μια ταινία μέσω του lg (blueray ή στικάκι) είτε στη τηλεόραση του σαλονιού είτε στον projector θα μπορώ? (με κλειστό για παράδειγμα τον δέκτη)

Εγώ θα χρειαστώ 3 hdmi extenders (οπότε μιλάμε για 180Ευρώ σύνολο) οπότε μάλλον θα αρκεστώ σε 3 hdmi 1,4 (με τα μισά λεφτά..). Αν μπορείς στείλε μου ένα link με καλά hdmi extenders να ρίξω μια ματιά!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.998
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos