Επιλογή smart-tv: FullHD ή 4K στις 42-43''

Reaction score
0
Καλημέρα σας.

Ενδιαφέρομαι για αγορά smart-tv για το σαλόνι.
1) Απόσταση θέασης 3-3,5μ.
2) Διαθέσιμος χώρος νομίζω γύρω στις 42-43'' άνετα, πιο μεγάλη αρκετά πιο δύσκολα.
3) Χρήση: Ταινίες, youtube, βίντεο από το τοπικό δίκτυο & διαδίκτυο, web-tv on demand απο ελληνικά κανάλια. Άντε και μερικές φορές απευθείας πρόγραμμα από τηλεοπτικά κανάλια.
4) Budget γύρω στα 600-700€.

Δεδομένης της ταχύτατης εξέλιξης της τεχνολογίας της εικόνας, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να πάω σε ανάλυση 4Κ για να υποστηρίζει το αντίστοιχο υλικό σε 1-2 χρόνια. Δεν ενδιαφέρομαι για τακτική αλλαγή συσκευής. Η γνώμη σας;

Στα υπόψη μου η παρακάτω τηλεόραση που φαίνεται ότι με καλύπτει σε μια λογική τιμή:
http://www.lg.com/gr/televisions/lg-43UF6907/technical-specifications

Κάποιες προτάσεις/συμβουλές;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
255
Χρειαζεσαι 75 ιντσες τουλαχιστον για να καταλαβεις διαφορα σ’ αυτη την αποσταση.....αλλιως κατσε εκει που καθεσαι αν ειναι να παρεις τωρα 42-43 ιντσες 4Κ και να εχεις υλικο σε 2 χρονια......εγω εχω την 50αρα VT60 και βλεπω στα 2,5 μετρα, την εχω συνηθισει και αρχιζω να την βλεπω μικρη......με το καλο οταν οι OLED ξεπερασουν τις παιδικες ασθενειες και εχουν πεσει αρκετα οι τιμες τους, τοτε και μονο θα παω για 65αρα 4Κ......σε 2 - 3 χρονια απο τωρα.....οπως λεει πολυ σωστα και ο Mitsy, στην αποσταση αυτη δεν θα καταλαβεις καμια διαφορα σ’ αυτες τις ιντσες, οι 42 - 43 ιντσες ειναι πολυ λιγες για 3,5 μετρα αποσταση θεασης.....

Last edited:

Reaction score
0
Ίσως θα βοηθήσει να διευκρινήσω ότι η μέγιστη απόσταση είναι τα 3,5μ και ελάχιστη τα 1,8μ. Επίσης, προς το παρόν δεν έχω καθόλου τηλεόραση, οπότε αναγκαστικά μιλάμε για αγορά. Ο διαθέσιμος χώρος για 47'' είναι απαγορευτικός.

Κάποιες προτάσεις για το τι θα μπορούσα να κοιτάξω με αυτά τα δεδομένα;

Reaction score
384
Αν τα HDMI δεν ειναι HDCP 2.2 αλλα 2.0 η 4Κ τηλεοραση δε θα συμβιβαζεται με τα 4Κ players. Θα πρεπει ολη η αλυσιδα να ειναι 2.2. Αν δεν προκειται ποτε να πσρεις 4Κ μηχανημα δε σε αγγιζει το θεμα, αλλα καλο ειναι να το ξερεις.

Reaction score
0
Οκ, θα το χω υπόψη αν και μάλλον δε θα χρειαστεί. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads