Επιλογη ενισχυτη

Reaction score
0
Χαίρετε. Βρίσκομαι στη διαδικασία να στήσω το πρώτο μου ''σοβαρό'' ( δηλαδή όχι mini micro ). Εχω ηδη παραγγειλει ενα ζευγαρι ηχεια Indigo one με τα εξης χαρακτηριστικα ( Power handling 100 watts with recommended amplifier power 30 to 100 watts per channel. - Nominal impedance 8 ohms - Sensitivity (2.83v @ 1m) 88 db - Frequency response +/- 3db: 48 - 20,000 Hz - Woofer 5" laminated cone - Tweeter 1" titanium dome - Crossover frequency 3.5 khz, bi-wired - HWD 11" x 8" x 11" (8 litres cabinet volume) / weight 13 lb)
Το σύστημα θα τροφοδοτείται κυρίως με μουσική από pc flac, 256kbits mp3 πιθανότατα προσθέτοντας μια καλή εξωτερική κάρτα ήχου με ποιοτικά dac η μέσω της κάρτας γραφικών με hdmi που έχει τη δυνατότητα να δώσει audio. To δίλλημα μου είναι το εξής. Με το budget που διαθέτω για ενισχυτή θα μπορούσα να πάρω ένα Marantz 6003 κλασσικό integrated(250euro). Ομοίως μπορώ να καταφύγω σε ένα παλιό μεταχειρισμένο Quad 33, Nad 3020... Μια άλλη επιλογή θα ήταν ένας μεταχειρισμένος λίγων ετών AV που από ότι παρατήρησα με αυτά τα χρήματα θα μπορούσα να πάω σε ένα Denon AVR-2807 η Marantz SR4001 που προ ολίγων ετών ήταν πανάκριβοι. Για χρήση home cinema έχω ένα σετ 5.1 Philips και οι απαιτήσεις μου δεν είναι μεγάλες. Συμβατότητα με 3D μέσω hdmi 1.4 δεν με ενδιαφέρει. Το ζήτημα είναι η απόδοση τους σαν δικαναλοι θα είναι καλύτερη από ένα budget δικαναλο όπως οι προαναφερόμενοι ? Δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω δόκιμες όποτε η άποψη σας και οι εμπειρίες σας θα ήταν ευπρόσδεκτες.

Reaction score
0
Απάντηση: Επιλογη ενισχυτη

Ξεχασα να αναφερω η μουσικη που ακουω ειναι κυριως classic rock και τα ηχεια μελοντικα θα αντικατασταθουν απο floorstanding. O ενισχυτης θα δουλευει πολλες ωρες σε χαμηλη ενταση η απολυτη ισχυς δεν με ενδιαφερει αλλα κυριως η ποιοτητα. Φανταζομαι θα πρεπει να ειναι αρκετα δυναμικος ειδικα στο μπασο για να αντισταθμισει τις αδυναμιες των ηχειων λογω μεγεθους. Ευχαριστω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Η απόδοση ενός πολυκάναλου ενισχυτή υπολείπεται σαφέστατα σε σχέση με έναν, ακόμα και αρκετά φτηνότερο, δικάναλο. Αν μιλάμε για κοντινές τιμές ούτε κουβέντα.

Τα παλαιότερα μηχανήματα που σκέφτεσαι ήταν ναι μεν εξαιρετικά, αλλά μιας άλλης εποχής. Θα πρέπει δε να είσαι προετοιμασμένος για αρκετά λειτουργικά προβλήματα.

Πας εδώ για τα χρήματα που διαθέτεις και καθάρισες κατά τη γνώμη μου.

Η σκέψη ότι <<ο ενισχυτής θα πρέπει να είναι δυναμικός για να αντισταθμίσει τις αδυναμίες των ηχείων λόγο μεγέθους>> είναι εντελώς λάθος.
Αν σε ενδιέφερε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έκανες άλλη επιλογή ηχείων. Με woofer 5,5 ιντσών χαμηλό γιοκ.

Reaction score
9

Η απόδοση ενός πολυκάναλου ενισχυτή υπολείπεται σαφέστατα σε σχέση με έναν, ακόμα και αρκετά φτηνότερο, δικάναλο. Αν μιλάμε για κοντινές τιμές ούτε κουβέντα.
Με woofer 5,5 ιντσών χαμηλό γιοκ.
+1

Και να προσθέσω ότι δεν έχει νόημα να στήσεις ένα σύστημα για τα συγκεκριμένα ηχεία όταν ήδη έχεις προαποφασίσει ότι θα τα αλλάξεις, καθόσον δεν προσδιορίζεις χρονικά το "μελλοντικά". Μελλοντικά είναι και σε έξι μήνες μελλοντικά είναι και σε έξι χρόνια.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη ενισχυτη

Ούπς δεν είδα το οικονομικό όριο των 250ε.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.939

Aν καταφέρεις να βρεις σε κάποιο Κωτσόβολο τον Sony STR-DA1500ES, που κατάφερα να τσιμπήσω με 223€, θα είσαι πολύ τυχερός. Στο skroutz η τιμή του παίζει πάνω από 500€.

Reaction score
0

Η επιλογή του Sony,που είπε ο φίλος παραπάνω,είναι ιδανική αν βρεθεί.Φοβερή τιμή για τέτοιο μηχάνημα.Αλλιώς δες και αυτόν εδώ.Αρκετά watt,μέσα στον προυπολογισμό σου και αξιόπιστος.

Reaction score
0

Ευχαριστω για την βοηθεια. Για να γινω λιγο πιο κατανοητος, τυγχανει να μενω Αγγλια οποτε οι προσφορες σε demo και μεταχειρισμενα ειναι περισσοτερες. Για παραδειγμα μπορω να παρω απο καταστημα ενα demo Marantz SR4001 AV με 150 ευρω ο οποιος οταν κυκλοφορησε το 2006 ειχε 500+. Σαφως δεν θα ακουγεται σε stereo mode σαν δικαναλο των 500 αλλα μηπως θα ειναι καλυτερος απο budget δικαναλο ? Παρομοιως ενας Denon AVR-2807 που ειχε περι τα 1000 ευρω μεταχειρισμενος ερχεται στα 250. Οι δικαναλοι μεταχειρισμενοι κρατανε τιμη οι AV χανουν πολυ γρηγορα καθως οι hdmi και τα προτοκολα dolby αλλαζουν ταχυτατα. Εχει κανεις καμια εμπειρια απο ακροαση ''ακριβου'' AV αν αξιζει τον κοπο να ψαξω κατι ακριβο σε μεταχειρισμενο με τιμη χωμα ? To ενσωματωμενο DAC που εχουν οι AV προσφερει καποιο πλεονεκτητα σε τροφοδοσια μουσικης απο pc ? Τελος οι AV εχουν δυνατοτητες να συνδεθουν σαν power η pre για ακροαση μουσικης προσφεροντας κατι ? Ευχαριστω.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ενας SR4001 σε στερεο λειτουργια ακουγεται χειροτερα απο δικαναλα μοντελα που εκει μπορει να τα βρεις σε τιμη χωμα, βλεπε Nad c315Bee, Cambridge 340se, Marantz PM6002, κλπ.

Reaction score
4

κατα τη δικη μου γνωμη παντως, ενας SR 4001 ειναι αξιοπρεπεστατος και σαφως καλυτερος απο ενα φτηνο δικαναλο της ταξης των 250-300 ευρω.

Παντως ειχε τυχει να ακουσω καποιες απο τις παλιες σειρες ( των κορυφαιων ομως ) πολυκαναλων (8-10 ετιας) που μπορει κανεις να τους βρει τιμη χωμα (200-300 ευρω)και μπορω να πω οτι ηταν πολυ καλυτεροι απο ολοκληρωμενους συγχρονους μεχρι και ακομα τα 1000 ευρω+. αυτο βεβαια ειναι η δικη μου αποψη.

βεβαια και ο tyler εχει καποιο δικιο..
τα παραδειγματα που φερνει ειναι αξιολογα μηχανηματα για να ξεκινησει και να ζησει κανεις μαζι τους

εγω παντως αν ημουν στη θεση σου θα επαιρνα παλιο κορυφαιο πολυκαναλο ( Pioneer A 06, A 07, A08, Yamaha Az1 , 2 ktl ) . ετσι θα ειχα και 5 καναλια και ποιοτικα ρευματα , που παιζουν το ρολο τους στον ηχο ανεξαρτητα απο εντασεις κτλ.
εκεινη την εποχη ( κοντα 2000 μεχρι 2002, 03 ), στους καλους AV ενισχυτες δινοταν πολυ περισσοτερη εμφαση να παιζουν και σαν δικαναλοι απ οτι σημερα. αυτο το επιβεβαιωνουν και οι κατασκευες τους, που ειναι πραγματικα φοβερες, και η στανταρ εγκατασταση phono, και οτι η μοδα της εποχης ηταν οτι ενας τετοιος ενισχυτης μπορουσε (τυπικα) να υποκαταστησει εναν δικαναλο ως ενα σημειο

αυτα

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Επιλογη ενισχυτη

κατα τη δικη μου γνωμη παντως, ενας SR 4001 ειναι αξιοπρεπεστατος και σαφως καλυτερος απο ενα φτηνο δικαναλο της ταξης των 250-300 ευρω.
Από έναν δικάναλο των 250-300, γενικά και αόριστα, μπορει. Από έναν καλό δικάναλο των 250-300, αποκλείεται. ;)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

η δικη μου εμπειρια λεει οτι ενας ενισχυτης πολυκαναλος ακομα και του χιλιαρικου, παιζει χειροτερα σε στερεοφωνικη λειτουργεια απο εναν ποιοτικο εισαγωγικο ενισχυτη τυπου Nad, Cambridge, Rotel κλπ κλπ. Ο λογος εχει να κανει καθαρα με Φυσικη και εγκειται στο γεγονος οτι το προενισχυτικο τμημα των πολυκαναλων ειναι πολυ υποδεεστερο γιατι ειναι τεραστιο. Το σημα κανει τεραστια διαδρομη μιας και προκειται για μια πολυπλοκη υλοποιηση σε σχεση με εναν δικαναλο. Γιαυτο οι πολυκαναλοι ακουγονται φτωχοι σε σχεση με τους δικαναλους σε οτι αφορα την ποιοτητα , την αναλυση κλπ. Το σημα "φτωχαινει" μεσα απο το πολυπλοκο κυκλωμα τους φτανοντας στο τελικο σταδιο. Υπαρχουν και αλλες παραμετροι οπως η τροφοδοσια που στους πολυκαναλους τροφοδοτει 7 καναλια κ ενα τεραστιο κυκλωμα κ.ο.κ

Ενας nad C325BEE που ειχα πριν εναμισι χρονο, ειχε μπει σε 3 συστηματα AV αντικαθιστωντας τον πολυκαναλο, απλα για να δει ο ιδιοκτητης τους πως θα παιζε τα μπροστινα του ηχεια σε σχεση με τον AV. Οι 2 απο τους 3 AV ηταν κατηγοριας πανω των 700 ευρω. Οι ιδιοκτητες των 2 απο τα 3 συστηματα, πλεον εχουν ολοκληρωμενο με ht bypass για να οδηγει τα μπροστινα ηχεια τους..

Αν θες κατι για ακροαση μουσικης παρε δικαναλο. Οπως αν ηθελες σπορ αυτοκινητο, δεν θα παιρνες πολυμορφικο. :444:

Reaction score
1.772

εξαρταται απο τα μοντελα παιδια.
εχω εναν sony str-da50es δεκαετιας
που παταει με ευκολια κατι nad,cambridge κλπ.
του 500αρικου.
βεβαια εκεινη την εποχη τα 350.000δρχ.που εκανε
ηταν πολλα και ηταν το δευτερο μοντελο της
εταιριας απο την κορυφη.

Reaction score
0

Ημουν πολυ κοντα να τσιμπησω ενα Marantz SR9300 av, μηχανημα που το 2004-2005 που εβγαινε εκανε 2500 ευρω+. Τελικα εκανα την πιο απλη επιλογη ενος δικαναλου ραδιο-τελικου Yamaha RX-397 με 60 ευρω μαζι με ταχυδρομικα. Πολυ μου αρεσει το ebay. Επομενος στοχος ενας av κατα προτιμηση παλι με τιμη χωμα. Ευχαριστω για τις συμβουλες.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.098
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67