Επιλογη ηχειων . Τα φωτα σας παρακαλώ

Reaction score
480
Καλημέρα. Θα ηθελα την βοηθεια σας για την αγορα ηχειων για το συστημα μου. Συγκεκριμενα , εχω βρει 4 διαφορετικά μοντελα που μου κανουν , μεταχειρισμενα , πανω κατω στην ιδια κατηγορια τιμης.
Ο ενισχυτης που θα τα οδηγησει ειναι ο CAYIN A 300P , 2X20W , push-poul σε υαξη Α.
Τα ηχεια ειναι τα παρακάτω:

Jamo 707i
http://www.canuckaudiomart.com/details/152339-jamo_707i/images/182532/

tannoy sensys dc2
http://www.soundimage.gr/product.php?id_product=4359

musical fidelity Kelly kt2
http://www.users.on.net/~wells469/index.htm/Kelly/Kelly KT2.pdf

roister status 8.2
http://www.avmentor.gr/reviews/roister_status_8_2_0.htm

Το δωματιο ακροασης ειναι περιπου 50τμ αλλα σε γωνια ,. η αποσταση μεταξη των ηχειων μπορει να ειναι περιπου 2,5μ και καπου εκει και η θεση ακροασης.

Αν διαλεγα καθαρα απο αποψη αισθητικης και πιο συμφερουσας αγορας απο εμενα η σειρα επιλογης μου θα ηταν η εξης :
tannoy sensys dc2
Jamo 707i
roister status 8.2
musical fidelity Kelly kt2
Επειδη ομως το βασικο ειναι ο ηχος , και κυριος η καλη συνεργασια μεταξυ ενισχυτη και ηχειων , και μιας και δεν υπαρχει δυνατοτιτα ακροασης , γιαυτο ζητω την βοηθεια σας
Ευχαριστω.
Να πω οτι τα ηχεια θα τα χρησημοποιησω μερικους μηνες και μετα ολο το συστημα θα μεταφερθει σε αλλο , δευτερευον αλλα παρομοιο χωρο ακροασης.σε τμ αλλα με καλυτερη αρχιτεκτονικη.(παραλληλογραμο δωμαιο)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
τα Tannoy κατεβαινουν πολυ χαμηλα ωμικα, δεν θα τα προτιμουσα για αυτου του ειδους την ενισχυση.

Reaction score
480
Τα roister δεν τα προλαβα. Παμε για τ'αλλα....
Αν υπαρχει και καποια αλλη προταση δεκτη (παντα για μεταχειρησμενο...)

Reaction score
7.089
50 τετραγωνικα με ενισχυτη 20 watt (εστω ποιοτικο λαμπατο)......σιγουρα ηχειο με υψηλη ευαισθησια και απο αυτα που αναφερεις το kelly kt2 ειναι μαλλον μονοδρομος. Τα jamo 707 ξεχνα τα,θελουν ισχυ για να κουνηθουν τα εσωτερικα γουφερ (υπογουφερ ουσιαστικα).Μιλαμε ομως για ηχεια 15 ετων οποτε θελουν ψαξιμο και να τα ακουσεις προσεκτικα πριν κανεις καποια κινηση.

Reaction score
208
@Vintage hi-fi john ...Γιάννη δυστυχώς αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει κάποιος
κάτοχος λαμπάτου ενισχυτή, ειδικότερα εάν θέλει να καλύψει πολλά τετραγωνικά.
Απο τα προαναφερθέντα ηχεία, τα kelly φαντάζουν (και είναι) μονόδρομος, με το ρίσκο
βέβαια της ομολογουμένως χρονικής (και μή) φυσιολογικής φθοράς τους
Άκουσε τα και επεξεργάσου τα εάν μπορείς, προκειμένου να διαπιστώσεις στο κατά
πόσο σου ταιριάζουν και είναι σε φυσιολογική κατάσταση.

Ωστόσο θεωρώ, οτι πάντα θα σε βασανίζει η σκέψη (όπως άλλωστε τυχαίνει και στη
δική μου περίπτωση) πώς θα ακουστεί ο ενισχυτής σου με κάποιο πραγματικά αξιόλογο
ηχείο που θα αναδείξουν τις αρετές του, όπως κάποιο απο τις μεγάλες σειρές της tannoy,
klipsch (π.χ. heresy), living voice, zingalli κ.ο.κ. με πολλαπλάσιο όμως κόστος απο το
προαναφερθέν.

Καλή επιτυχία στην αναζήτηση σου και γράψε εάν τελικά καταλήξεις κάπου και μια
πρώτη εντύπωση.

Reaction score
74
τα Kelly τα ακούω συχνά σε φίλο , πολύ μουσικά ηχεία με πολύ καλούς όγκους , ο συγκεκριμένος τα οδηγεί με push pull γύρω στα 80 Watt.

Reaction score
480
Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις. Η αγορα των ηχειων ειναι και η πιο δυσκολη σε ενα συστημα. Θα προσπαθησω να ακουσω καποια απο αυτα με τον ενισχυτη μου , αν και δυσκολο. Σαν μετρο συγκρησης εχω τα φανταστικα κατ'εμε sansui sp-x6 , που ομως ειναι για μικροτερο χωρο (για 30τμ. θα ηταν τελεια) Αν δεν υπηρχε αυτη η παραμετρος δεν θα σκεφτομουν να τα αλλαξω.
Εχω ξεκινησει την κατασκευη ηχειων κορνας , αλλα θα μου παρει καποιους μηνες η ολοκληρωση τους μιας και το συγκεκριμενο σχεδιο ειναι αρκετα δυσκολο και ο ελευθερος χρονος περιορισμενος.(θα κανω παραλληλα παρουσιαση της κατασκεβης) Μεχρι τοτε χρειαζωμαι ηχεια , που και μετα δεν θα πανε φυσικα χαμενα.

Τα Monitor Audio που μου προτεινατε δεν τα γνωριζω. Θα προσπαθησω να τα ακουσω , φαινωνται ενδιαφεροντα.
Παντως και τα tannoy και τα jamo παιζουν στους ιδιοκτητες τους με μικροτερους ενισχυτες απο τον δικο μου ικανοποιητικα (κατα τα λεγομενα τους). Πρεπει να βρω τροπο να τα ακουσω....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis