Επιλογη και τοποθετηση ηχειων (κατοψη χωρου)

Reaction score
403
Μετα απο σχεδον 4 μηνες ειναι ξανα σε στοκ τα
Teufel System 5 THX Select 2 "Cinema 5.2"

και σκεφτομαι σοβαρα την αγορα τους.
Ο ενισχυτης που θα τα συνοδευει ειναι ο Onkyo 5007.

To μονο που με προβληματιζει ειναι η τοποθετηση τους και το αν θα μπορουν να αποδοσουν σωστα σε ενα δωματιο 5χ3.

Παρακατω εχω κανει μια κατοψη του δωματιου

μπορουν να δουλεψουν σωστα σε αυτο το χωρο ή να κοιταξω για τιποτα αλλο?

παραθετω και τις διαστασεις των ηχειων:
S 500 FCR THX Select 2 Front-/Center-/Rearspeaker
Dimensions (W x H x D) 31.80 x 21.00 x 16.00 cm

S 500 D THX Select 2 Dipole speaker
Dimensions (W x H x D) 24.60 x 32.00 x 15.60 cm

S 5000 SW THX Select 2 Subwoofer
Dimensions (W x H x D) 37.00 x 54.60 x 47.50 cm

τα σαμπ ειναι και 2!!

μερικες ακομα ερωτησεις που εχω
1) Σε ποιο μερος ειναι καλυτερο να τοποθετηθει ο ενισχυτης (ετσι ωστε να αποφυγω και την αγορα μεγαλων καλωδιων που λογικα θα ειναι ακριβοτερα)?
2) τι καλωδια θα πρεπει να παρω για να συνδεσω τα ηχεια (και περιπου ποσο κοστιζουν)?
3) θελω να τοποθετησω τον προτζεκτορα σε βαση τοιχου (οχι οροφης) σε τι υψος ειναι καλυτερα και που μπορω να βρω τετοιες βασεις?
4) Για καλωδια ρευματος για τον 5007 τι να κοιταξω? χρειαζεται και ο προτζεκτορας (θα συνδεθει σε ups)?
5) Την οθονη πρεπει να την σκεπαζω/καθαριζω? γενικα κατι που πρεπει να προσεξω?
6) επειδη στα δεξια υπαρχει παραθυρο και απο οτι διαβασα τα διπολα πρεπει να εχουν τουλαχιστον 10εκατοστα απο τους πισω τοιχους..μπορω να το τοποθετησω πριν το παραθυρο και να αποδιδει σωστα?

Οι 120΄΄για θεασεις υλικου 16χ9 (1:75:1) τα σχεδον 4μετρα ζαλιζουν λιγο...αλλα για 2:35:1 και 4χ3 (1:33:1) ειναι ΣΟΥΠΕΡ!

οπου υπαρχει πορτα, παραθυρο ή εξωπορτα υπαρχουν μαυρες black out κουρτινες..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Ξεκινώντας θα σε ρωτήσω που θα μπεί το εμπρός δεξιά ηχείο μιας και όπως φαίνεται απ το σκαρίφημα η πόρτα λογικά θα βρίσκει πάνω του όταν ανοίγει.

Reaction score
403
Απάντηση: Re: Επιλογη και τοποθετηση ηχειων (κατοψη χωρου)

Ξεκινώντας θα σε ρωτήσω που θα μπεί το εμπρός δεξιά ηχείο μιας και όπως φαίνεται απ το σκαρίφημα η πόρτα λογικά θα βρίσκει πάνω του όταν ανοίγει.
δεν υπαρχει νομιζω λογος να ανοιγει μεχρι τερμα.. αποσταση της οθονης απο τον πισω τοιχο ειναι 80 εκατοστα οποτε ισως μπορει να μπει εκει πισω...

η οθονη ειναι σε υψος 1 μετρο απο κατω..για να μποροθν να μπουν τα ηχεια με τις βασεις τους...απο οτι τα ειχα υπολογιση, τα ηχεια πανω στις βασεις φτανουν τα 90 και κατι εκατοστα..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Οκ.
Αν και το σετ μου φαίνεται λιγάκι υπερβολικό για έναν χώρο 15τμ,έχει το πλεονέκτημα των 2 σαμπ(δίνει περισσότερες δυνατότητες να βρείς την ιδανική τοποθέτηση για να καλύτερο έλεγχο των χαμηλών,αλλά με λίγο παραπάνω κόπο.).
Όσον αφορά την τοποθέτηση του ενισχυτή τον βάζεις(μαζί με το player) είτε κοντά στην οθόνη(κοντύτερα καλώδια πρός τα ηχεία) είτε κοντά στον βιντεοπροβολέα(κοντύτερα καλώδια hdmi).Προσωπικά θα επέλεγα την δευτερη λύση μιας και τα hdmi καλό είναι να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα.

Για καλώδια ρευματός άσε αυτά που έχει επάνω.Μια χαρά είναι.Όπως και του προτζέκτορα.Ναι καλό θα ήταν να μπεί σε ένα UPS για να μην πάθεις καμιά ζημιά από καμιά διακοπή ρεύματος.

Τα δίπολα πρέπει να έχουν πολύ παραπάνω από 10 πόντους.Βάλτα ακριβώς μπροστά απ το παράθυρο και θα είναι μια χαρά.Αν μπορέσεις να φέρεις και καμιά 20αριά πόντους πιό μπροστά τις πολυθρόνες ακόμα καλύτερα.

Reaction score
403
Απάντηση: Επιλογη και τοποθετηση ηχειων (κατοψη χωρου)

Για πειτε ρε παιδια να προχωρησω στην αγορα τους?
Τι καλωδια θα χρειαστω για να τα συνδεσω?
ο ενισχυτης εχει banana plugs...

Reaction score
403

καμια βοηθεια!!
Ειναι καλυτερα με βαση αυτο το χωρο, να παρω το σετ με τα διπολα ή αυτο με τα surround?
θα παει ενας φιλος μου αμερικη σε λιγο καιρο...μηπως να του πω να μου φερει κανα καλωδιο απο εκει? ποιο ομως?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Εγώ θα προτιμούσα τα δίπολα.Η θέση είναι σχετικά κοντά για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά τα μονόπολα.

Γιατί τόσο αγχος με τα καλώδια;

Reaction score
403

http://www.freeimagehosting.net/uploads/4578d9fa8f.jpg

ενα λιγο πιο αναλυτικο σχεδιο...

οι ερωτησεις μου..

1) μπορω να βαλω διπολα αναμεσα στο παραθυρο και τον πισω τοιχο (στην περοχη που ειναι 70 εκατοστα)?

2) για τα μπροστινα και το κεντρικο λεω να παρω τις βασεις τους που μαζι με τα ηχεια που 8α ερχονται στα 93εκ απο το εδαφος και απο πανω 8σ ειναι η οθονη...καλα ειμαι? καλα δεν ειμαι, αλλα λεμε τωρα...

3) τα δυο σαμπ ομως? μπορω να βαλω το ενα πισω απο την οθονη (μπροστα απο την πορτα που δεν ανοιγει..με πρασινο χρωμα) και το αλλο καπου στο κεντρο του δωματιου ή διπλα απο τις πολυθρονες?

ειμαι ενα κλικ πριν την αγορα...μια γνωμη ρε παιδια πριν κανω καμια πατατα...και τρεχω και δεν φτανω..

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

δεν ανοιγει το σελιδα , πιδι:142:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Re: Απάντηση: Επιλογη και τοποθετηση ηχειων (κατοψη χωρου)

οι ερωτησεις μου..

1) μπορω να βαλω διπολα αναμεσα στο παραθυρο και τον πισω τοιχο (στην περοχη που ειναι 70 εκατοστα)?

2) για τα μπροστινα και το κεντρικο λεω να παρω τις βασεις τους που μαζι με τα ηχεια που 8α ερχονται στα 93εκ απο το εδαφος και απο πανω 8σ ειναι η οθονη...καλα ειμαι? καλα δεν ειμαι, αλλα λεμε τωρα...

3) τα δυο σαμπ ομως? μπορω να βαλω το ενα πισω απο την οθονη (μπροστα απο την πορτα που δεν ανοιγει..με πρασινο χρωμα) και το αλλο καπου στο κεντρο του δωματιου ή διπλα απο τις πολυθρονες?

ειμαι ενα κλικ πριν την αγορα...μια γνωμη ρε παιδια πριν κανω καμια πατατα...και τρεχω και δεν φτανω..
1)Νομίζω ότι είναι πολύ μικρή η απόσταση για να έχεις σωστή ανάκλαση.Κανονικά πρέπει να είναι ελάχιστα πιό μπροστά απ την θέση ακρόασης.

2)Εμένα μια χαρά μου φαίνεται(εκτός και αν η οθόνη καλύπτει μέρος των ηχείων και δεν το κατάλαβα καλά.Αν ναι τότε πάρε λίγο πιό κοντές βάσεις.Ή κοίτα να μην καλυφθούν τα tweeter).

3)Εκεί πειραματίσου.Δεν υπάρχει χρυσός κανόνας.Αν μπορέσεις ρίξε μια μέτρηση να δεις σε ποιά θέση θα δουλεύουν σωστότερα.
Ή βρες με ακροάσεις που θα σου αρέσει εσένα περισσότερο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

εδω ειμαι αλλα δεν μου ανοιγει το λινκ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ουτε αυτη τη φορα, θα δω απο το σπιτι

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.540
Νεότερο μέλος
Ionianpower