Επιλογη κεντρικου για Definitive BP-10

Reaction score
0
Εφτασε το πληρωμα του χρονου και ενα ζευγαρι Definitive BP-10 που ξεκουραζοταν στην αποθηκη να παρει την θεση του σαν Left-Right σ' ενα χωρο που προοριζεται για Home Theater. Μιας και θα πρεπει ν' αγοραστει καποιο κεντρικο θα ηθελα να ρωτησω αν κατα την γνωμη των ειδημονων του φορουμ η καλυτερη λυση θα ηταν ν' αγοραστει ενα κεντρικο της Definitive (σκεφτομαι το L-C-R 2002) για να ταιριαξει με τα δυο μπροστινα ή θα μπορουσα να εξετασω και αλλες λυσεις? Επισης θα ηθελα να ρωτησω για τα περιφερειακα αν θα μπορουσα να χρησιμοποιησω καποια περισευουμενα Wharfdale Diamond IV και Idealo Line 204 η θα μου κανει μεγαλη διαφορα να αγορασω τα διπολα περιφερειακα της Definitive τα οποια ομως ειναι αρκετα ακριβα (818 ευρω τα εχει ο Σακιωτης) και δεν ξερω αν αξιζει να παω σ' αυτην την λυση.
Ο ενισχυτης θα ειναι ενας Onkyo 876 και ο χωρος ειναι περιπου 5χ4.
Ευχαριστω εκ' των προτερων τα μελη που θα κανουν τον κοπο ν' απαντησουν στον προβληματισμο μου

Reaction score
50
Σχετικά με το κεντρικό, αν μπορείς να πας σε ηχείο ίδιας εταιρίας και σειράς με τα LR, πιστεύω ότι αξίζει. Δε γνωρίζω τα ηχεία σου, αλλά αυτό που σκέφτεσαι να πάρεις είναι αντίστοιχο των μπροστινών; Θέλω να πω, δε σημαίνει ότι αν είναι ίδιου κατασκευαστή θα ταιριάζει ντε και καλά. Αν δε βγαίνει η ίδια σειρά κοίτα τουλάχιστον να πάρεις κεντρικό από τη νεότερη αντίστοιχη σειρά ή τουλάχιστον κάποιο ηχείο (ίδιου κατασκευαστή) που να έχει - όσο είναι δυνατό - ίδια μεγάφωνα με τα μπροστινά σου.

Για τα πίσω, επειδή αναφέρεις ως πιθανή αγορά κάποια δίπολα, εκεί ίσως δεις διαφορά σε σχέση με τα συνήθη ηχεία τύπου βιβλιοθήκης, λόγω καλύτερης διασποράς. Από την άλλη όμως, εφόσον έχεις ήδη κάποια ηχεία (τα οποία έτσι κι αλλιώς κάνουν για surround) γιατί δε δοκιμάζεις να ξεκινήσεις μ' αυτά; Είναι πολύ πιθανόν να μείνεις ικανοποιημένος και να μη χρειαστεί να μπεις σε έξοδα. Ακόμα όμως κι αν θες ν' αναβαθμίσεις σε δίπολα, κοίτα και καμιά άλλη εταιρία... Δεν είναι απαραίτητο να είναι ίδιου κατασκευαστή με τα μπροστινά.

Reaction score
0
Απάντηση: Επιλογη κεντρικου για Definitive BP-10

Το κεντρικο που αναφερω ειναι ιδια σειρα με τα L-R. Ειναι αυτο που προτεινει κι ο κατασκευαστης για να ταιριαξει με τα δυο μπροστινα.
Θ' ακολουθησω την συμβουλη σου για τα περιφερειακα και θα δοκιμασω τα ηδη υπαρχοντα για δοκιμη και αν δεν ειμαι ευχαριστημενος θα παω σε διπολα. Εχεις καποια διπολα κατα νου να μου προτεινεις για περιφερειακα μηπως?

Reaction score
50
Ωραία, άρα για κεντρικό (που είναι και το πιο σημαντικό) είσαι μια χαρά! Για δίπολα αυτά που μ' έχουν ικανοποιήσει προσωπικά είναι της Klipsch και επίσης της Monitor Audio. Τώρα συγκεκριμένα μοντέλα δε θυμάμαι, απλά δεν ήταν ας πούμε η πιο οικονομική σειρά (τουλάχιστον στα Monitor Audio, στα Klipsch δεν είμαι σίγουρος)... Αλλά κοίταξε να δεις, επειδή τα δίπολα δεν είναι και ηχεία που βρίσκεις πολύ εύκολα ν' ακούσεις δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλα εφάμιλλα ή και καλύτερα. Θέλω να πω, δεν έχω ακούσει και τόσο πολλές διαφορετικές σειρές. Επειδή όμως μιλάμε για ηχείο surround, φαντάζομαι ότι πολύ καλές επιλογές θα μπορείς να βρεις και από Teufel, Mirage κτλ. δηλαδή κοίτα γενικά εταιρίες με αξιόλογα προϊόντα σε ήχο Home Cinema.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.275
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale