Επιλογη κεφαλής και pre-pre

Reaction score
5
Το δίλημμα είναι βασανιστικό αλλά υπαρκτό.
Σε Thorens TD160 με TP16 MK1 και βαθμίδες OUAD33 & 405
τι κεφαλή MC θα επιλέγατε στην περιοχή των 200 με 250 euro?
Επίσης εάν χρειαστεί pre-pre, η επιλογή του Pro-ject tube box S, θα ήταν καλή?
Το μυαλό μου πάει σε denon DL103 η 110, βεβαίως η 110 έχει υψηλή έξοδο 1,6mv,υπάρχει λοιπόν ελπίδα ο 33 να την οδηγήσει χωρίς επιπλέον phono και έξοδα.
Ποια είναι γνώμη σας?

S

sk4t4

Guest
Η 110,οπως και η 160,ειναι "παραξενες" κεφαλες.Καποτε,τις ειχα καιι τις δυο.Στην ουσια,δεν ειναι υψηλης εξοδου αλλα μεσης,με αποτελεσμα να εχουν προβλημα με τα ΜΜ phonos.Παντως,αν ειναι να επιλεξεις καποια απο τις δυο,προτιμησε την 160.Μακρια απο την 103.Το κακο με τις Denon ειναι οτι εχουν ακριβυνει πολυ,και αποτομα,εδω και μερικα χρονια.Eχε υπ' οψιν σου και τη Benz Silver,διοτι,δυστυχως,η Benz MC20E2 εχει καταργηθει.

Reaction score
5.933
Το μυαλό μου πάει σε denon DL103 η 110, βεβαίως η 110 έχει υψηλή έξοδο 1,6mv,υπάρχει λοιπόν ελπίδα ο 33 να την οδηγήσει χωρίς επιπλέον phono και έξοδα.
Ποια είναι γνώμη σας?
Πιστεύω ότι σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι προτιμότερη η αγορά μιας καλύτερης ΜΜ κεφαλής. Γιατί με 250 ευρώ όποια MC και να πάρεις θα είναι εισαγωγικό μοντέλο (το φτηνιάρικο δηλαδή της όποιας εταιρείας) ενώ η ΜΜ θα είναι από τα μεσαία μοντέλα και μάλλον θα έχει καλύτερη απόδοση. Για καλή MC πρέπει να πας σε >500 ευρώ (εκτός αν ψάξεις για καμιά μεταχειρισμένη, π.χ πριν μέρες είδα ότι πουλιόνταν Dynavector 17D με 400 περίπου ευρώ).

S

sk4t4

Guest
Θα προτεινα,αν δεν ειχε εκτοξευθει η τιμη της[που'σαι Ζωδιατη]τη Rega Exact,την οποια ειχα, επισης.Διαθετει το συνδυασμο που "σκοτωνει":MM,7.2 mV,fine line διαμαντι,το οποιο ισως και να μην υπαρχει αλλλου,στην κατηγορια τιμης της.Φυσικα,δεν καλυπτει,ηχητικα,ολες τις προτιμησεις.Η θα την αγαπησεις,οπως εγω,η θα τη μισησεις.Αν τη βρεις μεταχειρισμενη,στην πρεπουσα κατασταση, και μπορεσεις να την ακουσεις...
Υ.Γ.Ο μακαριτης,καταφερνε να πουλα τα Rega φθηνοτερα απ' οσο κοστιζαν στην Αγγλια.

Last edited by a moderator:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.582
Ποια είναι γνώμη σας?

- το Pro-ject tube box S είναι phono stage και όχι pre-pre (ή mc step up transformer ) , και στα λε7 του είναι καλό , το budget σου είναι μικρό για mc , καλύτερα mm σε αυτά τα χρήματα , εάν όμως επιμένεις ψάξου σε benz ή Denon

K

kimon

Guest
Επειδή ενδιαφέρόμουν κι εγώ για το θέμα,είχα καταλήξει στις denon dl 301II και benz gold,η πρώτη από μπέη,η αλλη από Ελλάδα (Studio 17).Και οι δύο έχουν καλές κριτικές.Έχει μήπως κάποιος εμπειρία σχετική;

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.582
Επειδή ενδιαφέρόμουν κι εγώ για το θέμα,είχα καταλήξει στις denon dl 301II και benz gold,η πρώτη από μπέη,η αλλη από Ελλάδα (Studio 17).Και οι δύο έχουν καλές κριτικές.Έχει μήπως κάποιος εμπειρία σχετική;

- ακουστικά όχι . . . αν και τι σημασία θα είχε αφού θα την/τις είχα ακούσει σε κάποιο συγκεκριμένο σύστημα σε συγκεκριμένο επίσης χώρο

- όμως έχω διαβάσει πως η denon απαιτεί σχετικά καλύτερο phono stage ήσυχο με αρκετό gain

Reaction score
3.093
Καλές οι denon,αλλά μπελαλίδικες στο σετάρισμα
Πράγματι απαιτεί πολύ καλό phono stage που να διαθέτει και ρυθμίσεις,διαφορετικά...δεν θα παίξει σωστά.Η Benz είναι κεφαλή πασπαρτού,παίζει τα πάντα και συμφέρει

Reaction score
1.380
Η 110,οπως και η 160,ειναι "παραξενες" κεφαλες.Καποτε,τις ειχα καιι τις δυο.Στην ουσια,δεν ειναι υψηλης εξοδου αλλα μεσης,με αποτελεσμα να εχουν προβλημα με τα ΜΜ phonos.Παντως,αν ειναι να επιλεξεις καποια απο τις δυο,προτιμησε την 160.Μακρια απο την 103.Το κακο με τις Denon ειναι οτι εχουν ακριβυνει πολυ,και αποτομα,εδω και μερικα χρονια...
Θα συμφωνήσω για την 110. Την είχα όταν κόστιζε 100 ευρώ, για αυτή τη τιμή ήταν καλή. Αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια πιστεύω ότι έχω υψηλότερη ένταση τώρα με την χαμηλοέξοδη Ortofon παρά με την υψηλοέξοδη Denon πριν. Δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά το αναφέρω. Πάντως σα κεφαλή τη θεωρώ απλά καλή, η Ortofon που την αντικατέστησε είναι πιο μουσική για να το πω απλά. Τέλος θεωρώ ότι όλες οι κεφαλές έχουν ακριβύνει υπερβολικά

...Επίσης εάν χρειαστεί pre-pre, η επιλογή του Pro-ject tube box S, θα ήταν καλή?
Εγώ σε χαμηλής τιμής λαμπάτο δε θα πήγαινα, έχουν συνήθως περισσότερο θόρυβο και χρωματισμό από τα τρανζιστοράτα. Δεν έχω μεγάλη πείρα γιατί πήρα δεύτερο χέρι το Trichord Dino 15 χρόνια πριν και δουλεύει ακόμα άψογα. Όταν μπορείς να το βρεις 300-400 ευρώ δε μπορώ να προτείνω Project.

Reaction score
3.093
Μακριά από phono λαμπάτα,αμαν μ'αυτή τη μόδα,ό,τι νά'ναι παρεμβάλλουμε και μια λυχνία και ελάτε να σας τα πάρουμε

Reaction score
666
Το tube box της project δεν είναι λαμπάτο phono. Είναι phono με τελεστικούς και λαμπάτο buffer στην έξοδο. Μείνε μακριά του. προτίμησε ένα καλό τρανσιστοράτο phono, όπως το προαναφερθέν Trichord Dino.

Reaction score
53
Ποια είναι γνώμη σας?
Σε denon 110 δεν θα πήγαινα , με 43 db gain που έχουν τυπικά τα mm phono stages θα ψυθηριζει , όχι να παίζει .... Εκτός αν έχεις phono με ρυθμιζόμενο gain . Όσο για την 103 η σχέση μου μαζί της είναι αγάπης και μίσους . Εξηγουμε : Δεν έχεις καλό pre pre , forget about it . Δεν ταίριαξε με το βραχιονα ? Ο ήχος σούπα, μπασα φουλ χωρίς πριμο. Δεν την ρυθμισες σωστά (vta , overhang , αζημουθια, και άλλα τέτοια αρρωστα ) ? Έχασες ξανά , ήχος στο περίπου χωρίς εστιαση ... Αν όμως σου κάτσει το τζόκερ και τα προηγούμενα τα πετύχεις , φίλε έχεις έναν υπέροχο ήχο πολλαπλάσιας αξίας της τιμής της . Σε μένα βρήκε καλό σύντροφο σε ένα 1200mk2.

Reaction score
5
Σε denon 110 δεν θα πήγαινα , με 43 db gain που έχουν τυπικά τα mm phono stages θα ψυθηριζει , όχι να παίζει .... Εκτός αν έχεις phono με ρυθμιζόμενο gain . Όσο για την 103 η σχέση μου μαζί της είναι αγάπης και μίσους . Εξηγουμε : Δεν έχεις καλό pre pre , forget about it . Δεν ταίριαξε με το βραχιονα ? Ο ήχος σούπα, μπασα φουλ χωρίς πριμο. Δεν την ρυθμισες σωστά (vta , overhang , αζημουθια, και άλλα τέτοια αρρωστα ) ? Έχασες ξανά , ήχος στο περίπου χωρίς εστιαση ... Αν όμως σου κάτσει το τζόκερ και τα προηγούμενα τα πετύχεις , φίλε έχεις έναν υπέροχο ήχο πολλαπλάσιας αξίας της τιμής της . Σε μένα βρήκε καλό σύντροφο σε ένα 1200mk2.
Βροχερή καλησπέρα,
Ο Quad 33 έχει phono με επιλογές.
Θεση Μ1 για
Low Output Magnetic
0.5-2mViCmlSec 2mV
Θεση Μ2
High Output Magnetic
1.5-6mV/CmiSec και κάποιες άλλες ακόμα.Συνεπώς έχω την αίσθηση ότι η Μ1 θα μπορέσει να οδηγήσει την 110 μια και είναι στα πλαίσια που μας ενδιαφέρουν.Επίσης έχουμε Input l*vel for 0.5V Main Output.Ο 405 θέλει ακριβώς 0.5V.
Τι λέτε?

K

kimon

Guest
Βροχερή καλησπέρα,
Ο Quad 33 έχει phono με επιλογές.
Θεση Μ1 για
Low Output Magnetic
0.5-2mViCmlSec 2mV
Θεση Μ2
High Output Magnetic
1.5-6mV/CmiSec και κάποιες άλλες ακόμα.Συνεπώς έχω την αίσθηση ότι η Μ1 θα μπορέσει να οδηγήσει την 110 μια και είναι στα πλαίσια που μας ενδιαφέρουν.Επίσης έχουμε Input l*vel for 0.5V Main Output.Ο 405 θέλει ακριβώς 0.5V.
Τι λέτε?
Βάσει των όσων βλέπω,η Silver θα ταιριάξει οριακά στη θέση LOW.

Reaction score
5
Καλησπέρα σε όλους,
Αγαπητέ Κύμων, αναντίρρητα η κεφαλή που μου προτείνεις είναι πολύ υψηλής εξόδου και ως προς αυτό φαίνεται να ταιριάζει στον 33,όμως δεν φαίνεται να ταιριάζει στα γούστα μου.Διαβάζοντας στα διεθνή forums διαπιστώνω ότι η κεφαλή είναι εντελώς επίπεδη μαλακιά και ταιριάζει ίσως στους ακροατές που κυρίως ακούν μόνο κλασική.
Γιαυτό επέλεξα την DL110,όπου σε επόμενη επικοινωνία θα αναφερθώ λεπτομερώς.
Ευχαριτώ για το ενδιαφέρον τα ξαναλέμε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas