Επιλογη πολυκαναλου ενισχυτη

Reaction score
6
Καλησπερα και καλως σας βρηκα!:107:

θα ηθελα να με βοηθησετε για την επιλογη ενος πολυκαναλου ενισχυτη, μιας και δεν γνωριζω το παραμικρο. ηχεια δεν υπαρχουν, αν εχετε να προτεινετε και ηχεια, ακομα καλυτερα βεβαια!

ο χωρος που θα βρισκεται το συστημα ειναι 50τ.μ.. Οποτε, φανταζομαι πως θα χρειαστει ενας δυνατος ενισχυτης. η χρηση του θα ειναι ταινιες, αλλα και πολυ μουσικη, οποτε θελω να δωθει προσοχη και σε αυτο το κομματι, ωστε ο ενισχυτης να κανει και τα 2 εξισου καλα αν ειναι δυνατον. το budget για τον ενισχυτη μονο, ειναι max στα 1000€.

ο,τι αλλη πληροφορια χρειαζεται, ζητηστε τη! ευχαριστω!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Επιλογη πολυκαναλου ενισχυτη

η χρηση του θα ειναι ταινιες, αλλα και πολυ μουσικη, οποτε θελω να δωθει προσοχη και σε αυτο το κομματι,
Harman Kardon ή Marantz.

Reaction score
6

Harman Kardon ή Marantz.
ευχαριστω για την απαντηση!
εχεις να προτεινεις καποιον; και αν μπορουσες να μου πεις, γιατι ας πουμε οχι καποιον denon, ή yamaha, ή pioneer;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Γιαμαχα δεν έχω ακούσει τώρα τελευταία.
Οι Denon είναι κατ ουσίαν ίδιοι με τους Marantz απλά με κάποιες επιπλέον ευκολίες και αναλόγως αυξημένη τιμή
Απο Pioneer έχω μακρόχρονη προσωπική εμπειρία.Όπως και απο Marantz.
Και απο Harman πέρασε απ τα χέρια το μικρό της μοντέλο για τεστ(AVR 165).

http://www.avsite.gr/vb/showthread....DC%ED%E1%EB%F9%ED-%E5%ED%E9%F3%F7%F5%F4%FE%ED.

Reaction score
6

για τον harman θα διαβασω για να εχω μια αποψη, μιας και δεν εχω εμπειρια. το μονο που μου εχει κανει αρνητικη σχετικα εντυπωση, ειναι οτι η ποιοτητα κατασκευης του ειναι λιγο "ψευτικη", ετσι μου φαινεται τουλαχιστον, και δεν εννοω εσωτερικα, αλλα το περιτυλιγμα!

marantz εχω ακουσει και μου εχουν αφησει καλες εντυπωσεις, και συγκεκριμενα ο sr5005. δεν ξερω αν ειναι αρκετος ομως για ενα σχετικα μεγαλο χωρο, και αν εχει την καταλληλη δυναμη. ακουστικα σε σχεση με τους denon, ειναι παρομοιοι δηλαδη; και αν ναι, εχοντας στην ιδια κατηγορια τιμης τον marantz sr6006, και τον denon avr-3312, ποιος απ τους δυο ειναι καλυτερος; ο denon φαινεται πιο δυνατος σε εντασεις, και λογικα θα ειναι και πιο νευρικος, ωστε να μπορει να παιξει απο απαλη ησυχη μουσικη, μεχρι "μπαπα μπουπα" ανετα.

Reaction score
6

ακουσα τον marantz sr6006, και τουλαχιστον ως προς τον ενισχυτη, μου αρεσε και κλεινω προς αυτον!
οσο για τα ηχεια, τον ακουσα με τα b&w 683, και klipsch rf-62ii. με τα klipsch εμεινα πιο ικανοποιημενος και σε ενταση, και στην καθαροτητα και αναλυση του ηχου. επισης, ειναι και τα klipsch rf-82ii, των οποιων η τιμη ειναι ιδια περιπου με τα b&w. η δικη σας γνωμη;

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
με τα b&w θα χρειαστεις και τελικο για να τα οδηγησεις σωστα.
με τα klipsch μπορει και να τον αποφυγεις.

Reaction score
6

εχεις να μου προτεινεις κατι για τελικο; αν μπει τελικος, χρειαζεται να παω στον sr6006, ή θα καλυπτομουν και με κατι κατωτερο;

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
εγω εχω επαγγελματικους τελικους και ειμαι ικανοποιημενος , σε αλλους δεν αρεσουν: πχ crown xls
θα μπορουσες να πας και στον 5006 αλλα αργοτερα αν θελεις να βαλεις και αλλους τελικους δεν θα μπορεις δεν εχει αρκετα pre-amp out οπως ο 6006.

Reaction score
15.548

o 6006 ταχει ολα και μπορεις να ανεβασεις την ισχυ του συστηματος μελλοντικα.

δεν σε κυνηγαει κανεις.....

απλα πρεπει να σκεφτεις τις προτεραιοτητες σου και που θες να καταληξεις σαν αποτελεσμα.....

βαλε κατω ποσα θες να χαλασεις για την τρελα σου.....και προχωρα.

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Επιλογη πολυκαναλου ενισχυτη

o 6006 ταχει ολα και μπορεις να ανεβασεις την ισχυ του συστηματος μελλοντικα.

δεν σε κυνηγαει κανεις.....

απλα πρεπει να σκεφτεις τις προτεραιοτητες σου και που θες να καταληξεις σαν αποτελεσμα.....

βαλε κατω ποσα θες να χαλασεις για την τρελα σου.....και προχωρα.

Ελεγα και εγω θα παρει...δεν θα παρει θεση:136:

Η αληθεια ειναι οτι ενισχυτης και ηχεια συνδεονται αμεσα οποτε η οποιαδηποτε αποφαση επιλογης ενισχυτη πρεπει να γινει με κριτηριο τα ηχεια. Βεβαια αυτο που εννοει ο Κωστας ειναι οτι αν η επιλογη των ηχειων απαιτει μεγαλυτερη ισχυ μπορεις να προσθεσεις καποιο τελικο ενισχυτη. Οποτε σε αυτη τη φαση περισσοτερο να σε απασχολει η ηχητικη ταυτοτητα του ενισχυτη (οι χροιες του) και οχι η ισχυ του.

Αν λαβεις υποψη και την παραμετρο της ισοσταθμισης προσθεσε στις επιλογες σου και καποιο μοντελο της Pioneer που προσφερει ισως το κορυφαιο συστημα ισοσταθμισης.

Τα klipsch ειναι ευκολο-οδηγητα ηχεια με καλη ποιοτητα κατασκευης, αρκετα οικονομικα για αυτα που προσφερουν, αλλα θελουν πολυ μουσικο ενισχυτη.

Στις επιλογες των ηχειων προσθεσε τα Monitor Audio και JBL (αν και υπαρχουν και αλλες πολλες αξιολογες επιλογες).

Αν και ειναι αυτονοητο τελικος κριτης θα ειναι οι ακροασεις που θα κανεις.

Reaction score
29.691

Γιατί είναι κορυφαία η pioneer στην ισοστάθμιση? Δλδ οι άλλοι μπρίκια κολλάγανε τόσα χρόνια?
Τα klipsch κορνάρουν, γι"αυτό και θέλουν μουσικούς ενισχυτές. Φωνάζουν μεν σε σινεμά , όμως μουσική δεν ακούγεται απο δαύτα.
Κοίτα για κανά σωστό ηχείο , και μετά σωστό ενισχυτή.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη πολυκαναλου ενισχυτη

Ελεγα και εγω θα παρει...δεν θα παρει θεση:136:

Η αληθεια ειναι οτι ενισχυτης και ηχεια συνδεονται αμεσα οποτε η οποιαδηποτε αποφαση επιλογης ενισχυτη πρεπει να γινει με κριτηριο τα ηχεια. Βεβαια αυτο που εννοει ο Κωστας ειναι οτι αν η επιλογη των ηχειων απαιτει μεγαλυτερη ισχυ μπορεις να προσθεσεις καποιο τελικο ενισχυτη. Οποτε σε αυτη τη φαση περισσοτερο να σε απασχολει η ηχητικη ταυτοτητα του ενισχυτη (οι χροιες του) και οχι η ισχυ του.

Αν λαβεις υποψη και την παραμετρο της ισοσταθμισης προσθεσε στις επιλογες σου και καποιο μοντελο της Pioneer που προσφερει ισως το κορυφαιο συστημα ισοσταθμισης.

Τα klipsch ειναι ευκολο-οδηγητα ηχεια με καλη ποιοτητα κατασκευης, αρκετα οικονομικα για αυτα που προσφερουν, αλλα θελουν πολυ μουσικο ενισχυτη.

Στις επιλογες των ηχειων προσθεσε τα Monitor Audio και JBL (αν και υπαρχουν και αλλες πολλες αξιολογες επιλογες).

Αν και ειναι αυτονοητο τελικος κριτης θα ειναι οι ακροασεις που θα κανεις.

πες του κελεμπια , οτι τοσα χρονια Απο το 00 - τωρα πλην γιαμι οι αλλοι κολλανε μπρικια
πες του οτι συστημα ισοσταθμισης (οχι απλα αποστασεις και db) δεν αξιοθηκαν ποτες τους να σακσουν
πες του (για τα κλιπς)
οτι η μουσικη ειναι σαν τα χρωματα στα πουκαμισα -δεν φορανε ολοι το ιδιο,
και εδω ειναι η σινε κατηγορια , αμα θελει να χαιεντιζει να πυρωσει τις καμιναδες του και να κσαναρθει:143:
αμολα

Reaction score
29.691

Ρε καλώστοναααα !!!!!!!
Μου έλειψες το ξέρεις?
Καιρό είχα να διαβάσω αηδίες.
Μπρίκια κολλάς και συ καημένε , και οι άλλοι οι καημένοι .
Η μουσική είναι οτι χρώμα γουστάρει η ίδια , οχι οτι χρώμα πασάρει η klipsch και η κάθε klipsch.Αλλά αυτό άστο για άλλο μάθημα.
Και επειδή εδω είναι σινέ κατηγορία , σιγά ρε μην φοβηθούμε και κλάσουμε klipsch .

.ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΗΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Οχι σαν κάποια κλιπσόνια που κάνουνε μόνο για υποτιθέμενο σινέ.
Αντε στην παράγκα σου να κλάψεις.:116:

Ps όταν μεγαλώσεις , πάρε κανά σοβαρό εργαλείο , αλλά denon μπας και βρείς την υγειά σου .
Γιατί τόσα χρόνια αλλάζεις μηχανήματα και πετάς λεφτά χωρίς λόγο.
Αντε πάρε κανά denon εκεί μπας και ηρεμήσεις και σου μείνουν και λεφτά για καυσόξυλα , μιας και δεν υπάρχουν δαυλοί η καυλοί πλέον να κάψεις.
Οσο για τα ενισχυτικά σου , ε , τι να πω? για σόμπες καλά θα ήταν , αλλά δεν είναι ούτε καν τάξη Α για να σε ζεστάνουν λιγάκι.
Τι να κάνουμε ο καθένας όπως μπορεί πορεύεται.
Αντε με υγεία το νεοι ετος , να σου φέρει και κανά σοβαρό μηχάνημα , :116:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

γιασου ρε γιανναρε

Last edited by a moderator:

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Επιλογη πολυκαναλου ενισχυτη

Γιατί είναι κορυφαία η pioneer στην ισοστάθμιση? Δλδ οι άλλοι μπρίκια κολλάγανε τόσα χρόνια?
Τα klipsch κορνάρουν, γι"αυτό και θέλουν μουσικούς ενισχυτές. Φωνάζουν μεν σε σινεμά , όμως μουσική δεν ακούγεται απο δαύτα.
Κοίτα για κανά σωστό ηχείο , και μετά σωστό ενισχυτή.
Γιατι εχει εισαγει στο συστημα της περισσοτερους παραμετρους απο τα ανταγωνιστικα συστηματα. Βεβαια εκτος απο μενα και τον Αργυρη υπαρχουν και επαγγελματιες του χωρου να στο επιβεβαιωσουν αυτο.

Τα Klipsch δεν συγχωρουν τιποτα και βγαζουν στη φορα ολα τα κουσουρια του καθε ενισχυτη. Ο,τι δωσεις αυτο ακους. Συνδεσε ενα λαμπατο πανω τους και ακους αλλο ηχειο, αλλωστε αυτα ειναι γνωστα στη μυημενη κοινοτητα. Σε πολλους αυτο δεν αρεσει ενω σε αλλους ειναι συνειδητη επιλογη. Δηλαδη να επιλεγουν ενα "αχρωματιστο" ηχειο με τη περιεργη προικα του. Ολες οι αποψεις σεβαστες αρκει να μην πελαγοδρομει ο καθενας στη σφαιρα του φανταστικου.

Αυτα και χρονια πολλα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.042
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Grigoris1966