Επιλογη 5.1 / Αποριες ...

PGM

Reaction score
0
Καλημερα ,

Θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας στην επιλογη και στην λυση ορισμενων αποριων ως αναφορα τις all in one συσκευες.
Καταρχην το budget είναι σχετικα περιορισμενο (350-400) αφου προκειται για ένα αρχικο συστηματακι 5.1 (1η επαφη /γνωριμια με ηχοσυστημα) που καποια στιγμη θα αλλαξει σε κατι μεγαλυτερο – ποιοτικότερο και κομματι–κομματι συστημα.

Οι συσκευες που υπαρχουν και θελω να συνδεθουν ώστε να μπορεσω να τις αξιοποιησω είναι :
Sony tft 40αρα – WD Live – PS3 .
Θελω λοιπον να συνδεθουν hdmi ή μεσω οπτικης με το ηχοσυστημα ώστε να απολαμβανω «τελειο» ηχο τοσο στις ταινιες οσο και στα παιχνιδακια.
Επειδη από ότι εχω καταλαβει τα ετοιμα συστηματα δεν διαθετουν τοσες υποδοχες θα ηθελα την βοηθεια σας ως το ποιο είναι το καλυτερο.

Επισης , θα ηθελα τα πισω ηχεια να είναι ασυρματα γιατι η διαμορφωση του χωρου δεν είναι η καλυτερη ώστε να τα κρυψω. Ισως να είναι αστεια η ερωτηση αλλα τα ασυρματα εχουν προβλημα με παρεμβολες ? πχ. Αν είναι ένα κινητο κοντα και χτυπαει θα γινεται χαμος στα ηχεια ?

Χιλια ευχαριστω για την βοηθεια …

Reaction score
0
Απάντηση: Επιλογη 5.1 / Αποριες ...

Χμ... λοιπόν, στην τιμή που λές θα βρεις ασύρματα που σίγουρα θα έχεις πρόβλημα παρεμβολών. Όσο για τις εισόδους, επίσης θα είναι περιορισμένες. Άντε να έχουν μια οπτική...
Δυο τινά λοιπόν μπορούν να συμβούν. Η περιμένεις και μαζευεις κανα 200αρι παραπάνω,
ή πας σε μια λύση όπως το logitech Z5500. Προτείνω αυτό γιατί το έχω ακούσει σε 2-3 φίλους (με ps3 και WDTV απάνω) και για τα λεφτά του είναι άκρως εντυπωσιακό. Δεν έχει όμως την κλασσικη φέτα με τα ενισχυτικά και το DVD, που αυτό για μένα είναι πλεονέκτημα. Τα ενισχυτικά είναι μεσα στο woofer, και σου δίνει και ενα πανελακι που πίσω του έχει και οπτικη και coaxial. Μπορείς επίσης να πάρεις και να του βάλεις και ενα switch με οπτικες θυρες ωστε να συνδέσεις και ps3 + wd ταυτόχρονα καταλαμβανοντας μονο την οπτικη. ;)

PGM

Reaction score
0
Σε ευχαριστω για την απαντηση ,bεβαια το γουφερακι ειναι λιγο τερατακι και φοβαμαι οταν το δει η γυναικα μεσα στο σαλονι να φυγει οπως ειναι απο τον 4ο.
Καμμια αλλη προταση ? :)) αν και δεν απορριπτεται βεβαια η Logi :p

Reaction score
0

Δείξε της ενα 12αρι sub πρωτα για να της περάσει η ιδέα πως είναι μεγάλο! :p
H αν θες να το πάρεις, πες της "θα κοψουμε και ενα τζάμι χοντρο στις διαστασεις του σαπμ, θα το ακουμπήσουμε πάνω και θα στο κανω ένα τραπεζάκι μουρλια!" :D

Reaction score
0

PGM

Reaction score
0
Καμμια αλλη προταση παιδια ?

Τελικα θελω οπωσδηποτε ασυρματα ηχεια πισω γιατι δεν γινεται διαφορετικα λογω χωρου. Η ακτινοβολια που εχουν ειναι μεγαλη ? Γιατι με τοσες ασυρματες συσκευες πια μεσα στο σπιτι , ψητοι θα γινουμε !!

Reaction score
0

φευγει λιγο στα λεφτα αλλα πιστευω αξιζει
pioneer lx03
εχει 2 hdmi εισοδους 2 οπτικες εισοδους ειναι ομορφο συμπαγες παιζει πολυ καλα και ειναι και 500w
για ασυρματα ηχεια εχω να σου προτεινω το εξης, βαλε μεγαλα καλωδια για τα πισω και απολαυσε το 5.1 μολις τελειωσει η ταινια παρε τα ηχεια του lx03 και τοποθετησα τα στη βαση τους διπλα στα μπροστινα τα καλωδια πετα τα πισω απο το επιπλο της tv να μην φαινονται. ετσι και αλλιως αμα θες να δεις tv η να ακουσεις μουσικη 2.1 θα παιζουν οποτε τα πισω στα συγκεκριμενα format ειναι αχρηστα.
ελπιζω να σε βοηθησα.

Reaction score
0
αν αλλαξεις γνωμη παντως για τα ασηρματα ηχεια, τσεκαρε αυτο http://www.apothema.gr/Product/5-1-58-62184/Sony/HTD-DWG800.html ημουν ακριβως στην ιδια κατασταση και εγω πριν καπιο καιρο (αντι για wdlive εχω popcorn :) ) και το πηρα και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος
*συγκεκριμενα το ειχα παρει απο εδω http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?17945

Reaction score
0

Γεια σας! Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, σκέφτηκα να θέσω έδω την ερωτησή μου.

Θέλω να αγοράσω έναν av ενισχυτή και ηχεία, για να βλέπω καμία ταινία. Δεν θα το χρησιμοποιώ συχνά, οπότε δεν θέλω να δαπανήσω πολλά μιας και θα κάθεται.

Το ζήτημα που έχω είναι οτι θέλω απαραιτήτως ο ενισχυτής να έχει είσοδο hdmi και να μπορεί να επεξεργάστει εκτός απο ήχο και εικόνα την οποία θέλω να την στείλω απο αυτόν στην τηλεόραση. Ο λόγος γι αυτό είναι οτι απλούστατα για player-πηγή(εκτός των άλλων) θέλω να χρησιμοποιήσω έναν υπολογιστη εφοδιασμένο με blu-ray player, ο οποίος όμως δυστυχώς πολυκάναλο ήχο μπορεί να βγάλει μόνο απο την μοναδική hdmi που διαθέτει(δεν έχει άλλες θύρες που να σου δίνουν ήχο πέρα απο την κλασσική 3.5 jack). Άρα, όπως καταλαβαίνεται, θέλω να στέλνω το σήμα στον av ενισχυτή, αυτός να αναλαμβάνει τα του ήχου και απο κεί η εικόνα να στέλνεται στην τηλεόραση.

Από όσα έχω διαβάσει στο φόρουμ είμαι μεταξύ των εξής επιλογών:
1) Sony ddwg700
2) Sony ddwg800
3) ηχεία teufel kompakt 30 + κάποιον ενισχυτή ικάνο να τα οδηγήσει και ταυτόχρονα να καλύπτει την απαίτηση που έχω παραπάνω θέσει. Δεν ξέρω ακόμη ποίος είναι κατάλληλος και εδώ θα θελά κάποια δική σας πρόταση.

Μεταξύ αυτών των 3 λύσεων ποιό θεωρείται κάλύτερη επιλογή; Επίσης, αν ξέρετε ποία είναι η διαφορά των 2 συστημάτων της sony, δηλαδή εκτός του το ένα είναι πιο καινούργιο μοντέλο και με περισσότερα watt, οι ενισχυτές διαφέρουν κάπου(πχ στα πρότυπα που μπορούν αν αποκωδικοποιήσουν); Θα μπορούσα να γλυτώσω μερικά ευρώ αγοράζοντας το παλαιότερο σύστημα;

Eυχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479
Καλησπέρα και καλως ήρθατε!
Από όσο είδα οι ενισχυτές αυτοί δεν υποστηρίζουν τα νεα φορμά DTS HD / DolbyTruHD αλλά τα κλασσικά Dolby Digital / DTS.Λογικά σε αυτή την κατηγορία δεν νομίζω ότι θα κάνει κάποια διαφορά αυτό και ειδικά με τόσο μικρά ηχεία.

Άλλη λύση είναι κάτι σαν και αυτόν μαζί με τα teufel.Το αν όντως θα παίζει καλύτερα δεν το ξέρω μιας και δεν τα έχω ακούσει.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479
Θα μπορούσα να γλυτώσω μερικά ευρώ αγοράζοντας το παλαιότερο σύστημα;
Ευρώ θα γλυτώστε αλλά τα ηχεία του 1ου μου φαίνονται χειρότερα απ του 2ου,οπότε ζυγήστε τις επιλογές σας.

Reaction score
6
Νομίζω πως τα μοναδικά συστήματα all in one, με HDMI in αυτή τη στιγμή είναι της LG. Έχουν δύο εισόδους μάλιστα.

Παράδειγμα:

LG HB954PB

Είσοδος ήχου - Portable In Yes
Έξοδος βίντεο - Σύνθετη (Composite)Yes
Έξοδος βίντεο - Component Yes Είσοδος ήχου Ομοαξονική Yes Είσοδος ήχου - Οπτική Yes
HDMI - Έξοδος 1 HDMI - Είσοδος 2
Ethernet - RJ45Yes

κλικ

Reaction score
0

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις άμεσες απαντήσεις, ειλικρινά δεν περίμενα τόσο άμεση ανταπόκριση! :107:

Για τα lg που είδα μόνο τα καινούργια έχουν hdmi εισόδους και είναι πιο ακριβά απο τις άλλες επιλογές,οπότε δεν τα σκέφτομαι μιας και δεν χρειάζομαι player...

Με μπέρδεψε κάτι στα τεχνικά χαρακτηριστικά των teufel. Κοίταγα να δώ πόσα watt είναι και διαβάζω δύο νούμερα: "Power handling acc. to IEC standard, long term: 40w" και "Power handling acc. to IEC standard, short term:70w". Tελικά πόσα watt είναι τα ηχεία αυτά;

Σκεφτόμουνα μιας και είπατε οτι πάνω κάτω και οι δύο ενισχυτές είναι παρόμοιοι, να αγόραζα τον ddwg700 και να του έβαζα τα teufel και έτσι να μου μέναν τα δικά του πιό μέτρια ηχεία. Το θέμα είναι οτι δεν ξέρω πόσα watt είναι τα ηχεία και αν ο συγκεκριμένος sony ενιχυτής μπορεί να τα οδηγήσει άνετα και να δώσει το max της απόδωσης τους...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.630
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale