Επιλογη Tv Tuner Εξωτερικο!

Reaction score
0
Καλησπερα σε ολους! μετα απο πολυ σκεψη..σε φαση αηδιας μετα απο τοσο καιρο αποφασισα πως η κλυτερη λυση ειναι να παρω ενα ξεχωριστο tv tuner για την ληψη τηλεοπτικου σηματος στον προβολεα μου
ειμαι αναμεσα σε δυο κομματια της ιδιας εταρειας
Avermedia TVBOX 7
Avermedia TVBOX 9
Η μεγαλη διαφορα...ειναι οτι το δευτερο απο οτιο καταλαβα βγαζει εικονα σε 16"9 kai to PIP
Αξιζει να δωσω αυτα τα παραπανω λεφτα για να παρω το 9 η οχι?εαν καποιος αλλος εχει κατι αλλο να προτινει θα το εκτιμουσα..να σημειωσω οτι μονο για αγωνες θα ηθελα να βλεπω και αντε καμια ταινια...
αυτα!
ευχαριστω πολυ!

Reaction score
3
Απάντηση: Επιλογη Tv Tuner Εξωτερικο!

Δεν έχω κάποιο από τα 2 για να σου πω αν πράγματι αξίζει η διαφορά στα χρήματα.
Αν πάντως η διαφορά έγκειται στο 16:9 και PIP, θα πρέπει να λάβεις υπόψιν ότι σε 16:9 εκπέμπει μόνο ο ΣΚΑΪ και κάπου κάπου καμιά ΕΡΤ, ΝΕΤ και ΕΤ3.
Αν πάντως κάνεις ζάπινγκ τότε το PIP θα σου είναι απαραίτητο.

Reaction score
6
Εγώ έχω το TVBOX7 εδώ και ένα χρόνο.... καλό είναι...υποστηρίζει όμως μόνο 4:3 και αναλύσεις μέχρι 1280x1024

Πριν από 2 εβδομάδες όμως αγόρασα και αυτό:

Watch TV on Display / Analog

V2.0 Analog Standalone TV Box

Nowadays, our A31 is the first TV Box supporting 1440x960 resolutions.
Support 16:9 and 16:10 wide-format!

If you ever wanted to see what TV would look like on your monitor, then we have the solution. The new Genius TVGo A31 is the ideal medium for you to watch TV or video on your TFT / LCD / CRT monitor, up to 1280 x 1024 pixels and first supports 1440x960 pixels, 16:10 wide-format display. This TV/ Video box lets you enjoy different types of entertainment anywhere. With the PIP (picture in picture) re-sizing feature, you can work on your PC and still watch your favorite TV or video programs, without interrupting whatever you're doing.

You can also connect the TVGo A31 to a DVD/VCD player, camcorder or video game, so you can experience more visual and audio entertainment. So ask your sales representative for more information about this the new TVGo A31 TV/video box.

Key features:

* Resolution supports from 800x600 up to 1440x900 pixels
* Full function remote control
* Watch analog TV on TFT/LCD/CRT Monitor
* Picture in picture: Work on PC and watch TV at the same time

απλά ...κορυφαίο...!!!

Θα το βρεις στο πλαίσιο:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=29&product=935042
Διεκρίνυσε όμως πρώτα ότι προκειται για την v2.0 (και όχι για την πρώτη) γιατί η διαφορά είναι στις αναλύσεις (1440χ900) και στα 16:9 , 16:10 φορμά τα οποία η πρώτη έκδοση δεν έχει (φτάνει μέχρι 1280χ1024)
Η v2.0 (που έχω και εγώ) έχει ακριβώς κάτω από το "HDTV quality" στην μπροστινή μεριά του κουτιού ένα αυτοκόλλητο το οποίο γράφει ότι υποστηρίζει WIDE monitors!!
Εντελώς πληροφοριακά εγώ το αγόρασα 69 ευρώ στο κατάστημα Public (έχει μέχρι στιγμής στη Θεσσαλονίκη και στο Βόλο και στην Κύπρο, ενώ ετοιμάζεται και στο Σύνταγμα!!)

Reaction score
6
Από ποιότητα εικόνας πάντως μην περιμένεις και φοβερά πράγματα από τέτοιυ είδους δέκτες.... ότι μπορούν κάνουν, άλλωστε ότι πληρώσεις παίρνεις....
Αν σε ενδιαφέρει η ποιότητα της εικόνας από τηλεοπτικό σήμα, πάρε ένα dvd-recorder με upscaler στα 1080p ....

Reaction score
0
Λεω να παω για το Avermedia 7 μια και ζαπινκ πολυ δεν θα κανω..δεν το θελω για πολλα πραγματα μονο για αγωνες και τιποτα αλλο καια πο οτι βλεπω η αναλυση ειναι 1280χ1024 που δεν ειανι ασχημα..γενιοτερα το τηλεοπτικο σημα στον προβολεα απο οιτι ακουω ποτε δνε ειναι το καλυτερο!
οσο γιαυτο που προτινεις εσυ deliol νοιζω οτι η αναλυση ειναι μικροτερη απο αυτα τα προιοντα της Avermedia
μαλλον θα παω να το χτυπησω

Reaction score
6
Όχι ,δεν είναι μικρότερη η ανάλυση....
Για την ακρίβεια στα Avermedia έχεις ΜΟΝΟ:
640χ480 (4:3)
800χ600 (4:3)
1024χ768 (4:3)
1280χ1024 (4:3)

ενώ στο Genius:
KAI
1280x768 (σε 16:9)
1440x900 (σε 16:9)
ΚΑΙ
1280x768 (σε 16:10)
1440x900 (σε 16:10)
Επίσης το Genius έχει 3 Mode απεικόνισης όταν επιλέξεις "wide" : Normal , δηλαδή με μαύρες μπάρες δεξιά-αριστερά, wide και extend !
Ανάμεσα στα 2 εγώ πάντως που τα έχω προτιμώ το Genius (έχει και multi channel display με 4,8 ή 12 κανάλια - η εικόνα κινείται από το ένα στο άλλο) καθώς και περισσότερες ρυθμίσεις για την εικόνα αλλά και Stereo ήχο (που το Avermedia δεν έχει...)
Άσε που έχει και τα ίδια λεφτά... Απλά επέλεξε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον προβολέα σου...
;-)

Reaction score
4
Υπαρχει κανενα τετοιο εξωτερικο που να εχει μαζι και δεκτη για τα ψηφιακα της Ερτ?

Reaction score
50
Deliol,
το Genius εκτός από VGA έξοδο, έχει και Composite ή S-Video.

αν ναι, το 16:9 το δίνει και στις 2 παραπάνω εξόδους;

Reaction score
6
Δεν ξέρω τι γίνεται με το 16:9 στις άλλες εξόδους...
Αν δεν βιάζεσαι -και αν προλάβω μέσα στο Σ/Κ- θα το δοκιμάσω και θα σου πω...
Δεν βλέπω πάντως το λόγο να μην το κάνει..

Reaction score
50
βασικά πιο πολύ με ενδιαφέρει να έχει 2 εξόδους ώστε η vga να συνδεθεί με PC monitor και η άλλη (composite) με τον προβολέα.

Μάλλον θα το πάρω σήμερα,

thanx for the info !!!

Reaction score
0
Όχι ,δεν είναι μικρότερη η ανάλυση....
Για την ακρίβεια στα Avermedia έχεις ΜΟΝΟ:

ενώ στο Genius:
KAI
1280x768 (σε 16:9)
1440x900 (σε 16:9)
ΚΑΙ
1280x768 (σε 16:10)
1440x900 (σε 16:10)
Επίσης το Genius έχει 3 Mode απεικόνισης όταν επιλέξεις "wide" : Normal , δηλαδή με μαύρες μπάρες δεξιά-αριστερά, wide και extend !
Ανάμεσα στα 2 εγώ πάντως που τα έχω προτιμώ το Genius (έχει και multi channel display με 4,8 ή 12 κανάλια - η εικόνα κινείται από το ένα στο άλλο) καθώς και περισσότερες ρυθμίσεις για την εικόνα αλλά και Stereo ήχο (που το Avermedia δεν έχει...)
Άσε που έχει και τα ίδια λεφτά... Απλά επέλεξε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον προβολέα σου...
;-)
multi channel discplay?kiαναλυσεις σε 16"9?ακουγεται ενδιαφερον..λεω να περασω να το τσιμπησω και α το τεσταρω....εχω τον Epson tw700 ελπιζω να δειχνει καλα...οσο μπορει τουλαχιστον!!χεχε νασαι καλα φιλε μου....
αν και να σου πω την αληθεια πρτη φορα την aκουσα την εταιρεια αυτη:(

Reaction score
10
Εγω εχω ενα Chronos V-Sharp TV Box, το οποιο εχει και component και παιζει και 720p, αν θυμαμαι καλα.
Το εχει το e-shop ( νεα version ) και το megamarket....γυρω στα 80 ευρω.

Δεν εχω ξετρελλαθει κιολας, αλλα ειναι το μοναδικο αν δεν κανω λαθος με component. Δεν εχω και καλη ληψη στη περιοχη μου και ισως να εχει πιο ασθενη δεκτη απο αυτον της τηλεορασης.

Attachments

Reaction score
0
Εγω εχω ενα Chronos V-Sharp TV Box, το οποιο εχει και component και παιζει και 720p, αν θυμαμαι καλα.
Το εχει το e-shop ( νεα version ) και το megamarket....γυρω στα 80 ευρω.

Δεν εχω ξετρελλαθει κιολας, αλλα ειναι το μοναδικο αν δεν κανω λαθος με component. Δεν εχω και καλη ληψη στη περιοχη μου και ισως να εχει πιο ασθενη δεκτη απο αυτον της τηλεορασης.
Ναι το εχω δει αυτο το προιον που ειπες...τελευταια σκεφτομαι να παρω ενα παλιο αποκψωδικοποιοητη φιλμνετ και να τελειωσει η ιστορια!!αλλα δνε ξερω τι ποιοτητα εικονας και ηχου, κυριως εικονας βασικα...και να φανταστειτε οτι ολ αυτα γινονται κυριως για ληψη αγωνων στον προβολεα!ελεοσ πολυ ξεψυρισμα!!!χεχε:crazy_1:

Reaction score
50
...και να φανταστειτε οτι ολ αυτα γινονται κυριως για ληψη αγωνων στον προβολεα!ελεοσ πολυ ξεψυρισμα!!!χεχε:crazy_1:
παρομοίως ...
πήρα τελικά το Genius (με τις χαμηλότερες αναλύσεις όμως) και προς το παρόν το σύνδεσα σε ενα μονιτορ LCD για θέαση TV. Παίζει αρκετά καλά, ελπίζω αυτές τις μέρες να το δοκιμάσω και στον προβολέα και να σας πω εντυπώσεις

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Επιλογη Tv Tuner Εξωτερικο!

Ναι το εχω δει αυτο το προιον που ειπες...τελευταια σκεφτομαι να παρω ενα παλιο αποκωδικοποιητη φιλμνετ και να τελειωσει η ιστορια!!αλλα δνε ξερω τι ποιοτητα εικονας και ηχου, κυριως εικονας βασικα...και να φανταστειτε οτι ολ αυτα γινονται κυριως για ληψη αγωνων στον προβολεα!ελεοσ πολυ ξεψυρισμα!!!χεχε:crazy_1:
Νατη η λυση που εψαχνα για να μην καταπονω το dvd rec! Που το εχω ομως ...θαμμενο; Και ουτε θυμαμαι τι εξοδους εχει (comp εχει;). Παντως στερεο δεν εχει (μονο στα δικα του καναλια).Αλλα βεβαι καμια σχεση σε δυνατοτητες με οσα αναφερθηκαν εδω - αν και απο εικονα σκιζει λογω εσωτερικου ενισχυτη μαλλον.

Reaction score
0
παρομοίως ...
πήρα τελικά το Genius (με τις χαμηλότερες αναλύσεις όμως) και προς το παρόν το σύνδεσα σε ενα μονιτορ LCD για θέαση TV. Παίζει αρκετά καλά, ελπίζω αυτές τις μέρες να το δοκιμάσω και στον προβολέα και να σας πω εντυπώσεις
Κωστα υπαρχει Genius με χαμηλη και υψηλη αναλυση?το ΄λεω αυτ9ο γιατι παραδειγματος χαρη στο πλαισιο εχω δει μονο ενα προιον της εταιρειας με αναλυση 1280χ1024...για το ιδιο μιλαμε?ακομα δνε εχω παρει κατι..δεν ξερω τι να κανω....μηπως το φιλοσοφω πολυ?Η τελικα χρειζεται?:crazy_1::crazy_1::crazy_1::pc::smoking::mad_3:

Reaction score
50
Διεκρίνυσε όμως πρώτα ότι προκειται για την v2.0 (και όχι για την πρώτη) γιατί η διαφορά είναι στις αναλύσεις (1440χ900) και στα 16:9 , 16:10 φορμά τα οποία η πρώτη έκδοση δεν έχει (φτάνει μέχρι 1280χ1024)
Η v2.0 (που έχω και εγώ) έχει ακριβώς κάτω από το "HDTV quality" στην μπροστινή μεριά του κουτιού ένα αυτοκόλλητο το οποίο γράφει ότι υποστηρίζει WIDE monitors!!
Καλημέρα,

εγώ το βρήκα στο πλαισιο του συντάγματος (το τελευταίο κομμάτι, πρέπει να έχει και στον Αλιμο) και ήταν αυτό με μέγιστη ανάλυση 1280χ1024. Όπως λέει όμως o deliol υπάρχει και έκδοση V2 με ανώτερες αναλύσεις.
Αν έχεις TV με τετοιες αναλύσεις ίσως να σου φανεί χρήσιμο. Εμένα δεν με ενδιαφέρει, έτσι κι αλλιώς το σήμα της TV είναι κατά πολύ χαμηλότερο.

χθες το σύνδεσα και στο προβολέα μεσω vga και μπορώ να πώ ότι ήταν μια χαρά. Βασικά όσο καλύτερο σήμα (ληψη) έχεις τόσο καλύτερη εικόνα θα πάρεις (καλα ... μην περιμένεις και HD :) )

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης