Επιπλο - Rack για συσκευες AV...

Reaction score
1
Καλησπερα, θελω να πεταξω το παλιο απλο επιπλακι που εχω για τα διαφορα μηχανηματα που εχουν μαζευτει κατω απο την lcd.

θα ηθελα να εχει αφθονο χωρο αν ειναι δυνατον
να παρεχει καποια προστασια [να κλεινει δλδ αλλα δεν ειναι και απαραιτητο]
και να ειναι ειτε μεταλλικο ειτε ξυλινο.
επισης αν ειναι συναρμολογουμενο, προσαρμοσιμο [τα επιπεδα εννοω]
και μετακινουμενο με ροδακια ακομα καλυτερα αρκει να μην ξεπερνα ενα λογικο οριο τιμης
καθοτι ψαχνω κατι οικονομικο.

θα "στεγασει" 7-8 μηχανηματα που ψαχνουν νεο σπιτι πριν να ειναι πολυ αργα!

μεγιστες διαθεσιμες διαστασεις
1.40μ υψος
1.20μ μηκος
50-60 εκ βαθος

προτιμω μοντερνο σκουροχρωμο design.
οχι μασιφ ξυλο και γενικοτερα ανοιχτοχρωμα...

αυτα, οσοι εχετε διαθεση μοιραστειτε μερικες ιδεες σας.

Reaction score
5
Απάντηση: Επιπλο - Rack για συσκευες AV...

Φιλε μου εγω το εφτιαξα μονος μου. Το μονο αρνητικο ειναι οτι δεν παρεχει καμια προστασια.
Ανεβαζω μια φωτο και αν σε ενδιαφερει σου δινω πληροφοριες για το πως μπορεις να το φτιαξεις.

Reaction score
1

εισαι φοβεροοος! μπραβο για το μερακι σου, εχεις κανει τρομερη δουλεια!
εχω την ιδια ορεξη και θα ηθελα να δοκιμασω κατι τετοιο και σιγουρα το ιδιο θελουν και πολλοι ακομα απο εδω μεσα!
οποτε αν σου ειναι ευκολο και ΟΤΑΝ εχεις ελευθερο χρονο δωσε τις αναγκαιες πληροφοριες σε μας που ψαχνομαστε!

α ξεχασα! αυτος ο 800HD πολυ μουρη ρε παιδι μου!
να τα χαιρεσαι ολα αυτα τα διαβολικα μηχανηματα που εχεις μαζεψει!

Reaction score
5

Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.

Η κατασκευη ειναι πολυ απλη. Πρωτα απο ολα πρεπει να βρεις τους ορθοστατες με τα ροδακια (εγω τους εφερα απο αμερικη γιατι εδω ζηταγαν 10€ το κομματι δηλαδη 260€ για ολους + τα ροδακια).
Υπ'οψιν να μην βαλεις μονο 4 ροδακια αλλα περισσοτερα οπως εγω κυριως για να παρουν βαρος απο το κεντρο και να μην σου στραβωσει το ξυλο απο το βαρος.

Αφου τους εχεις στα χερια σου υπολογιζεις το παχος τους μαζι με το μηκος των μηχανηματων για να δεις τελικες διαστασεις που θα δωσεις (αν θυμαμαι καλα το δικο μου ειναι 155εκ μηκος υπολογισμενο ως 3χ45εκ κενος χωρος + 4χ5εκ ορθοστατες).

Εχοντας τις τελικες διαστασεις κανεις παραγγελεια τα ξυλα (εγω διαλεξα mdf με καπλαμα πανω κατω παζους 2,6 που ηταν το μεγιστο αλλα μπορεις να παρεις και κοντρα πλακε θαλασσης) και κανονιζεις και το τελειωμα που θες να σου κανουν (εγω ζητησα να ειναι ημιστρογγυλο, εσυ μπορει να το θες τετραγωνισμενο).

Αφου παρεις τα ξυλα μετρας για να κανεις τις τρυπες των ορθοστατων (θα τα πιασεις ολα μαζι με νταβιδι και θα κανεις τις τρυπες με μακρυ τρυπανι ταυτοχρονα σε ολα τα ξυλα αφου βεβαια τα εχεις αλφαδιασει πρωτα, διαφορετικα δεν θα πετυχεις ισοροπια). Αν το κανεις βαθυ (60εκ) μπορεις να κανεις και τρυπες με ποτηροτρυπανο στο πισω μερος για να περνανε μεσα τα καλωδια και να υπαρχει μια ταξη (εγω δεν το εκανα γιατι δεν μπορουσα να το κανω βαθυ).

Επομενο σταδιο ειναι το βαψιμο (εγω το πηγα σε λουστραδορο) το οποιο μπορεις να το κανεις και μονος σου αλλα θα σου προτινα να μην το κανεις γιατι δυσκολα θα πετυχεις ομοιομορφια σε ολες τις σανιδες. Αν ομως αποφασισεις να το κανεις μονος σου τοτε το περνας με υδροχρωμα για να παρει το ξυλο το χρωμα που θες και αφου στεγνωσει το περνας με βερνικι διαφανο.

Τελευταιο και πιο ωραιο σταδιο ειναι η συναρμολογιση και ετοιμος για φορτωμα.

Η ολη δουλεια θα σου παρει 2 μερες περιπου (την μια μου εφαγε εμενα ο λουστραδορος).

Συνολικο κοστος 250€ (50€ τα ξυλα, 25€ ο λουστραδορος για καθε σανιδα & 100€ οι ορθοστατες με τα ροδακια και τα μεταφορικα απο Αμερικη).

Αν εχεις καμια απορια ή θες καποια βοηθεια πες και εδω ειμαστε.

Reaction score
1

εγω σ'ευχαριστω για τις πολυ χρησιμες πληροφοριες σου!

λοιπον, παρατηρησα καλυτερα την φωτο σου και σε συνδυασμο με τις οδηγιες διαπιστωνω οτι πραγματι εχεις βαλει πολυ μερακι!

προσωπικα θα ηθελα να επιλεξω κατι απλουστερο σε κοπο και κοστος.
εξηγουμαι: [...κουραγιο!]

1. καταγραφη διαστασεων ακομια μια φορα για επιβεβαιωση.

2. ευρεση φτηνων υλικων [το που να παω δλδ για ξυλεια & περιφερειακα] ειναι αυτο που με απασχολει περισσοτερο.

3. παραγγελια αν ειναι εφικτο ξυλειας ετοιμης βαμμενης στο χρωμα τις επιλογης μου με τρυπες πριν την βαφη αν ειναι δυνατον απο τον προμηθευτη. αλλιως με προσοχη σε καποιον μαραγκο ή δοκιμαζω και μονος αφου μερικα εργαλεια τα εχω ηδη. [χωρις την εσοχη που εχεις κανει, θα προτιμουσα ολα στο ιδιο μεγεθος. ειμαι της συμμετριας!]

4. οσο αφορα το ξυλο θα ηθελα κατι φτηνο σε σκουρο χρωμα mdf, μελαμινη οτιδηποτε. δε το κατεχω το θεμα ξυλειας αλλα ξερω πως η μελαμινη ειναι απο τα φτηνοτερα. εχω ακουσει ομως οτι δεν βαφεται, οποτε ισως παω σε κατι λιγο ακριβοτερο μονο κ μονο γιατι ξερω οτι στο μελλον θα χρειαστει να επεμβω αισθητικα λογω φθορων κλπ... αλλα κ παλι οι γνωσεις μου ειναι λιγες στο θεμα οποτε θα χρειαστει να το ψαξω παραπανω.

5. οσο αφορα τους ορθοστατες σκεφτομουν οτι εδω ειναι το ολο θεμα αφου πρεπει κ να αντεχουν βαρος αλλα και να μπορω να περναω καλωδια απο μεσα τους.
ναι ειμαι απο τους cable managers, τι να κανω! προσπαθω να τα κρυβω, φτιαχνω κλπ οσο καλυτερα γινεται...

6. κατι εναλλακτικο... για μεταλλικες επιφανειες με σαγρε καπως επιφανεια κοιταξες? αν ειναι οικονομικες κιολας θα τα προτιμησω απο το ξυλο καθως και βαφονται πολυ πιο ευκολα και αντεχουν περισσοτερο βαρος [νομιζω δλδ...] και μου αρεσουν περισσοτερο.

7. σκεφτομαι και το θεμα σκονη, ειναι μεγαλος μπελας... και στο καθαρισμα και στο θεμα συντηρηση.

αυτα, τα ολιγα! επαναλαμβανω οποτε εχεις ελευθερο χρονο απαντας, δε βιαζομαι καθολου. και παλι ευχαριστω... να φανταστεις ειχα στο μυαλο μου ιδιοκατασκευη, κυριως λογω τυποποιημενων διαστασεων [δεν βρισκω αυτο που ψαχνω] αλλα δε περιμενα τετοια απαντησαρα οπως η δικη σου!

Reaction score
5

εγω σ'ευχαριστω για τις πολυ χρησιμες πληροφοριες σου!

λοιπον, παρατηρησα καλυτερα την φωτο σου και σε συνδυασμο με τις οδηγιες διαπιστωνω οτι πραγματι εχεις βαλει πολυ μερακι!

προσωπικα θα ηθελα να επιλεξω κατι απλουστερο σε κοπο και κοστος.
εξηγουμαι: [...κουραγιο!]

1. καταγραφη διαστασεων ακομια μια φορα για επιβεβαιωση.

2. ευρεση φτηνων υλικων [το που να παω δλδ για ξυλεια & περιφερειακα] ειναι αυτο που με απασχολει περισσοτερο.

3. παραγγελια αν ειναι εφικτο ξυλειας ετοιμης βαμμενης στο χρωμα τις επιλογης μου με τρυπες πριν την βαφη αν ειναι δυνατον απο τον προμηθευτη. αλλιως με προσοχη σε καποιον μαραγκο ή δοκιμαζω και μονος αφου μερικα εργαλεια τα εχω ηδη. [χωρις την εσοχη που εχεις κανει, θα προτιμουσα ολα στο ιδιο μεγεθος. ειμαι της συμμετριας!]

4. οσο αφορα το ξυλο θα ηθελα κατι φτηνο σε σκουρο χρωμα mdf, μελαμινη οτιδηποτε. δε το κατεχω το θεμα ξυλειας αλλα ξερω πως η μελαμινη ειναι απο τα φτηνοτερα. εχω ακουσει ομως οτι δεν βαφεται, οποτε ισως παω σε κατι λιγο ακριβοτερο μονο κ μονο γιατι ξερω οτι στο μελλον θα χρειαστει να επεμβω αισθητικα λογω φθορων κλπ... αλλα κ παλι οι γνωσεις μου ειναι λιγες στο θεμα οποτε θα χρειαστει να το ψαξω παραπανω.

5. οσο αφορα τους ορθοστατες σκεφτομουν οτι εδω ειναι το ολο θεμα αφου πρεπει κ να αντεχουν βαρος αλλα και να μπορω να περναω καλωδια απο μεσα τους.
ναι ειμαι απο τους cable managers, τι να κανω! προσπαθω να τα κρυβω, φτιαχνω κλπ οσο καλυτερα γινεται...

6. κατι εναλλακτικο... για μεταλλικες επιφανειες με σαγρε καπως επιφανεια κοιταξες? αν ειναι οικονομικες κιολας θα τα προτιμησω απο το ξυλο καθως και βαφονται πολυ πιο ευκολα και αντεχουν περισσοτερο βαρος [νομιζω δλδ...] και μου αρεσουν περισσοτερο.

7. σκεφτομαι και το θεμα σκονη, ειναι μεγαλος μπελας... και στο καθαρισμα και στο θεμα συντηρηση.

αυτα, τα ολιγα! επαναλαμβανω οποτε εχεις ελευθερο χρονο απαντας, δε βιαζομαι καθολου. και παλι ευχαριστω... να φανταστεις ειχα στο μυαλο μου ιδιοκατασκευη, κυριως λογω τυποποιημενων διαστασεων [δεν βρισκω αυτο που ψαχνω] αλλα δε περιμενα τετοια απαντησαρα οπως η δικη σου!
Λοιπον.
1. Αφου εχεις μηκος 1.2 μπορεις να το εκμεταλευτεις ολο με 2 θεσεις μηχανηματων και με καποιο κενο αριστερα και δεξια τους. Αρα θες 120 μηκος Χ 2.6 παχος Χ 60 βαθος
2. Σε ποια περιοχη εισαι? Λογικα αν πας σε εμπορο ξυλιας θα το βρεις σε καλες τιμες.
3. Δεν θα σου το κανουν (για τις τρυπες μιλαω) αλλα δεν χανεις τιποτα να ρωτησεις. Οσο για βαμενο μην ρωτησεις καν γιατι θα χασεις την ωρα σου. Μονο μαραγκος θα σου το εκανε αλλα θα σε χρεωσει τουλαχιστον 3 φορες πανω.
4. Την μελαμινη απλα την ξεχνας. MDF και μετα βαφη στο χρωμα που θες.
5. Μεσα απο ορθοστατη το ξεχνας να περασεις καλωδια. Αν κανεις αυτο που σου ειπα σε προηγουμενο ποστ θα τα εχεις ολα τακτοποιημενα.
6. το ξεχνας.
7. Η σκονη ειναι ενα κακο που δεν ξεπερνας με τιποτα.

Αν κανεις τελικα αυτη τη κατασκευη τοτε θα σου πω τι εχω σκοπο να κανω για προστασια απο χερια και απο σκονη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo