Επιστολή Διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ και την NOVA για το Mundial!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Το 2006 είχαμε διαμαρτυρηθεί ως avsite.gr στην ΕΡΤ ( http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=27735 ) γιατί δεν έδειχνε το τότε Mundial σε εικόνα 16/9 ενώ τότε ξεκινούσε σε όλη την Ευρώπη το High-Definition με πρώτο μεγάλο γεγονός τους τότε αγώνες.

Σήμερα 4 χρόνια μετά από ένα Euro, δεκάδες αθλητικές διοργανώσεις ακόμα και Ολυμπιακούς Αγώνες εμείς στην Ελλάδα ακόμα ψάχνουμε να βρούμε ΞΕΝΑ ελεύθερα κανάλια για να δούμε το φετινό Mundial σε ΗD.

Την ώρα που κυριολεκτικά έχουν πωληθεί εκατομμύρια τηλεοράσεις LCD και Plasma εμείς είμαστε ακόμα στην εποχή της 22άρας crt.

Την ίδια ώρα όλη η Ευρώπη θα το δει σε HD. Όλη η Ευρώπη ακόμα και χώρες μικρότερες από εμάς όπως η Αλβανία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Κύπρος που θα δει το Mundial ΕΠΙΓΕΙΑ σε HD!!!!

Οι δορυφόροι που μεταδίδουν στην Ευρώπη έχουν γεμίσει με κανάλια 3D και μάλιστα ΕΛΕΥΘΕΡΑ!!! Δηλαδή ένας Έλληνας μπορεί να δει το Mundial σε 3D όμως δεν μπορεί να το δει σε HD... ούτε καν σε 16/9.

Η ΕΡΤ που είναι κρατική τηλεόραση δεν θα το δείξει ούτε καν σε 16/9!!! Είναι η απόλυτη απαξίωση!!! Η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία καθώς η παραγωγή (που είναι το 99,99% του κόστους) είναι HD έτσι και αλλιώς.

Δεν είναι ζήτημα ανικανότητας. Είναι ζήτημα νοοτροπίας για κάτι που όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε κάθε μήνα στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα η NOVA που φιλοξενεί τα κανάλια της ΕΡΤ στην συνδρομητική της υπηρεσία επέλεξε την παραμονή της έναρξης του Mundial να παρουσιάσει το νέο της HD πρόγραμμα αλλά... από Σεπτέμβριο!!! Δυστυχώς (;;;) δεν πρόλαβαν να κανονίσουν τα τεχνικά ώστε να έχουν ένα HD feed της ΕΡΤ μόνο για το Mundial.

Είναι τουλάχιστον ειρωνικό να διαφημίζεται ένα HD πρόγραμμα ακριβώς την μέρα που όλοι νιώθουμε πολίτες τελευταίας κατηγορίας στην Ευρώπη, όντας οι ΜΟΝΟΙ Ευρωπαίοι που έχουμε απομείνει στο 4/3!!!

Προτείνω λοιπόν να ετοιμάσουμε μία επιστολή διαμαρτυρίας και προς την ΕΡΤ και προς την NOVA με κοινοποίηση όπου μπορούμε για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση!

Η επιστολή θα υποβληθεί ως avsite.gr και θα σταλεί επίσημα αλλά είναι καλό να την στείλουν και μόνοι τους όσοι συμφωνούν...

Περιμένω τις απόψεις σας...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Reaction score
10
Απάντηση: Επιστολή Διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ και την NOVA για το Mundial!

Χρήστο πριν κανένα χρόνο είχα ξεκινήσει αυτό:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=71352

και είχα γράψει:
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=941911&postcount=10
Και ίσως ως forum θα έπρεπε να κάνουμε κάποια προσπάθεια,
τουλάχιστον να δείξουμε ότι δεν είναι όλοι οι τηλεθεατές ζώα.
αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε...

Τώρα τελευταία στιγμή το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να πάρουμε ένα ωραιότατο ΘΑ.

Reaction score
385

Τι ψάχνεις εδώ κόβουν τα πάντα λόγω κρίσης , φοβάμαι μην μας δώσουν κανά κάδρο
1:1 .

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: Απάντηση: Επιστολή Διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ και την NOVA για το Mundial!

Χρήστο πριν κανένα χρόνο είχα ξεκινήσει αυτό:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=71352

και είχα γράψει:
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=941911&postcount=10

αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε...

Τώρα τελευταία στιγμή το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να πάρουμε ένα ωραιότατο ΘΑ.
To είχα δει και φυσικά συμφωνούσα.

Ως γνωστόν ακούστηκε έντονα ότι η NOVA θα το έδειχνε και γι' αυτό η σκέψη που είχα λίγο μετά το Πάσχα να το ζητήσουμε και εμείς ως avsite.gr έμεινε πίσω.

Τώρα όμως που και επίσημα δεν θα γίνει αυτό νομίζω ότι μία μεγάλη διαμαρτυρία πρέπει να γίνει.

Δεν υπήρχε κανένα κόστος για την ΕΡΤ ή την NOVA. Το feed που παίρνει η ΕΡΤ είναι έτσι και αλλιώς HD.

Το μόνο κόστος θα ήταν ίσως τα διακαιώματα σε HD (μιδαμινό ποσό...).

Reaction score
6

Είναι πραγματικα απογοητευτική η κατάσταση όπως τη περιγράφει ο Χρήστος…
Ειδικα τα παραδείγματα της Αλβανιας αλλα και της Κυπρου σε κανουν να εκνευρίζεσαι …
Δεν αλλάζει τιποτα σε αυτή τη χωρα…
Σκετη απογοήτευση..

Reaction score
10
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιστολή Διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ και την NOVA για το Mundial!

Τώρα όμως που και επίσημα δεν θα γίνει αυτό νομίζω ότι μία μεγάλη διαμαρτυρία πρέπει να γίνει.
Το ιδανικό θα ήταν να γίνει μαζικά από όλα τα σχετικά fora.
Ακόμα θα μπορούσαμε να οργανωθούμε και να σπάσουμε τα τηλέφωνα των
καναλιών με συνεχείς διαμαρτυρίες.
Κάποιοι μπορεί να ακούσουν, λέμε τώρα...

ΥΓ Να έχει τίτλο η επιστολή Πού είναι η μπάλα, οέο;

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Χρήστο όπως καταλαβαίνεις όλα είναι θεμα δικαιωμάτων...
Ο βασικός λόγος που δεν το έκαναν είναι πως δεν μπορούν να το μεταδώσουν μεσω δορυφόρου ανοικτό, τώρα θα μους πείς οι Γερμανοι πώς το κάνουν και μαλιστα 2 καναλια ή οι Τούρκοι...

Αλλη ιστορία αυτη...:121:

Να στείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας , αλλα δεν νομίζω να έχει αποτέλεσμα και μάλιστα εν μέσω του Παγκοσμίου.

Εαν είναι να συνεργαστούμε και να γράψουμε τον κορμό για να την συμπληρώσουμε εδώ μέσα, σε συνεργασία με όλα τα παιδιά.

Απο την αλλη θα μας πούν ότι σε λίγους μήνες ερχονται τα HD και θα λήξει εκει η ιστορία...
Εκτός εαν γίνει κάτι αμεσα και αποφασίσουν να μεταδώσουν ΜΟΝΟ την Εθνική μέσω του Hellas Sat αλλά και πάλι ωσπου να κινηθούν και να πάρουν απόφαση, θα τελειώσουν οι αγώνες. Εσύ τουλάχιστον ξέρεις πώς δουλεύουν...

Εγώ πάντως μέσα είμαι...πείτε εαν ενδιαφέρεστε και ετοιμάζω τον κορμό...:109:

Reaction score
0

http://news.ert.gr/sports/pagkosmio...12-synergasia-ert-kai-ebu-gia-to-p-k/selida-3
είναι απίστευτο αλλα αληθινό και μέσο συνεργασίας μέσο net με την ebu η ερτ δείχνει την εικόνα σε 4/3 !!
δείτε στον link !!!
+10000000000 χριστό

Reaction score
10

Εγώ πάντως μέσα είμαι...πείτε εαν ενδιαφέρεστε και ετοιμάζω τον κορμό...:109:
Στον κορμό μπορεί να υπάρχει μία φράση "τουλάχιστον 16:9";
Τουλάχιστον να βλέπουμε τη μπάλα.
Τουλάχιστον να έχουμε ολόκληρη την εικόνα που έχουμε ήδη πληρώσει.

Γιατί υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν δορυφορική για να ζουν το όνειρο της HD εικόνας.
Για επίγεια HD δεν το συζητάμε - αυτά είναι εξωπραγματική τεχνολογία για τη χώρα μας.

Reaction score
4.909

Επιστολή διαμαρτυρίας σε κρατικό οργανισμό ....δεν έχει νόημα! Ξέρουμε πολύ καλά που θα καταλήξει!
Διαμαρτύρεσαι σε κάποιον (με πιθανότητες να σε ακούσει) όταν έχεις κάποια χαρτιά στα χέρια σου, πχ λες "θα πάω μαζί με πολλούς άλλους στον ανταγωνιστή σου" ή "θα κόψω μαζί με πολλούς άλλους την συνδρομή", γεγονότα που μπορεί να συγκινήσουν και τον απλό υπάλληλο που θα πάρει την επιστολή σου αφού αν παει κατα διαβόλου η εταιρεία του μπορεί να του μειώσουν τον μισθό ή να τον απολύσουν!
Τίποτε απο τα παραπάνω δεν ισχύει δυστυχώς στην περίπτωση της ΕΡΤ, αφού η μέν διοίκηση γνωρίζει πως είτε φωνάζουμε είτε όχι την εισφορά μέσω ΔΕΗ θα την πληρώσουμε, οι δε υπάλληλοι ξέρουν ότι έχουν μονιμότητα και δεν κινδυνεύουν με απόλυση!
Για να λεμε τα συκα σύκα ούτε και για ιδιωτικές επιχειρήσεις (που θα μπορούσαν να μας ακούσουν, αν πιέζονταν) κάνουμε σοβαρές διαμαρτυρίες στην Ελλάδα, ώστε να βελτιώνουν και να φθηναίνουν την υπηρεσίες τους, αφού γενικότερα είμαστε σαν τον "σκύλο που γαβγίζει, αλλά δεν δαγκώνει" και όλοι οι μάνατζερ ή υπεύθυνοι μάρκετιγκ το γνωρίζουν αυτό! Φωνάζουμε, βρίζουμε, αλλά στο τέλος πάλι πληρώνουμε και δεν χαλάμε την ζαχαρένια μας!

Reaction score
1
Και όμως μην το λές.

Έκανα διαμαρτυρία για ένα θέμα στον ΗΣΑΠ (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο) και ενώ λέω θα με γράψουν κανονικά, μου απάντησαν, με αριθμούς πρωτ/λου, κοινοποιήσεις δεξιά αριστερά κτλ.

Βέβαια δεν δέχθηκαν αυτό που τους είπα... αλλά εντάξει απάντησαν. Κάτι είναι και αυτό!

Reaction score
4.909

Απο ευγένεια μπορεί να σου απαντήσουν, η ουσία ειναι όμως πως η πορεία τους δεν χαράσσεται απο την συνισταμένη των επιθυμιών των πελατών (που θα μπορούσε να τους φέρει περισσότερους πελάτες, αν αυτοί ειναι ικανοποιημένοι) αλλά απο εντελώς άλλες λογικές που δεν έχουν σχέση με την ικανοποίηση ή όχι των πελατών, αφού οι πελάτες ειναι δεδομένοι σε μιά μονοπωλιακή κρατική υπηρεσία....
Εγω νομίζω ότι η ΕΡΤ έπρεπε επίσης να ειναι για διερεύνηση στην εξεταστική αυτό το διάστημα, το γεγονός για παράδειγμα ότι έδιναν στον Ολυμπιακό τα διπλά απο όσα έδινε το ιδιωτικό κανάλι που έδινε τα περισσότερα, για μένα δείχνει ξεκάθαρα ....μίζα (εννοείται πως δεν έχω στοιχεία να το αποδείξω και δεν ειναι η δουλειά μου) και μάλιστα το εντυπωσιακό ειναι ότι στα θέματα ΕΡΤ υπάρχει ....διακομματικό πέπλο προστασίας!

Reaction score
10
Εδώ στην επαρχία που δεν υπάρχει ακόμα ψηφιακή ερτ??? Και τα δικά μου στοιχεία στη διάθεσή σας!!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
To 2006 είχε απαντήσει ο κ. Πορτοκάλης στον dream_gr...

Τέλος πάντων σήμερα το βράδυ θα καθίσω να γράψω ένα σχέδιο επιστολής και θα το ολοκληρώσουμε μαζί...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

και αφού απάντησε ο Πορτοκάλης , του έδωσαν μεγαλύτερη αυξηση και τον αναβάθμισαν. Μετά ο Πορτοκάλης μας έγραψε με αλλα χρωματα , εκτός του πορτοκαλί και "όλα τα ίδια μένουν" που λέει και ενα γνωστό ασμα... Ακόμα με 4:3 βλέπουμε...

Ασε ρε Χρηστο, όταν υπήρχε η δυνατότητα, κάποιοι το παίζαν "αλλου" , και όπως ξέρεις μιλάω για το Πανευρωπαικό του 2008 σε HD.

Θα αλλάξουν ούτως η αλλως αφού το ανακοίνωσαν, ετοίμασε εσυ ενα κείμενο να το δούμε, να κάνουμε και ενα petition on-line , για να τους μπούμε στο ματι τουλάχιστον....:109:

Reaction score
1
Και 'γω μαζί σας αλλά δεν εκνευρίζομαι πλέον.
Αδιαφορώ. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλλιές.

Κρίμα που δεν μπορεί όλος ο κόσμος να απολαύσει σε HD αυτά τα παιχνίδια.

Προσωπικά βρίσκομαι σε μια Νιρβάνα αφού δεν ξέρω πιο κανάλι ΗD να διαλέξω για να δω το κάθε παιχνίδι.

Reaction score
0

Χρήστο κάνε την κίνηση μπας και προλάβουμε το Euro του 2012. Σήμερα είδα τον πρώτο αγώνα σε φίλο μου τον οποίο είχα βοηθήσει να στήσει Astra για τα γερμανικά κρατικά. Μόλις κάναμε πλάκα να γυρίσουμε τον αγώνα στη ΝΕΤ έπεφταν αποδοκιμασίες για την τραγική της εικόνα. Τι να λέμε τώρα.....
Από το Euro του 08 και μετά έχω δει πολλά αθλητικά γεγονότα σε HD και επιστροφή στα χιόνια και την χαμηλή ανάλυση δεν γίνεται. Αλλά δυστυχώς εκατομμύρια χάθηκαν χωρίς η ΕΡΤ να βελτιώσει εικόνα και περιεχόμενο.

Reaction score
2
καλα τι να λεμε ρε παιδια, εκανα το λαθος να γυρισω απο το HD στο σημα της νοβα και μονο που δεν στραβοθηκα, ενα ξεπλυμα και μισο, μια θολουρα απιστευτη....
δεν νρεπονται που μας πασαρουν τετοια εικονα το 2010?? νομιζα οτι εβλεπα κατι εκπομπες το '60...
και να φανταστεις οτι το HD suisse δεινει "μονο" 720p, που να ηταν και κανονικο 1080...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas