Επιστροφη ΦΠΑ σε ατομικη επιχειρηση

Reaction score
205
Καλησπερα

Σε 1 μιση μηνα περιπου θα κανουμε εναρξη μιας ατομικης επιχειρησης , Οπως καταλαβαινετε καποιες απο τις απαραιτητες προετημασιες γινοντε απο τωρα, και εχω καπια ερωτηματα...

1. Για τη επιχειρηση θα χρειαστουν καποια μηχανηματα οπως Υπολογιστης - εκτυπωτης - ταμιακη κλπ. Αυτα πρεπει να περιμενω να γινει πρωτα εναρξη στην εφορια (για να αποκτησω επαγγελματικο ΑΦΜ) για να τα αγορασω και να μπορεσω να τα περασω σαν εξοδα της επιχειρησης?

2. Αν αγοραστουν με τιμολογιο και περαστουν στα εξοδα της επιχειρησης επιστρεφετε το ΦΠΑ?

3. Αν για καποιο διαστημα πχ 6αμηνο ,τα εξοδα ειναι περισσοτερα απο τα εσωδα τι ακριβως ρολο παιζει αυτο στον συμψηφισμο του ΦΠΑ? η δεν παιζει ρολο αυτο?

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Απάντηση: Επιστροφη ΦΠΑ σε ατομικη επιχειρηση

Φίλε μου όλα τα ερωτήματα έχουν απαντήσεις, σε μερικά είναι πολύ απλές, αλλά αν θες τη γνώμη μου (ελεύθερη επαγγελματίας είμαι) μην τις ζητάς στο διαδίκτυο. Βρες έναν καλό λογιστή τώρα, πριν την έναρξη. Είναι ο πλέον αρμόδιος για να σου λύσει τις απορίες και να σε καθοδηγήσει και σε θέματα που σίγουρα υπάρχουν και δεν τα έχεις σκεφτεί γιατί πολύ απλά δεν ήταν η δουλειά σου να τα σκεφτείς.

Reaction score
205

Ευχαριστω. Λογιστη εχω , απλα ηθελα να δω αν μπορουσα να τα αγορασω καποια απαραιτητα απο τωρα για να ειμαι ετοιμος αλλα απο λιγο που εψαξα δεν γινεται. πρεπει να κανω εναρξη πρωτα

Reaction score
1.832

τι αγχώνεσαι? Κάνε την έναρξη σου και την επόμενη μέρα κάνεις τις αγορές σου.

Εννοείται ότι απο πριν έχεις κανονίσει όλες τις λεπτομέρειες, οπότε απλά την επόμενη της έναρξης θα γίνει απλά η συναλλαγή.

Καλές δουλειές.

Τι αντικείμενο αν επιτρέπεται?

Reaction score
1.832

και σχετικά με τα ερωτήματά σου:

1)αν δεν τα έχεις αγοράσει με παραστατικό της εταιρίας σου δε θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στην εταιρία σου. Ειδικά ο φορολογικός μηχανισμός και η ταμειακή πρέπει να έχουν παραστατικό κομμένο στην εταιρία σου για να πάνε στην εφορία. Μη παίρνεις ταμειακή και υπολογιστή. Πάρε υπολογιστή με πρόγραμμα που να εκδίδει και αποδείξεις λιανικής από έναν δεύτερο εκτυπωτή (γίνεται).

2+3)Αν έχεις επιχείρηση στην οποία θα πρέπει να κάνεις αγορές (πχ να γεμίσεις μια αποθήκη με εμπόρευμα) το πιθανότερο είναι να είσαι πιστωτικός για κάποιο χρονικό διάστημα, μπορεί να πάρει και πάνω από χρόνο. Αν προσφέρεις αποκλειστικά υπηρεσίες προφανώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο αλλά και να ισχυει θα είναι για πιο λίγο χρονικό διάστημα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67