Επιτέλους ΜΑΥΡΟ!!!

Reaction score
2
Μετα απο ψαξιμο λιγων μηνων, κι ενω η συμβιωση μου με τον PJ Davis cinema ten εδω και 5 χρονια ηταν εξαιρετική, αποφασισα να κανω το μεγαλο βημα για αναβαθμιση του προβολέα μου. Αρχικα ειχα στο μυαλο μου τον BENQ 7700 KAI SHARP 2000 (DLP, HD) κυριως λογω χρηματων αλλα και προτερου εντιμου βιου των εταιριων. Οταν λοιπον ανακοινωθηκε το συγκριτικο πριν λιγο καιρο αυτων των προβολεων, ετρεξα για να δω αυτη την τιτανομαχια των μικρων ¨δολοφονων¨. Στο συγκριτικο για καλη? μου τυχη ήταν και ο οπτομα 78. Τι το' θελα και τον είδα ? Απο τοτε στοιχειωσε στο μυαλο μου το ΑΠΥΘΜΕΝΟ μαυρο του και η εξαιρετικη ευκρινεια του. Η μαχη ηταν μαλον ανιση. Eτσι μολις χτες, πηρα παραμασχαλα το HTPC (μου φυγε η μεση να το κουβαλαω) και βουρ για τον Αντρεα. Αφου καταφερα να τον συνδεσω με το htpc αυτο που ειδα ηταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ εικονα. Τα χρωματα out of the box δεν ηταν καλα, αλλα μετα απο καλιμπραρισμα ηρθαν στα ισια τους. Κινηση πολυ καλη και το καλυτερο μαυρο που εχω δει, μαζι με τον marantz s4. Αυτη τη στιγμη ο προβολεας ειναι στο σπιτι μου και ετοιμαζεται για το τελικο setup. Μοναδικο μελανο σημειο καποια sparks στη εικονα που μαλλον οφειλονται σε καλωδιο ή timmings. Τελος θελω να ευχαριστησω τον Αντρεα για την υπομονη του , το χρονο και τα μηχανηματα που διεθεσε για μενα και ολους τους ενδιαφερομενους. Αψογη και φιλικη συμπεριφορα που σιγουρα τιμα το χωρο μας. Θελω επισης να ευχαριστησω και την γυναικα μου Μαρια , που τοσα χρονια με υπομενει και με ακολουθει παντου.

Reaction score
0
TOXOTIS 70 σου εύχομαι καλές θεάσεις και πίστεψέ με σε καταλαβαίνω απόλυτα μιας και εγώ κόλησα με τον Η78.

Καλορίζικος !!!!!!!1

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Γνωριζω τον Γιαννη(toxotis 70) καμποσα χρονακια τωρα.
H μαλλον η σωστη εκφραση ειναι πως "ο Γιαννης μου ψηνει το ψαρι στα χειλη καμποσα χρονακια τωρα" :lol:

Μιλαμε για δυσκολο ατομο με απαιτησεις.Ατομο που δεν μπορεις να ευχαριστησεις ευκολα.(κακομοιρα Μαρια, τι υπομονη πρεπει να εχεις καλο μου κοριτσι :wink: )

Ο χρυσος κανονας πωλησης λεει:"Στους δυσκολους ,το καλυτερο."
Για να μην σε βασανιζουν αργοτερα με μα μου σου του :lol:

Οπερ και εγενετο!

Καλοριζικο φιλε.
Και κοιτα να το απολαυσεις για να δεις και καμμια ταινια , και που εισαι , τερμα οι πειραματισμοι και τα παιχνιδια.Ενας dr Λαμπρερ(οπως Κιλνταιρ) και...φινι! :lol:

Καλες και απολαυστικες θεασεις !

Reaction score
0
Γιάννη καλημέρα, δεν έχω τον αγοράσει μιας και τα λεφτά είναι αρκετά και προσπαθώ να βρω τρόπο να καλύψω τον προυπολογισμό, έτσι προς το παρόν ο έρωτας είναι πλατωνικός.

Αλλά μετά το συγκριτικό που παρακολουθήσαμε μαζί έχω κολλήσει άσχημα.

Όσον αφορά το player θα παίξω με 2910 ή 3910 (εκτός από τον Η78 ζηλεύω και τις γνώσεις σου περί του HTPC).

Αν έχω νεότερα θα σε ενημερώσω για ανταλλαγή εντυπώσεων.

Reaction score
453
Καλορίζικος.
Τα sparks μην σε ανησυχούν. Είναι σίγουρα το καλώδιο.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Γιάννη καλορίζικος,

Ο Optoma Themescene H78, είναι ενα εκπληκτικό μηχάνημα με σπάνια χαμηλή κοστολόγηση, κάτι αντίστοιχο του Sharp 12000 πέφτοντας στα 6,000 ευρώ!!!

Τίποτα δεν έιναι τυχαίο πάνω του, φακός, χρώματα, κοντράστ...
Μάλιστα η τιμή που πληροφορήθηκα ότι στοιχίζει αυτή τη στιγμή μοιάζει απίστευτη.

Από τη δική μου μεριά, εννοώντας του color calibration, έχω παρατηρήσει οτι η Optoma υπεροδηγεί στο μηχάνημα την εκπομπή φωτεινότητας στα υψηλά IRE (δηλαδή στις φωτεινές σκηνές) αφήνοντας το κόκκινο πολύ χαμηλά.
Είναι από αυτά τα μηχανήματα που χρειάζονται άμεση ρύθμιση αφού και ο νεοεισερχόμενος στη προβολή αντιλαμβάνεται άμεσα τη ξαφνική χρωματική ψυχρότητα στις φωτεινές σκηνές.
θα το παρατήρησες και εσύ κατευθείαν από οτι κατάλαβα για αυτό και αναφέρεις οτι  το ρύθμισες.

Αριστη επιλογή! Καλές θεάσεις

Reaction score
2
Βαγγελη σ'ευχαριστω, κι ελπιζω να τα πουμε μαλλον συντομα (αφου πρωτα στρωσει η λαμπα). Τα χρωματα ειναι οντως "γεια σου¨ αλλα ας ειναι καλα το dve και τα σεμιναρια σου (θα σου φανε τη δουλεια...). Το μηχανημα ειναι οντως εξαιρετικο και παρολο τις μικρες του αδυναμιες, ήταν η πρωτη μου επιλογη.

Reaction score
0
Κι άλλοι δύο στο club! :D
Παραγγείλαμε ένας συνάδελφος κι εγώ τον Η78...

Νομίζω ότι ο Ανδρέας έχει έναν καλό τρόπο να σου τινάζει τον προϋπολογισμό στον αέρα ή τις αρχικές αποφάσεις... :shock:

Να εξηγήσω:
Ο στόχος για την αγορά pj έλεγε ανάλυση 1280x720, να δούμε LCD ή DLP και που δεν βλέπουμε rainbow (αστιγματισμός γαρ...) και μάλλον μια οθόνη firehawk.
Αρχικά μεταξύ Ζ3 και ΑΕ700 για μένα ΑΕ700 - καλύτερη αίσθηση.
Μετά ήρθε ο 7700 και ο 2000 και λέω ας δω κι αυτούς.
Ο συνάδελφος πήγε στον Ανδρέα και τα είδε όλα :lol: και γυρνώντας μου λέει ξέχνα τον 7700 (?!) Η78! Σιγά, αξίζει την διαφορά;

Ετσι την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφτηκα τη γνωστή "γιάφκα" και τους είδα όλους! :D (σσ τους προβολείς εννοώ). Τον έπρηξα λίγο - νομίζω αντέχει - αλλά στο τέλος τα είδα κι εγώ όλα! :shock: :D
Λοιπόν ο Z3 έχει έντονο pixelation από τα 4μ. Ο Η30 μου έκανε φοβερή εντύπωση. Το μόνο που του λείπει είναι η παραπάνω ανάλυση και ο γρηγορότερος τροχός (έβλεπα rainbow στα γράμματα). Στην κατηγορία του δεν έχω δει καλύτερο προβολέα.
Ο 5120 είναι καλός για τα λεφτά του.
Δεν βλέπω που και πως μπορεί να παίξει ο 4805 αν δεν αλλάξει η τιμή του...
Πάμε παρακάτω: 7700 με DVI (γιατί το demo ήταν με το παλιό firmware και είδα το πρόβλημα που έχει στην component) πραγματικά καλός - δεν έβλεπα rainbow - και ήταν η πρώτη μου επιλογή.
Είδα τον 2000 με component και τουλάχιστον δεν είδα διαφορές με τον 7700 και δεν καταλαβαίνω πως δικαιολογείται η διαφορά στην τιμή (νομίζω οι έμπειροι έχουν δει διαφορές και το έχουν γράψει αλλά προσωπικά η διαφορά στην τιμή δεν σου δίνει άλλη επιλογή).

Και μετά ο "γερο"-περίεργος μου λέει ας βάλουμε και τον Η77...
Αυτό ήταν! Δεν χρειάζεται να δεις πολύ για να καταλάβεις ότι είναι μια κλάση πάνω και προσωπική μου γνώμη είναι ότι αξίζει την υπέρβαση η διαφορά!
Σε σχέση με τον 2000 δεν το συζητώ καν!
Σε σχέση με τον 7700 είναι λίγο πιο δύσκολα - αλλά αν δεις ότι παίζει 1:1 (σου δίνει όλη την εικόνα δηλαδή), δεν έχει σεξουαλικά προβλήματα από DVI για σύνδεση με HTPC κι άλλα αντίστοιχα εργαλεία του είδους, τότε πάλι εκεί καταλήγεις στον Η78.

Έτσι αναγκαστικά βγήκε εκτός προϋπολογισμού η firehawk και θα παίξει με μια dalite.
Το μόνο πρόβλημα που έχει ο Η78 είναι ότι όντως είναι σαν τούβλο (σσ ο χαρακτηρισμός είναι του ΒΛ) και ο πλέον αδιάφορος/άσχημος σχεδιαστικά. Εδώ ο 2000 δείχνει τον δρόμο με τον 7700 ν' ακολουθεί. Ακόμα κι ο Η30 πιο όμορφος και πιο συμμαζεμένος είναι.
Ευτυχώς που είναι άσπρος και κάπως σώζεται η κατάσταση γιατί δεν θα φαίνεται πολύ στο άσπρο ταβάνι (φανταστείτε να ήταν και μαύρος :( ).
Εν αναμονή λοιπόν να τον πάρουμε στα χέρια μας και ν' αρχίσουμε τα παιχνίδια! :D :D :D -
Μάλλον θα φωνάξουμε και το γιατρό (κατά κόσμον ΒΛ) για μία αξονική τομογραφία ώστε να έρθει στα ίσια του! (Βαγγέλη πότε μπορείς???)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
πάντως ρε παιδιά ο τίτλος του topic είναι λίαν παρεξηγήσιμος...

Άν πλακώσει η δίωξη ναρκωτικών άντε να τους πείσεις μετά για ποιο μαύρο μιλάς...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Εαν βαλω στην ακρη το γεγονος πως ο Stergios εχει ταλεντο και κακως δεν το χρησιμοποιει εδω μεσα....
Περα απο τα καλοριζικα...
Αφου ξεχασω πως με "γονατισε" στην κυριολεξια...

Τι μενει απο αυτη την ιστορια?

Θελω να πω , διαβαστε το κειμενο του Στεργιου και αυτο του Toxotis70(Γιαννη)
Λενε κατα 99% οσα σας ειχαμε γραψει για τους προαναφερθεντες προβολεις μεσα απο τα διαφορα τεστ.
Εαν ο Στεργιος η ο Γιαννης δεν ειχαν την δυνατοτητα να ερθουν , να δουν , να συγκρινουν....
Εαν εμεναν στην Αλεξανδρουπολη η στα Χανια και οχι στην Αθηνα...

Ε, ακομα και ετσι να ηταν θα ηξεραν.

Και για εμενα αυτη ειναι η μεγαλυτερη ανταμοιβη για ολες εκεινες τις ωρες δουλειας και αγωνα.

Για μενα , αυτο ειναι το AVSite!

Reaction score
1
Τον είδες και δεν σου αρεσε δηλαδή; Κατω απο τα 2000 ποιος αλλον να παρει κανείς;

Reaction score
0
Τον είδες και δεν σου αρεσε δηλαδή; Κατω απο τα 2000 ποιος αλλον να παρει κανείς;
Ναι δίπλα με τον 5120. Η διαφορά στην απόδοση (υπέρ του 4805) δεν δικαιολογεί στην σχεδόν διπλάσια τιμή αγοράς του....
Optoma H30! Πολύ σκληρός αντίπαλος για όλους! Με τέτοιο contrast?
Αν θυμάμαι καλά τιμή για τον Η30 1500 ευρώπουλα.
Ο 5120 νομίζω έχει 1000 ή κάτι λιγότερο από 1000.
Επομένως που έχει χώρο να παίξει ο 4805?
Δεν λέω ότι δεν είναι καλός. Μια χαρά είναι.
Αν βάλουμε όμως τον συντελεστή κόστος/απόδοσης με τους άλλους δύο...
Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να τον τοποθετήσει η εταιρεία γύρω στα 1300-1400 για να τον βάλεις στις επιλογές σου.

Reaction score
0
Να συμπληρώσω διευκρινίσω κάποια θέματα ακόμα:
- Η77/Η78 είναι τα ίδια μοντέλα με άλλο firmware. Δεν καταλαβαίνω γιατί η αλλαγή στην ονομασία (marketing?).
- το ρημάδι το rainbow: στα LCD και στους τρίτσιπους DLP απλά δεν υφίσταται. Στους μονούς DLP φαίνεται ότι το όριο περιστροφής του τροχού είναι τα 4x (το έχει ήδη γράψει αυτό ο Γιάννης ο Δημητρόπουλος - απλά το ξανατονίζω για τους ευπαθείς σαν κι εμάς...). Δηλαδή με 2x/3x γίνεται πανηγύρι (πανδαισία χρωμάτων!). Με 4x είναι ελάχιστο αλλά ορατό. Με 5x και άνω δεν υπάρχει. Επομένως θέλει προσοχή!
- βάση οροφής: ο επαϊων πρότεινε βάση made by Σάκης Καρατόλιος λόγω βάρους του Η78, όπερ κι εγένετο! Μένει να δούμε πως είναι στην πράξη.

Reaction score
0
πάντως ρε παιδιά ο τίτλος του topic είναι λίαν παρεξηγήσιμος...

Άν πλακώσει η δίωξη ναρκωτικών άντε να τους πείσεις μετά για ποιο μαύρο μιλάς...
Ο Σπύρος έχει δίκαιο κι αν κρίνω από κάποια περίεργα γεγονότα τώρα τελευταία (αστυνομικός που συμμετέχει σε forums με σκοπό να κάνει συνατήσεις με υπόπτους, πιτσαρία που πουλά πίτσα με ήμερη κάνναβη, κλπ) μπορεί και να μας μπουζουριάσουν νομίζοντας κάτι άλλο από αυτό που λέμε...
Εμείς γι' αστεία το λέμε αλλά... :roll:

V

VIDEOMIX

Guest
Εγω παιδιά, θα περιμένω ενα πολύ καλό πανί για το προβολάκι μου. Επίσης θα περιμένω την βελτίωση μέσα απο την επερχώμενη γενιά βιντεοεικόνας.

Reaction score
2
Για να πω κι εγω τη γνωμη μου για το rainbow , δυστυχως ειναι ορατο στον 78. Δεν ξερω γιατι, ισως της υψηλης φωτεινοτητας-contrast που εχει. Μαλλον θα τοποθετησω φιλτρο hoya (ND) για μειωση της φωτεινοτητας και καλυτερο μαυρο.

Reaction score
453
Ακόμα καλύτερο μαύρο θέλεις;
Δεν του βάζεις 3 λάμπες να τον κάνεις crt να ησυχάσεις !!!!

Reaction score
2
Δεν εχω προβλημα με το μαυρο του, αλλα με την φωτεινοτητα του, που για το μικρο μου χωρο και τους ασπρους τοιχους ειναι υπερβολικη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.381
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ