Επιτέλους ΜΑΥΡΟ!!!

Reaction score
0
Για να πω κι εγω τη γνωμη μου για το rainbow , δυστυχως ειναι ορατο στον 78. Δεν ξερω γιατι, ισως της υψηλης φωτεινοτητας-contrast που εχει. Μαλλον θα τοποθετησω φιλτρο hoya (ND) για μειωση της φωτεινοτητας και καλυτερο μαυρο.
Ποιά είναι η απόσταση προβολής; Πόσο μεγάλη είναι η οθόνη;
Συνήθως με μικρή οθόνη (από 90" και κάτω) και μικρή απόσταση προβολής (περί τα 3,5μ και κάτω) τότε θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα με rainbow.
Επίσης επειδή είναι καινούργια η λάμπα κι έχει πολύ φωτεινότητα. Έχω διαβάσει ότι μετά από 200-300 ώρες το φαινόμενο εξαφανίζεται.
Πάντως δύο φορές που τον είδα σε demo δεν παρατήρησα rainbow (σκοτεινός χώρος, 4.5μ απόσταση θέασης/προβολής, ~100" οθόνη)

Επίσης δείτε κι εδώ στο AVFORUMS που λένε ότι ο συνδυασμός Denon 3910+DVI+H78 δεν είναι καλός και παρουσιάζονται artifacts:
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=212705&highlight=optoma+h78
Έχει κανείς αυτόν τον συνδυασμό; Έχετε παρατηρήσει το πρόβλημα;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Στεργιο , ολο το Μακρυ Καυτο Τεστ ΙΙΙ εγινε ακριβως με τον συνδυασμο που αναφερεις... :wink:

Reaction score
2
H αποσταση ειναι οντως μικρη (3,5 μετρα) και η οθονη επισης (92 ιντσες 16/9). Ομως αυτα δεν αλλαζουν σε μενα, οποτε η μονη λυση ειναι καποια φιλτρα hoya για μειωση της φωτεινοτητας. Τa denon ειναι γνωστα για την πρασινη χροια στα χαμηλα(θελει πολυ καλη χρωματικη ρυθμιση) καθως και για τεχνουργηματα - macroblocks- παλι στα χαμηλα IRE.

Reaction score
0
Παίδες το πήρα το παιχνίδι (λέγε με projector) χτες βράδυ και τον έβαλα να παίξει σε τοίχο με portable dvdp που το έχω για τις ρυθμίσεις του AV μέσω composite.
Ο τοίχος δεν είναι άσπρος, είναι εκρού/μπεζ σχετικά σκούρος, έπαιξε από τραπεζάκι στην μια μεριά του τοίχου γύρω στις 70" (δεν μπορούσα να τον βάλω στην μέση γιατί το τραπέζι είναι σχεδόν ασήκωτο και δεν μπορείς να κάνεις μετακινήσεις εύκολα τα μεσάνυχτα)

Ο προβολέας είναι Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο-Σ ! :lol: :lol: :lol:
Αξίζει την υπέρβαση σε σχέση με το κόστος του 7700 (ξανά: όχι ότι ο 7700 είναι κακός! τουναντίον μάλιστα!).
Να φανταστείτε ότι η γυναίκα μου που ήταν πτώμα και ήθελε να κοιμηθεί κατέβηκε και είδε ταινία!!! :lol:
Αυτό ήταν το καλύτερο test! :lol:

Νομίζω ότι το συμπέρασμα του Δ. Τσάλλα στο τρέχον τεύχος του ήχου τα λέει όλα!
Αν δεν έχει αντίρρηση ο συγγραφέας μπορώ να το σκανάρω και να το ανεβάσω να δείτε τι γράφει...

Υπάρχει ένα τυπικό διαδικαστικό θέμα με την παραλαβή αλλά ο "θείος" υποσχέθηκε ότι θα το φροντίσει όπως αυτός ξέρει (όπως και στο παρελθόν που ήταν αποτελεσματικός).
Πιστεύω ότι κάτι τέτοιες λεπτομέρειες δείχνουν πόσο επαγγελματίας είναι...

Πέραν των άλλων προέκυψε κι ένα side effect: το καραβόπανο που μας κάνει ο Ανδρέας τα demo είναι ελαφρώς χειρότερο από σκέτο τοίχο... :?
Δηλαδή ότι βλέπεις εκεί στο demo υπολόγιζε ένα 20% καλύτερη απόδοση στο σπίτι με ένα σχετικά απλό πανί...
Προς τιμήν του το παραδέχθηκε και ο ίδιος κι έδωσε την υπόσχεση να κάνει κάτι γι' αυτό...

Συμπέρασμα: προτείνω να μαζευτούν οι ενδιαφερόμενοι για ένα power buy! Και κακώς που δεν το κάναμε/οργανώσουμε εμείς που αγοράσαμε πρώτοι...! :shock:
("θείο" θα κάνεις μια καλή τιμή στους επόμενους 10 που θα έρθουν μαζί?)

Reaction score
191
αν ειχα το χρημα θα περνα με την μια τον Η78 ΠΟΙΟΣ ΕΓΩ?που για μενα οι dlp ειναι σχεδον ηλεκτροκολυση.....τιποτα τον ειδα σημερα και επαθα πλακα...τον ειδα με hd και επαθα...αν και εβλεπα rainbow αρκετα χαλαλι για την εικονα του! :shock:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.472
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO