Επιτέλους.... Home Cinema :)

Reaction score
164
Μετά από πολύ καιρό και πολλές αναβολές, επιτέλους, εδώ και λίγες εβδομάδες απέκτησα το δικό μου, μικρό, home cinema...
Στην επιλογή των μηχανημάτων βοήθησαν τρεις παράγοντες:
Το AVsite, στο οποίο απαντούσατε τις όποιες ερωτήσεις μου, ιδίως την εποχή που αμφιταλαντευόμουν μεταξύ των πάντων (από plasma μέχρι DLP και από Yamaha 357 μέχρι 1500).
Ο Αντρέας Κ, ο οποίος με βοήθησε τα μέγιστα στην τελική επιλογή των μηχανημάτων προτείνοντάς μου μια ιδανική για τα χρήματά μου λύση (εντάξει, μου πρότεινε μια ιδανική λύση που κόστισε παραπάνω απ' όσο υπολόγιζα, αλλά τελικά είχε δίκιο και τώρα βλέπω ότι αν αφαιρούσα κάτι το σύστημα θα χώλενε). Εδώ θα σταθώ λίγο στον επαγγελματισμό του και στην εμπιστοσύνη μου μου ενέπνευσε, παρ' όλο που αποτελούσα το ιδανικό "θύμα": ημιμαθής και με χρήματα για ξόδεμα :)
Τέλος (last but not least που λένε και στο χωριό μου) ο Βαγγέλης Λάμπρου που ανέλαβε την εγκατάσταση και τη ρύθμιση απαντώντας στις κατά ριπάς απορίες μου.
Ο χώρος που εγκαταστάθηκε το σαλόνι είναι ένα σαλόνι 3.5Χ5.5 με όλα τα απαραίτητα τσουμπλέκια του νυκοκυριού σε αυτό: Καναπέδες, πολυθρόνα, τραπεζαρία, καρέκλες, τραπεζάκια κτλ κτλ. Είχα την ανησυχία ότι το σαλόνι τελικά θα μοιάζει με τηλεοπτικό πλατώ (καλώδια παντού, ηχεία, οθόνες, πράγματα να κρέμονται από παντού), αλλά τελικά με την σωστή εγκατάσταση τίποτα δεν ενοχλεί, στα μέτρα του δυνατού και αν λάβει κανένας υπ' όψιν του ότι το διαμέρισμα είναι νοικιασμένο και δεν υπάρχει δυνατότητα για αλλαγές, ψευδοροφές και άλλα μαγικά.
Τα μηχανήματα που επέλεξα είναι:
-Sanyo Z4. Πήγαιναι για τον 7700, αλλά το rainbow είπε όχι. Δϋο μέρες μετά έσκασε μούρη ο Panasonic 900. Στην αρχή ζήλεψα :oops: αλλά μετά είδα ότι δεν μου έλλειπε τίποτα από τα "παραπάνω" του 900, κοτετσόσυρμα δεν βλέπω, και ο Βαγγέλης έφερε το μηχάνημά μου στα ίσα του, οπότε όλα καλά.
-Οθόνη μια Dalite 92". Μου έκατσε καλή περίπτωση, μιας και οι ζάρες είναι λίγες (προς το παρόν τουλάχιστον)
-DVD Player ένα Denon 1920. Πήγαινα για κάποιο Samsung, αλλά ο Αντρέας καλά έκανε και με έστειλε προς τα εκεί, μιας και ακούω και πολύ καλή, για τα μέτρα μου, μουσική και από δυνατότητες δεν μου λείπει τίποτα.
-AV ενισχυτής o Yamaha 457. Χωρούσε μια χαρά στο budget μου, δεν μου λείπει κάτι πιο δυνατό, νομίζω ότι είναι ό,τι πρέπει.
-Ηχεία ένα set Magnat 990 με ένα Yamaha 215. Είναι όμορφα, δεν είναι τεράστια, είναι μαύρα (απαραίτητη προϋπόθεση για τη γυναίκα μου) και το κυριότερο, παίζουν πολύ καλά.
Αγοράστηκαν και ένα σωρό άλλα τσουμπλέκια (βάσεις για προβολέα και ηχεία, πολλά καλώδια κτλ) και ένα βράδυ ήρθαν όλα και έδεσαν. Ή πιο σωστά, ήρθε ο Βαγγέλης με την παρέα του και έδεσαν. :)
(Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω και τους γείτονες που δεν μου έσαπασαν τα μούτρα που τρυπάγαμε με κρουστικό το μπετόν στις 12.30 τα μεσάνυχτα :) )
Μπήκαν κανάλια στους τοίχους και το ταβάνι και τα καλώδια εξαφανίστηκαν όσο το δυνατόν καλύτερα. όμορφη και καθαρή δουλειά :)
Το αποτέλεσμα βελτιώθηκε σε μέγαλο βαθμό όταν ήρθε ο Βαγγέλης και έκανε τις ρυθμίσεις του προτζέκτορα κάνοντας το σαλόνι μου ένα μικρό σινεμά.
Με τον ήχο δεν ασχολήθηκα με λεπτομέρειες, αλλά θα γίνει και αυτό. Προς το παρόν ακούω σχετικά καλά κάνοντας κάποιες κομπογιαννίτικες ρυθμίσεις μόνος μου.
Πώς μου φάνηκε το αποτέλεσμα:
Στην αρχή... παράξενο. Αφού συνήθησα την εικόνα των 92" από τα 3.5 μέτρα με προβλημάτισε λίγο το ότι είχα συνηθίσει στα εντελώς λάθος χρώματα της 29ρας Sony μου: Είχα μάθει ότι τα πάντα πρέπει να κάνουν Μπαμ. Εκτίμησα όμως μετά από πολύ λίγες ώρες τη φυσικότητα του Ζ4 και την κινηματογραφική του, στα μέτρα της κατηγορίας, εικόνα. Ιδίως όταν είδα το Shrek και ότι όταν υπάρχουν τα καρτουνίστικα χρώματα, τα πράγματα είναι όπως τα φανταζόμουν, η καρδιά μου πήγε στη θέση της και πλέον βλέπω ταινία, χωρίς να σκέφτομαι συνέχεια αν εκεί στο μαύρο θα έπρεπε να βλέπω κάτι ή αν τα χρώματα είναι ξεπλυμένα :)
Στη συνέχεια, ακολουθεί το Kiss 600 για να δούμε επιτέλους τι είναι το HD και μερικά "μερεμέτια": Χρειάζεται πιο κοντό τραπεζάκι για την τηλεόραση, γιατί ελαφρώς καλύπτει την οθόνη που βρίσκεται πίσω της. Κοντό τραπεζάκι, σημαίνει πιο μακρύ, άρα πρέπει να φύγει και το επιδαπέδιο aircondition που υπήρχε δίπλα και είναι χαλασμένο, άρα έπρεπε να πεισθεί η ιδιοκτήτρια ότι πρέπει να το πετάξουμε κτλ κτλ... Μου μένει να βρω και μια βάση για το κεντρικό ηχείο που τώρα αναπαύεται σε ένα άσχημο τραπεζάκι, δανεικό...
Γενικά η εμπειρία είταν εξαιρετική και από εδώ και πέρα αρχίζουν τα ευχάριστα. Δεν μετάνιωσα καθόλου για τα σχεδόν 5000 μου μου κόστισε η όλη ιστορία.
Στην πρώτη ευκαιρία θα σας ανεβάσω και φωτογραφίες.
Σας ξαναευχαριστώ όλους, ιδιαίτερα τον Αντρέα και τον Βαγγέλη που ξεπέρασαν τις καλώς εννοούμενες επαγγελματικές και πελατειακές υποχρεώσεις τους και με βοήθησαν πάρα πολύ.
(Βαγγέεεεελη.... έχεις τα διαγράμματα "πριν" και "μετά"; :?: )

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Bασιλη , σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια :oops:
Ειναι παντα η καλυτερη ανταμοιβη μου οταν ξερω πως καποιος μενει ικανοποιημενος.

Και με την ευκαιρια , τι σε χρεωσε ο Λαμπρου?
Τιποτα , τιποτα , αλλα χθες που του μιλουσα μου ειπε πως βρισκεται σε καποιο εξωτικο μερος για διακοπες... :lol:

V

VIDEOMIX

Guest
Kαλορύζικα φίλε μου και καλή απόλαυση.
Γράψε και τα μηχανήματά σου στον παρακάτω σύνδεσμο, που έχουμε συγκεντρωμένα τα μηχανήματά μας. Είμαστε βλέπεις λάτρεις των στατιστικών. :)
http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=3885

Reaction score
164
Και με την ευκαιρια , τι σε χρεωσε ο Λαμπρου?
Τιποτα , τιποτα , αλλα χθες που του μιλουσα μου ειπε πως βρισκεται σε καποιο εξωτικο μερος για διακοπες... :lol:
Δ ιακοπές πήγε με αυτά που με χρέωσε για την εγκατάσταση. Με αυτά που του έδωσα για τη ρύθμιση θα αγοράσει σκάφος... Μήπως ήταν καλύτερα να αγοράσω έναν Qualia και να τον αφήσω αρρύθμιστο; Πιο φτηνά θα μου ερχόταν :) :)
Σοβαρά τώρα: Το κόστος δεν ήταν μεγάλο. Την εγκατάσταση δεν υπήρχε περίπτωση να την κάνω μόνος μου και να μην γκρεμίσω τη μισή πολυκατοικία. Άλλωστε τρία άτομα δούλευαν για πέντε ώρες. Ο υδραυλικός έρχεται, σου σφίγγει τη βρύση και για πέντε λεπτά σου παίρνει παραπάνω...
Τις ρυθμίσεις, έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούσα με τίποτα να τις καταφέρω, ούτε καν αυτό το περίπου που πετυχαίνουν πολλοί με το μάτι. Κάποτε πρέπει να μάθουμε ότι η καλή δουλειά, οι επενδύσεις σε μηχανήματα και κυρίως οι εξειδικευμένες γνώσεις και η πείρα πρέπει να πληρώνονται. Με μισά λεφτά, μισές δουλειές γίνονται... Και ο Βαγγέλης δεν έκανε μισές δουλειές :)

Reaction score
51
Καλορίζικα!!!! :D :D :D :D

Βγάλε και φωτογραφίες του χώρου σου και βάλτες στο album του AVsite!!!
Καλές θεάσεις & ακροάσεις!!! :D :D :D :D :D

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Βασίλη,
θέλω να σε ευχαριστήσω και εγώ από τη μεριά μου για τα καλά σου λόγια.
Με τιμάνε όλες οι απόψεις των πελατών και φίλων μου αλλά μερικές που προέρχονται από ανθρώπους που δουλέυουν καθημερινά με την εικόνα πάνω από monitor και βγάζουν την εικόνα που βλέπουμε στις τηλέοράσεις μας, όπως η δική σου Βασίλη, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για μένα.

Σε ευχαριστω και πάλι και έυχομαι καλές θεάσεις.

*Τις μετρήσεις θα στις κάψω σε ένα CD να τις έχεις πρόχειρες μέχρι να σου ετοιμάσω το κλασέρ (που δεν έχω στείλει στους περισσότερους ακόμη) :oops:

Reaction score
164
Συνέχεια της όμορφης περιπέτειας του home cinema. :)
Γενικά τα πράγματά μου αν δουλεύουν δεν τα πολυσκαλίζω. Όταν όμως έχω χρόνο, όλο και κάτι θα βρω να κάνω...
Από τότε που ξεκίνησα το topic έχουν προστεθεί τα εξής στο σύστημα:
-Ένα Kiss-600 συνδεδεμένο με component στον ενισχυτή και με οτική έξοδο ήχου.
-Ένα XBOX 360, πάλι συνδεδεμένο με τον ίδιο τρόπο
-Ένα DVDR... Contel (!!!) που το αγόρασα καμία 80ρια ευρώ από το σούπερ μάρκετ με τη λογική ότι όταν χρειαστώ πραγματκά ένα DVDR θα πάρω ένα της προκοπής.
-Ξεθάφτηκε ένας... Panasat προς προσωρινή αντικατάσταση του Topfield που θύμωσε και δεν παίζει Nova, μέχρι να βρω τι θα κάνω και με αυτόν...
Η κατάσταση χωροταξικά κάτω από την οθόνη είχε ως εξής (και γι' αυτό και δεν έστελνα φωτό)
-Ένα τραπεζάκι Sony πάνω στο οποίο υπήρχε μία 29" Sony CRT. Στα ράφια του τραπεζιού, ο ενισχυτής, το DVD της Denon και ο Topfield.
-Δίπλα ένα καφέ τραπεζάκι του καφέ (!!!- από αυτά που είναι τρία και το ένα μπαίνει κάτω από το άλλο, χάλια...) επάνω στο οποίο υπήρχε το DVDR, επάνω του το Kiss και ακόμα πιο πάνω το κεντρικό ηχείο, παράκεντρα σε σχέση με την οθόνη του προβολέα)
-Στο πάτωμα ο Panasat και το 360.
Αφού έχω χρόνο και κοπροσκυλιάζω αυτή την περίοδο αποφάσισα να πάρω ένα έπιπλο που να τα χωρέσω όλα αυτά. Απαραίτητες προϋποθέσεις:
-Να είναι μαύρο και να ταιριάζει οπτικά με τα υπόλοιπα έπιπλα.
-Να είναι χαμηλό ώστε να χωράει πάνω του η τηλεόραση και πάνω της (τα καλά των CRT) το κεντρικό ηχείο.
-Να μην είναι πολύ χαμηλό, για να χωράνε μέσα του τα μηχανήματά μου
-Να είναι μακρύ, γύρω στα 2 μέτρα ώστε να χωράνε πράγματα μέσα του, αλλά όχι πιο μακρύ γιατί δεν θα χώραγε στο σαλόνι.
-Να είναι στενό, ώστε να μην εμποδίζεται από το χαλί τον χειμώνα
-Να είναι αρκετά φαρδύ ώστε να χωράει η τηλεόραση (τα κακά των CRT)
-Να είναι και φτηνό.
Δεν ήμουν και πολύ εύκολος, ε; :)
Τελικά βρήκα αυτό που έψαχνα στο... IKEA! Είναι αυτό:

Φυσικά βγαίνει και σε μαύρο και μπαίνει και ξαπλωτό. Από τα τρία ράφια το μεσαίο είναι βιδωτό και πρέπει να μεπι οπωσδήποτε, τα άλλα δύο είναι με πείρους και δεν τα έβαλα.
Αγόρασα και έξι μικρές ρόδες, τέσσερις για τα άκρα και δύο για τη μέση, ακριβώς κάτω από το μεσαίο χώρισμα, ώστε να υποστηρίζεται το μεγάλο βάρος της τηλεόρασης.
Η συναρμολόγηση πήρε γύρω στη μία ώρα. Το επιπλάκι είναι ό,τι πρέπει, δείχνει αρκετά στιβαρό και το φινίρισμά του είναι απλά ικανοποιητικό. Συνολικό κόστος αγοράς (τραπέζι+2 τετράδες ρόδες+2 σετ βίδες) λίγο πάνω από 90€.
Τώρα είμαι στη διαδικασία μεταφοράς των μηχανημάτων: Βγάζω καλώδια, σημειώνω ποιό είναι ποιό, μεταφέρω το μηχάνημα στο νέο ράφι. Μου έμεινε η τηλεόραση, ο ενισχυτής και ο Panasat... Αύριο ελπίζω να τα τελειώσω.
Επίσης αποφάσισα, αφού τελειώσω τη "μετακόμιση" να:
-Ρυθμίσω τα ηχεία (τρομάρα μου) με ένα SPL που αγόρασα από το Radio Shack
-Ρυθμίσω τις component εισόδους (ξανά τρομάρα μου) με τη βοήθεια ενός DVD, γιατί με τον Βαγγέλη ασχοληθήκαμε μόνο με την HDMI. (Το Kiss δείχνει ξεπλυμένα και το XBOX μαύρη μαυρίλα πλάκωσε)
Αυτά.... Και μετά θα σας δείξω και φωτογραφίες.
Νομίζω ότι θα γίνει όμορφο και θα πάρετε κάποιες ιδέες για το πώς μπορεί ένα μικρούλι home cinema να ενσωματωθεί στην καθημερινή ζωή, μέσα σε ένα συνηθισμένο, μικρό, τυπικό, σαλόνι, χωρίς να εμποδίζει, χωρίς να ενοχλεί, χωρίς να χρειάζεται μετακόμιση όποτε είναι να παίξει και να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτικό.
(Ευχαριστώ τον χορηγό μου, κο Εισαγγελάτο που μου έδωσε άφθονο ελεύθερο χρόνο καλοκαιριάτικα, μετά από πολλά χρόνια, και τη γυναίκα μου που με έχει αφήσει αδιαμαρτύρητα να μετατρέψω κατά τη διάρκεια των αλλαγών το σαλόνι σε τσαντήρι γύφτων μετά από διάρρηξη-θα τα μαζέψω μόνος μου, το υπόσχομαι! :lol: )

Reaction score
164
Και κάτι άλλο: Το επόμενο στάδιο αναβάθμισης θα είναι τα καλώδια. Όχι, δεν έγινα "νότιος", αλλά είδα τι καλώδια χρησιμοποιώ για interconect και δάκρυσα! Έψαχνα ό,τι έβρισκα με τη λογική "να κάνω πρόβα και αν παίζει θα το αλλάξω) και έμειναν έτσι, με καλώδια του κιλού τα περισσότερα. Ευτυχώς για μέσα από τα κανάλια φρόντισε ο Αντρέας και πήρα καλά καλώδια :)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
και τη γυναίκα μου που με έχει αφήσει αδιαμαρτύρητα να μετατρέψω κατά τη διάρκεια των αλλαγών το σαλόνι σε τσαντήρι γύφτων μετά από διάρρηξη-θα τα μαζέψω μόνος μου, το υπόσχομαι!
Χμμμμ... :roll:

Reaction score
182
Αν δεν άνοιξες ακόμη το τραπεζάκι του ΙΚΕΑ έχει ένα καλύτερο , κατά τη γνώμη μου για τη δουλειά που το θέλεις, το πήρα εγω από τη Θεσσαλονίκη, στα 79 ευρώ και με τα ροδάκια μέσα και με 2 σειρές ράφια....
το έχω φωτογραφία αλλά δεν ξέρω πως να την ανεβάσω..... θα προσπαθήσω όμως, αν ξέρει κάποιος ας μου πει...

το βρήκα άραγε??? για να δούμε

Reaction score
164
Το τραπεζάκι το έχω ήδη συναρμολογήσει και το φορτώνω συσκευές :)
Αυτό που μου δείχνεις το έχω υπ' όψιν μου αλλά είναι σημαντικά μικρότερο κατά μισό σχεδόν μέτρο, δεν χωράει όλες μου τις συσκευές και δεν είναι μαύρο :)
Πάει η μέρα, δεν έκανα καμία δουλειά σήμερα! :?

H

HomeCinema-Maniac

Guest
ilias said:
Αν δεν άνοιξες ακόμη το τραπεζάκι του ΙΚΕΑ έχει ένα καλύτερο , κατά τη γνώμη μου για τη δουλειά που το θέλεις, το πήρα εγω από τη Θεσσαλονίκη, στα 79 ευρώ και με τα ροδάκια μέσα και με 2 σειρές ράφια....
το έχω φωτογραφία αλλά δεν ξέρω πως να την ανεβάσω..... θα προσπαθήσω όμως, αν ξέρει κάποιος ας μου πει...

το βρήκα άραγε??? για να δούμε
Που το βρηκες αυτο βρε θηριο? Κατι τετοιο ψαχνω και εγω! ΙΚΕΑ ειπες? Εχεις κανα κωδικο για το επιπλο για να το ζητησω στο ΙΚΕΑ να δω αν υπαρχει?

H

HomeCinema-Maniac

Guest
unforgiven said:
Το τραπεζάκι το έχω ήδη συναρμολογήσει και το φορτώνω συσκευές :)
Αυτό που μου δείχνεις το έχω υπ' όψιν μου αλλά είναι σημαντικά μικρότερο κατά μισό σχεδόν μέτρο, δεν χωράει όλες μου τις συσκευές και δεν είναι μαύρο :)
Πάει η μέρα, δεν έκανα καμία δουλειά σήμερα! :?
Ε ΚΑΙ? Βαψτο μαυρο με βερνικοχρωμα. Ετσι εκανα και εγω με ενα καφε ανοιχτο που ειχα. Και αυτο του ΙΚΕΑ αν παρω θα το βαψω στο χρωμα των ROISTER που ειναι καφε μελι σκουρο.

Reaction score
164
Η σειρά ονομάζεται OPPLI και το συγκεκριμένο έχει διαστάσεις Π150, Β50, Υ40εκ, είναι φτιαγμένο από λακαρισμένο ξύλο σημύδας, σηκώνει 70Κ λαι κοστίζεο 70€. :)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.463
Members
38.701
Νεότερο μέλος
DAMBO