Επιτέλους...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
...βρήκα ηχείο που να ταιριάζει με τo Pink Triangle πικάπ μου!

Πρόκειται για το Euphrosyne της Pink Faun:

"The new top model of the Pink Faun speaker series will be a 101dB d'Appolito system with two Altec 12" 414 98dB 16-ohm bass drivers and a Altec compression driver in a 50cm front horn. Cutoff frequency is 500Hz. The compression driver is modified to go down this deep and up to 20kHz with very much linearity. A Fostec T90A supertweeter will be added filtered from 20kHz to add some space and speed in the uppermost regions. All drivers have Alnico magnets. This speaker is very detailed and dynamic.

"The speaker will use an active crossover. Only a very few watts are needed for the horn, the bass can be driven with a 40W amplifier for almost undistorted concert level output (up to 120 dB without problems). This system also is very suitable for large listening rooms and studio monitoring.

"The first picture shows an impression of the final looks of the system, which now is being optimized in our studio..."

Think pink @ 6moons.com

Attachments

Reaction score
3
Mάλλον χάλασες και συ...
Ακου πικάπ αλλά και ηχεία ρόζ...:happy_9:
Πάντως το πικάπ, ήταν και συνεχίζει να είναι, ένα απο τα καλύτερα πικάπ που έχουν κατασκευασθεί.Αθόρυβο, μουσικό και αναλυτικό.:happy_2: :bravo:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Λετε.......να βγαλουν και ροζ δισκους 180 γραμμαριων για να πηγαινουν ασορτι και VILLAGE PEOPLE με why MCA ?
Θεε μου αν το δω και αυτο θα το σκισω το στρινγκακι..............ουρα-ουρα-ουρα

Reaction score
9
Άσχετο, αλλά και σχετικό: έχω κι εγώ ένα "Ροζ Τρίγωνο" (...) PT 1 (?) με το κύκλωμα οδήγησης του μοτέρ μέσα στο πικάπ, κι ένα μετασχηματιστάκι τση κακιάς τση ώρας , που "βγάνει" 14 volt ασταθεροποίητα (18 χωρίς φορτίο) , με σταθεροποίηση και servo έλεγχο του μοτέρ στην πλακέτα εντός του πικάπ...
Το πήρα δευτερόχερο , μόνο και μόνο για τον LINN ITTOK LVII που το συνόδευε, όχι πως σαν πλατώ δε μ' ενδιέφερε το ίδιο...
Το θέμα είναι ,λοιπόν, πως το μοτέρ περιστρέφεται σα ...βηματικό , με πολύ "θόρυβο" από την ασυνεχή και μη ομαλή περιστροφή του , κάτι που , πιστεύω οφείλεται σε κάποιο IC ελέγχου του servo-κινητήρα ή σε κάποιο άλλο εξάρτημα στην πλακέτα ελέγχου, που αστόχησε..

Αν και δε φαίνεται κάτι καρκανιασμένο, και η σταθεροποίηση γίνεται με ένα LM 317 (version για 0,5 amperes) θά 'θελα ν' αρουτήξου μήν τυχόν σας βρίσκεται κάπου το σχέδιο του κυκλώματος οδήγησης?

Η πλακέτα έχει ημερομηνία κατασκευής-σχεδίασης 11/1983 και γράφει PT4
(Φωτό θ' ανεβάσω οσονούπω!!!)

ΥΓ.: Μουσική , για την ώρα ακούω από ένα Project RPM 9.1, οπότε δεν "καίγομαι " να το επισκευάσω, αλλά καλό θ'α 'τανε να μην παρασυνηθίσει στην απραξία...

Ευχαριστώ δια την φιλοξενίαν...
Κώστας Κ.

Reaction score
8
1.Ευτυχως που δεν ειναι κοκκινα γιατι θα ειχαμε αλλα ντραβαλα
2.Τωρα κακομοιρηδες να διαβασει το αρθρο ο Βαλιανατος και θα σας πω εγω.
3.Ροζ δισκοι υπαρχουν. Εχω εγω εναν των PINK FLOYD - THE MAN AND THE JOURNEY απο μια συναυλια τους στο Αμστερνταμ το 1969, ειναι διαφανος ροζ.
4.O ARTHUR KHOUBESSERIAN που σχεδιαζε τα PINK TRIANGLE και που σημερα βγαζει τα FUNK επισκευαζει και βελτιωνει τα παλια PINK TRIANGLE, ενω κατασκευαζει και πουλαει πλατω και ματ γι αυτα απο το υλικο ACRHROMAT που χρησιμοποιει και στα FUNK.
4'Εμενα ρε παιδια μ αρεσουν. Παω επειγοντωε στο γιατρο μου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.063
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp