Επιτηρητής τάσης-πολύμπριζα

Μηνύματα
4.503
Reaction score
7.800
Εντελώς τυχαία σήμερα μιλούσα με τον ηλεκτρολόγο που μου έκανε την εγκατάσταση στο σπίτι να προσθέσουμε επιτηρητή. Στη περίπτωσή μου έχω τριφασικό με 2 πίνακες ένα σε κάθε όροφο ανεξάρτητους ο ένας από τον άλλο.
Επειδή τον τελευταίο καιρό που συνδέθηκε η Σύρος με το υπειρωτικό μέσο καλωδίου έχουμε τα πολλαπλάσια προβλήματα θέλω να προστατέψω ότι δεν έχω σε Ups.

Παρακολουθώ το report που μου βγάζει το APS και γίνεται χαμός και κάποια στιγμιαία δεν τα προλαβαίνει ούτε αυτό.
Αυτό είναι τις τελευταίες 5 μέρες και σίγουρα κάποια στιγμιαία δεν τα έχει καταγράψει.

Annotation 2019-09-26 151830.png

Post automatically merged:

και το κακό είναι ότι αυτά τα πολύ γρήγορα τα ακούει ο marantz pro. Από εκεί καταλαβαίνω ότι κάτι αστραπιαίο έγινε γιατί τον ακούω να οπλίζει. (on - off/ klik - klik)

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτός είναι τόσο πολύ ευαίσθητος.
 
Last edited:

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.005
Reaction score
1.466
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτός είναι τόσο πολύ ευαίσθητος.
Γιατί καταλαβαίνει τις πτώσεις λόγω κυκλωμάτων καθυστέρησης ενεργοποίησης εξόδων, δεν είναι θέμα ευαισθησίας.
 

Μηνύματα
4.503
Reaction score
7.800
Για να προστατέψω αυτόν και παρόμοια μηχανήματα, όπως και τα aircondition , τι είναι το καλύτερο να βάλω? και λέω aircondition γιατί επένδυσα πολλά σε αυτά για τη ψύξη - θέρμανση του σπιτιού και σε ποσότητα και σε ποιότητα.
 

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.005
Reaction score
1.466
Λοιπόν, δεν μπορούμε να βάλουμε ολόκληρο το σπίτι μας σε UPS! Ούτε να το γεμίσουμε με μικρότερα σε κάθε "ευαίσθητη" κατανάλωση. Γενική αρχή είναι ότι πτώσεις μεγαλύτερες από 0.5 sec δεν επηρεάζουν αρνητικά τις συσκευές. Απλά έχουμε διακοπή αυτού που ακούμε ή βλέπουμε και ίσως reset. Μικρότερης διάρκειας συνήθως συνοδεύονται από κρουστικά ρεύματα. Άρα το φίλτρο (varistors, πηνία) είναι απαραίτητο.
Πολλές μικρές και κολλητά βυθίσεις είναι κακές οπότε nice to have είναι ο επιτηρητής τάσης που θα διακόπτει την παροχή του σπιτιού για χρόνο που διαλέγουμε εμείς. Αν κάνουμε λίγο υπομονή και η τάση είναι σταθερή μετά από μερικά δευτερόλεπτα όλα θα είναι εντάξει.
Μπορούμε ακόμα να προστατέψουμε τις ευαίσθητες συσκευές και με τοπικά φίλτρα αρμονικών και υπέρτασης (τα Schaffner είναι τα καλύτερα) με σχετικά μικρό κόστος και εύκολη εγκατάσταση.
Γιάννης
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.598
Reaction score
27.942
Νομίζω λένε ότι δεν μπορεί το UPS να αυξήσει γρήγορα το ρεύμα που δίνει, όταν το ζητάει ο ενισχυτής, δηλαδή σαν να μειώνονται τα δυναμικά του ενισχυτή.
Σε μένα πάντως ένα κοινό UPS 3000KVA που του έβαλα επάνω ένα ενισχυτή 1850ΚVA, κάηκε μόλις άνοιξα τον ενισχυτή και μετά δεν ξαναέβαλα τίποτα.
Για 6 χρόνια είχα 3 kilowatt online UPS σε όλο το σύστημα και δεν έβγαλε άχνα. Παρέδωσε πνεύμα μια και έξω βέβαια.
 



Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.865.443
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top