Επιτοίχια βάση προτζέκτορα

Μηνύματα
23
Reaction score
0
Χαιρετώ την παρέα του forum.....χρειάζομαι τα φώτα σας (για όποιον γνωρίζει).

Εχω αγοράσει πρόσφατα έναν φθηνό Κινέζικο προτζέκτορα (οι απαιτήσεις μου δεν ήταν μεγάλες,ούτε το budget μου).Θέλω να τον εγκαταστήσω στο σαλόνι και το πρόβλημα είναι το εξής.Οι low budget προτζέκτορες δεν έχουν zoom in/zoom out λειτουργία και έτσι οι όποιες διορθώσεις στο μέγεθος της προβολής-εικόνας,πρέπει να γίνονται χειροκίνητα,μετακινώντας εμπρός-πίσω τον προτζέκτορα.Ετσι λοιπόν ψάχνω για επίτοιχη βάση προτζέκτορα (τύπου βραχίονα) η οποία θα μετακινείται εμπρός-πίσω,πάνω-κάτω.Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι στην Ελλάδα δεν φέρνει κανένα κατάστημα τέτοιου είδους βάσεις!!! Κατάφερα να βρώ στο Aliexpress (έχουν ποικιλία σε βάσεις αλλά δεν πουλάνε τον αντάπτορα που βιδώνει επάνω στον προτζέκτορα), αλλά θέλω να ρωτήσω κάποιον που έχει κάνει ανάλογη εγκατάσταση ή έχει κάποια ιδέα να μου προτείνει.Σκέφτηκα επίσης επίτοιχη βάση σε στύλ όπως υπήρχαν για τις παλιές CRT τηλεοράσεις.
 

Μηνύματα
15.834
Reaction score
1.213
Kαι ποσο ...πολυπλοκος να ειναι πια αυτος ο ανταπτορας ? Πες σε ενα μηχανουργειο να σου φτιαξει ενα

Για βαλε ενα λινκ απο περειεργεια, να δουμε καμμια βαση.Με απλους μηχανισμους συρταριου ανεβοκατομπαινοβγουν η εχουν κατι πιο σοφιστικε ?
 


jpaudio

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.993
Reaction score
1.462
Χρειάζεσαι ειδική κατασκευή που δεν θα βγει φτηνά. Δοκίμασε να τον κρεμάσεις από το ταβάνι. Ενώ λειτουργεί, μαρκάρισε την θέση του ώστε να έχεις στο πανί (ή όπου αλλου θα προβάλεις) το μέγεθος εικόνας που επιθυμείς και εκεί τοποθέτησε την βάση. Τέτοιες μπορείς να βρεις σχετικά φτηνές στην Ελληνική αγορά. Φαντάζομαι δεν έχει ούτε κάθετη και οριζόντια μετατόπιση.
Γιάννης
 


Μηνύματα
15.834
Reaction score
1.213
Αφου εχεις βρει βαση και σου λειπει ο ''ανταπτορας'' (σιγα την κατασκευη και την..τεχνολογια) τα πραγματα ειναι απλα.Φθηνη σιδερενια/ξυλινη πλακα , τρυπες , βιδες, παξιμαδια .
 

Μηνύματα
463
Reaction score
32
Βάζεις ενα χαρτι Α4 επάνω στην επιφάνεια του προβολέα που θα βιδωθεί στην βαση.
Με ένα στυλο (οτι να ναι) τρυπας το χαρτι ακριβως στις βιδες. "ξεπατικούρα" το λέγαμε στο σχολείο. Μετα.... Προσεχεις η "βάση" να μην πνίγει αεραγωγούς κλπ κλπ.... Και φτιάχνεις ενα φανταστικό σχεδιο έμπνευσης επάνω στο χαρτί. Το πας σε σιδερά και του λες να στο κοψει σε μέταλλο και να σου κανει 6αρες τρυπες στις θεσεις που μαρκαρες με στυλό. Σε αυτο προσαρμόζεις την υπολοιπη βαση και εισαι έτοιμος.

Μπακαλιστικα.... Οκ
Αλλα, η καλύτερη λύση (και φθηνότερη) σε τέτοιες περιπτώσεις.
 




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.306
Μηνύματα
2.858.043
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top