Επωλήθη Ο ΗΧΟΣ

Reaction score
0
Πωλήθηκαν το γνωστό περιοδικό ΗΧΟΣ και οι Τεχνικές εκδόσεις γενικά στις εκδόσεις Λυμπέρη.
Τέλος εποχής για τον ΗΧΟ;
ήδη κάποιες καρέκλες τρίζουν αφού ο εξαγοράσας αλλάζει πάντα όλους τους διευθυντές και τι σχέδια έχει;
θα γίνει πιο lifestyle;
για αυτό πολύ πρόσφατα reviewers του Ηχου γράφτηκαν εδώ;
για να δούμε;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Το είχα γράψει από την προηγούμενη βδομάδα ότι επεικειτε το deal.

http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=12141.msg127423#msg127423

http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=12141.msg127493#msg127493

Το τι θα γίνει από 'δω και πέρα έχει να κάνει με τον Λυμπέρη. Προφανώς θα μείνει το brand name "Ήχος" αλλά μάλλον βλέπω το περιοδικό να παίρνει πιο "consumer" κατεύθυνση. Θα φανεί στο επόμενο τεύχος...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μπορείτε να μην βλέπετε παντού μάγισες?
Γιατί πρέπει να συνδέεται το ότι γράφτηκαν οι reviewers με το ότι κλείνει ο ΗΧΟΣ?...

Reaction score
1.380
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Προφανώς θα μείνει το brand name "Ήχος" αλλά μάλλον βλέπω το περιοδικό να παίρνει πιο "consumer" κατεύθυνση. Θα φανεί στο επόμενο τεύχος...
Ποσοι χειροτερο να γινει απ' οτι ειναι τωρα?

Reaction score
14
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Το τι θα γίνει από 'δω και πέρα έχει να κάνει με τον Λυμπέρη. Προφανώς θα μείνει το brand name "Ήχος" αλλά μάλλον βλέπω το περιοδικό να παίρνει πιο "consumer" κατεύθυνση. Θα φανεί στο επόμενο τεύχος...
Αν υπήρχε η ανάγκη της πώλησης μεριδίου...ευτυχώς αυτό πωλήθηκε στο Λυμπέρη.
Ίσως στον πιο ...παθιασμένο από τους Έλληνες εκδότες.
Πέραν τούτου....δεν επωλήθει ο Ήχος ...ούτε οι Τεχνικές εκδόσεις.
Αγοράστηκε ένα πακέτο (μεγάλο ομολογώ) μετοχών των Τεχνικών Εκδόσεων.

Δυο παρατηρήσεις.

Από την εξαγορά μετοχικού κεφαλαίου μέχρι την ανάληψη θέσεων και αποφάσεων management σε μια εταιρεία...η απόσταση είναι τεράστια!
Υπαρχουν άνθρωποι στο "Καββαθέικο" που θα τους ζήλευαν και θα ακριβοπλήρωναν πολλοί εκδότες. Δεν βλέπω λόγο για σοβαρές...γκιλοτίνες.

Αυτά.

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Ωραια.....τωρα θα δουμε και ξωβυζα να χαιδευουν hi-end συσκευες στο εξωφυλλο!!!
Παει και ο ΗΧΟΣ,τελος εποχης παιδια :(.....αντε να ξαναγυρισουμε στα αγγλοφωνα περιοδικα του χωρου.

Reaction score
298
Τώρα στα αγγλόφωνα? Αυτό έχει γίνει προ αμνημονεύτων χρόνων :lol: Νομίζω ότι στην αρχή δεν θα αλλάξει τίποτα. Αργότερα ... θα δείξει 8)

Reaction score
5
Τα είπε ο preve. Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί το να πουλάς το ένα τρίτο (ούτε καν το μισό) των μετοχών της εταιρείας σου σε κάποιον άλλον, σημαίνει αναγκαστικά ότι παραδίδεις το management ή ότι παίρνει ο άλλος αποφάσεις για την εταιρεία σου. Ο Καββαθάς έχει τα άλλα δύο τρίτα, έτσι δεν είναι; Το πολύ να έχει κανα δυο νοματέους του Λυμπέρη μέσα στην εταιρεία. Αλλαγή, δεν λέω, αλλά γιατί τόση ανησυχία για τον Ηχο;
Το γιατί το περιοδικό θα βάζει τώρα μπικινομένες να χαϊδεύουν ηχεία, και θα παρουσιάζει μόνο mini-combo συστήματα της Aiwa, δεν το καταλαβαίνω. Εξηγήστε το μου παρακαλώ.

Reaction score
298
Πρόκειται για εταιρεία εισηγμένη στο ΧΑΑ, άρα υπάρχουν πολλοί μέτοχοι. Τι ποσοστό έχει κρατήσει ο Καββαθάς δεν ξέρω, αλλά ούτε και με νιάζει :)

Reaction score
14
Να σας δώσω ένα πραγματικό παράδειγμα.

Οι εκδόσεις Λυμπέρη κατέχουν το 50% της "Δέσμης". (Αθηνόραμα)
Εδώ και κάποια χρόνια.
Επιτρέψτε μου να σας πληροφορήσω ότι πέρα από την οικονομική πληροφόρηση που δικαιούται ...δεν έχει ανακατευτεί στο
ελάχιστο στις εκδοτικές προσπάθειες του Αθηνοράματος.
Ούτε καν σαν κοινός όμιλος δεν λειτουργούν. Ούτε εμπορικά ούτε διοικητικά.
Υπάρχουν κάποιες συνέργιες "τεχνογνωσίας" (θα τις χαρακτήριζα)...αλλά μέχρι εκεί.

Σας το χάλασα...αλλά δεν βλέπω να...βλέπετε ξώβυζα. :p 8)

Αν τώρα μεταλλαχθεί ο ΉΧΟΣ σε κάτι "άλλο" αυτό θα αποτελλεί επιχειρηματική επιλογή του ΚΚ.
Τέτοιες έχει κάνει αρκετές στην καριέρα του. Σίγουρα δεν τις γνωρίζετε όλες. Ούτε εγώ.

Reaction score
298
Ας μην ξεχνάμε ότι τέτοιες ενέργειες συνεπάγονται και βελτιώσεις σε θέματα στοιχειοθεσίας, εκτύπωσης κλπ, καθώς και οικονομίες κλίμακας στα ίδια θέματα. Επίσης βοηθάει το προφίλ ενός ομίλου να έχει και "σοβαρά" εκτός από τα ασόβαρα περιοδικά. Μέχρι και ο Κωστόπουλος το προσπάθησε με το Esquire, άλλο αν ήταν φύσει αδύνατον να το πετύχει :lol: :lol: :lol:

Reaction score
5
Εγώ προτείνω να ανοίξουμε hiendάδικο περιοδικό, με ξώβυζα. Πρώτο στις σχετικές πωλήσεις παγκοσμίως το βλέπω. Και μην ακούσω "δεν είναι σοβαρά αυτά", "δεν μοιάζει χαϊεντάδικο αν έχει μπικίνια" και λοιπά τέτοια...π.χ. ο Hugh Hefner έβαλε τις ξώβυζες στα "σαλόνια", άλλαξε νοοτροπίες. Οι καλύτερες κριτικές από τους γνώστες του avsite (και όχι μόνο) και φωτογραφίες με "διακοσμήτριες" που χαϊδεύουν τα μηχανήματα του πόθου. Εμπρός για το playboy των απανταχού χαϊεντάδων!!!

Reaction score
14
RDoherty said:
Μέχρι και ο Κωστόπουλος το προσπάθησε με το Esquire, άλλο αν ήταν φύσει αδύνατον να το πετύχει :lol: :lol: :lol:
Rdoh ... άλλο ο Κωστόπουλος και άλλο ο Λυμπέρης. Τεράστια διαφορά ανθρώπων...τρόπων...ιδιοσυγκρασίας.

Άλλο πράγμα!

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
ak1s said:
Εγώ προτείνω να ανοίξουμε hiendάδικο περιοδικό, με ξώβυζα. Πρώτο στις σχετικές πωλήσεις παγκοσμίως το βλέπω. Και μην ακούσω "δεν είναι σοβαρά αυτά", "δεν μοιάζει χαϊεντάδικο αν έχει μπικίνια" και λοιπά τέτοια...π.χ. ο Hugh Hefner έβαλε τις ξώβυζες στα "σαλόνια", άλλαξε νοοτροπίες. Οι καλύτερες κριτικές από τους γνώστες του avsite (και όχι μόνο) και φωτογραφίες με "διακοσμήτριες" που χαϊδεύουν τα μηχανήματα του πόθου. Εμπρός για το playboy των απανταχού χαϊεντάδων!!!
από τις καλύτερες προτάσεις και στο πρώτο τεύχος δώρο ένα ζευγάρι αυτιά και ένα μπικίνι

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Καλά ρε παιδιά...

Δεν μπορείτε να περιμένετε 13 μέρες που είναι να βγει το επόμενο τεύχος του Ήχου;
Τότε θα δούμε το τι θα γίνει με τον Ήχο. Ως τότε υπομονή...

Reaction score
0
Επειδη εχω συνεργαστει με τον Λυμπέρη και ξερω οτι καιρο τωρα ηθελε να μπει στον χωρο του Ηχου και της Εικονας οπως επίσης και στο χωρο του αυτοκινήτου -προτημησε από ότι φαινεται, να μην ρισκάρει καινουριες εκδόσεις και να κινηθει εκ του ασφαλούς.
Προβλεπω ότι σε λίγο καιρο θα αγοράσει οτί χρειάζεται για να εντάξει, κυρίως τα περιοδικά Ηχος και 4τροχοί στον δικό του οίκο.

Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι για αρκετό διάστημα, αν γίνουν αλλαγές θα είναι σε βάθος χρόνου και μάλλον όχι στην ύλη.
Πιστεύω ότι εκανε την κίνηση αυτη γιατι θεωρει τις εκδόσεις αυτές από τις κορυφαίες στον ελληνικό χώρο, βέβαια αν αρχίσει να ανακατέβεται στη διευθυνση του κάθε περιοδικου θα υπάρξουν συγκρούσεις, αλλά συνήθως δεν το κάνει αν δεν γνωρίζει το αντικείμενο.

Το ότι τα περιοδικά αυτά θα ενταχθουν στο δικό του διαφημιστικό τμήμα (αυτό ηταν και το ζητουμενο), ίσως να διακρίνεται στο μέλλον, κάποιες άλλες μικρές προτιμήσεις ...άλλα και που δεν γίνεται αυτο!
Με την προηπόθεση βέβαια ότι θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος τους, γιατι μέχρι τότε θα ακολουθήσει το μοντέλο του αθηνοράματος ....πιστεύω

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Μα ειχε ασχοληθει με το χωρο της εικονας οταν πριν χρονια εβγαζε το περιοδικο....video... καπως.Αλλες εποχες βεβαια,ο κοσμος δε γνωριζε καιε τσι εγραφαν οτι ηθελαν.
Δε ξερω τι ελτε φιλοι μου αλλα .....αλλο Καβαθας (με τα ελαττωματα του σιγουρα) και αλλο Λυμπερης.Ποτε ενας απλος ιδιοκτητης δεν θα πονεσει για τα εντυπα του οσο ο ιδρυτης.....

Reaction score
14
geova said:
Το ότι τα περιοδικά αυτά θα ενταχθουν στο δικό του διαφημιστικό τμήμα (αυτό ηταν και το ζητουμενο), ίσως να διακρίνεται στο μέλλον, κάποιες άλλες μικρές προτιμήσεις ...άλλα και που δεν γίνεται αυτο!
Με το 30% πολύ χλωμό το βλέπω..... (Εκτός και αν ο ΚΚ θέλησε ξαφνικά να βγει στη σύνταξη.....)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm