Εργοστασιακός συναγερμός και εγγύηση.

Reaction score
4
Καλησπερα,

ο αδελφός μου αγοράζει καινούργιο αυτοκίνητο. Θέλω να του κάνω δώρο τον συναγερμό. Για τον εργοστασιακό συναγερμό ζητάνε 370 ευρώ.
Δεν ξέρω τις δυνατότητες του συναγερμού αυτού, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που παρέχουν και ένα ασύρματο "μπελόκ" με LCD οθόνη που παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινητου και σε ειδοποιεί όταν χτυπάει κιόλας. Τους έχω δει να δουλεύουν σε εμβέλεια μεγαλύτερη των 100 μέτρων.

Το αυτοκίνητο είναι ένα Mercedes CLC 200 kompresor.
Στο θέμα μας τώρα. Ο έμπορος του είπε ότι αν βάλει συναγερμό τρίτου κατασκευαστή, αν παρουσιαστεί πρόβλημα στα ηλεκτρικά, δεν τον καλύπτει η εγγύηση. Θεωρώ ότι ο έμπορος απλά προσπαθεί να τον εκφοβίσει για να πάρει τον εργοστασιακό.

Θα ήθελα την γνώμη σας στο θέμα αυτό, αν ισχύουν δηλαδή τα λεγόμενα του εμπόρου. Επίσης, θα μπορούσε κάποιος να μου υποδείξει ποιός είναι ο παραπάνω περιγραφόμενος συναγερμός, καθώς δεν είχα κρατήσει πληροφορίες οταν τον είδα.

Δεν είναι το θέμα τα χρήματα, ίσα-ίσα που ο περιγραφόμενος φαντάζομαι είναι κατα πολύ ακριβότερος του εργοστασιακού....

Επίσης, με την Audi τι γίνετε? (με έβαλε στο τριπάκι το @#$@#παιδό)..... Εκεί ο συναγερμός κοστίζει 550 ευρώ το οποίο θεωρώ παράλογο να δώσω για τόσες λίγες δυνατότητες....

Σας ευχαριστώ τα μάλα!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.186
Απάντηση: Εργοστασιακός συναγερμός και εγγύηση.

Ο έμπορος του είπε ότι αν βάλει συναγερμό τρίτου κατασκευαστή, αν παρουσιαστεί πρόβλημα στα ηλεκτρικά, δεν τον καλύπτει η εγγύηση. Θεωρώ ότι ο έμπορος απλά προσπαθεί να τον εκφοβίσει για να πάρει τον εργοστασιακό.
Ισχύει αυτό.
Είναι πολύ καλός ο έμπορος που του το είπε.

ο "κακός" έμπορος, του κάνει "δώρο" ένα συναγερμό τρίτου κατασκευαστή, ώστε να χάσει ο πελάτης την εργοστασιακή εγγύηση....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.186

Γενικά οι νέοι ευρωπαϊκοί κανονισμοί περί εγγυήσεων είναι σαφής και σκοπό έχουν να μη μπορεί ο πελάτης να πάει το αυτοκίνητό του ούτε για αλλαγή ελαστικών εκτός αντιπροσωπείας.

Οπότε, ό,τι καλούδια θέλετε, πάρτε τα από την αρχική παραγγελία του αυτοκινήτου σας και βεβαιωθείτε ότι αισθητήρες παρκαρίσματος ή συναγερμοί δε περνιούνται στην εδώ αντιπροσωπεία, αλλά κατασκευάζεται έτσι το αυτοκίνητο στην κατασκευάστρια χώρα, κατόπιν ειδικής παραγγελίας.

Ο συναγερμός πχ ενσωματώνεται στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και συνδυάζεται με ένα σωρό άλλα ηλεκτρονικά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.186

Τα παραπάνω ισχύουν για όλα τα αυτοκίνητα και σε όλη την ευρώπη.
Το αν τα τηρούν κάποιοι, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Πάντως αν έρθουν τα "δύσκολα", τότε θα τα τηρήσουν όλοι.

Reaction score
4

Καλησπέρα Κώστα!

Πάντως πρόσφατα άκουσα απο έμπορο σε προσφορά για δικό μου αυτοκίνητο, να μην βάλω το εργοστασιακό αισθητήρα παρκαρίσματος, θα μου τον κάνει αυτός δώρο (και εννοείτε κάποιου τρίτου κατασκευαστή).
Οταν θα του πάω το αυτοκίνητο για service σε περίπτωση προβλήματος, τι θα κάνει αυτός?
Θα μου πει οτι δεν με καλύπτει η εγγύηση? θα του το κλείσω το μαγαζί.... :205:

Επίσης απο το λιγουλάκι που έψαξα, κυκλοφορούν πολλοί συναγερμοί που συνδέονται στο σύστημα CAN-BUS του αυτοκινήτου, οπότε συνεργάζονται άρτια με τον εγκέφαλό του... Και αυτοί φαντάζομαι στην ίδια μοίρα ανήκουν, έτσι?

Τελικά εμένα ως καταναλωτή που θέλω να ξέρω το πότε ο συναγερμός χτυπάει, χωρίς να πρέπει να είναι 24/7 στο μπαλκόνι, ποιος θα με προστατέψει?

Νομίζω τελικά ότι θα επισκευτώ έναν δικηγόρο, όταν θα παραλάβω τους όρους της εγγύησης...... :203:

Reaction score
5
Πριν λίγα χρόνια ένας έμπορος προσπάθησε να μας πασάρει αισθητήρες παρκαρίσματος no name, στο καινούριο Toyota που μας παρέδωσε (μη εξουσιοδοτημένος). Είχαμε ρητώς συμφωνήσει να μας βάλει τους συγκεκριμένους της Toyota.
Αφού το παρατήρησα και για λίγο τον γλύτωσαν από το νοσοκομείο (γιατί επέμενε), το αυτοκίνητο πήγε πίσω στην Toyota για εγκατάσταση.
Μην τους αφήνετε, είναι από τις χειρότερες φάρες...

Reaction score
3

Όταν αγοράζεις "γερμανικό", καλό είναι ΟΤΙ ηλεκτρονικό να το βάζεις από τη μάνα του.
Συναγερμοί, xenox, parktronic και ότι άλλο ___tronic.
Και βέβαια μη ξεχνάμε ότι η φίρμα του αυτοκινήτου είναι prenium, ο αντιπρόσωπος - έμπορας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ.

Reaction score
51

Ποτέ και κανένας συναγερμός δε με προβλημάτισε.
Και ποτέ δεν έγινε εγκατάσταση στην αντιπροσωπεία.
Ένας αξιόλογος συναγερμός τοποθετημένος από έναν σοβαρό εγκαταστάτη δεν θα σε προβληματίσει ποτέ.......
Η μόνη ανάγκη για συντήρηση θα είναι για αλλαγή μπαταριών στα τηλεχειρηστήρια και την εσωτερική μπαταρία στο σώμα του συναγερμού μετά από 10+ έτη. Αυτά ως προς το συναγερμό.
Ως προς το αυτοκίνητο, τίποτα!!

Reaction score
3

Πολύ καλά τα λες αλλά εάν κάψει κάτι (πρόβλημα που εσύ ποτέ δεν είχες αφού, ως γνωστόν, τα ιταλικά έχουν super ηλεκτρονικά:116:), θα έχουν ένα ακόμα επιχείρημα για να μη σου αλλάξουν τίποτε και να σε γδάρουν ζωντανό.
Επιμένω πως σε γερμανικό αυτοκίνητο καλύτερα λιγότερα after market ηλεκτρονικά.

Reaction score
0

Το να βάλεις εργοστασιακό συναγερμό θα το πρότεινα μόνο αν αυτός ο συναγερμός είχε το κάτι παραπάνω από ενός 3ου κατασκευαστή....γιατί ως γνωστόν και ο εργοσιασκός συναγερμός, 3ου κατασκευαστή είναι, αλλά με την μάρκα της "μαμάς"...

Σε Opel Corsa του 03 κ μέχρι σήμερα, έχω πάνω έναν συναγερμό της meta systems κ λειτουργεί μια χαρά, μαζεύει μάλιστα τα παράθυρα μόνος του, αλλά κλείνει κ την ηλιοροφή !

Σε Honda Civic του 08 με συναγερμό cobra, δουλεύουν όλα μια χαρά επίσης.

Πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα εγκαταστάτη κ όχι κατασκευαστή...!

Από εκεί κ πέρα, αν η αντιπροσωπεία-συνεργείο αποφασίσει ότι υπάρχει πρόβλημα κάπου κ θελήσει να το "φορτώσει" κάπου αλλού, τότε σίγουρα κάπου θα βρει κ θα το κάνει...αυτό όμως δεν γνωρίζω να το γράφει ρητά κάπου μια/όποια εταιρεία...πιο πολύ είναι θέμα αντιπροσώπου-πωλητή κ λιγότερο "μαμάς" εταιρείας...

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.285
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale