Ερευνα Για Ηχεια

Reaction score
0
καλυσπερα θα ηθελα αν ξερει κανειs για ΝΙSSAN ALMERA 2004 με πηγη Clarion 648 xωριs ενυσχητη τη ηχεια μπροστα και τη πισω εχω βρη τα SONY XS-HT170CN για μπροστα και τα jbl GTO 963 για πισω σε καλη τιμη να τα παρω ευχαριστω :oops:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.751
TO MONΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ JBL GTO 963 ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΙΣΩ .ΤΩΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ GTO 936

Reaction score
0
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ Κ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤA JBL 936 ΓΙΑ ΠΙΣΩ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗ ΚΟΨΩ ΤΗΝ ΕΤΑΖΕΡΑ ΑΛΛΑ ΝΑΦΤΙΞΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ 1.5 Η ΟΧΙ

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.751
Απο τη στιγμη που δεν θελεις να βαλεις ενισχυτη για να βαλεις ενε subακι πισω κανε αυτο που λες αλλα προσεξε τη λειτουργικοτητα της κατασκευης.Καλυτερα να ειναι MDF το ξυλο ,βαλε τα ηχεια απο κατω και ντυστο με ηχοπερατο πανι στο χρωμα της οριτζιναλ ετζερας για καλυτερη εμφανιση

Reaction score
51
Επίσης πρόσεξε την εταζέρα πως θα στηριχθεί.
Καλό είναι να προσαρμόσεις κλάπες στην μεριά του καθίσματος για να σηκώνεται η εταζέρα όταν ανοίγεις το πορτμπαγκάζ και στο πίσω μέρος της (από την μεριά της πόρτας) να μπουν κορδόνια για να σηκώνεται με την πόρτα. (βέβαια θα ταλαιπωρεί κάπως τα αμορτισέρ της πόρτας, γιατί θα σηκώνουν μεγαλύτερο βάρος λόγω MDF & ηχείων.....)
Αν οι οδηγοί της "μαμάς" εταζέρας (που λειτουργούν ως κλάπες) μπορούν να βγουν και να βιδωθούν στην νέα εταζέρα θα είσαι πολύ τυχερός.

Επίσης, φρόντισε η εταζέρα να ασφαλίζει από την μεριά της πόρτας, για να μην χωροπηδάει σε γούβες ή ανωμαλίες του δρόμου (μπορείς να την ασφαλίζεις στο ένα από τα δύο πλαινά ή να βιδώσεις πάνω στην πόρτα κάποια πλαστική προεξοχή που θα την σταθεροποιεί κάτω και δεν θα την αφίνει να χωροπηδάει.......)

Ο Νίκος πολύ σωστά μιλάει για τοποθέτηση των ηχείων από κάτω και την χρήση ηχοπερατού πανιού-υφάσματος.
Αλλά αυτό σημαίνει ότι θα χάσεις μερικούς πόντους ύψους στον χώρο αποσκευών.
Αν θέλεις να χάσεις όσο γίνεται λιγότερα λίτρα από τον χώρο εκεί, πρέπει με το σχεδιάγραμμα των ηχείων να κόψεις το MDF όπως είναι το ηχείο, και να βιδώσεις από πάνω το ηχείο (αφού έχεις κολλήσει πρώτα το ηχοπερατό ύφασμα και το έχεις βέβαια τρυπήσει για να είναι ανοιχτή η τρύπα των ηχείων.........)

Τα μπροστινά ηχεία που έχεις βρει, είναι διαιρούμενα?
Δηλ. ξεχωριστό woofer & tweeter?

Αυτά (προς το παρόν. Ό,τι άλλο χρειαστείς........στην διάθεσή σου)

Reaction score
0
ΧΡΟΜΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Κ. ΝΙΚΟ ΚΑΙ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ..ΤΗ ΜΟΝΩΣΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑΒΑΛΩ .. ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΑ JBL936 Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΤΑΝ 53 ΕUR ΣΤΟ ΜΑΚΡΟ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ.ΑΝ ΒΑΛΩ ΕΝΙΣΧΥΤΗ 4-CHANNEL ΣΤΑ 50-60W MEXRI 200EUR ΤΗ NA ΠΑΡΩ...

Reaction score
51
Κατ' αρχήν μιλάμε στον ενικό.
Το κ.Γιάννης είναι περιττό!

Είμαι της γνώμης προς το παρόν να ΜΗΝ βάλεις ενισχυτή στο αυτοκίνητο.
Βάλε τα ηχεία που επέλεξες, άκου πως παίζουν και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (όταν πλέον τα έχεις συνηθήσει) προχωράς στον ενισχυτή.

Πρέπει σε κάθε κίνησή σου, να είσαι σε θέση να καταλαβαίνεις τι βελτίωση σου έδωσε κάθε κομμάτι του συστήματός σου.

Το αυτί δεν είναι σε θέση να καταλάβει τι άλλαξε, αν τα βάλεις όλα ταυτόχρονα.
Καταλαβαίνω την αγωνία σου για να βάλεις και ενισχυτή (και μετά από λίγο και sub & επιπλέον ενισχυτή για το sub...........) αλλά ΜΗΝ βιάζεσαι.

Πρέπει κάθε κίνηση προσθήκης επιπλέον υλικού, να γίνεται όταν έχεις ήδη συνηθήσει την προηγούμενη κατάσταση.
Συν το γεγονός ότι αν καθυστερίσεις λίγο, θα μπορείς να διαθέσεις λίγο μεγαλύτερο ποσό, οπότε θα αγοράσεις καλύτερο ενισχυτή.

Έχε υπ' όψην σου επίσης ότι: όταν βάλεις τον 4-κάναλο ενισχυτή και ακούσεις τις διαφορές στον ήχο (που θα είναι αρκετά μεγάλες.....) τότε θα καταλάβεις ότι θα σου λείπει το μπάσο. Και θα είναι σαφέστατα αντιληπτό.
Στο επόμενο στάδιο θα πρέπει να υπολογίσεις (εκτός από τον 4-κάναλο) και έναν δικάναλο (που θα γεφυρωθεί.....) για να οδηγήσει και κάποιο sub (8" ή 10" σε ξεχωριστή καμπίνα) αλλά και το κόστος καλωδιώσεων & ασφαλειών.

Διάβασε τα τεχνικά άρθρα που έχω πιο πάνω για να έχεις και τεχνική άποψη πάνω στο ζήτημα!!

Reaction score
0
ΚΑΛΥΣΠΕΡΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ..ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 5-Θuρο. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΕΧΩ ΕΝΑΝ 2 OHM STABLE STEREO ..AVA-150 100w+100w made in the USA ΕΤΣΙ ΛΕΙ. ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΟΣΗ ΤΗ ΝΑ ΚΑΝΩ

Reaction score
51
ΚΑΛΥΣΠΕΡΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ..ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 5-Θuρο. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΕΧΩ ΕΝΑΝ 2 OHM STABLE STEREO ..AVA-150  100w+100w made in the USA ΕΤΣΙ ΛΕΙ. ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΟΣΗ ΤΗ ΝΑ ΚΑΝΩ
Το ότι μιλάγαμε για 3-θυρο ή 5-θυρο το είχα καταλάβει αφού μιλούσες για φτιάξιμο εταζέρας.

Εξακολουθώ να συμβουλεύω να ΜΗΝ χρησιμοποιήσεις ενισχυτή τουλάχιστον στην αρχή.

Φτιάξε την εταζέρα από MDF, βάλε/κόλλησε το ηχοπερατό και κόλλησε από κάτω (αφού το κόψεις κατάλληλα) ένα φύλλο ρικοφόν. (είναι φθηνό, θα το βρεις εύκολα στα είδη μονωτικών και το κολλάς με βενζινόκολλα).

Αν δεν βάλεις ενισχυτές και subwoofer το θέμα μόνωσης στα τοιχώματα των μεταλλικών επιφανειών (εσωτερικά) του αυτοκινήτου είναι μάλλον υπερβολή.
Αν βέβαια επιμένεις (δικαίωμά σου είναι άλλωστε) μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο κατάστημα που ασχολείται ΜΟΝΟ με συστήματα ήχου αυτοκινήτων οι οποίοι μπορούν να αναλάβουν να βάλουν μονώσεις εσωτερικά σε πόρτες ή πορτμπαγκάζ.

Ξεκίνα βάζοντας μόνωση στο εσωτερικό των μπροστινών θυρών.

Αν θέλεις σώνει και καλά να χρησιμοποιήσεις τον ενισχυτή που έχεις, τότε σύνδεσε σε αυτόν ΜΟΝΟ τα μπροστινά ηχεία (ενώ τα πίσω οδήγησέ τα με τον ενισχυτή της πηγής)
Ο ήχος πρέπει να έρχεται σωστός από ΜΠΡΟΣΤΑ.
Και όταν συνδεθούν όλα, βάλε το FADER σε ποσοστό 70%-30% μπροστά-πίσω.
Μην ξεχάσεις την κατάλληλη ασφάλεια/καλώδιο τροφοδοσίας του ενισχυτή.
Διάβασε τα τεχνικά άρθρα πάνω!! :roll: :wink:

Reaction score
0
ΚΑΛΥΜΕΡΑ ΓΙΑΝΝΗ ΣΩΣΤΑ ΜΙΛΑΣ.ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΩ ΧΩΡΙΣ.ΑΠΛΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΜΕΝΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΩ ,,ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟΤΟΥΣ

Reaction score
51
Ξεκίνα με τα βασικά και απλά βήματα.
Όσο πιο σταθερά είναι τα βήματά σου, τόσο ευκολότερα θα αποφύγεις τα λάθη και τις παγίδες.
Χώρια που αν τα κάνεις όλα μαζεμένα και γρήγορα, δεν θα είσαι σε θέση να καταλάβεις ποιό τμήμα του ηχοσυστήματος σου έδωσε και ποιό σου "έκλεψε".........

Βάλε πηγή/ηχεία/εταζέρα σε πρώτη φάση.
Άκουσέ το για κάποιο χρονικό διάστημα (όταν θα έρθει η εποχή αλλαγών.....θα το καταλάβεις, κυρίως γιατί θα το βαριέσαι...... :wink: )

Τότε θα μπορέσεις να ξεκινήσεις το 2ο στάδιο απλά τοποθετώντας τον ενισχυτή που έχεις. Τότε θα καταλάβεις τις διαφορές και θα σου έρθει πολύ οικονομικά.

Μετά θα πας σε 2ο ενισχυτή που θα οδηγήσει κάποιο sub............

Και πάει λέγοντας.

Πάντως, ό,τι χρειάζεσαι (απορία/συμβουλή/άποψη) ΜΗΝ διστάσεις.
Εδώ θα είμαστε.
Καλή συνέχεια..................

Reaction score
0
ΚΑΛΥΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΘΑ ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ 3 Η 4 -1-2005 ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΝΑ ΗΧΕΙΑ. ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΣΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΖΗΜΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΜΑ.ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΠΟΝΗΡΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΧΩ ΞΑΝΑΚΑΝΗ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟ NISSAN ΕΧΕΙ ΚΛΙΠΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Reaction score
51
Καλή χρονιά & καλορίζικο το όχημα. (καλά σου "μπαίνει" η χρονιά :roll: :wink: )

Στο αν θα τα καταφέρεις δεν το γνωρίζω.
Ούτε μπορώ να είμαι σίγουρος για το πως ξεκουμπώνουν τα πλαστικά στο αυτοκίνητο γιατί ΔΕΝ είμαι εγκαταστάτης.
Θέλει πολύ προσοχή για να μην "κατσαβιδιάσεις" τα πλαστικά και τα πληγώσεις (δεν είναι ό,τι καλύτερο να έχουν γρατσουνιές σε καινούριο αυτοκίνητο.......)

Αν όντως είναι καινούριο, θα σου πρότεινα να πας τα ηχεία στο συνεργείο της NISSAN για να τα βάλουν και κάτσε πάνω από το κεφάλι τους για να δεις πως βγαίνουν τα πλαστικά (για την επόμενη φορά που θα σου χρειαστεί να τα ξαναξηλώσεις........)

ΠΡΟΣΕΧΕ να συνδέσουν τα ηχεία με την σωστή πολικότητα γιατί αλλιώς ΔΕΝ θα παίζουν σωστά.

(εγώ βέβαια θα πήγαινα σε εξειδικευμένο κατάστημα για ηχοσυστήματα αυτοκινήτου που ξέρουν έτσι κι αλλιώς και το λύσιμο και δέσιμο αλλά και τα περί καλωδίων!!
Οι συνεργειάδες στις αντιπροσωπίες ΔΕΝ είναι και ό,τι καλύτερο στα ηχοσυστήματα....)

ΔΕΝ μου απάντησες ακόμα σε μία μου ερώτηση......
Τα SONY που διάλεξες είναι διαιρούμενα? (ξεχωριστό woofer & tweeter?)
Έχει σημασία αυτό που σε ρωτάω!!!

Reaction score
26.583
(εγώ βέβαια θα πήγαινα σε εξειδικευμένο κατάστημα για ηχοσυστήματα αυτοκινήτου που ξέρουν έτσι κι αλλιώς και το λύσιμο και δέσιμο αλλά και τα περί καλωδίων!!
Οι συνεργειάδες στις αντιπροσωπίες ΔΕΝ είναι και ό,τι καλύτερο στα ηχοσυστήματα....)
εκαστος στο ειδος του...

Reaction score
0
ΧΑΙΡΕΤΕ ..ΝΑΙ ΤΑ SONY ENAI ΔIAIROYMENA 60W RMS 240W ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ 50ΗΖ-20ΚΗΖ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ 2.83V/1M 92dB 89dB/W/m ΓΟΥΦΕΡ

Reaction score
51
Σε ρώτησα γιατί αν ήταν ομοαξονικά (δηλ. woofer & tweeter) σε ένα ηχείο (κάτι σαν τα οβάλ που βρήκες για πίσω αλλά σε στρογγυλό....) δεν θα ήταν και ό,τι καλύτερο στον ήχο μπροστά.
Γιατί το α & το ω είναι να παίξεις σωστά μπροστά.

Οπότε...........
Προχώρα όπως είπαμε και ξαναβλέπουμε μετά.
Περιμένουμε εντυπώσεις! :roll: :wink:

Reaction score
0
ΚΑΛΥΣΠΕΡΑ.. ΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟ ΠΗΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΤΑ ΜΑΜΑ ΗΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ..ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ....ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ CLARION ΔEN EXEI ΜΑΝΟΥΑΛ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ.....

Reaction score
51
Για το manual ρώτα στην αντιπροσωπεία της NISSAN (από εκεί που αγόρασες το αυτοκίνητο) γιατί ο Θεοχαράκης εισάγει και τα NISSAN & τα CLARION (μην πιστέψεις ότι ήταν τυχαίο που επέλεξαν CLARION!! :roll: :wink: )

Πριν ξηλώσεις τις πόρτες έλεγξε αν τα tweeters της SONY χωρούν στις βάσεις του ALMERA και πήγαινε σε κάποιο κατάστημα εξειδικευμένο για τοποθέτηση.
Για καλό και για κακό, ρώτα στην NISSAN μην σου πουν ότι χάνεις την εγγύηση του αυτοκινήτου λόγω μη εξουσιοδοτημένου καταστήματος.
Λογικά δεν θα σου πουν κάτι τέτοιο αγού ΔΕΝ επεμβαίνεις στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του οχήματος!!
Αν σε αρχίσουν στις λαλακίες βάλ' τους να στα τοποθετήσουν οι ίδιοι (αλλά έλεγξε την πολικότητα στα ηχεία πριν κλείσουν την πόρτα)

Καλά χιλιόμετρα με το νέο όχημα. :D

Reaction score
0
ΧΑΙΡΕΤΕ.. ΓΙΑΝΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ .ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΩ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΜΟΝΟΣΜΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΙΣΩ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΦΙΞΑΚΙ Ο ΘΕΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ Η ΟΧΙ.. ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΒΡΩ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.575
Members
38.718
Νεότερο μέλος
Nickk