Ερχονται οι Roxy Music!

Reaction score
51
Στις 12 Ιουλίου θα εμφανιστούν στο Στάδιο Καραϊσκάκη οι Roxy Music και εμείς παραθέτουμε αυτούσιο το Δελτίο Τύπου από το site της Άνωσης.

Αν μιλάμε για συγκροτήματα που έχουν καθορίσει την σύγχρονη μουσική σκηνή, τότε είναι αδύνατο να μην συμπεριλάβουμε τους ROXY MUSIC. Από την πρώτη τους κιόλας εμφάνιση έγινε αντιληπτό πως δεν έμοιαζαν με κανένα άλλο συγκρότημα. Η μουσική τους πρωτόγνωρη αν και βασισμένη σε ήδη υπαρκτά στοιχεία, έβαζε το σαξόφωνο σε πρώτο πλάνο (πράγμα σπάνιο για ένα ροκ σχήμα), είχε έναν δανδή για τραγουδιστή που έγραφε για όχι και τόσο συνηθισμένα πράγματα κι έναν περίεργο τύπο κρυμμένο πίσω από δεκάδες πλήκτρα μ΄ένα ακόμα πιο περίεργο μαλλί. Αυτός ο τελευταίος λεγόταν Brian Eno, έμεινε μαζί τους μόνο για ένα δίσκο και μετά αποφάσισε ακολουθήσει σόλο καριέρα για να αλλάξει την μουσική μόνος του. Οι υπόλοιποι συνέχισαν και κατάφεραν τα ίδια ακριβώς με τον Eno. Ανέκαθεν οι ROXY MUSIC ήταν ένα συγκρότημα που δεν χώραγε σε κατηγορίες και ετικέτες. Τρεις ευφυείς προσωπικότητες με ηγέτη τον Ferry που συνέθετε σχεδόν τα πάντα έχοντας την πολύτιμη βοήθεια των υπόλοιπων δύο στην δημιουργία αυτού του τόσο προσωπικού τους ήχου. Οι δίσκοι τους ο ένας καλύτερος από τον άλλο. For Your Pleasure, Stranded, Siren, Country Life, Flesh And Blood, Manifesto, Avalon. Tα τραγούδια πολλά ,ιστορικά και κλασσικά ταυτόχρονα. Out Of The Blue, Pyjamarama, Virginia Plain, Do The Strand, Editions Of You, A Song For Europe, In Every Dream Home A Heartache, Both Ends Burning, Love Is The Drug, Same Old Scene για να αναφέρουμε μερικά από αυτά, καθώς επίσης και την κλασσική πλέον διασκευή στο Jealous Guy (ο δικός τους φόρος τιμής στον John Lennon). H θεματολογία του Ferry επικεντρώνεται στον άνθρωπο και τις καταστάσεις που βιώνει στην σύγχρονη κοινωνία, περασμένη από ένα εξαίσιο φίλτρο ειρωνείας και σαρκασμού. Η ερμηνεία του υπεράνω κριτικής, όπως άλλωστε και η εμφάνισή του. Ήταν αυτός που επέβαλε τα σακάκια και τις γραβάτες στο ροκ βεστιάριο και ουδείς τόλμησε να τον κατακρίνει γι' αυτό. Φέτος το συγκρότημα βρέθηκε μαζί για μία ακόμη φορά. Ουδέποτε διέλυσαν. Απλά έκαναν μεγάλα διαλείμματα μέχρι την επόμενη εμφάνισή τους. Αποτέλεσμα της νέας συνάντησης ένας ολοκαίνουργιος δίσκος στον οποίο συμμετέχει για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια και ο Brian Eno!! Φυσιολογική συνέχεια μία περιοδεία που θα τους φέρει και πάλι από τα μέρη μας, αφού μας είχαν επισκεφθεί την περίοδο των ισχνών συναυλιακών αγελάδων για την χώρα μας στο γήπεδο της Ριζούπολης τότε. Αφήσαμε επίτηδες τελευταία την αναφορά στο συγκλονιστικό δίσκο τους Viva Roxy Music. Θεωρείται, απόλυτα δικαιολογημένα, ένα από τα δέκα καλύτερα live albums όλων των εποχών και είναι ένα μικρό δείγμα του τι σημαίνει Roxy Music επί σκηνής. Ηχογραφημένο σε εποχές όπου η τεχνολογία ήταν απλά ανίκανη να διορθώσει τα πάντα, παραμένει ακόμα και σήμερα ένα ντοκουμέντο τόσο από πλευράς απόδοσης του συγκροτήματος, αλλά και συμμετοχής του κοινού (αξίζει να ακούσετε τις ιαχές του κόσμου λίγο πριν το τελευταίο κομμάτι). Ακριβώς λοιπόν επειδή η σκηνή είναι το καλύτερο για τους ROXY περιμένουμε με ανυπομονησία την εμφάνισή τους στις 12 Ιουλίου στο στάδιο Καραισκάκη...
Anosis!!! :)

Reaction score
4.437
Δεν τον έχω δει. Ήταν να πάω την προηγούμενη φορά αλλά δεν έκατσε...

Το Καραϊσκάκη , όμως, δεν μου κάνει για τη συγκεκριμένη περίπτωση...

Reaction score
1
Σπουδαία νέα! Ακόμη δεν μπορώ να ξεχάσω την συναυλία του Brian Ferry στον Λυκαβηττό πριν μερικά χρόνια. Ο άνθρωπος είναι απλά κορυφαίος καλλιτέχνης. Το Καραισκάκη με προβληματίζει κι εμένα για το αν ταιριάζει σε ένα τέτοιο συγκρότημα. Θα δούμε...
Αλήθεια, έχει παρακολουθήσει κανείς συναυλία εκεί;

Reaction score
51
Giota said:

Δηλαδή για τον Coverdale θα πήγαινες???? 8) 8) 8)

Reaction score
4.437
Sambalis said:
Giota said:

Ώπα!!!!!!!!!!!Να τες οι εξυπνάδες!!!!!!!!! :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:

Σιγά μην έκλειναν το Καραϊσκάκη για τον Coverdale.Κανένα Gagarin και μια χαρά του πέφτει... :lol: :lol: :lol:

Reaction score
51
Giota said:
Sambalis said:
Giota said:

Σιγά μην έκλειναν το Καραϊσκάκη για τον Coverdale.Κανένα Gagarin και μια χαρά του πέφτει... :lol: :lol: :lol:

http://www.metalzone.gr/live.htm
Για διάβασε τι λέει εκεί κάπου μαζί με τους Scorpions!!! 8) 8)
Είδες τι μαγειρεύεται???? 8) 8)
Περιμένω καλύτερη επιβεβαίωση, και θα το βγάλλουμε στον αέρα να γίνει XAMOS!!!!! :D :D :D

Reaction score
7
Να δεις που δε θα παει Κινα για χαρη του Coverdale.....

To μονο κακο με το Καραϊακακη ειναι που ειναι του Ολυμπιακου... :)

Κατα τα αλλα ειναι ενα αξιοπρεπες γηπεδο για συναυλια...

Τι θα προτιμουσατε... Καραϊσκακη Ή ΜΑΛΑΚΑσα ???????

Reaction score
0
Έχω δει τους scorpions στο καραϊσκάκη πριν μερικούς μήνες κ ήταν ένας πολύ καλός συναυλιακός χώρος.
Συν ότι είναι κόκκινος... χαχαχα :D

Reaction score
4.437
Sambalis said:
Giota said:
Sambalis said:
Giota said:

http://www.metalzone.gr/live.htm
Για διάβασε τι λέει εκεί κάπου μαζί με τους Scorpions!!! 8) 8)
Είδες τι μαγειρεύεται???? 8) 8)
Περιμένω καλύτερη επιβεβαίωση, και θα το βγάλλουμε στον αέρα να γίνει XAMOS!!!!! :D :D :D

Το ξέρω καλέ!!!!!!!!!!!!
Εννοείται ότι θα πάω....... ( Με έχει καλέσει ο David-είπε να μην το πω γιατί θα ζητάνε όλοι δωρεάν εισιτήριο...)

Reaction score
7
Roxy Music

Γήπεδο Καραϊσκάκη , Πειραιάς
Με νέο άλμπουμ μετά από πολλά χρόνια στις αποσκευές τους, με όλες τις παλιότερες σπουδαίες επιτυχίες τους, με την αυθεντική τους σύνθεση από την οποία θα απουσιάζει μόνο ο Μπράιαν Ινο, οι μυθικοί Roxy Music φτάνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ζωντανά στο στάδιο Καραϊσκάκη στις 12 Ιουλίου.

Κόστος εισιτηρίου: 40€ (Αρένα) 45€ (Θύρες 1-9)

Ωρα: 21:30

Reaction score
427
Παναγιώτης Κατσιβαρδής said:
Αλήθεια, έχει παρακολουθήσει κανείς συναυλία εκεί;
Είχα πάει στους Massive Attack.
Δεν μ άρεσε καθόλου ο χώρος. Πολύ ψυχρός.
Άσε που έβλεπες παράλληλα και τον κόσμο στο restaurant-bar να παρακολουθεί το mundial.

Reaction score
14
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Σε λιγες ωρες θα ειμαι εκει....
θέλουμε φωτός!!!!!!!

Αλλιώς θα σε βάλω με νέο υλικό στον ρόζ φωτοτύπο....Γιώργο!!!!! :p :p :p :p :p :p

Reaction score
7
Θα τις ανεβασω μαλλον την Παρασκευη, γιατι εμπλεξα με τα "πετσακια"....

Επισης υπηρχε και μια εκπληξη (για εμενα, οι αλλοι μαλλον δεν ειχαν ιδεα) στη συνθεση της μπαντας....

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524