Ερωτήσεις για IPTV

Reaction score
62
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί πουθενά, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Όταν χρησιμοποιείς iptv, ο αποκωδικοποιητής δεσμεύει bandwith και όταν είναι σε κατάσταση standby? Γιατί, αν κρίνω από την ταχύτητα του router, που μου βγάζει 6982, ενώ έχω 24αρα σύνδεση με 29 attenuation, αυτό πρέπει να γίνεται. Επίσης πόσο bandwith δεσμεύει περίπου? Να αναφέρω ότι το Thompson Speedtouch μου λέει στις πληροφορίες για το iptv, ότι είναι bridged!!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Ερωτήσεις για IPTV

δεν δεσμεύει bandwidth και δεν είναι λογικό εξάλλου.
Εαν όμως δοκιμάσεις να βγάλεις τον αποκωδικοποιητή εκτός λειτουργίας (απο την μπρίζα), τι σου λέει ο router? Σίγουρα το ίδιο, γιατι τα στατιστικά είναι της γραμμής και όχι τα διαθέσιμα...

Εξάλλου το 29 attenuation είναι μεγάλο και εξηγεί την μικρή ταχύτητα. Πάντως δεν πρέπει να είσαι κοντά σε κέντρο ΟΤΕ.

Νομίζω ότι η ταχύτητα σύνδεσης σου είναι αυτή , δηλαδή των 6,982 Mbps, ασχέτως εαν έχεις πάρεις 24Mbits.
Δηλαδή με λίγα λόγια σου κλειδώνει ο router στα 7 Mbits/s περίπου. Εαν απο αυτά αφαιρέσεις τα 4-5 Mbits που χρειάζεται όταν λειτουργείς με το video, τότε σου μένουν 1-2 ελευθερα. Βέβαια όταν δεν χρησιμοποιείς video τα έχεις όλα διαθέσιμα.
Αυτό εξηγεί και τις πιθανές μικροδιακοπές που θα έχεις στη θέαση ταινιών...

Reaction score
429

Όχι δεν δεσμεύει bandwith.
Το 29 δεν το θεωρώ μεγάλο νούμερο. Με 9 τουλάχιστον margin σε dsl2+ θα έπρεπε να είχες τα 12Mb για πλάκα.

Reaction score
62

Το θέμα είναι ότι μου κλείδωνε στα 11 και ξαφνικά έπεσε στα 6ΧΧΧ....:121:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos