Ερωτήσεις κρίσεως για Dune ή HTPC

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.798
Nα περιγράψω τα 2 ζητήματα που έχω:

1. Στους Transformers 3 έχω κατεβάσει ένα ξεχωριστό αρχείο ήχου με DTS-MA, που δεν υπήρχε αρχικά. Υπάρχει τρόπος να επιλέξω αυτό τον ήχο, είτε σε φάκελο bluray, είτε σε iso, είτε σε mkv που έχω πάρει από το ορίτζιναλ bluray και να το κάνω να παίξει στο Dune ή στο HTPC? Πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσω το tsmuxer?

2. Έχω σε φάκελο bluray την ταινία Green Lantern, όπου όμως δεν υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι. Μέχρι τώρα σ' αυτές τις περιπτώσεις μετέτρεπα το bluray σε mkv με το makeMKV, κότσαρα και τους υπότιτλους και τέλος. Στο συγκεκριμένο bluray όμως, υπάρχουν η theatrical και η extended version μαζί, οπότε το makeMKV αδυνατεί να μου δώσει μια μόνο ματρόσκα, είτε της μιας έκδοσης, είτε της άλλης.
Πώς γίνεται λοιπόν το Dune ή το HTPC να δει τους υπότιτλους που έχω, αν τους βάλω είτε στο φάκελο bluray, είτε τους μετονομάσω με το ίδιο όνομα με το iso?

Αφορμή για τις ερωτήσεις υπήρξε η περιγραφή του oppoστόλη για τη δυνατότητα των Oppo 93 και 95 να κάνουν κάτι ανάλογο. Και να σκεφτεί κανείς ότι τα Oppo δεν είναι media players......

L

LLLEFTERIS

Guest
Απάντηση: Ερωτήσεις κρίσεως για Dune ή HTPC

Αν δεν κανω λαθος με το mkvmerge μπορει να παρεις και δυο υποτιτλους και τον ηχο που θελεις να περασεις παλι με το ιδο προγραμμα μπορεις να το κανεις.

Reaction score
1.458

Το 1 με το αρχείο του ήχου γίνεται όπως είπε κι ο Λευτέρης με το mkv merge,ταχύτατα μάλιστα.Μπορείς να προσθέσεις και εσωτερικούς υπότιτλους .srt στη ματρόσκα,αλλά για να τους δει το dune θα πρέπει να είναι σε utf-8
Για το 2 το dune δεν υποστηρίζει εξωτερικούς υπότιτλους σε iso.Σε bd folder αν τους βάλεις μέσα στο stream με το ίδιο όνομα του αρχείου που έχει την ταινία δε στους δείχνει?πχ 00001.m2ts 00001.srt?

http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.798

Και τι γίνεται στην περίπτωση που, όπως στο Green Lantern, η ταινία ξεκινάει από το 00100 και τελειώνει στο 00152?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.798

Για το 2 το dune δεν υποστηρίζει εξωτερικούς υπότιτλους σε iso.Σε bd folder αν τους βάλεις μέσα στο stream με το ίδιο όνομα του αρχείου που έχει την ταινία δε στους δείχνει?πχ 00001.m2ts 00001.srt?

http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/
Και τι γίνεται στην περίπτωση που, όπως στο Green Lantern, η ταινία ξεκινάει από το 00100 και τελειώνει στο 00152?
Ή για να το πάμε κι αλλιώς, υπάρχει κάποιο media player που να το κάνει?

Reaction score
1.458

Για bd iso,το mede8er αλλά και άλλα players υποστηρίζουν εξωτερικούς srt.Δες τις παρουσιάσεις του med400x & med500x2 που έχω βάλει και screens από bd iso & εξωτερικό srt (Book of Eli)
Για το bd folder με την ταινία σπασμένη σε πολλά m2ts δεν το γνωρίζω αν υπάρχει player που να μπορεί να δείξει τον εξωτερικό υπότιτλο.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.798

Ευχαριστώ για την πληροφόρηση Λεωνίδα. Ευκαιρία να δω το μεσημέρι τι καταφέρνει και το matchbox σ' αυτό τον τομέα.

Και κάτι ακόμα: αξίζει να περιμένω το 400Χ2 ή το 400 είναι αρκετό για τις ανάγκες μου (αναπαραγωγή από δίκτυο με καλή εικόνα)?

Reaction score
1.458

Θα σου έλεγα Γιάννη να περιμένεις το 400x2.και το 400x έχει εξίσου καλή εικόνα και είναι ταχύτατο με το δίκτυο,αλλά αν κρίνω από το 500x2,τότε και το 400x2 θα έχει καλύτερη κίνηση από τα προηγούμενα μοντέλα.Επιπλέον έχει καλύτερο videowall,youtube κλπ.
Αλλωστε τέλος της εβδομάδος με αρχές της άλλης έρχονται τα 400x2.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.798

Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα.....:114:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.002
Members