Ερωτήσεις περί Home Cinema

Reaction score
0
Καλησπέρα φίλοι!

Συγχαρητήρια για αυτό το υπέροχο φόρουμ. Είμαι νέος στον χώρο του Home Cinema και θα ήθελα κάποια βοήθεια. Σε σύντομο χρονικό διάστημα (εντός διμήνου) σκοπεύω να προβώ σε ένα στήσιμο Home Cinema. Έχω δουλέψει σε εταιρία ηλεκτρονικών που πουλούσε τέτοια είδη πρίν απο σχεδόν 10 χρόνια, και επειδή είχα αφήσει το "άθλημα" δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα πλέον.
Ας αρχίσουμε απο τα βασικά. Αυτή τη στιγμή διαθέτω μια τηλεόραση 42 ιντσών της Philips και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος όσον αφορά την οπτική απόλαυση, και ενώ έχει και πολύ καλά ηχεία, σαφώς δε συγκρίνεται με ένα Home Cinema. Τον ρόλο του DVD/Blu-Ray θα παίξει το PS3, που χρησιμοποιώ γενικά για ταινίες. Αυτά που θα χρειαστώ αυτή τη στιγμή είναι, ένας πολυκάναλος ενισχυτής και ηχεία, και πάνω σε αυτά θα χρειαστώ τα φώτα σας!
Απο ενισχυτές ποιόν θεωρείτε τον καλύτερο σε σχέση κόστους/απόδοσης ανάμεσα απο μοντέλα της Marantz, Denon και Yamaha? Προτείνετε καλύτερα ενισχυτή 5.1 ή 7.1 καναλιών (προσωπικά σκέφτομαι για 5.1, καθώς δεν έχω δεί πολλές ταινίες ούτε σε DVD αλλά ούτε και σε Blu-Ray με ήχο 7.1); Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να διαθέτει υποδοχή HDMI 1.4 ώστε να μπορώ να προχωρήσω σε 3D λύση στο μέλλον. Επίσης θα ήθελα να σημειώσω πως στον ραδιοενισχυτή θα συνδεθεί και πηγή ήχου αναλογική απο πικάπ, και θα ήθελα τη γνώμη σας για το κατά πόσον αξίζει να πάρω ξεχωριστό CD player ή να παίζω και τα μουσικά CD μέσω του PS3. Το PS3 το χρησιμοποιώ επίσης σαν Server και παίζω και MP3 μουσική απο τον υπολογιστή μου μέσω του τοπικού δικτύου. Θα ήθελα τις προτάσεις σας.
Απο ηχεία, σκεφτόμουν για κάποια λύση σε Crystal Audio (τα είχα ακούσει εκεί που δούλευα και είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος απο την ποιότητα ήχου) ή σε Bose, ή σε Yamaha. Θα ήθελα κι εδώ τις προτάσεις σας, καθώς δε γνωρίζω αν κυκλοφορούν σετ ηχείων ή πάνε ξεχωριστά το καθένα. Επίσης αν υπάρχει κάποιο σετ με ασύρματα τα πίσω ηχεία θα ήταν πολύ βολικό.
Θέλω να στήσω το σύστημα όσο το δυνατόν πιο οικονομικά, χωρίς να θυσιάσω πολύ την ποιότητα. Το κόστος που υπολογίζω είναι Maximum 1500€ αν και θα προτιμούσα να στήσω κάτι περίπου στα 1000€ εαν αυτό είναι εφικτό (ή όνειρο θερινής νυκτός).

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και ελπίζω να βρώ τις απαντήσεις που ζητώ! :)

Reaction score
5.722
στο ποσο αυτο ειναι πολυ δυσκολο αυτο που ζητας ...
εκτος και αρχισεις απο αγγελιες ...

Reaction score
0
Απάντηση: Ερωτήσεις περί Home Cinema

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Αρχικά θα ήθελα να κρατήσω το κόστος όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Γνώμη μου είναι πως ίσως είναι καλύτερα να πάρω έναν καλό ενισχυτή αρχικά, και να περιορίσω το κόστος στα ηχεία. Εσείς τι λέτε; Δεν είναι καλύτερα να πάρεις το καλύτερο δυνατό hardware και μετά να έχεις μονο τα περιφερειακά, ή κάνω λάθος; Τι είναι καλύτερο; Ενα καλό σετ ηχείων και να αλλάζεις τον ενισχυτή, ή εναν καλό ενισχυτή και να αλλάξεις στο μέλλον τα ηχεία; Γενικά δεν έχω τις υψηλές απαιτήσεις, απλά θέλω ενα σύστημα το οποίο θα αποδίδει καλό ήχο, χωρίς να έχω απαίτηση να είναι ύψιστης ποιότητας. Επίσης δε μου απαντήσατε στο θέμα μάρκας, και στο θέμα 5.1 ή 7.1. Τωρα για το κόστος που λέτε, απο το skroutz βλέπω πως τουλάχιστον ενισχυτή καλό βρίσκεις κάπου στα 500€. Πάνε πάνω απο 1000€ τα ηχεία; Το μέγιστο που θα μπορούσα να δώσω θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα 2000€, αλλά επειδή φτιάχνω γενικά το σπίτι και όχι μόνο το Ηome Cinema, δε θέλω στην παρούσα φάση να φτάσω αυτό το ποσό. Για αυτό έχω σαν minimum τα 1000€ και σαν maximum τα 1500€.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.123
Κατά τη γνώμη μου καλό θα είναι νε επενδύσεις πρώτα στα ηχεία, που όποια νέα τεχνολογία και να έρθει, θα σε καλύψουν χωρίς την ανάγκη αλλαγής τους.

Μια πολύ τίμια πρόταση είναι τα ηχεία της Crystal Audio.

Οι ενισχυτές αλλάζουν μοντέλα κάθε χρόνο, προσθέτοντας συνήθως καινούριες δυνατότητες, και κρατώντας τις ίδιες τιμές.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ερωτήσεις περί Home Cinema

Κατά τη γνώμη μου καλό θα είναι νε επενδύσεις πρώτα στα ηχεία, που όποια νέα τεχνολογία και να έρθει, θα σε καλύψουν χωρίς την ανάγκη αλλαγής τους.

Μια πολύ τίμια πρόταση είναι τα ηχεία της Crystal Audio.

Οι ενισχυτές αλλάζουν μοντέλα κάθε χρόνο, προσθέτοντας συνήθως καινούριες δυνατότητες, και κρατώντας τις ίδιες τιμές.
Έχεις ενα δίκιο, αλλά δεν είμαι και τόσο μανιώδης που θα αλλάζω κάθε χρόνο ενισχυτή επειδή θα βγάζει 2-3 νέες δυνατότητες. Τόσα χρόνια παρακολουθούσα ταινίες μέσω ενος απλού DVD και με τα ηχεία της τηλεόρασης, και το τελευταίο 6μηνο άρχισα να παρακολουθώ ταινίες Blu-Ray που πήρα το PS3. Γενικά αυτά που θα πάρω θα τα κρατήσω χρόνια, για αυτό σκεφτόμουν μηπως ήταν καλύτερα να επένδυα σε καλό ενισχυτή και μετά απο κάποιο διάστημα να έπαιρνα κάποια καλύτερα ηχεία. Απο την άλλη έχει να κάνει και με τις τιμές. Αν βρώ σε τιμές στο budget που θέλω και σε ηχεία και σε ενισχυτή θα πάρω ό,τι καλύτερο μπορώ. Τα Crystal Audio τα έχω σαν πρώτη επιλογή επειδή τα έχω ακούσει. Απλά δεν γνωρίζω απο ενισχυτές τι παίζει όσον αφορά τις μάρκες. Άλλοι είναι φαν των Yamaha, άλλοι των Denon και άλλοι των Marantz. Ξέρω πως και οι 3 μάρκες είναι κορυφαίες, αλλά δεν ξέρω ποια θεωρείται καλύτερη σε σχέση τιμής/απόδοσης και λαμβάνοντας υπόψιν οτι θα χρησιμοποιείται και για αναπαραγωγή μουσικής στο μεγαλύτερο τμήμα της ημέρας και λιγότερο ως Home Cinema. Δηλαδή απλά θέλω αν παρακολουθήσω 2-3 ταινίες στο Blu-Ray την εβδομάδα, να τις απολαύσω οπτικά και ηχητικά, αλλά η κυριότερη χρήση θα είναι για μουσική. Δεν πάω σε στερεοφωνικό ενισχυτή, επειδή θέλω το πολυκάναλο για τις ταινίες.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

αλλά δεν είμαι και τόσο μανιώδης που θα αλλάζω κάθε χρόνο ενισχυτή επειδή θα βγάζει 2-3 νέες δυνατότητες.
λαμβάνοντας υπόψιν οτι θα χρησιμοποιείται και για αναπαραγωγή μουσικής στο μεγαλύτερο τμήμα της ημέρας και λιγότερο ως Home Cinema
Ενισχυτής Harman Kardon.
Αν δεν σε ικανοποιεί κοίτα για κάποιον Marantz ή Denon.
Για ηχεία πέραν της Crystal Audio θα σου έλεγα να κοιτάξεις και για Roister.
Πάντως αυτή την στιγμή υπάρχει στις αγγελίες αυτό για sub.Mάθε αν τους έχει μείνει κάποιο κομμάτι.Στην τιμή αυτή καλύτερο sub δεν πρόκειτε να βρείς.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Mπορείς να πάρεις τον ενισχυτή και τα L-C-R ηχεία για αρχή και ν αφήσεις περιφερειακά και sub για αργότερα.

Υ.Γ. Ο avr155 της HARMAN ειναι phase out.

Reaction score
0

Mπορείς να πάρεις τον ενισχυτή και τα L-C-R ηχεία για αρχή και ν αφήσεις περιφερειακά και sub για αργότερα.

Υ.Γ. Ο avr155 της HARMAN ειναι phase out.
Τι είναι το Phase out?? :108:

Reaction score
1

Επίσης κοίταξε και τον Pioneer VSX-520K...με την τιμή που έχει τώρα στα 250 ευρώ είναι εξαιρετικός !

Reaction score
0

Επίσης κοίταξε και τον Pioneer VSX-520K...με την τιμή που έχει τώρα στα 250 ευρώ είναι εξαιρετικός !
Ενδιαφέρουσα πρόταση! Δεν είχα σκεφτεί καθόλου την Pioneer και πρέπει να είναι πολύ αξιόπιστη μάρκα και αυτή. Ευχαριστώ πολύ. Για το θέμα 7.1 ή 5.1 τι λέτε γενικά; Κολλάω γιατί σκέφτομαι πως ίσως σε 5.1 με τα ίδια λεφτά με κάποιον 7.1 μπορεί να έχω καλύτερη ποιότητα ήχου, και επίσης επειδή δε βλέπω να υπάρχουν πολλές ταινίες με ήχο 7.1 σκέφτομαι να πάω σε 5.1. Επίσης δε μου είπε κανείς περί CD Player, το κατά πόσον αξίζει να δώσω λεφτά για επιπλέον CD player ή να τα παίζω μέσω PS3 όλα. Για να πώ την αλήθεια, προτιμώ να μην υπάρχουν πολλές συσκευές. Οπότε σκέφτομαι να έχω το PS3 για gaming, blu-ray/DVD, cd-player, ένα πικάπ και το ραδιόφωνο που υπάρχει ήδη στον ενισχυτή.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Η πλειοψηφία των σύγχρονων ενισχυτών είναι 7κάναλοι.
Οπότε αν δεις κάποιον 5κάναλο είτε είναι σχετικά παλαιό μοντέλο ή πολύ χαμηλής κατηγορίας τιμής.
Άντε να υπάρχουν και 2-3 εξαιρέσεις(που δεν μου έρχονται τώρα).

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Επίσης δε μου είπε κανείς περί CD Player, το κατά πόσον αξίζει να δώσω λεφτά για επιπλέον CD player ή να τα παίζω μέσω PS3 όλα.
Μια χαρά είναι το ps3 για όλα.Αρκεί να σου διαβάζει τους δίσκους.Μόνο αν δεν θές να καταπονείς το laser του πάρε ένα φθηνό cd player(μέχρι 100ε) και σύνδεσε το ψηφιακά στον όποιο ενισχυτή αγοράσεις.

Reaction score
0

Καλησπέρα! Τι γνώμη έχετε για αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.504475 η αντίστοιχα συστήματα; Εμένα μου φαίνεται μια πολύ δελεαστική λύση, οικονομική και χωρίς υψηλές απαιτήσεις. Έτσι κι αλλιώς πιστεύω πως όποιο σύστημα Home Theater και να βάλω αυτή τι στιγμή, δε θα συγκρίνεται σε καμμία περίπτωση με τα απλά ηχεία της τηλεόρασης.

Reaction score
6

Αν έχεις αποφασίσει για το συγκεκριμένο κοίτα μήπως το πάρεις από εδώ : http://www.avbristol.co.uk/products/systems-packages/av1419.html πιο φτήνα (εξαρτάται από τα μεταφορικά).
Τώρα σαν λύση δεν είναι άσχημη δεδομένης της τιμής (από Αγγλία) αλλά αξίζει να ανέβεις λίγο κατηγορία και να πάρεις έναν onkyo tx-nr509 (από εξωτερικό πάντα) που έχει δίκτυο και υποστηρίζει και dlna με ένα καλύτερο πακέτο ηχείων όπως τα roister ht-3300 (θα σου βγει συνολικά κάτω από 750 ευρώ)

Reaction score
0

Αν έχεις αποφασίσει για το συγκεκριμένο κοίτα μήπως το πάρεις από εδώ : http://www.avbristol.co.uk/products/systems-packages/av1419.html πιο φτήνα (εξαρτάται από τα μεταφορικά).
Τώρα σαν λύση δεν είναι άσχημη δεδομένης της τιμής (από Αγγλία) αλλά αξίζει να ανέβεις λίγο κατηγορία και να πάρεις έναν onkyo tx-nr509 (από εξωτερικό πάντα) που έχει δίκτυο και υποστηρίζει και dlna με ένα καλύτερο πακέτο ηχείων όπως τα roister ht-3300 (θα σου βγει συνολικά κάτω από 750 ευρώ)
Ευχαριστώ πολύ! Παρόλο που ψωνίζω απο εξωτερικό και ΔΕΝ έχω θέμα, για τέτοια ήδη θα το σκεφτόμουν πολύ, γιατί δεν ξέρω τι παίζει με τις εγγυήσεις και το πόσο γρήγορα μπορεί να καλυφθείς σε περίπτωση βλάβης.

Reaction score
6

Για την περίπτωση του ενισχυτή πάντως πιστεύω ότι αξίζει να το σκεφτείς. Αν αναλογιστείς μόνο πόσο πουλάνε το προηγούμενο μοντέλο Ελλάδα :
http://www.skroutz.gr/s/319839/Onkyo-TX-SR508.html?keyphrase=onkyo+508
και Γερμανία:
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/2146055_-tx-sr508-onkyo.html
σχετικά με την εγγύηση άτομα που έχουν αγοράσει από εδώ: http://www.schlauershoppen.de/
έχουν μείνει ικανοποιημένα (αναλαμβάνεις μόνο τα έξοδα αποστολής αν συμβεί το μοιραίο!)

Reaction score
0

Καλημέρα σε όλους! Ρώτησα στο Saturn σχετικά με Home Cinema, και μου είπαν για το θέμα των ασύρματων πίσω ηχείων οτι υπάρχει πομποδέκτης που μετατρέπει τα πίσω ηχεία ενός οποιουδήποτε Home Cinema σε ασύρματα με κόστος γύρω στα 150€. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά με αυτό;

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos