Ερωτήσεις σχετικά με Samsung 40A656

Reaction score
0
Αγόρασα πριν μια εβδομάδα την παραπάνω τηλεόραση και παρατήρησα ότι σε θέαση με χαμηλό φωτισμό φαίνονται στις μαύρες μπάρες που δεν καλύπτουν οι ταινίες DVD ή στις πλήρως μαύρες οθόνες φωτεινά σημεία από το blacklight.
Είναι φυσιολογικό αυτό ή είναι πρόβλημα της τηλεόρασης;
Επίσης μήπως γνωρίζει κανείς με ποιό συνδυασμό πλήκτρων μπορείς να δείς τις ώρες λειτουργίας της τηλεόρασης;

Reaction score
164
Σχετικά με το service menu, από το οποίο συνήθως βλέπεις τις ώρες λειτουργίας:

"To enter "Service Mode" Press the remote - control keys in this sequence :
From Standby Info-Menu-Mute-Power On
- The buttons are active in the service mode.
Remote - Control Key : Power, Arrow Up, Arrow Down, Arrow Left, Arrow Right, Menu, Enter, Number Key(0~9)

If you need just to show settings please
- DON'T USE: Arrow Left, Arrow Right, Number Key(0~9)
- Use Arrow Down, Arrow Left for moving withing current level of menu
- Use Enter to go in submenu
- Use Menu to return back higher level menu
- DON'T Enter to submenu Calibrate, Reset at all !!!
- Use Power to exit from "Service Mode"

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί αν πειράξεις κάτι ίσως δεν μπορέσεις να το επαναφέρεις. Αν δεν είσαι έμπειρος, μην το επιχειρήσεις. Στο κάτω-κάτω δεν έχουν σημασία στις LCD οι ώρες λειτουργίας.

Σχετικά με τις μαύρες μπάρες, η ανομοιομορφία στο backlight είναι, λίγο-πολύ, χαρακτηριστικό των LCD. Δεν θα έλεγα ότι οι Samsung πάσχουν ιδιαίτερα σε αυτό το σημείο. Παρατηρείται συνήθως με έντονο backlight στο σκοτάδι. Αν το παρατηρήσεις και σε ενοχλεί, κατέβασε την ένταση του backlight

Reaction score
0
Παρατηρω παντως πως ενω καποιος δινει 1000+ ευρω για τηλεοραση με ενα σωρο - στα χαρτια- 'δυνατοτητες' (πχ 100ΗΖ, 24p True cinema, κλπ) ,συχνα βρισκεται με ενα προβληματικο προιον στα χερια...
Απο οσο φαινεται δηλαδη οι εταιριες νοιαζονται πρωτιστως για το μαρκετινγκ και μετα για την ποιοτητα των προιοντων τους ενω θα επρεπε να κοιταξουν πρωτα να εξαλειψουν τα χρονια ελαττωματα των LCD-Plasma τεχνολογιων και μετα να προχωρησουν σε καινοτομιες...
Γιατι στην τελικη τι να τα κανω τα FullHD,1080p,24p κλπ. αν εχω προβλματικη και χειροτερη εικονα απο την παλια μου CRT...?:101:

Reaction score
19
παρατήρησα ότι σε θέαση με χαμηλό φωτισμό φαίνονται στις μαύρες μπάρες που δεν καλύπτουν οι ταινίες DVD ή στις πλήρως μαύρες οθόνες φωτεινά σημεία από το blacklight.
Είναι φυσιολογικό αυτό ή είναι πρόβλημα της τηλεόρασης;
Δες και αυτό: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=60019

Αυτό ανήκει στα κλασσικά προβλήματα της οικογένειας LCD και του τρόπου που λειτουργεί το backlight από μοντέλο σε μοντέλο... Τα περισσότερα laptop μάλιστα, τέτοιες οθόνες έχουν αν προσέξετε. Άλλες υλοποιήσεις οθονών που σέβονται τον εαυτό τους (και συνήθως δυσανάλογα το πορτοφόλι μας!) τα καταφέρνουν καλύτερα :126:

Reaction score
0
Σε συνέχεια της ερώτησης που είχα κάνει παλαιότερα και μετά από ενάμισι περίπου μήνα θέασης έχω διαπιστώσει ότι η τηλεόραση παρουσιάζει 4 φωτεινές γραμμές 10-20 εκατοστά μήκους και 5-7 εκατοστών πλάτους από τις τέσσερις γωνίες προς την μέση της οθόνης. Επίσης στο κέντρο της οθόνης φαίνονται λευκά σύννεφα. Αυτές οι φωτεινές γραμμές και τα λευκά σύννεφα φαίνονται και στις μαύρες μπάρες σε θέαση με 16:9, αλλά και μέσα στο πλαίσιο της ταινίας όταν υπάρχουν σκοτεινές σκηνές(οχι και πλήρως ολόμαυρες) ακόμα και αν η ταινία είναι 4:3.
Επικοινώνησα με την Samsung και οι τεχνικοί που ήρθαν και την είδαν μου είπαν ότι όλα τα παραπάνω είναι clouding και είναι φυσιολογικά. Άντε και τα σύννεφα στην οθόνη είναι clouding οι φωτεινές γραμμές όμως; Έχει κανείς αντίστοιχο πρόβλημα; Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες με το πρόβλημα που αναφέρω παραπάνω;

Reaction score
164
Δυστυχώς, το clouding και οι ανομοιομορφίες είναι μέσα στο παιχνίδι. Απλά στάθηκες άτυχος. :108:
Το backlight πού το έχεις; Αν μειωθεί, εξαφανίζεται; Το πρόβλημα μαρατηρείται και σε κανονική θέαση; Και με τα φώτα ανοιχτά;

Reaction score
1
Πολύ πολύ καλησπέρα σας!!!

Επί του θέματος....

Μόλις γύρισα από ένα φίλο που έχει την Samsung 40A656 (αγορά 9/2008).
Έβαλα το USB STICK μου (Samsug 8 gb, FAT 32) στην W.LINK θύρα της τηλεόρασης.
Έχω αποθηκευμένες εικόνες (jpg) και αρχεία ταινιών (avi). (σε ξεχωριστούς φακέλους η κάθε ταινία με ξεχωριστούς υπότιτλους srt).
Διαπίστωσα ότι ναι μεν "βλέπει" και εμφανίζει τις εικόνες κανονικά, αλλά τα αρχεία ταινιών avi δεν τα "βλέπει" καθόλου. (δείχνει ότι "βλέπει" και αρχεία ήχου - μουσικής ).

Επειδή από την έρευνα που έκανα (γρήγορη) δεν κατέληξα κάπου,

να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος (που έχει κάνει firmware update στο ενλόγω μοντέλο)

αν κάνουμε firmware update υπάρχει περίπτωση να "δει" και να δούμε καμιά ταινία avi στην TV ;

Και ένα δεύτερο.....

Μου φαίνεται ή είναι τα .... αυτιά μου "περήφανα" ότι γενικά σαν τηλεόραση έχει
χ α μ η λ ό τ ε ρ η στάθμη έντασης πχ στην εκάστοτε βαθμίδα (πχ 50 - μέση) από ότι σε άλλο μοντέλο της Samsung (πχ. στις 32 in'') ; (το παρατήρησε ένας φίλος που έχει την 32άρα). Και στο "100" που την έβαλα ... δεν μου "παίρνει" τα ... αυτιά πάντως!!!
Μήπως "πετύχαμε" σε προβληματική ή αυτό γίνεται για προστασία και μειωμένη .... ηχορύπανση;

--------------------------------------------------------------------------------
Πάμε για ΑΚΟΥΟΡΑΜΑΑΑΑΑ!!!!!! μου φαίνεται... :140:
--------------------------------------------------------------------------------

Ευχαριστώ που θα με ...... στείλετε για εξέταση!!!!!
:139:

Reaction score
19
Σιγά μωρέ τώρα που θα τρέχεις για ακοογράμματα, παίξτο χαϊεντάς να μη στη βγαίνει κανείς :143:

Πάντως και μια 24άρα που έχω samsung έχω παρατηρήσει ότι είναι μια περιοχή που η ένταση είναι λίγο "αναίσθητη" σε σχέση με τον αριθμό της κλίμακας αλλά δεν έχω δώσει και πολύ σημασία :144:

Reaction score
1
Σιγά μωρέ τώρα που θα τρέχεις για ακοογράμματα, παίξτο χαϊεντάς να μη στη βγαίνει κανείς :143:

Πάντως και μια 24άρα που έχω samsung έχω παρατηρήσει ότι είναι μια περιοχή που η ένταση είναι λίγο "αναίσθητη" σε σχέση με τον αριθμό της κλίμακας αλλά δεν έχω δώσει και πολύ σημασία :144:
Εγώ λέω να το κοιτάξεις τώρα που είναι ... νωρίς!!!

Ποτέ δεν ξέρεις τί γίνεται.....:135:

(κατάλαβα ..... μένουν τα πράγματα ως έχουν!!!).

Reaction score
19
Πιθανότατα τίποτα που θα το καταλάβεις, εφόσον μιλάμε για τηλεόραση...! Συνήθως προλαβαίνει καταστάσεις ασυμβατότητας με διάφορες συσκευές που μπορεί να δημιουργηθούν αν σου τύχει...

Μπορεί όμως μελλοντικά, αν επικρατήσει ας πούμε το mpeg4 για τα ψηφιακά κανάλια και η τηλεόραση έχει δέκτη mpeg2, να βγάλει (αν μπορεί) ο κατασκευαστής ένα firmware για να το υποστηρίξει...

Reaction score
1
Τελικά μετά από ερευνα στο plaisio (Περιστέρι) και στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ (Πέτρου Ράλλη) κατάλαβα ότι η 656 έχει μικρό ηχείο. Έτσι είναι από το εργοστάσιο!!! Πιθανόν για να μην παραμορφώνει ο ήχος μετην αυξηση των db, αλλά και για λιγότερο.... θόρυβο στην...ζωή μας!!!!!

οι υπόλοιποι ..... βολευτήτε με αυτό:138:

(και εγώ ... μαζί)!!!
------------------------
πάντως η δικιά μου η Philips matchline ... Ξ Ε Φ Ω Ν Ι Ζ Ε Ι !!!!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510