Ερωτησεις αρχαριου..

Reaction score
0
Γεια σας..
Εχω μια τηλεοραση LG 32LF2510, ενα home cinema LG HX906TA και μερικες αποριες:

Συνδεσεις τηλεορασης:
Συνδέσεις
2 x HDMi (μονο in)
2 x scart
1 x VGA
1 x Component
1 x είσοδος Audio/Video
1 x Πρίζα ακουστικων
1 x PCMCIA
1 x κεραία
1 x Είσοδος PC Audio
1 x έξοδος Audio ψηφιακή οπτική
1 x USB 2.0
1 x Θύρα RS-232 (τεχνική υπηρεσία)

Υποδοχές video 2
Είσοδος DVI Όχι
Είσοδος HDMI 2
Είσοδος PC Ναι
Εξοδοι audio Πρίζα ακουστικών και ψηφιακός ήχος
Συνδεσεις home cinema:
Είσοδος ήχου - Portable In Ναι
Έξοδος βίντεο - Σύνθετη (Composite) Ναι
Έξοδος βίντεο - Component Ναι
Είσοδος ήχου - Οπτική Ναι
HDMI - Έξοδος 1
HDMI - Είσοδος 2
Ethernet - RJ45 Ναι

H TV υποστηριζει HDMI 1.3 ενω το home cinema HDMI 1.4. Οι ερωτησεις που εχω ειναι οι εξης:

1. Για να συνδεσω το home cinema με την tv μεσω HDMI, θα πρεπει να αγορασω καλωδιο για HDMI 1.3 η για HDMI 1.4; Η τα καλωδια ειναι ολα ιδια (δηλαδη δεν βγαινουν σε διαφορες hdmi versions); Αν παρω για 1.4 θα υπαρχει προβλημα;

2. Για να ακουω τον ηχο της tv απο τα ηχεια του home cinema, θα πρεπει να συνδεσω αλλο καλωδιο (γιατι η HDMI 1.3 της τηλεορασης δεν βγαζει ηχο) σωστα; Αν συνδεσω optican καλωδιο, ισχυει οτι δεν θα ακουω απο 5.1 αλλα απο 2.1; Υπαρχει καποιος τροπος να ακουω 5.1 (απο tv παντα);

3. Λοιπον, η tv εχει 2 scart. Παλια, ειχα ενα απλο dvd player και η συνδεση μεταξυ dvd player και tv ηταν μεσω scart. Βασικα η μια ακρη ηταν scart (συδεδεμενη στην tv) και η αλλη ακρη δεν εβγαζε scart, αλλα 3 καλωδια (κιτρινο,ασπρο,κοκκινο) (συδεδεμενη στo dvd player). Τωρα προσωρινα συνδεω την tv και το home cinema (composite) μεσω του ιδιου τροπου, ωστοσο ενω εχω εικονα, δεν εχω ηχο.. γιατι; (ξερω, για ηχο θα κανω αυτο που λεω στην ερωτηση 2, ωστοσο, θελω να ξερω γιατι ετσι δεν εχω ηχο)

Αυτα! Ευχαριστω!! :)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.590
Καλώς τον!

1. Ότι και να βάλεις, το ίδιο θα είναι.

2. Θα βάλεις optical, και θα αποκωδικοποιεί το surround ή το ψευδοsurround το HC.

3. Δεν έχεις ήχο ούτε στην TV?

Reaction score
0
Απάντηση: Ερωτησεις αρχαριου..

Σ'ευχαριστω!

Σχετικα με το 3:
Εχω ηχο στην tv, αλλα εφοσον τα συνδεω και τα καλωδια του ηχου, γιατι δεν εξαγεται ο ηχος απο την tv στο home cinema? (δηλαδη ειτε τα συνδεσω ειτε οχι, ο ηχος παιζει μονο απο την tv)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.590
Re: Απάντηση: Ερωτησεις αρχαριου..

Σ'ευχαριστω!

Σχετικα με το 3:
Εχω ηχο στην tv, αλλα εφοσον τα συνδεω και τα καλωδια του ηχου, γιατι δεν εξαγεται ο ηχος απο την tv στο home cinema? (δηλαδη ειτε τα συνδεσω ειτε οχι, ο ηχος παιζει μονο απο την tv)
Υπάρχει μήπως ρύθμιση που ορίζει από που θα βγαίνει ο ήχος? Με τι τα συνέδεσες τώρα?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτησεις αρχαριου..

Τωρα ετσι τα εχω συνδεδεμενα, με το καλωδιο που ξεκιναει απο scart (tv) και καταληγει σε κιτρινο-ασπρο-κοκκινο (home cinema). Βεβαια τωρα αφησα μονο το κιτρινο αφου ουτως η αλλως με τα αλλα δν παει ο ηχος απο την tv στα ηχεια του home cinema.
Κοιταξα στα settings του ηχου της τηλεορασης και δεν βλεπω καμια επιλογη εξοδου ηχου :/

Καλα ουτως η αλλως θα παω αυριο να αγορασω hdmi καλωδιο και optical (πιστευα οτι τουλαχιστον το 1ο θα συμπεριλαμβανοταν μαζι με το home cinema).. απλως ηθελα να ξερω γιατι δν παιζει :/

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.590
Το κίτρινο είναι composite εικόνας. Πως θα περάσει ήχος?

Reaction score
249

Παλια, ειχα ενα απλο dvd player και η συνδεση μεταξυ dvd player και tv ηταν μεσω scart. Βασικα η μια ακρη ηταν scart (συδεδεμενη στην tv) και η αλλη ακρη δεν εβγαζε scart, αλλα 3 καλωδια (κιτρινο,ασπρο, κοκκινο) (συδεδεμενη στo dvd player)

οπως γραφεις παραπανω παλια ειχες ενα καλωδιο που ενωνες την εξοδο του dvd με την ΕΙΣΟΔΟ της τηλεορασης

τωρα θελεις ενα καλωδιο που να βγαζει απο το scart ΕΞΟΔΟ και να παει στην εισοδο του home cinema
θελεις ενα διαφορετικο scart που να βγαζει εξοδο σε κοκκινο ασπρο
εικονα εχεις ετσι κι αλλιως αφου παιζει η τηλεοραση
καλυτερα απεφυγε της αναλογικες και κανε οπτικη συνδεση

Reaction score
0

Οπως σου ειπα:

Βεβαια τωρα αφησα μονο το κιτρινο αφου ουτως η αλλως με τα αλλα δν παει ο ηχος απο την tv στα ηχεια του home cinema.
:p

Πριν τα ειχα και τα καλωδια του ηχου (ασπρο/κοκκινο), και δεν αλλαξε κατι στις ρυθμισεις ηχου της tv οποτε τα εβγαλα και αφησα της εικονας μονο(κιτρινο). Το θεμα μου ειναι γιατι αραγε δν επαιζε ο ηχος.. (οκ, θα παρω μεν καλωδιο optical, αλλα θα ηθελα να ικανοποιησω την περιεργεια μου :))

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος