Ερωτησεις για σεταρισμα Home Cinema

Reaction score
0
Kαλημερα, καλο μηνα!!!

Το συστημα ειναι Sony STR 720 και ΗECO Victa 5,1 Υπαρχει PS3 και συνδεση με το PC μεσω ps3 media server, Δε τα εχω βαλει ακομα να δουλεψουν ολα μαζι και εχω ερωτησεις.

1)Το ps3 μεσω HDMI πηγε στον ΑV και απο εκει παλι μεσω HDMI στην ΤV. Τωρα δηλαδη αν καθε φορα που θελω να χρησημοποιησω το PS3 πρεπει να εχω ανοιχτο τον AV? Και αν θελω να παιξω ps3 ακουγοντας αλλη πηγη π.χ ραδιοφωνο και ps3 απο τα ηχεια της TV τι κανω?

2) To sub αν καταλαβα καλα το συνδεω στον AV με RCA, To sub επανω εχει και συνδεση για ηχεια, αυτη τη συνδεση τη χρειαζομαι καπου?

3) Ta ηχεια L-R εχουν 4 υποδοχες για καλωδια εκαστο, να χρησημοποιησω τις πανω η τις κατω η δεν εχει σημασια?

4) Τα πισω sourround θα καλωδιωθουν μεσω λαμιας, οποτε θελω αρκετο καλωδιο 10m+ ενα φθηνο καλωδιο 2mm θα με καλυψει η θα χασω πολυ.

5) περα απο επιλογη για audio μεσω HDMI τι αλλη ρυθμιση πρεπει να κανω στο ps3 για να δωσει ΗD ηχο στον ΑV.

Aυτα μεχρι στιγμης, ευχαστιστω πολυ για την υπομονη σας.

Reaction score
1
Καλώς μας ήρθες!

Χωρίς να έχω σαφή εικόνα του setup σου, νομίζω πως ισχύουν τα κάτωθι:

1) Ο AVR παίζει μία πηγή ήχου και μία πηγή εικόνας ταυτόχρονα. Δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από την ίδια συσκευή. Μπορείς να εκμεταλλευτείς και τις λοιπές συνδέσεις των συσκευών σου ώστε να γίνει αυτό που ζητάς. Δηλαδή, να πάρεις ήχο μέσω της multiout από το PS3 και να το στείλεις στην TV για να ακούς το ραδιόφωνο από τον AVR σου στα Heco. Απλά, δυσκολεύεται ο έλεγχος.

2) Όχι δεν τη χρειάζεσαι. Το ενώνεις με μονό RCA από τη sub-out του ενισχυτή.

3) Είθισται την κάτω (χαμηλές συχνότητες) αλλά δεν έχει ουσιαστική σημασία καθώς γεφυρώνονται.

4) Χωρίς να ξέρω τα χαρακτηριστικά των SR, νομίζω πως 2,5 καρέ θα ήταν ίσως προτιμότερο. Και με τα 2mm θα είσαι εντάξει. Έτσι κι αλλιώς ο ρόλος τους είναι επικουρικός.

5) Δεν είμαι βέβαιος (δεν έχω PS3) αλλά νομίζω πως αρκεί αυτό που λες. Στο κάτω-κάτω είναι κάτι που το βλέπεις εύκολα. Ο ενισχυτής σου θα πρέπει να έχει ανάλογη ένδειξη όταν παίζεις HD υλικό.

Reaction score
0
Kαλως σας βρηκα!

Ευχαριστω πολυ για τις αμασες απαντησεις.

1)
Aν υποθεσω οτι βγαζω ηχο απο PS3 και το στελνω direct ΤV μεσω RCA και κανω και την αντιστοιχι ρυθμιση στο ps3
Αν το input του AVR δεν ειναι το ΒD τοτε στην TV δε βλεπω PS3
κατα συνεπεια πως θα μπορω να ακουω αλλη πηγη αφου θα πρεπει να επιλεξω το ΒD sto input selector.

2) to rca του sub χρειαζεται ποιοτικο καλωδιο η δεν βοηθαει και πολυ?

3)Τα banana βυσματα βοηθουν σε κατι?

4) Πισω ηχειο βιβλιοθηκης
http://www.icecat.biz/en/p/Heco/VICTA200/Victa%2520200%252C%2520Dark%2520Rosewood.htm

ειναι καλυτερα να βρω ορθιο stand η wall mount για καρφωμα στον τοιχο?

Reaction score
1
1) Σωστό αυτό που λες. Αν η TV δεν έχει τη δυνατότητα να παίζει από βοηθητική audio-in παράλληλα με την επιλεγμένη είσοδο, τότε θα χρειαστείς πιο περίπλοκο setup. Για παράδειγμα, σύνδεση με composite audio/video από PS3 σε TV (δηλαδή πλήρης σύνδεση και σε AVR και σε TV) ή χρήση HDMI Switcher ή χρήση των ηχείων της TV από τον ενισχυτή, με κάποιον τρόπο. Η ουσία είναι ότι αυτό που ζητάς γίνεται. Απλά θέλει έξτρα καλώδια και συμβιβασμό στην ποιότητα.

2) Προσωπικά, έχω διαπιστώσει πολύ μεγάλη διαφορά στη σύνδεση του sub, μεταξύ ενός απλού RCA (από αυτά που συνοδεύουν συνήθως τις συσκευές) και ενός εξειδικευμένου interconnect.

3) Θεωρούνται πιο πρακτικά στο βάλε-βγάλε και (αν είναι καλής ποιότητας με καλή επαφή) σε γλυτώνουν από τον τακτικό έλεγχο/σφίξιμο των επαφών. Οι πιουρίστες του ήχου δεν το χρησιμοποιούν. Αν μπορείς να βεβαιωθείς ότι οι επαφές σου είναι σφιχτές και να το ελέγχεις κατά-καιρούς (καθώς έχουν την τάση να χαλαρώνουν) τότε μη βάλεις.

4) Εξαρτάται από το χώρο σου και τι συμβιβασμούς είσαι διατεθειμένος να κάνεις. Και τα δύο setup μπορούν να λειτουργήσουν αν είναι σωστά τοποθετημένα. Αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου και καλωδίων, τότε το stand σου δίνει μεγαλύτερη ευελιξία τοποθέτησης.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos