Ερωτηση απο μελος

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Πριν λιγο ελαβα το παρακατω πμ

Ανδρέα καλημέρα,

Θα ήθελα να σε ρωτήσω τα εξής:
1. Ποιον ενισχυτή AV προτείνεις για να οδηγήσει τα ARTEMIS front, Eros surround και Pan center της AUDIO SPECTRUM... ο οποίος μετά από κάποιο καιρό θα χρησιμοποιείται μόνο ως προενισχυτής και αποκωδικοποιητής γιατί θα ήθελα να πάρω και ένα πεντακάναλο τελικό μετά από καιρό...

2. ο AV θα μπορούσε να προενισχύει έναν ολοκληρωμένο και ένα τρικάναλο ή κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό (το σωστό είναι μεγάλη κουβέντα αλλά καταλαβαίνεις ελπίζω τι εννοώ)

3. στην περίπτωση όπου γίνει σύστημα με AV και τελικό ο ολοκλωρωμένος που έχω τι γίνεται πάει για ''πέταμα'' υπάρχει κάποια συσκευή που να παίρνει σήματα από τους ενισχυτές και να τα σπρώχνει σε ένα ζεύγος μπροστινών χωρίς να χρειάζεται να βγάζω και να βάζω καλώδια...

4. budget ας πούμε 1500-2000 για AV και 2500 τελικό...

ρωτάω πολλά????
Σε ερωτηση μου στον φιλο γιατι δεν τα διατυπωνει εντος του φορουμ και προτιμα να μου στειλει πμ μου απαντησε πως προηγουμενη ερωτηση του δεν ετυχε σωστης υποδοχης.
Θα θελατε να του αποδειξουμε το αντιθετο?
Εμπρος παιδια!

Reaction score
3
Απάντηση: Ερωτηση απο μελος

Θα του έλεγα τη γνώμη μου ευχαρίστως, αλλά δεν ξέρω καθόλου από αυτά.
Το μόνο που θέλω να του πω είναι να ρωτάει ότι θέλει και κάποιος/οι θα του απαντάνε.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
αν γινει πιο συγκεκριμενος θα μπορεσω να απαντησω:happy_4:

Reaction score
50
Πριν λιγο ελαβα το παρακατω πμ
Σε ερωτηση μου στον φιλο γιατι δεν τα διατυπωνει εντος του φορουμ και προτιμα να μου στειλει πμ μου απαντησε πως προηγουμενη ερωτηση του δεν ετυχε σωστης υποδοχης.
Θα θελατε να του αποδειξουμε το αντιθετο?
Εμπρος παιδια!
Θ' αρχίσω ανάποδα σχολιάζοντας λίγο το παραπάνω... Αν ήθελε ο φίλος μας να μας πει καταρχήν σε ποια ερώτησή του δεν έτυχε σωστής υποδοχής και δεύτερον τι ακριβώς εννοεί σωστή υποδοχή θα βοηθούσε πολύ και εμάς σα forum (για να βελτιωθούμε αν κάπου είμαστε λάθος) και τον ίδιο, γιατί πιθανόν κάτι να παρεξήγησε, οπότε με ευρύτερη συμμετοχή μόνο ωφέλη, νομίζω, μπορεί ν' αποκομίσει. Εν πάσει περιπτώσει, σε περίπτωση που η λανθασμένη υποδοχή (πιστεύει πως) έχει να κάνει με το ότι δεν του απαντήθηκε κάποια ερώτηση, πιθανόν να μη γνώριζαν, όσοι διάβασαν το thread, κάποια απάντηση ή κάποιο μέλος που μπορούσε να βοηθήσει να μη διάβασε το συγκεκριμένο thread. Αλλά δε θέλω να κάνω περισσότερες εικασίες γιατί δε γνωρίζω ακριβώς περί τίνος πρόκειται.

Τώρα, σχετικά με τα ερωτήματα του συγκεκριμένου thread:

1) Τον A/V τον θέλεις μόνο για home cinema (θέλω να πω κυρίως για home cinema) ή δίνεις βάρος και στη μουσική; Επίσης σ' ενδιαφέρουν καινούρια format ήχου, HDMI 1.3 κτλ.;

2) Μια χαρά σωστό είναι έναν ολοκληρωμένο A/V να τον χρησιμοποιείς μόνο ως προ με ξεχωριστούς τελικούς.

3) Ώπα, ποιος είναι αυτός ο ολοκληρωμένος; Φαντάζομαι κάποιος δικάναλος; Για πες περισσότερες λεπτομέρειες...

4) Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση: τι ακριβώς θες ν' αγοράσεις και τι θα χρησιμοποιήσεις; Για ολοκληρωμένο το κατάλαβα, για τον τελικό δεν είμαι σίγουρος. Εκεί τι θες να κάνεις; Θες να παίξεις για λίγο χωρίς τελικό; Θες να πάρεις δικάναλο ή/και τρικάναλο; Θες να πάρεις πεντακάναλο (άρα αφού λες μετά από καιρό σημαίνει ότι θες να ξεκινήσεις χωρίς τελικό; αλλά τότε γιατί δίνεις budget και για τελικό;).

Για γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος που λέει κι ο argi...

Reaction score
0
Το μήνυμα στον Ανδρέα το έστειλα εγώ... αλλά δεν είπα ότι δεν είχα καλή υποδοχή αλλά είπα ότι απάντηση δεν πήρα σε μια ερώτηση που είχα θέσει. Η λέξη υποδοχή είναι σχόλιο το οποίο δεν έκανα εγώ και ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι είναι σχήμα λόγου που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να δωθεί από όσους έχουν διάθεση μια απάντηση στα πιο πάνω θέματα.

Απλά επειδή την τελευταία που ρώτησα κάτι το οποίο είχε σχέση με το καταραμένο θέμα των καλωδίων και απάντηση δεν πήρα απευθύνθηκα απευθείας στον Ανδρέα σήμερα εκτιμώντας την πείρα του και προσδοκώντας μια απάντηση... και επειδή ειλικρινά δεν επιθυμώ αναστάτωση αλλά τα φώτα σας και τις γνώσεις σας μπορούμε να μείνουμε στο θέμα των ενισχυτών...

Ο AV θα είναι μόνο για home cinema και μας ενδιφέρουν τα νεα φορμα...

Θέλω να αγοράσω ένα AV ολοκληρωμένο ο οποίος μετά από κάποιο καιρό (καιρός όσος χρειαστει για να μαζέψω φραγκά) θα χρησιμοποιείται μόνο ως προ και την δουλειά του τελικού θα κάνει ένας 5καναλος. Η απάντηση είναι όσοι ολοκληρωμένοι έχουν εξόδους προενίσχυσεις για 5 κανάλια??? ναι ή όχι και ποιους προτείνετε και ποιν τελικό για να οδηγήσουν τα παραπάνω ηχεία με το παραπάνω budget...

ερώτημα 2 φανταστείτε ένα ρακ που έχει επάνω έναν ολοκληρωμένο και ένα σύστημα HOME αλλά μόνο 2 μπροστινά ηχεία υπάρχει κάποια συσκευή που να παίρνει σήματα από τους ενισχυτές και να τα σπρώχνει σε ένα ζεύγος μπροστινών χωρίς να χρειάζεται να βγάζω και να βάζω τα καλώδια των ηχείων στον αντίστοιχο ενισχυτή.... Σημείωση δεν θέλουμε να περνάει ο ήχος του ολοκληρωμένου μέσα από το home σύστημα...

Reaction score
50
Μανο, το προηγουμενο ερωτημα στο οποιο αναφερθηκα ηταν σε αλλη κατηγορια...
Sorry, δεν το κατάλαβα :crazy_1:

Συνεχίζουμε με τις ερωτήσεις του συγκεκριμένου thread, λοιπόν :cool_4:

Reaction score
50
Δημήτρη εννοείται δεν τρέχει τίποτα, αυτό έλειπε να δημιουργήσουμε θέμα εκεί που δεν υπάρχει, sorry κιόλας για τη δική μου παρανόηση.

Τώρα για τις ερωτήσεις σου: στα λεφτά που αναφέρεις νομίζω όλοι οι ενισχυτές έχουν εξόδους προενίσχυσης όχι μόνο για 5 αλλά για 7 κανάλια. Τώρα, για συγκεκριμένη πρόταση, αν έχεις διαβάσει λίγο τα thread στην κατηγορία θα δεις ότι με τα νέα format παίζουν πολύ οι Onkyo (και με καλή οδήγηση, απ' όσο λένε τα παιδιά που τους έχουν), αλλά με παραγγελία από εξωτερικό (για να έρθουν στο budget σου), κάτι που δεν ξέρω αν θες ν' αποφύγεις.

Τώρα, για τη συσκευή που λες: αν καταλαβαίνω καλά αυτό που θες είναι να εναλάσσεις δικάναλο και A/V ολοκληρωμένο για το ίδιο ζεύγος ηχείων, έτσι ώστε οι δυο ενισχυτές να είναι ανεξάρτητοι, σωστά; Για να είμαι ειλικρινής εγώ τέτοια συσκευή δε γνωρίζω. Το μόνο αρκετά σχετικό που μπορώ να φανταστώ είναι να έχεις κάποιο ολοκληρωμένο δικάναλο με επιλογή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τελικός και να τον συνδέσεις με A/V. Έτσι όταν θες μουσική απενεργοποιείς την επιλογή και ο δικάναλος παίζει ως ολοκληρωμένος, όταν θες σινεμά ο δικάναλος παίζει ως τελικός με προ τον A/V. Και στις δυο περιπτώσεις τα δυο μπροστινά ηχεία είναι συνδεδεμένα στο δικάναλο.

Reaction score
0
Μάνο σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση... μπορώ να αγοράσω τον μικρότερο δυνατό onkyo από πλευράς ισχύος μιας και την ενισχύση θα κάνει είτε ο τελικός στο μέλλον είτε ο ολοκληρωμένος τώρα για τα δυο κανάλια ή θα πρέπει να δω τον 875???

Δηλαδή απλά κρατάμε τα φορμα και τα ψηφιακά με κάτι μικρό από πλευράς ισχύος και μετα με έναν τελικό 5καναλο roister ή nad ή adcom ή κάτι άλλο κάνουμε ότι θέλουμε ε? και αφού τα 2 μπροστινά τα οδηγεί ο ολοκληρωμένος για τα υπόλοιπα 3 audio spectrum τι χρειάζεται???

Reaction score
50
Εφόσον θα βάλεις τελικό για όλα τα ηχεία, νομίζω ότι η πιο έξυπνη αγορά είναι να πάρεις το μικρότερο ολοκληρωμένο A/V που ικανοποιεί τις απαιτήσεις σου (καλή αποκωδικοποίηση, νέα format, εξόδους προενίσχυσης κτλ.). Ακόμα κι αν, για αρχή, δεν οδηγούνται όλα τα ηχεία σου όπως θα ήθελες (που σίγουρα με προσθήκη τελικού θα οδηγούνται καλύτερα) αξίζει να κάνεις υπομονή για τον τελικό (αλλά και πάλι κατάλαβα ότι για τα μπροστινά θα βάλεις τελικό αμέσως, οπότε το κύριο πρόβλημά σου το λύνεις). Πρόσεξε όμως γιατί οι πιο φτηνοί σε σχέση με τους πιο ακριβούς A/V δε διαφέρουν μόνο στην οδήγηση πολλές φορές. Συνήθως έχουν και κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά που άλλες φορές σ' ενδιαφέρουν, άλλες όχι.

Κάτι άλλο: τον ολοκληρωμένο τον έχεις ήδη ή πρόκειται να τον αγοράσεις; Γιατί, όπως ανέφερα, ρόλο αποκλειστικά τελικού δεν μπορούν να παίξουν όλοι οι ολοκληρωμένοι αλλά ορισμένοι μόνο. Οπότε αν έχεις ήδη κάποιον δεν ξέρω αν θα σου κάνει.

Τώρα, αν υποθέσουμε ότι συνδέεις τα μπροστινά είτε με ολοκληρωμένο είτε απλά με δικάναλο τελικό, για τα υπόλοιπα τρία ηχεία υπάρχουν διάφορες λύσεις: τρικάναλος τελικός, monoblock, δικάναλος + monoblock κτλ. κτλ. Α επίσης ποτέ δεν ξέρεις: μπορεί να'σαι ευχαριστημένος και με την οδήγηση του A/V για τα τρία αυτά ηχεία και να μη θελήσεις επιπλέον τελικό :)

Reaction score
0
Μέχρι τώρα Μάνο είσαι πληρως κατατοπιστικός... άρα αν έφτιαχνα ένα checklist για τον AV θα ήταν: 1)έξοδοι προενίσχυσης σε όλα τα κανάλια 2) να παίζει τα νέα φορμά 3)??? 4)??? τι άλλο κριτήριο που δεν κατέχω πρέπει να συμπληρώσουμε???? άρα δια του αποκλεισμού βλέπω ποιοι μας κάνουν και ποιοι όχι... σωστά???

ο ολοκληρωμένος που έχω είναι ο

http://www.vincent-tac.de/pic/big/SV236back_3.jpg
http://www.vincent-tac.de/pic/big/SV236front_3.jpg

μπορεί να παίξει το ρόλο του τελικού ή όχι??

Reaction score
50
Εδώ παίζουν πολλά "extra" (εννοώ για τις απαιτήσεις του A/V), για παράδειγμα:

- HDMI 1.3
- Upscaling σε 1080p (προσοχή από ποιες εισόδους σε ποιές εξόδους, αν δεις κάποιο άλλο thread ορισμένοι ενισχυτές δεν κάνουν upscale από HDMI σε HDMI)
- Δυνατότητα σύνδεσης i-pod
- Είσοδος USB
- Δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο
- Κάποιο THX certification
- ...

Τα παραπάνω δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι οι απαιτήσεις σου (αυτές εσύ τις ξέρεις). Απλά σου αναφέρω επιγραμματικά μερικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να διαφοροποιούν το ένα μοντέλο απ' το άλλο, πέραν της δυνατότητας οδήγησης. Θα πρότεινα να διαβάσεις μερικά specs ενισχυτών στην κατηγορία που κινείσαι και να δεις διαφορές. Πάντως αφού μπορείς να δώσεις κάποια χρήματα δεν είναι ανάγκη να πέσεις και στο πιο φτηνό μοντέλο που κυκλοφορεί. Θέλω να πω, προφανώς δεν έχει νόημα να πάρεις τον πιο super-duper ενισχυτή λόγω Watt, εφόσον θα έχεις τελικούς, αλλά μην πας και σε ό,τι πιο φτηνό υπάρχει. Παίζουν κι άλλες διαφορές, πιο "αφανείς" (αλλά όχι ασήμαντες), π.χ. τι chip χρησιμοποιείται για upscaling, τι DACs υπάρχουν κτλ. Πιο πολλές λεπτομέρειες για συγκεκριμένα μοντέλα μπορείς να δεις σε threads που έχουν ήδη ανοιχτεί.

Όσο για τον ενισχυτή σου, δε βλέπω να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως τελικός. Βέβαια ίσως να μπορούσες να τον συνδέσεις με τον A/V από τις κανονικές εισόδους του αλλά... δε θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά πως είναι και ό,τι καλύτερο να περάσει το σήμα από δυο προενισχυτικά στάδια (και του A/V και του ολοκληρωμένου). Εδώ που τα λέμε άστο καλύτερα :) Εκτός αν το έχει δοκιμάσει κάποιος φίλος...

Reaction score
0
Απάντηση: Ερωτηση απο μελος

Φίλε Δημήτρη ετοίμαζα ένα thread με όλους τους κανούργιους ενισχυτές με τα νέα φορμά ήχου και όχι μόνο αλλά δυστυχώς ξαφνικά έμεινα χωρίς internet........λόγο αλλαγής παρόχου.......και για καμιά 10ριά μέρες ακόμα θα μπαίνω στο site περιστασιακά......:sad:

Reaction score
0
έτυχε να ψαχνω thread με τα αγαπημενα μου ηχειακια...

Γιατί ταλαιπωρείτε τον ανθρωπο

Ενταξει μπορεί να μη ξεκαθαρίζει ακριβώς τη θέση του αλλά αν ήταν ξεκάθαρη... δεν θα είχε αναγκη συμβουλής.

Ρωτάει
1. τι AV να αγοράσει για τα συγκεκριμένα ηχεία
2. τι τελικούς να πάρει για όλα τα ηχεία
3. αν μπορεί να ακούει τα LR με δύο διαφορετικούς ενισχυτές
4. αν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Vin σαν τελικό

Λοιπόν 'εχουμε
1. Βασικό είναι ο AV να έχει τα νέα φορμα ηχού, θα πάρεις blue ray που θα πάει.
i) έχει λυθεί σε άλλες συζητήσεις του forum, από εξωτερικό με τελικούς μόνο για LR
(αν πάρεις καλούς τελικούς θα σου μείνουν...ο AV σε δύο χρόνια θα είναι παλιός)
ii) ....από εξωτερικό με Μ/Χ 5καναλο ή 2καναλο τελικό

2. Tελικοί LR ...λάμπα....για τα Artemis και για οικονομία.
Δεν χρειαζεται να δώσεις λεφτά για 5.
Δοκίμασε τελικούς με τουλάχιστον 4 λάμπες σε κάθε κανάλι, τα Artemis συμπαθούνε απίστευτα το ρεύμα και άσε να λένε για ευαισθησίες και... συναισθήματα.
Ο Τσακιρίδη εχει πολύ καλα μηχανάκια σε αυτή τη κατηγορία και πρόκειτε για απίστευτου επιπέδου ανθρώπο και απίστευτη εξυπηρετηση.
Δες και στο Λογοθέτη (audio technologies) που έχει βγάλει εναν οικονομικό (800ε) και με πολλλλά γκάζια λαμπατο.
Αν πάς σε Κινέζικο μπορεί με το καλημέρα θες λάμπες....υπολόγισέ τα στο κόστος + δεν είναι και τόσο αξιόπιστα....
Και εντιαύτη περιπτώση Ελληνες είναι τα παιδιά και πληρώνουνε κατι παραπάνω για υλικά και εργασία.
Τα τρανζίστορ είναι πολύ καλά σε ακριβότερες κατηγορίες και για άλλα ηχεία.

3. Μπορείς να ακούς με δύο ενισχυτές τα ίδια ηχεία με διακόπτη. Υπάρχει στο εμπόριο αλλά μπορείς να φτιάξεις έιτε μόνο σου είτε με βοήθεια.
έχεις μία μικρή πτώση στην απόδοση ανάλογα με τα υλικά.
Αυτό θα το κάνεις μόνο στη περίπτωση που πάρεις έναν φθηνό AV και δεν έχεις τελικούς.
Αν έχεις καλούς τελικούς LR το αποτέλεσμα μάλλον θα είναι καλύτερο από τον Vincent οπότε ποιος ο λόγος να υπάρχει...τον πουλάς στον φίλο που ψαχνει στις αγγελίες

4. Τον Vin όπως είναι δεν μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σαν τελικό.
με τις κατάλληλες επέμβάσεις...όλα γίνονται, θα θυσιάσεις όμως το προενισχυτικό του κομμάτι που του δίνει πόντους, θα σου κοστίσει κιόλας γιατί από οτι καταλαβαίνω εχει μια δυσκολία να το κάνεις μόνος.
σε συμφέρει να τον δώσεις και να ακολουθήσεις τις οδηγίες παραπάνω.
Μιλάω πάντα σαν ιδιώτης.

ελπίζω να μην έχεις προβεί σε αγορές και να σε βοηθησα

Δεν είναι όλες οι ταινίες εφε και φασαρία....
Υπάρχουν και μουσικά DVD.....

Υ.Γ (χε, χε,χε εχει και τέτοιο)
αν δεν έχεις πάρει κεντρικό πάρε την Estia

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.485
O πιο future proof a/v ενισχυτής αυτη τη στιγμη μάλλον είναι ο denon 4308.Ως τελικος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθει ο 5κάναλος της Anthem(σαν σετ πρέπει να είναι κοντά στα 4500 ευρώ).Ελπιζωω να φάνηκα χρήσιμος.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.678
Members
38.729