Ερωτηση για ενισχυτη

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
823
Γεια σας
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση
Έχω ένα ενισχυτή της Kenwood μοντέλο KA 4060r της εποχής του 1994 με Mos Fet Drive 90+90 w 4 ohm made in Japan.
Είμαι ευχαριστημένος από τον ήχο αλλά μπήκα και εγώ στο 'τριπάκι' να τον αλλάξω γιατί είναι παλιάς τεχνολογίας.
Τα οικονομικά μου είναι για Marantz sa6003 ή κάτι παρόμοιο.
Τι με συμβουλεύεται να κάνω?
Μήπως είναι καλό το vintage εργαλείο που έχω και κάνω 'γκάφα'?
Ευχαριστώ.

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
823
Απάντηση: Ερωτηση για ενισχυτη

Άντε ρε παιδιά κανένας γκουρού να δώσει καμιά συμβουλή!
Ακούω μόνο κλασσική μουσική και μόνο σε CD και έχω τεράστια συλλογή.
Μήπως ο vintage ήχος της πάει καλύτερα?
Να φανταστείτε το Cd player DPF 3010 της Kenwood που έχω διαθέτει 1bit D/A converter with resolution 20bit.!!!(δεν βρίσκεις πλέον ούτε στο μουσείο:102:)
Με 800 ευρώ σε player+amlpifier καμιά πρόταση ή να μείνω με την αρχαιολογία?
Α τα ηχεία είναι Audio Spectrum S-20.

Reaction score
1

Αν σε ευχαριστεί γιατί να το αλλάξεις ; Αν του κάνεις ένα σερβισάκι ίσως βελτιωθεί κι άλλο ο ήχος του ! Αλλά ας πουν οι πιο γνώστες τι ίσως χρειάζεται για να αναζωογονηθεί.Σε μερικές φωτογραφίες που τον είδα πάντως είναι πολύ όμορφος ενισχυτής, δεν προδίδει την ηλικία του...
Αν θες να σου προτείνω κάτι πιο καινούριο θα έλεγα να πας σε NAD που είναι εξαιρετικοί ενισχυτές value for money...

Από Κάλυμνο είσαι ; :116:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
823

Σερβισάκι του έκανα πρόσφατα αλλά από ότι μου είπε καθάρισε μόνο κάνα δύο ποτενσιόμετρα.
Λοιπόν πριν λίγο διάβαζα μια κριτική για τα yamaha A-s700 cd s-700 και τα έλεγε αρκετά καλά.
Επίσης διάβασα ότι η Onkyo έχει ήχο που ταιριάζει στην κλασσική μουσική.
Γενικά παιδιά είμαι ευχαριστημένος από τον ήχο αλλά αναρωτιέμαι και εγώ αν η νέα τεχνολογία (σε αυτά τα χρήματα πάντα) έχει προσφέρει κάτι καλύτερο στον στερεοφωνικό ήχο.

@MadPax - το όνομα είναι της συγκυρίας δεν είμαι από Κάλυμνο!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

o ενισχυτης μετα απο τοσα χρονια θελει πιο σοβαρο σερβις σε κομβικα σημεια μιας και σιγουρα ειναι "πεσμενος" και δεν παιζει οπως επαιζε παλια. Περα απο τον καθαρισμο του γενικοτερα, θελει σιγουρα αλλαγη πυκνωτων και τρανζιστορ εξοδου.

Τα τελευταια χρονια που τα δικαναλα συστηματα ξαναρθαν στο προσκηνιο, πλεον η ποιοτητα ειναι προσιτη ακομα και στην εισαγωγικη κατηγορια τιμης.

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
823

Μήπως γνωρίζουμε κάποιον καλό τεχνίτη στην Θεσσαλονίκη?
Συμφέρει η διαδικασία ή πάω για αλλαγή?
(ο προηγούμενος τεχνίτης μου είχε πει ότι είναι αδύνατο να βρει μανίσια ανταλλακτικά).

"Τα τελευταια χρονια που τα δικαναλα συστηματα ξαναρθαν στο προσκηνιο, πλεον η ποιοτητα ειναι προσιτη ακομα και στην εισαγωγικη κατηγορια τιμης."

Ναι αλλά η ποιότητα έχει διαφορά από την ποιότητα vintage υπερτερεί σε κάτι?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

Βρες τον πιό δυνατό ενισχυτή που μπορείς σε αυτή την κατηγορία τιμής.
Τα σπεκτρουμάκια σου θέλουν δύναμη για να ξεδιπλώσουν τις χάρες τους.

Πχ:
http://www.skroutz.gr/s/9693/Nad-C372.html
Το ''κακό'' με τον συγκεκριμένο είναι πως είναι καταργημένο μοντέλο.Βέβαια ο απόγονος του,δλδ ο 375,έχει σχεδόν διπλάσια τιμή.
Εξαίρετη επιλογή στη κατηγορία πέριξ των 800ε είναι ο XTZ αν θές κάτι σε πιό σύγχρονο.
Ή χτυπάς έναν Harman με κανά 400άρι ευρώ και με τα ρέστα κανά dac της προκοπής για να αναστήσεις το player σου.

Δες και το παρακάτω τέστ ολοκληρωμένων ενισχυτών:
http://avmentor.gr/reviews/group_test_integrated_amps_2010_0.htm

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Ναι αλλά η ποιότητα έχει διαφορά από την ποιότητα vintage υπερτερεί σε κάτι?
τα σημερινα μηχανηματα υπερτερουν σε αναλυση, ελεγχο και εικονα. Επειδη εχω περασει απο εκεινη την περιοδο και θυμαμαι πως ακουγοντουσαν τα μηχανηματα τοτε. Ενας ενισχυτης των 400 σημερινων ευρω ακουγεται κλασεις καλυτερος απο εναν του 1994 των 135 χιλιαδων δραχμων.

Το "καλυτερα" βεβαια ειναι υποκειμενικο. Μπορει να εχεις συνηθισει τον βαρυ στρογγυλο ηχο του Kenwood και αν ακουσεις κατι πιο γρηγορο κ αναλυτικο να συνειδητοποιησεις οτι προτιμας την πρωτη εκδοχη.

Αν μπορεις ξεκινα ακροασεις για να δεις μονος σου πανω κατω πως ακουγονται τα συγχρονα μηχανηματα.

Για μενα παρε εναν ΧΤΖ A100D3 με 750 ευρω και ενσωματωμενο DAC (24bit/192khz) το οποιο θα αναβαθμισει τον ηχο της ψηφιακης σου πηγης.

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
823

Τα vintage είναι για τους ρετρολάγνους..
Μόνο.
Αυτό είναι που φοβάμαι και με βλέπω για έξοδα....
Ο Harman έχει την φήμη ουδέτερου ενισχυτή άρα λογικά ταιριάζει στην κλασσική.

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
823

Για μενα παρε εναν ΧΤΖ A100D3 με 750 ευρω και ενσωματωμενο DAC (24bit/192khz) το οποιο θα αναβαθμισει τον ηχο της ψηφιακης σου πηγης.
Είναι καλύτερα πιστεύεις από το να πάρω νέο CD Player.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Είναι καλύτερα πιστεύεις από το να πάρω νέο CD Player.
Ο Harman ειναι μια χαρα ενισχυτης. Απο τους καλυτερους στην κατηγορια του. Ο ΧΤΖ εχει 4 εισοδους coaxial και μια optical. Eπειδη τον εχει κολλητος μου και εχουμε δοκιμασει πανω του, απο dvd των 70 ευρω μεχρι Macbook, το συγκεκριμμενο DAC αλλαζει ραγδαια προς το καλυτερο τον ηχο σε σημειο που η πηγη σου δεν υστερει σε σχεση με την κλαση του ενισχυτη. Συνδεεις πανω το Kenwood και αν ποτε χαλασει και θες κατι καλυτερο, παιρνεις ενα εισαγωγικο player με αξιοπιστο μηχανισμο αναγνωσης, το συνδεεις ψηφιακα και τελειωσες. Αν παλι δεν θες να ξοδεψεις χρηματα, με ενα καλο dvd των 60-70 ευρω εισαι μια χαρα. Εγω συνεδεσα πανω του ενα tangent και επαιζε παπαδες σε σχεση με τον ηχο που εβγαζε απο τις αναλογικες του εξοδους.

Επιπλεον αργοτερα μπορει να συνδεσεις πανω καποιον υπολογιστη ή καποιο media player, οποτε και η επεκτασιμοτητα παιζει ρολο.

Ο ΧΤΖ σε σχεση με τον kenwood που εχεις ειναι η μερα με τη νυχτα σε ολα τα επιπεδα. Θα ακουσεις τι πραγματικα μπορουν να κανουν τα ηχεια σου.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.139

Αυτό είναι που φοβάμαι και με βλέπω για έξοδα....
Ο Harman έχει την φήμη ουδέτερου ενισχυτή άρα λογικά ταιριάζει στην κλασσική.
Aπό πόση απόσταση ακούς τα S20;

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
823

Aπό πόση απόσταση ακούς τα S20;
Είμαι στα 2.0μ με τον κανόνα του ισοσκελούς τριγώνου σε μικρό παραλληλόγραμμο δωμάτιο γύρω
στα 11 τ.μ με μέτρια επίπλωση.

@Tyler Ο ήχος του Kenwood είναι ακριβώς όπως τα λες αλλά και αρκετά αναλυτικός για την εποχή του επίσης ζεστός (ή μάλλον όχι ψυχρός) και ουδέτερος - αχρωμάτιστος που το θεωρώ βασικό
μου αρέσει να ακούω αποκλειστικά σε Source Direct mode.
Μήπως έχεις άποψη για αυτό που παίζει και FLAC?
Onkyo TX - 8050
http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-8050-43158.html

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Είμαι στα 2.0μ με τον κανόνα του ισοσκελούς τριγώνου σε μικρό παραλληλόγραμμο δωμάτιο γύρω
στα 11 τ.μ με μέτρια επίπλωση.

@Tyler Ο ήχος του Kenwood είναι ακριβώς όπως τα λες αλλά και αρκετά αναλυτικός για την εποχή του επίσης ζεστός (ή μάλλον όχι ψυχρός) και ουδέτερος - αχρωμάτιστος που το θεωρώ βασικό
μου αρέσει να ακούω αποκλειστικά σε Source Direct mode.
Μήπως έχεις άποψη για αυτό που παίζει και FLAC?
Onkyo TX - 8050
http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-8050-43158.html
το ΟΝΚΥΟ δεν το ξερω δυστυχως. Οσον αφορα για τον ενισχυτη σου ξερω ακριβως γιατι ειχαν περασει απο τα χερια μου τετοια μηχανακια, απο Sansui μεχρι... Το ποσο αναλυτικος ειναι ή δεν ειναι ο ενισχυτης σου θα το καταλαβεις οταν μπει ενας συγχρονος επανω και αισθανθεις αρχικα οτι εφυγε μια απιστευτη θολουρα. Τις υπολοιπες διαφορες θα αρχισεις να τις ανακαλυπτεις απο το πρωτο λεπτο ακροασης.

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
823

Εδώ και λίγη ώρα μελετάω τον XTZ και τι να πω...
Στα χαρτιά τουλάχιστον φυσάει φοβερές προδιαγραφές για 700 ευρώ.
Μεγάλος πειρασμός.
Μια άλλη επιλογή είναι ο Marantz PM 6003 ή το νέο αδελφάκι του PM 6004 σε λογικές τιμές αλλά
δεν ξέρω τίποτα από τον ήχο της Marantz πάντως ο 6003 στο δίκτυο σκίζει.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Εδώ και λίγη ώρα μελετάω τον XTZ και τι να πω...
Στα χαρτιά τουλάχιστον φυσάει φοβερές προδιαγραφές για 700 ευρώ.
Μεγάλος πειρασμός.
Μια άλλη επιλογή είναι ο Marantz PM 6003 ή το νέο αδελφάκι του PM 6004 σε λογικές τιμές αλλά
δεν ξέρω τίποτα από τον ήχο της Marantz πάντως ο 6003 στο δίκτυο σκίζει.
τα Marantz γενικα εχουν ενα θεμα με την οδηγηση τα 2 συγκεκριμμενα μοντελα σε σχεση με τον ΧΤΖ δεν υπαρχουν στο χαρτη, ειναι κατηγοριες κατω. Στην τιμη του 6003 χιλιες φορες καλυτερος ο Harman HK980.

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
823

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιερώνεις :102:
Με λίγα λόγια στην χαμηλή κατηγορία προτείνεις τον Harman και μετά πάμε στον XTZ.
Να μη ψαχτώ σε φανταχτερές πολυεθνικές όπως Denon - Pioneer - Onkyo - Yamaha κλπ.
Κάποιος φίλος πρότεινε τα Nad ενώ η Yamaha στο site της διαφημίζει σαν κύριο προσόν της
την πιστή αναπαραγωγή της πηγής και τον καθαρό ήχο.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Nad θα σου λεγα και γω αλλα το μικρο μοντελο ο 326 ειναι πανακριβος και ο 980 ειναι καλυτερος σε ισχυ. Ο Nad c356bee ειναι στα 600 περιπου. Εκει αξιζει να πας στον ΧΤΖ γιατι ειναι μικρη η διαφορα. Απο τις εταιριες που αναφερεις μ'αρεσει ο ηχος του Pioneer PD-D6 αλλα υστερει σε ισχυ. Η Yamaha εχει τον Α-S700 ο οποιος εχει αυτο το μεταβλητο loudness που λειτουργει καπως σαν volume και μου χαλασε την εντυπωση. Ο ηχος τιποτα το ιδιαιτερο, καθαρος, οχι αχρωματιστος με αργο χαμηλο που θελει αυστηρο ηχειο βασης. Απο ρευμα ομως καμια σχεση με τον ΧΤΖ ή τα XIndak της επομενης κατηγοριας τιμης που εχουν καλυτερη εστιαση ελεγχο και σαφηνεια. Ο ΧΤΖ εχει 600VA τροφοδοτικο , ο Yamaha 250VA, και πολλες αλλες διαφορες στο εσωτερικο που παιζουν ρολο. Μπορεις επισης να δεις και τον Creek Evo II.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.110
Members
38.532
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON