Ερωτηση για τα interconnect

Reaction score
395
Δεν ξερω αν εχει υπαρξει θεμα στο παρελθον(το πιο πιθανο ειναι να εχει υπαρξει),
αλλα θα ηθελα να μαθω πια ειναι τα στοιχεια εκεινα,που κανουν ενα interconnect καλυτερο απο ενα αλλο.
Αφορμη για την ερωτηση ειναι η προσθηκη του atlas ascent στο phono schiit mani(απο ενα απλο των 5ε),
και η μεταμορφωση του εν λογω phono 100%.
Ευχαριστω.

Reaction score
1.148
Aν εννοείς το phono stage που κοστίζει γύρω στα 160 δολ. , νομίζω οτι όποια βελτίωση και αν επιφέρει το interconnect δεν συγκρίνεται με την βελτίωση που θα επιφέρει ένα καλύτερο phono.
Ίσως είμαι off topic αλλά με τσίγκλησε η τιμή του interconnect.

Reaction score
395
Πιθανον,
αλλα τι γινεται με τα interconnect...
ποιοι ''νομοι'' τα διεπουν;
(το atlas ειναι το ακριβιτερο interconnect που εχω αγορασει ποτε μου,
και το πηρα μεταχειρισμενο 250ε πριν απο κανα δυο χρονια)

Z

Zdimis

Guest
αυτο που βαζεις πανω και ο ηχος ερχεται πιο κοντα στα ιδεωδη σου σε σχεση με αυτα τα ιντερκονεκτ που εχεις κατα προτιμηση για δοκιμη ταυτοχρονα.Αν δεν εισαι κ υπερμετρα εγωιστης το τυφλο τεστ βοηθαει.

Reaction score
395
Για να γινω πιο συγκεκριμενος...
θα ηθελα να μαθω πιο τεχνικα πραγματα για τα interconnect,
σαν το thread του Κογια για τα καλωδια ηχειων.

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Δεν αναφέρονται οι υπόλοιπες λεπτομέρειες του συστήματος όποτε θα ρισκάρω λέγοντας ότι έχεις πέσει στην περίπτωση όπου ένα καλώδιο προσφέρει καραμπινάτη αλλαγή στην ποιότητα του ήχου. Ποια είναι αυτή;

Η περίπτωση μίας MM κεφαλής η οποία είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στη χωρητικότητα. Ένα καλώδιο, σε συνδυασμό με την αυτεπαγωγή της κεφαλής, μπορεί να δημιουργήσει συντονισμό αναλόγως την τιμή της χωρητικότητας:

pf.gif

και να επηρεάσει τη συχνότητα απόκρισης εντόνως:

mm.gif

Eφόσον μιλάμε για πικάπ, αν το καλώδιο δεν είναι θωρακισμένο μπορεί να αρπάξει διάφορα σχετικά εύκολα.

Reaction score
395
Ενδιαφερον θεωρια mufasa.Denon dl 110 ειναι η κεφαλη.
Απλα,μ αυτη την αλλαγη στον ηχο σαν αφορμη θελησα να μαθω περισσοτερα για τα interconnect.
(τι παιζει ρολλο για να ειναι καλο ενα interconnect,υπαρχει snake oil,μεταλλα,μηκοι,γιατι ειναι ακριβοτερα καποια απο
καποια αλλα κτλ.)
Σ ευχαριστω για την απαντηση.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
45.304
Ιντερκονεκτ..μαλιστα.. οτι εχω αλλαξει διαφοροποιει τον ηχο ..λιγο τα υλικα λιγο οι ιδιοτητες: χωρητικοτητα κτλ..
Αυτα σε rca... xlr δε γνωριζω...

Reaction score
395
Ιντερκονεκτ..μαλιστα.. οτι εχω αλλαξει διαφοροποιει τον ηχο ..λιγο τα υλικα λιγο οι ιδιοτητες: χωρητικοτητα κτλ..
Αυτα σε rca... xlr δε γνωριζω...
Όντως αλλάζει ο ήχος,γι αυτό ζήτησα από τους έχοντες γνώση τα φώτα τους.
Αλλά τελευταία,αν η απάντηση δεν είναι ενεργητικό...:)
Καλή χρόνια decembered

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.481
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO