Ερωτηση για Car Sub και Bass Reflex

Reaction score
467
Καλησπερα σε ολους.. μια ερωτηση.. φτιαχνω ενα subwoofer για το αμαξι μου. Eχω να ασχοληθω αρκετο καιρο με ηχεια κτλ, και ειπα να παιξω λιγο με το winISD ... Για να παιξει οπως θελω , η πρεπει να βαλω πολυ μικρη τρυπα reflex πχ 3εκ και φοβαμαι οτι θα ακουγεται, η μακρυτερο σωληνα και δε με παιρνει το βαθος του κουτιου.. η ερωτηση μου ειναι, μπορει να μπει "γωνια" στον σωληνα του ρεφλεξ? πχ αμα η καμπινα ειναι 30εκ βαθος, και χρειαζομαι 35εκ σωληνα , μπορω να βαλω ξερω γω 20εκ σωληνα προς τα πισω και γωνια αλλα 15εκ ? αν ναι, υπαρχει καποιο πρακτικο προβλημα/συμβιβασμος?

Το sub ειναι ενα Alpine S2-W10D4 θα μπει σε ενα Citroen C3 VAN - ακριβως απο πισω -στο κεντρο απο τα μπροστινα καθισματα (γιαυτο φοβαμαι μην ακουγεται ο αερας απτην τρυπα, "διπλα" στα αυτια μου θα εινα) και μεγεθος κουτας ιδανικα θα ηθελα maximum 25λιτρα .. ειναι επαγγελματικο οχημα και ο χωρος ειναι πολυτιμος..

Ενυσχητης ενας DD Audio SS600 (350WRMS@2 - 600WRMS@1)

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.104
Η γωνία δεν επηρεάζει τον ήχο, αρκεί το συνολικό μήκος του σωλήνα να είναι το σωστό (μετριέται πάντα στο κέντρο του σωλήνα). Πρόσεξε τη στήριξή του, καθώς και η εσωτερική ανοιχτή πλευρά του σωλήνα να απέχει τουλάχιστον 10 εκ από το τοίχωμα απέναντί του.

Αν χρησιμοποιήσεις υδραυλικές σωλήνες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμη γωνία 90 μοιρών - με σωστή μόνωση.

Τα 25 λίτρα είναι ακριβώς στη μέση του προτεινόμενου από την Alpine εύρους. Γιατί όμως όχι κλειστό κουτί που θα είναι και μικρότερο;

Reaction score
467
Η γωνία δεν επηρεάζει τον ήχο, αρκεί το συνολικό μήκος του σωλήνα να είναι το σωστό (μετριέται πάντα στο κέντρο του σωλήνα). Πρόσεξε τη στήριξή του, καθώς και η εσωτερική ανοιχτή πλευρά του σωλήνα να απέχει τουλάχιστον 10 εκ από το τοίχωμα απέναντί του.

Αν χρησιμοποιήσεις υδραυλικές σωλήνες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμη γωνία 90 μοιρών - με σωστή μόνωση.

Τα 25 λίτρα είναι ακριβώς στη μέση του προτεινόμενου από την Alpine εύρους. Γιατί όμως όχι κλειστό κουτί που θα είναι και μικρότερο;
Εμ σε ρεφλεξ κουτι , κατεβαινει νομιζω αρκετα ποιο χαμηλα το sub.. το -3db σημειο ενοω..
και οσο να ναι μ αρεσει να χει λιγο εξτρα εκταση προς τα κατω..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.183
Members
38.667
Νεότερο μέλος
giorgos8907