Ερωτηση για DAC + καλωδια

Μηνύματα
40
Reaction score
11
Καλησπερα, ειμαι ετοιμος να αγορασω ενα dac (ισως το Cambridge Audio DacMagic 100) για να συνδεσω το PC με τον stereo Tangent ενισκυτη μου και τα Missions ZX-5.
Οι ερωτησεις που θελω να κανω ειναι οι εξης:
1)Η αποσταση απαιτει περιπου 7 μετρα καλωδιο, ποιο καλωδιο ειναι το ιδανικο;; Εχω θεμα με την αποσταση;;
2)Κυρια χρηση θα ειναι για μουσικη. Παρ΄ ολα αυτα συχνα πυκνα θα παιζει και καμια ταινιουλα (με στερεο ηχο). Φανταζομαι οτι δεν θα εχω θεμα και για αυτη την χρηση σωστα;;;

Οποιαδηποτε προταση ειναι δεκτη, ειτε για αλλο ντακ, ισως καποια καλη προσφορα, μια αλλη εντελως διαφορετικη συνδεση, τα παντα
Ευχαριστω!!!

Υ.Γ νομιζω οτι ειμαι σε σωστη κατηγορια και δεν θα με "μαλωσει" ο στρουμφ :S
 

Μηνύματα
13.610
Reaction score
6.566
To cambridge audio,ειναι παλιο μοντελο,κυκλοφορει απο το 2012-2013,αξιοπρεπεστατο ηχητικα,αλλα για dac ειναι αρκετα παλιο.Δεν προσφερει τι νεες δυνατοτητες,αναπαραγωγη mqa,dsd αρχειων. Θα προτεινα καποιο νεοτερο μοντελο ακομα και με λιγοτερα χρηματα,αν μιλαμε μονο για usb dac και δεν υπαρχει αναγκη για ομοαξονικη ή οπτικη εισοδο. Το μηκος των 7 μετρων ειναι πολυ μεγαλο για καλωδιο usb και για audio εφαρμογη απαγορευτικο,οποτε μαλλον θα πρεπει να μετακινησεις τον υπολογιστη σου. Τα ηχεια με ποιον tangnet ενισχυτη τα οδηγεις?
 

Μηνύματα
40
Reaction score
11
για αρχη με τον tangent amp 200....επιλογες οπως:
το dac κοντα στο pc και τα output καλωδια να ειναι 7 μετρα η καποιο dac με ομοαξονικη η οπτικη ειδοσο;;
 

Μηνύματα
13.610
Reaction score
6.566
για αρχη με τον tangent amp 200....επιλογες οπως:
το dac κοντα στο pc και τα output καλωδια να ειναι 7 μετρα η καποιο dac με ομοαξονικη η οπτικη ειδοσο;;
ο ενισχυτης ειναι "πολυ λιγος" για αυτα τα ηχεια και σαν ισχυ αλλα και σαν επιπεδο,αλλα προφανως το γνωριζεις αφου προτιθεσαι να τον αλλαξεις. Το 7μετρο καλωδιο output ειναι και αυτο κατι που δεν προτεινεται. Αν παρεις καποιο dac με οπτικη ψηφιακη εισοδο,ισως μια οπτικη ινα σε αυτο το μηκος,να ηταν η λιγοτερο κακη επιλογη,αλλα σε αυτη την περιπτωση βαζεις στο παιχνιδι το τμημα ηχου του υπολογιστη. Γενικα ειναι φαουλ να ειναι τοσο μακρια η πηγη,οπως και να στειλεις σημα (αναλογικο ή ψηφιακο).Παρε ενα usb dac και βρες ενα μτχ. λαπτοπ(ακομα και δεκαετιας) και δουλεψε το σαν digital transport. Μια χαρα θα κανεις την δουλεια σου,διαφορετικα φερε τον υπολογιστη πιο κοντα ή (αλλα αυτο κοστιζει παραπανω) βρες εναν τροπο ασυρματης μεταδοσης απο τον υπολογιστη στον ενισχυτη με καποιο streamer,αν και σε αυτη την περιπτωση θα μπορεις να κανεις οτι θελεις και χωρις τον υπολογιστη.
 

Μηνύματα
40
Reaction score
11
νομιζω βρηκα λυση για τον χωρο ωστε να πλησιασουν τα μηχανηματα αρκετα...τι μηκος θα προτεινατε εσεις;;
Οσο αφορα τον tangnet ειναι πια προσφατη λυση για τον ακομα πιο αδυνατο μηχανημα που ειχα πριν...δεν παιζει ασχημα αλλα αυτο που με νοιαζει για αρχη ειναι να μην "ποναει¨ καποιο μηχανημα, πιστευω οτι με το ποντησιομετρο λιγο πιο κατω απο την μεση ειναι ολα καλα. Αργοτερα αυτο που πρεπει να κοιταξω, ειναι περισσοτερα βατ εξοδο, καλυτερο τροφοδοτικο και ισωςτην ικανοτητα να πεσει το ενισκυτης στα 3.5 ohms που ζητανε τα missions ???

πολυτιμη η βοηθεια και ο χρονος σου, ευχαριστω
 

Μηνύματα
13.610
Reaction score
6.566
Οσο πιο μικρο μηκος τοσο το καλυτερο,αλλα καλυτερα να παρεις κατι που θα ειναι χρησιμο και μελλοντικα,ενα καλωδιο usb στο 1 μετρο αντε εναμιση ειναι μια χαρα. Αλλα αποφασισε ποιο dac θα παρεις πρωτα και μετα κοιτας για καλωδιο.Το λεω γιατι πολλα εχουν ενα βασικο καλωδιο usb στην συσκευασια τους,με το οποιο μπορεις να κανεις μαι χαρα την δουλεια σου. Ακομα και το cambridge audio εχει,αλλα ειναι πολυ μικρο σε μηκος. Ποιο ειναι το μεγιστο ποσο που θα μπορουσες να δωσεις?
 

Μηνύματα
40
Reaction score
11
100 -150 θα μπορουσα να διαθεσω, τωρα αν βγαζει καλο value και με κατι στα 100 θα ειμαι μια χαρα
(το pc/γραφειo ηρθε διπλα στο setup και περα απο την ανεση στην συνδεσιμολογια, εδειξε και ολος ο χωρος :D)
 

Μηνύματα
13.610
Reaction score
6.566
Aν θελεις να ακους απο ακουστικα (θελεις?) χωρις να ανοιγεις τον ενισχυτη ομως (γιατι εχει εξοδο ακουστικων),τοτε το ifi zen dac ειναι μια πολυ καλη επιλογη. Αν δεν θελεις ενισχυτη ακουστικων,τοτε κοιτα το μικρο της schiit modi 3,ενω αν δεν εχεις προβλημα με δικτυακη αγορα, κοιτα τα topping D10S και E30,SMSL SANSKRIT 10Th MKII .Δεν μου ερχεται κατι αλλο στα χρηματα αυτα.
 

Μηνύματα
40
Reaction score
11
Μάλλον Θα πάω για ένα από τα τελευταία, ανάλογα με το τι μπορώ να αποκτήσω πιο εύκολα μιας και τα ακουστικά δεν μου είναι χρήσιμα
Ευχαριστώ και παλι
 

Μηνύματα
40
Reaction score
11
ειδα οτι παιζει αυτη η προσφορα απο bandgood το SANAKRIT στα 80 ευρω με μεταφορικα, εναντι των toppings που εχουν 130ευρω περιπου.
Τωρα με τελωνειο δεν ξερω τι γινετε αν και νομιζω οτι υπαρχει ασφαλης τροπος απο bandgood

 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.163
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top