Ερωτηση για pre amp out συνδεση απο πολυκαναλο.

Μηνύματα
7.140
Reaction score
4
Υπαρχουν διαφοροι AV ενισχυτες που διαθετουν pre amp out.
Απο οτι καταλαβαινω μαλλον χρησιμοποιεις τον πολυκαναλο σαν προ.
Αν ισχυει κατι τετοιο , μπορει καποιος να μου πει αν αξιζει να προχωρησεις σε με τετοια συνδεση με καποιον τελικο ή το αποτελεσμα απλα δεν αξιζει.

Με ενδιαφερει ενας 875 onkyo για home cinema και μονο.
Μουσικη θα ηθελα να ακουω απο τον μικρο τριπαθο που εχω και που μπορει να παιξει και σαν τελικος.
Γινεται να συνεργαστουν μαζι ?
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.740
Απάντηση: Ερωτηση για pre amp out συνδεση απο πολυκαναλο.

Αφου μπορει να δουλεψει σαν τελικος ο τριπαθος ,γινεται!
Για το αποτελεσμα δεν ξερω τπτ!
 




Μηνύματα
186
Reaction score
60
Μπορείς από την κάθε έξοδο του pre out να δώσεις σήμα σε οποιοδήποτε τελικό ή και ολοκληρωμένο. Εγω για παράδειγμα δίνω από την έξοδο pre out του Yamaha 650 των εμπρός καναλιών σε ολοκληρωμένο δικάναλο, με το dvd συνδεδεμένο στον Yamaha και το cd στον ολκληρωμένο. Έτσι έχω και πολυκάναλο setup με τον Yamaha και ξεχωριστά δικάναλο setup με τον άλλο ολοκληρωμένο όπου βέβαια το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από ότι αν χρησιμοποιούσα τον Yamaha και για δικάναλο setup. Βέβαια έτσι καταλήγεις να έχεις ταυτόχρονα 2 ποτενσιόμετρα για την ένταση να δουλέψεις αλλά και αυτό δεν είναι πρόβλημα. Κάνεις ένα αρχικό σετάρισμα με το ποτενσιόμετρο του ολοκληρωμένου και μετά ρυθμίζεις την ένταση μόνο με το ποτενσιόμετρο του πολυκάναλου.
Δε χρειάζεται να προσέξεις και πολλά πράγματα στη σύνδεση. Καλώδιο rca από την έξοδο preout των εμπρός ηχείων του onkyo σε μια είσοδο (εκτός από είσοδο phono) του ολοκληρωμένου σου.
 

Tim

Μηνύματα
40
Reaction score
0
Απάντηση: Ερωτηση για pre amp out συνδεση απο πολυκαναλο.

Με τι ηχεια εχεις το 5.1 και με τι το stereo?
 

Μηνύματα
261
Reaction score
1
Με το setup που περιέγραψε ο Akis (παρόμοιο χρησιμοποιώ και εγώ εδώ και 6 χρόνια) χρησιμοποιείς τα ίδια ηχεία τόσο για στέρεο όσο και για μπροστινά του 5.1.
 

Μηνύματα
2.886
Reaction score
50
Εμένα η απορία μου είναι αν υπάρχει πρόβλημα με τη σύνδεση ολοκληρωμένου ως τελικού (εννοώ ολοκληρωμένου που να μην έχει επιλογή να λειτουργήσει μόνο ως τελικός). Βέβαια από αυτά που γράφουν τα παιδιά που χρησιμοποιούν τέτοιο set up δε φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα, αλλά ρωτάω anyway.

Σε μια τέτοια περίπτωση (χρήση ολοκληρωμένου ως τελικού) το ένα θεματάκι (που ανέφερε και ο akis76) είναι τα δύο ποτενσιόμετρα (αλλά δεν είναι τίποτα σημαντικό αυτό, ρυθμίζεται). Το άλλο είναι ότι το σήμα περνάει από δύο προενισχυτικά στάδια (ένα του A/V και ένα του ολοκληρωμένου). Αυτό μπορεί να έχει κάποιες ανεπιθύμητες επιπτώσεις; Θέλω να πω, αν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί μερικοί ολοκληρωμένοι έχουν την επιλογή να παρακάμπτονται τα προενισχυτικά τους στάδια (για να χρησιμοποιούνται ως τελικοί); Απλά και μόνο για το πρόβλημα του ποτενσιόμετρου;
 


Staff online

  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.622
Μηνύματα
2.868.418
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top