Ερωτηση για protractor

Reaction score
1.019
καλησπερα παιδια
Μου ηρθε ο protractor του dr feickert και ειπα να παιξω με καλύτερη ρύθμιση.
Παρατηρω οτι για να φερω το σημειο που θελω η κεφαλή τερματίζει στο headshell.
Προφανώς αφου πετυχαινω το σημειο που θελω δεν υπαρχει προβλημα αλλα στο τσακ ειναι και μου κανει εντυπωση.
βραχιωνας rega rb700
κανω κατι λαθος?εχει κανεις τον ιδιο protractor και να του εχει τύχει αυτο?
Ευχαριστω!

Attachments

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
καλησπερα παιδια
Μου ηρθε ο protractor του dr feickert και ειπα να παιξω με καλύτερη ρύθμιση.
Παρατηρω οτι για να φερω το σημειο που θελω η κεφαλή τερματίζει στο headshell.
Προφανώς αφου πετυχαινω το σημειο που θελω δεν υπαρχει προβλημα αλλα στο τσακ ειναι και μου κανει εντυπωση.
βραχιωνας rega rb700
κανω κατι λαθος?εχει κανεις τον ιδιο protractor και να του εχει τύχει αυτο?
Ευχαριστω!
Καλησπέρα,
Αν και δεν έχω τον ίδιο προτρακτορα, με βραχίονα rega rb300 & dynavector dv20x2l κεφαλή χρησιμοποιώντας τον ακτινικο προτρακτορα του baerwald, η κεφαλή είναι πολύ μπροστά.
Όχι τόσο όσο στη δική σου περίπτωση αλλά πολύ μπροστά όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν.
Επομένως μάλλον πρέπει να είσαι καλά.

Attachments

Reaction score
1.019
ευχαριστω για την απαντηση,με αλλη κεφαλη ημουν περιπου εκει που δειχνεις και εσυ με την zyx τερμα μπροστα,οποτε δεν ειμαι μονος.χαχαχα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.164
Είναι λίγο στραβά. Θέλει προς τα έξω.

Το διορθωσες λίγο παραπάνω από όσο ήθελε.

279885_1ff9502dbb5cca4c0877e4815f039c86~2.jpg

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
ναι, γενικά οι zyx και οι dynavector στους rega "κάθονται" πολύ μπροστά.
Φυσικά, δεν έχουμε τον ίδιο βραχίονα αλλά οι κρίσιμες διαστάσεις τους είναι ακριβώς ίδιες οπότε όλα καλά!:)
Είναι λίγο στραβά. Θέλει προς τα έξω.

Το διορθωσες λίγο παραπάνω από όσο ήθελε.

View attachment 161121
Κώστα, αν προσέξεις και στις τρεις διαφορετικές κεφαλές, έτσι κάθεται, λίγο στραβά.
Γενικά οι rega ..θέλουν αυτή τη..στραβομάρα!:)
Επομένως μάλλον το έχει φέρει ολόσωστα.

Last edited:

Reaction score
5.624
Και εγώ που χρησιμοποιώ έναν protractor για mk ii του baerwald η κεφαλή είναι τέρμα μπροστά και λίγο στραβά για να έρθει όπως πρέπει για τις γραμμές στα διαφορετικά σημεία του protractor.

Reaction score
1.019
πολυ σωστα οπως ειπατε καθεται στραβα η κεφαλη στον βραχιωνα συμφωνα με τις γραμμες του προτρακτορ!
και περιμενα ολο και καποιος να το σχολιάσει...πρόλαβε ο Κωστας...:p...αλλα ετσι ειναι σωστα!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.164
Βρε δεν με ενόχλησε το ότι είναι στραβά η κεφαλή πάνω στο χεντσελ, καλά έκανες και την στραβωσες για να είναι ίσια στις γραμμές του προτράκτορα.

Νομίζω όμως ότι δεν είναι ίσια στις γραμμές, όπως το είδα από τις φωτογραφίες φαίνεται λίγο στραβά, νομίζω, όπως έγραψα, ότι το υπερδιόρθωσες.

Reaction score
666
Και εγώ που χρησιμοποιώ έναν protractor για mk ii του baerwald η κεφαλή είναι τέρμα μπροστά και λίγο στραβά για να έρθει όπως πρέπει για τις γραμμές στα διαφορετικά σημεία του protractor.

Έτσι ακριβώς. Mόνο στους παράλληλης μετατόπισης είναι και οι δύο βίδες στην ευθεία.

εικόνες :

Attachments

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.164
279883_b61ad6505744eb2c1e092d7d1adb146e~2.jpg

Το Α το βλέπω λίγο μικρότερο από το Β.

Εσύ που είσαι από πάνω, μπορεί να το βλέπεις καλύτερα, φέρνοντας τη γραμμή να εφάπτεται στο σώμα της κεφαλής.

Μπορεί να ξεγελάει η φωτογραφία, δεν είναι βέβαιο όπως το βλέπω.

Reaction score
666
Οι γραμμές δεν είναι δυνατόν να εφάπτονται (από κάτω είναι το cantilever με τη βελόνα), αλλά πρέπει να είναι παράλληλες με το σώμα της κεφαλής.

tsiftis

"Επαγγελματίας"
Reaction score
60
Καλησπέρα.Εχετε ακούσει διαφορες με αυτόν τον προτρακτορα σε σχεση με το αυθεντικό εξάρτημα του mk2 για ρύθμιση της κεφαλής?

Reaction score
666
Καλησπέρα.Εχετε ακούσει διαφορες με αυτόν τον προτρακτορα σε σχεση με το αυθεντικό εξάρτημα του mk2 για ρύθμιση της κεφαλής?

Για ποια κεφαλή μιλάμε?

Ρωτώ, γιατί υπάρχουν κεφαλές που πρέπει να στηθούν ακριβώς για να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Ειδικά όσο ανεβαίνουμε κατηγορία. Ο προτράκτορας αυτός κυρίως χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση οποιουδήποτε βραχίονα σε πλατό που δεν έχει από τη μάνα του βραχίονα.
Most impressive is the metal jig for measuring the pivot-to-spindle distances

tsiftis

"Επαγγελματίας"
Reaction score
60
Για ποια κεφαλή μιλάμε?

Ρωτώ, γιατί υπάρχουν κεφαλές που πρέπει να στηθούν ακριβώς για να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Ειδικά όσο ανεβαίνουμε κατηγορία. Ο προτράκτορας αυτός κυρίως χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση οποιουδήποτε βραχίονα σε πλατό που δεν έχει από τη μάνα του βραχίονα.
Most impressive is the metal jig for measuring the pivot-to-spindle distances
Για το mk2 της Technics αναφέρομαι.Εγραψε ο φίλος για προτρακτορα ,και σκέφτηκα μήπως παρέχει καλύτερη ρύθμιση απ' ότι το αυθεντικό εξάρτημα που δίνει η Technics ,για τον αυθεντικό της βραχίονα.Εχω μια demon dl 110.

Reaction score
666
Αυτό έχει και τις 3 καμπύλες ευθυγράμμισης. Baerwald, Stevenson & Lofgren. Το εξάρτημα της Technics γνωρίζεις ποια χρησιμοποεί? Νομίζω Stevenson αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Το καλό είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια ρύθμιση από τις 3 ακούγεται σε σένα πιο καλά.

Last edited:

tsiftis

"Επαγγελματίας"
Reaction score
60
Αυτό έχει και τις 3 καμπύλες ευθυγράμμισης. Baerwald, Stevenson & Lofgren. Το εξάρτημα της Technics γνωρίζεις ποια χρησιμοποεί? Νομίζω Stevenson αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Το καλό είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια ρύθμιση απί τις 3 ακούγεται σε σένα πιο καλά.
Ευχαριστώ,θα το ψάξω!

Reaction score
5.624
Μου ακουγεται καλυτερος,αλλα δεν τον βρισκω για να σου τον ανεβασω να τον τυπωσεις.Το ενα που εχω και θελω να το τυπωσω και να το δοκιμασω,για ΜΚ ΙΙ ειναι αυτο(εικονα),το οποιο εχει αρκετους διαφορετικους μαζι με τον μαμα technics.
Ειναι καλυτερο να ρυθμισεις με αυτο απο οτι με το πλαστικο γιατι ειναι ποιο ευκολο και σιγουρο να πιασεις το ποιο ισιο οταν εχεις σαν οδηγο την γραμμη απο το ενα σημειο του πλαστικου οδηγου της technics.
9590693.jpg

απο αυτους ο loefgren b ειναι αυτος που παρουσιαζει κατα του ειδικους την λιγοτερη παραμορφωση.

tsiftis

"Επαγγελματίας"
Reaction score
60
Μου ακουγεται καλυτερος,αλλα δεν τον βρισκω για να σου τον ανεβασω να τον τυπωσεις.Το ενα που εχω και θελω να το τυπωσω και να το δοκιμασω,για ΜΚ ΙΙ ειναι αυτο(εικονα),το οποιο εχει αρκετους διαφορετικους μαζι με τον μαμα technics.
Ειναι καλυτερο να ρυθμισεις με αυτο απο οτι με το πλαστικο γιατι ειναι ποιο ευκολο και σιγουρο να πιασεις το ποιο ισιο οταν εχεις σαν οδηγο την γραμμη απο το ενα σημειο του πλαστικου οδηγου της technics. View attachment 161157
απο αυτους ο loefgren b ειναι αυτος που παρουσιαζει κατα του ειδικους την λιγοτερη παραμορφωση.
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου,θα το ψάξω.

Reaction score
271
Μια ζωη χρησιμοποιοω το ασπρο πλαστικο εξαρτημα της technics ποτε δεν ειχα προβλημα σε κεφαλες μεχρι 600 ευρω οταν δοκιμασα μια Lyra που δανιστηκα απο φιλο (σιγα μην ειχα να την αγορασω) ειδα διαφορα βαζοντας την με προτρακτορα σε ολες τις πιο low cost ειτε με το πλαστικο εξαρτημα ειτε με ενα καρο προτρακτορες που εχω δοκιμασει δεν ακουσα και μεγαλες διαφορες για το mk2 με τον αυθεντικο βραχιονα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.910
Members
38.518
Νεότερο μέλος
papaevagelouv