Ερωτηση

Reaction score
2
Τη βοηθεια σας παρακαλω γιατι ακρη δε βγαζω.ενας καλος av-receiver οπως πχ. denon 7200 με ενα πολυ καλο dac θα εχει το ιδιο καλο ηχητικο αποτελεσμα με ενα τελικο κλασης AB?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.553
Με έναν τελικό θα χρειάζεται και προενισχυτής ή DAC με προενίσχυση.
Αν εννοείς ολοκληρωμένο, είναι σχεδόν σίγουρο πως ένας δικάναλος θα παίξει καλύτερα απο έναν AV receiver.

Reaction score
2
Με έναν τελικό θα χρειάζεται και προενισχυτής ή DAC με προενίσχυση.
Αν εννοείς ολοκληρωμένο, είναι σχεδόν σίγουρο πως ένας δικάναλος θα παίξει καλύτερα απο έναν AV receiver.
Θα ειναι τοσο μεγαλες οι διαφορες; Γιατι παρολο που ειμαι πιο πολυ της μουσικης θα ηθελα και το home cinema.εκτος αν υπαρχει τροπος αλλος να εχω και το cinema χωρις να παρω καποιον av-receiver.το τελευταιο εξαμηνο ψαχνω και δεν ειμαι αρκετα γνωστης του αντικειμενου.μπορει καποιες ερωτησεις να φανουν χαζες!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.553
Χαζές ερωτήσεις δεν υπάρχουν. :)

Η γνώμη μου είναι πως με έναν AV σε pure direct θα είσαι μιά χαρά για φυσιολογική ακρόαση.
Αν θέλεις χροιές και αρμονικές, πάρε δικάναλο. :D

Reaction score
2
Χαζές ερωτήσεις δεν υπάρχουν. :)

Η γνώμη μου είναι πως με έναν AV σε pure direct θα είσαι μιά χαρά για φυσιολογική ακρόαση.
Αν θέλεις χροιές και αρμονικές, πάρε δικάναλο. :D
Τροπος να εχω σινεμα χωρις να αγορασω av- receiver γινεται; Δηλαδη με την αγορα καποιου προ-τελικου που υποστηριζει τη λειτουργια 5.1 ετσι ωστε να τα εχουμε και τα δυο.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.553
Υπάρχουν AV προενισχυτές 7.1, 9.1, 11.1, αλλά είναι λίγοι και συνήθως ακριβότεροι. Marantz και Yamaha είναι οι λογικότεροι σε τιμή.

Reaction score
2
Υπάρχουν AV προενισχυτές 7.1, 9.1, 11.1, αλλά είναι λίγοι και συνήθως ακριβότεροι. Marantz και Yamaha είναι οι λογικότεροι σε τιμή.
Δηλαδη πρεπει να βρω ενα προενισχυτη που να υποστηριζει αυτη τη λειτουργια με ενα καλο τελικο.κατι τελικους που βλεπω πεντακαναλους οπως για παραδειγμα τον rotel rmb 1585 με ενα προενισχυτη δε κανει;

Last edited by a moderator:

Reaction score
2
Κάνουν. Προσωπικά έχω μεγάλη αγάπη στη Rotel.
Δηλαδη πρεπει ή ο ενισχυτης ή ο προενισχυτης να ειναι πολυκαναλος.δε παιζει ρολο ποιος για καλυτερη αποδοση;γιατι βλεπω οτι οι πολυκαναλοι τελικοι εχουν μικροτερη αποδοση απο τους δικαναλους.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.553
Δηλαδη πρεπει ή ο ενισχυτης ή ο προενισχυτης να ειναι πολυκαναλος
Πρέπει να είναι όσα τα κανάλια των ηχείων, τουλάχιστον πέντε. Υπάρχουν τελικοί μονοκάναλοι, δικάναλοι και πολυκάναλοι με 5-7-11 κανάλια.

οι πολυκαναλοι τελικοι εχουν μικροτερη αποδοση απο τους δικαναλους.
Υπάρχουν ισχυροί πολυκάναλοι και ισχυροί δικάναλοι.

Reaction score
2
Πρέπει να είναι όσα τα κανάλια των ηχείων, τουλάχιστον πέντε. Υπάρχουν τελικοί μονοκάναλοι, δικάναλοι και πολυκάναλοι με 5-7-11 κανάλια.

Υπάρχουν ισχυροί πολυκάναλοι και ισχυροί δικάναλοι.
Εχεις να μου προτεινεις καποιες εταιρειες και τα μοντελα τους να κοιταξω

Reaction score
2
Πχι
Πόσα θέλεις να ξοδέψεις; Ηχεία και subwoofer έχεις;
οχι δεν εχω τιποτα τωρα ξεκιναω να φτιαξω και εγω κατι.απο μικρος το ειχα καημο!
ελεγα να ξεκινησω με αυτα και δυο κολωνες και αργοτερα να παρω και τα υπολοιπα.οπως το βλεπω θα χρειαστω το λιγοτερο 3000 για προ και ενισχυτη.

Ειχα ψηθει για τα rotel αλλα μολις μου ειπαν οτι εχουν παει κινα εκανα πισω

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.553
Η γνώμη μου είναι πως μπορείς να φτιάξεις αξιοπρεπέστατο σύστημα χωρίς προ και τελικό.
Ένας καλός ολοκληρωμένος AV, πέντε-επτά ηχεία και ένα subwoofer.

Ειχα ψηθει για τα rotel αλλα μολις μου ειπαν οτι εχουν παει κινα εκανα πισω
Υπάρχουν καλά και κακά κινέζικα, και σχεδόν όλα τα ηλεκτρονικά φτιάχνονται στην Κίνα.
Ακόμη και οι Denon που είναι κατασκευασμένοι στην Ιαπωνία, είναι βέβαιο πως έχουν κινέζικες πλακέτες ή/και ενισχυτικά.

Reaction score
2
Η γνώμη μου είναι πως μπορείς να φτιάξεις αξιοπρεπέστατο σύστημα χωρίς προ και τελικό.
Ένας καλός ολοκληρωμένος AV, πέντε-επτά ηχεία και ένα subwoofer.

Υπάρχουν καλά και κακά κινέζικα, και σχεδόν όλα τα ηλεκτρονικά φτιάχνονται στην Κίνα.
Ακόμη και οι Denon που είναι κατασκευασμένοι στην Ιαπωνία, είναι βέβαιο πως έχουν κινέζικες πλακέτες ή/και ενισχυτικά.
Πες μου τη προταση σου

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.553
Πόσα θέλεις να ξοδέψεις συνολικά, απο τι απόσταση θα ακούς, τι συσκευή απεικόνισης έχεις; Υπάρχει ευελιξία τοποθέτησης/εγκατάστασης, ποιές είναι οι διαστάσεις του χώρου;

Και το κυριότερο, μπορείς/θέλεις να παίζεις δυνατά ή θα ψιθυρίζει το σύστημα;

Reaction score
2
Πόσα θέλεις να ξοδέψεις συνολικά, απο τι απόσταση θα ακούς, τι συσκευή απεικόνισης έχεις; Υπάρχει ευελιξία τοποθέτησης/εγκατάστασης, ποιές είναι οι διαστάσεις του χώρου;
Δισταστεις γυρω στα 55 τμ θα παιζουν με μια lg led 3d 4k 65”.δε ξερω ποσο κοστιζει ενας καλος ολοκληρωμενος av?πες μου τις προτασεις σου

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.553
δε ξερω ποσο κοστιζει ενας καλος ολοκληρωμενος av
Δεν δίνεις τις απαραίτητες πληροφορίες, αλλά ψάξε τιμές για:

Marantz SR7012
Yamaha RX-A2070, RX-A3070
Denon AVR-X4400H, AVR-X6400H
Integra (Onkyo)
Anthem

Και πολλές άλλες εταιρείες με καλά προϊόντα.

Reaction score
2
Δεν δίνεις τις απαραίτητες πληροφορίες, αλλά ψάξε τιμές για:

Marantz SR7012
Yamaha RX-A2070, RX-A3070
Denon AVR-X4400H, AVR-X6400H
Integra (Onkyo)
Anthem

Και πολλές άλλες εταιρείες με καλά προϊόντα.
[DOUBLEPOST=1506104066][/DOUBLEPOST]Αποσταση γυρω στα 3,5 -4 μετρα.θελω να παιζει δυνατα.τι αλλη πληροφορια οταν λες ευελιξια τι εννοεις

Reaction score
134
Μια εναλλακτική λύση θα ήταν κάποιος AV με pre out( για να μπορεί να συνδεθεί με κάποιον άλλο ενισχυτή) και αργότερα παίρνεις και κάποιον ολοκληρωμένο ενισχυτή.
Επίσης απαραίτητο για ακρόαση μουσικής θα ήταν ένα Dac .

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508