Ερώτηση αρχάριου

zto

Reaction score
0
είμαι εντελώς άσχετος οπότε συγχωρηστε μου αν ρωτάω κάτι χαζό

σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω προτζεκτορα σε υπνοδωμάτιο, από αποσταση περιπου 3,5 μέτρα, μόνο νύχτα, σε ελαφρώς κίτρινο τοίχο και δεν ενδιαφέρομαι για ποιοτητα περισσοτερο από 720p. Κοινώς για να βλέπουμε καμια ταινία πριν κοιμηθούμε.

1. αυτό που περιγράφω έχει νόημα;
2. τι κόστος μινιμουμ να υπολογίζω (σε μεταχειρισμενο) και κάποιο παράδειγμα του τι να ψάξω
3. εφόσον δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το μέγεθος προβολής τηλεόραση ή προτζέκτορα?

ευχαριστώ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Παρε τηλεοραση. Γλυτωνεις τα καλωδια και τον προβολεα πανω απο το κεφαλι σου, συν τα καλωδια και την τοποθετηση εξτρα ηχειων, δεκτη και player. Ολα σε ενα και ξεμπερδευεις.

Reaction score
12.112
Πάρε μεταχειρισμένο προτζέκτορα (και έναν w1070 μπορείς), άνοιξέ τον πάνω στον τοίχο 100+ ίντσες, διόρθωσε λίγο τα χρώματα από το μενού του και απόλαυσε!!! Εννοείτε θα βάλεις 2 μικρά ηχεία με έναν δικάναλο ενισχυτή.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.431
Παρε τηλεοραση.
Πάρε μεταχειρισμένο προτζέκτορα
Πάρε και τα δυο! :lolsign:
Σοβαρά τώρα στο υπνοδωμάτιο μόνο τ.ν (αν και ο Ασκητής κτλ λένε να την πετάξουμε απο την κρεββατοκάμαρα):lol:
Αν θες σινεμα στο σαλόνι σου εννοείται μόνο προβολέα.

Reaction score
12.112
Τί καλύτερο από το να ξαπλώνεις με το έτερον ήμιση στην κρεβατάρα σου, να ανοίγεις 100-110 ίντσες (μια χαρά για τα 3,5 μέτρα που θα βλέπεις) και να απολαμβάνετε την ταινία; Μετά το κλείνεις και ύπνο. (ή ό,τι άλλο)

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.791
Τί καλύτερο από το να ξαπλώνεις με το έτερον ήμιση στην κρεβατάρα σου, να ανοίγεις 100-110 ίντσες (μια χαρά για τα 3,5 μέτρα που θα βλέπεις) και να απολαμβάνετε την ταινία; Μετά το κλείνεις και ύπνο. (ή ό,τι άλλο)
Τώρα αλήθεια θέλεις απάντηση σ' αυτό; :lolsign:

Reaction score
12.112
Αν είναι εντός θέματος, ναι, γιατί όχι, αλλιώς αν πάμε σε άλλη θεματολογία μπορώ να σκεφτώ 5-6 άλλες προτάσεις.:D

Reaction score
79
Δεν ειναι κακη ιδεα εγω στα 3,5 μετρα εχω 108 ιντσες. Μονο προσεχε το μηχανημα που θα παρεις να ειναι σχετικα αθορυβο γιατι θα παιζει λιγο πιο πανω απο το κεφαλι σου και αν κανει θορυβο θα σου σπασει τα νευρα. Οι περισσσοτεροι προβολεις εχουν εσωτερικο ηχειο ομως μια ηχομπαρα με ενα σαμπακι θα εχει σιγουρα καλυτερη αποδοση, αυτο εχω κανει εγω. Τελος αν βαλεις απο yutube slow music video clips φτιαχνεις ατμοσφαιρα εχεις και εναν ωραιο απαλο φωτισμο δια παν ενδεχομενο.

Reaction score
2.001
Αφού όπως λές δεν σε ενδιαφέρει το μέγεθος προβολής ψάξε για κάτι τέτοιο... (σε προσφορές κλπ κλπ)
http://www.e-shop.gr/tv-philips-55puh4900-55-led-ultra-hd-p-PER.157815

Αν πας για προτζέκτορα υπολόγισε μηχάνημα, καλώδια, ηχεία με ενισχυτή, βάση τοίχου, σεταρίσματα.....το έφτασες το χιλιάρικο....
Αν σου περίσσευαν τα μηχανήματα στο σπίτι από άλλα....project.... και ήθελες κάπου να τα βάλεις τοτε οκ...
αλλά να κάνεις αγορές δεν νομίζω ότι αξίζει. Πάρε έτοιμο πράγμα και καθάρισες.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.621
τίποτα, στη χειρότερη μια τηλεόραση για τις βραδιές που κάποιος είναι άρρωστος κλινήρης
Αν έγραφες και για δύο μήνες θα ήξερα για ποιόν μιλάς. :p

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.095
Αυτός μάλλον βλέπει μόνο VHS... :whistling:

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.912
Εγω παντως εχω αυτο,το οποιο ειναι εκπληκτικο μηχανηματακι.

http://www.philips.gr/c-p/PPX2480_EU/picopix-pocket-projector/overview

Θα εχεις κινηματογραφικη αισθηση,θα αποφυγεις καλωδια,δε θα χρειαστει να καταλαβεις χωρο,ουτε να εγκαταστησεις κατι,θα κανεις εν ολιγοις αυτο που θελεις ευκολα,γρηγορα,απλα.Μεταφερεται παντου στο πι και φι και κανει τη δουλεια του αψογα.Παιζει και υποτιτλους ;) (υπηρξαν και καποιοι που δεν τους εμφανισε σωστα αλλα ο κανονας ειναι οτι παιζει)

Υπαρχει και νεοτερο μοντελο.Στην ιστοσελιδα της Philips περισσοτερα.

zto

Reaction score
0
ευχαριστώ για την ποικιλία απαντήσεων... ;)

άκρη δεν έβγαλα και μιας και το μπατζετ ειναι αρκετά περιορισμένο θα το παγώσω...

Reaction score
62
1. Αν έχεις όρεξη και χρόνο να ασχοληθείς να στήσεις όλο το ''σκηνικο'' του προτζέκτορα, να περάσεις σε κανάλι τα καλώδια (ρεύματος, hdmi) για να μη φαίνονται, να στήσεις και 2 ενεργά ηχειάκια ( ένα 2.0 ή 2.1 της logitech έιναι μια χαρά για υπνοδωμάτιο αν δε θέλεις surround ήχο), με 500 ευρώ θα βλέπεις 80-100 ίντσες σε ανάλυση το πολύ 720p. (Σε αυτά τα λεφτά δεν υπολογίζω το laptop ή τον media player που πρέπει να έχεις συνδεδεμένο με τον προτζέκτορα για να δεις ταινία . Κι ΄αλλα καλώδια, φορτιστές ιστορίες γαι το laptop )
2. Aν δε σ ενδιαφέρουν οι ίντσες, με 300-400 ευρώ παίρνεις μια 42αρα Full HD, και smart αν πετύχεις καμιά προσφρορά, τη βάζεις απέναντι από το κρεβάτι και καθάρισες. Media player έχει ενσωματωμένο, ηχεία έχει και είναι οκ για υπνοδωμάτιο. Γλιτώνεις και όλη την ακαταστασία των καλωδίων. Και φυσικά έχεις άψογη εικόνα μεν, περιορισμένες ίντσες δε.

ΥΓ: Ο προτζέκτορας μπορεί σε αντίθεση με την TV, λόγω μειωμένου όγκου, να μεταφερθεί ανά πάσα στιγμή , σε σαλόνι, εξοχικό κλπ. όρεξη να χεις να στήνεις.

Επομένως, αν θέλεις κάτι μόνιμο plug and play και χωρίς πολλά καλώδια , μάλλον πας για τη λύση της TV.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
10.032
Δεν βλέπω τον λόγο να γεμίσεις την κρεβατοκάμαρα με καλώδια και μηχανήματα. Ακόμη και η tv είναι περιττή....
Σε περίπτωση που το έτερον θέλει να ξεκουραστεί, τι το καλύτερο από ένα βιβλίο!

Για ταινίες υπάρχουν τόσοι άλλοι χώροι!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.183
Members
38.667
Νεότερο μέλος
giorgos8907