Ερώτηση για ενισχυτή και ηχεία γενικά

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Ερώτηση για ενισχυτή και ηχεία γενικά

φίλε μου marydaughter τι εννοείς; με συγχωρείς αλλά δε καταλαβαίνω τι είναι αυτό που λες να κάνω!
Πιθανολογώ ότι έχεις τριφασικό ρεύμα στο σπίτι σου.
Επίσης,ότι τα μηχανήματα σου τα συνδέεις σε περισσότερες από μία πρίζες.
Αν δεν συμβαίνει έστω κι ένα από τα πιο πάνω,την πατήσαμε!! δεν σε βοήθησα...

Αν όμως συμβαίνει τότε έλεγξε τις πρίζες που συνδέεσαι...κατά πάσα πιθανότητα είναι σε άλλη φάση.
Για να το δείς μόνος σου,χωρίς να ανοίξεις πίνακα,(δεν στο συνιστώ αν δεν ...κατέχεις),πρέπει να έχεις τρείς μονοπολικούς γενικούς κι όχι ένα τριπολικό....και να κλείνεις έναν έναν μέχρι να διαπιστώσεις αν οι πρίζες σου τροφοδοτούνται ταυτόχρονα ή όχι...

Αν δεν μπορείς ούτε αυτό κάνε κάτι πιο απλό.
Βάλε όλα τα μηχανήματα σε μια πρίζα τροφοδοσίας,προτιμότερο "ενισχυμένη" ,δηλαδή με δικιά της ασφάλεια (όχι απλά με 2,5 άρι καλώδιο που λένε κάποιοι σκιτζήδες ηλεκτρολόγοι...)

Ελπίζω να σε βοήθησα και μακάρι να ναι αυτό το πρόβλημα.

Reaction score
460

φίλε μου έχω συνδεδεμένα σε μία κεντρική μπρίζα μια μπρίζα ασφαλείας για υπέρταση/υπόταση κτλ και πανω της έχω συνδεδεμένο ένα πολύμπριζο το οποίο βγάζει 3 θέσεις και πάνω σε αυτές είναι το cd, o harman και ένας σταυρός στον οποίο οι δύο μπρίζες που βγαίνουν συνδέεται ένα ups για τον υπολογιστή και ένα φωτιστικό μικρούλι.

D

Deleted member 23222

Guest

Δεν βλέπω λοιπόν πρόβλημα από την παροχή σου.

Κάνε μια τελευταία δοκιμή,αφαιρώντας την πρίζα ασφαλείας για υπέρταση,υπόταση.
Για καλό και για κακό,αν τυχόν το δίκτυο της περιοχής σου είναι τόσο προβληματικό,μην το κάνεις αυτό Σαββατοκύριακο,αλλά μια καθημερινή...
Αν δεν αλλάξει κάτι,έχεις μάλλον πρόβλημα σε κάποια συσκευή,αλλά εγώ από ηλεκτρονικά...τσοπανάκος ήμουνα,προβατάκια έβοσκα!!!

Reaction score
460

Επαναφέρω την κουβέντα καθότι όλα δείχνουν οτι ο ενισχυτής χάλασε... Τα προβλήματα που είχα συνεχίστηκανε κανονικά, κάνοντας όλα όσα είπατε και άπλά σκέφτηκα οτι το ηχείο είναι ευαίσθητο (91db) και ίσως δεν είναι τόσο αφύσικο.

Χτες ΄ξαφνκά πετάει ένα error στην οθόνη και γράφει "AMPLIFIER PROTECTION" και σβήνει μόνος του. Διαβάζοντας στο διαδίκτυο διαπιστώνω οτι αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Το αφήνω να κρυώσει και μετά ξεσυνδέω και ξανασυνδέω τα πάντα (ρεύματα, καλώδια ηχείων) και ανοίγει κάνοντας έναν εκκωφνατικό θόρυβο στα ηχεία και μετά ένα διαρκές βουητό.

Πάγωσα είναι η αλήθεια.

Φοβάμαι μην καταστραφήκανε τα ηχεία. Ξαναξεσυνδέω τα καλώδια και τα βάζω στο 2ο κανάλι και μόνο του το κάθε ηχείο και ξεχωριστά. Πάλι τα ίδια.

Χτες το πηγα στο σερβις. Ελπίζω να μην χαλάσανε τα ηχεία τουλάχιστον.

Από την εμπειρία σας τι σας λέει το περιστατικό; Τροφοδοτικό; πυκνωτής; Εχω στενοχωρηθει απίστευτα, έσκασα 2500 ευρώ υποτίθεται για ένα σύστημα που θα το κράταγα μια ζωή και ο ενισχυτής παρέδωσε πνεύμα. Αμα πήρα στο χέρι και τα tweeter των ηχείων θα πηδηχτώ από το παράθυρο, δεν έχω λόγια.

Η μαλακία που έκανα ήταν οτι δεν τον πήγα από την πρώτη στιγμή για σερβις για να απαιτήσω άμεση αντικατάσταση με καινούριο. Αγοράστηκε 25/10/12 και χτες 9/11/12 πήγε στην wavemotion για σερβις. Ξερει κανείς να μου πει εαν δικαιούμαι καινούριο γιατί και το σερβις αλλά και η int electronics που ναι ο επίσημος αντιπρόσωπος δε ξέρανε να μου πουν σίγουρα και είπαμε θα το δούμε απο βδομάδα αφού βρόυνε τι έχει ο ενισχυτής. 16 μέρες έχουν περάσει εκ των οποίων οι 4 είναι σαβ/κα δηλαδή 12 εργάσιμες.

Επίσης ρε παιδιά για την harman τι παίζει; Τι ακούγεται γενικά σαν αξιοπιστία; Γιατί έχω ξενερώσει τόσο που ειλικρινά σκέφτομαι να τον πουλήσω μόλις επισκευαστεί ή αντικατασταθεί. Γιατί αν κάηκε από τις 10 πρώτες μέρες με ελάχιστη χρήση και ούτε μια φορά παιγμένος σε ακραίες εντάσεις τι θα πάθω μετά από 2,3 χρόνια που δε θα έχει και εγγύηση... Είμαι απλά άτυχος ή είναι ο κανόνας;

Ευχαριστώ

Reaction score
3.972

To σπίτι που μένεις είναι καινούργιο ή 40+ ετών?

Άν ισχύει το 2ο, πρέπει να κοιτάξεις και την ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Reaction score
460

ολοκαίνουριο φίλε μου ,κατασκευής 2011, ο 3ος που μπαίνει είμαι. δεν υπάρχει θέμα με ηλεκτρολογικά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.114
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON