Ερώτηση για επισκευή CD Player

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους και καλές γιορτές !
Είμαι φρέσκος στο site, καλώς σας βρήκα λοιπόν!
Θα περάσω κατευθείαν στο θέμα μου.
Πριν 8 περίπου χρόνια αγόρασα ένα CD player, Yamaha συγκεκριμένα το CDX 396. Συμπαθητικός ήχος για τα λεφτά που είχα δώσει τότε, το έπαιζα με έναν ολοκληρωμένο Musical Fidelity και ηχεία τα Spendor SP2 ( που τα έχω ακόμα και το αποτέλεσμα με καλύπτει). Το CD player έπαιξε κανα 5άρι χρόνια όπου χάλασε το πορτάκι και έμεινε στην αχρηστία μέχρι προχτές που αποφάσισα να το πάω για επισκευή. Από το εξουσιοδοτημένο service μου είπαν ότι θέλει service ο μηχανισμός που σημαίνει 40 € και ότι ο τεχνικός είδε ότι η κεφαλή είναι «πεσμένη» δηλαδή κάποια CD τα παίζει, κάποια όχι, και συνίσταται η αντικατάστασή της όπερ ανέρχεται στα 85 €. Εγώ δεν θυμάμαι ποτέ να είχα κανένα πρόβλημα. Εκτός αυτού μου είπαν ότι για να μη πέφτει η κεφαλή ένα CD player πρέπει να παίζει κανά δυό φορές την εβδομάδα. Τέλως πάντων για να μη μακρυγορώ, αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν αξίζει τον κόπο να το επισκευάσω (σημειωτέον τους έχω δώσει ήδη 15 € για τον έλεγχο) ή να αγοράσω με τα υπόλοιπα 70 € κάτι που να παίζει από CD, DVD, MP3.....και φέτες μορταδέλα. Θα έχει κάποια σημαντική διαφορά στον ήχο, που να αξίζει να επισκευάσω ένα τέτοιο σχετικά φτηνό μηχάνημα 8ετίας. Ευχαριστώ προκαταβολικά,περιμένω τη βοήθειά σας.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.326
Απάντηση: Ερώτηση για επισκευή CD Player

One - two - three o'clock you're gonna rock. Πάρτο ολόκληρο για 85€ με αντικαταβολή, ούτε κάρτες, ούτε paypal, ούτε τίποτα. Πάρε κι ένα μηχανισμό για καβάτζα, και είσαι άρχοντας.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.430

Εκτός αυτού μου είπαν ότι για να μη πέφτει η κεφαλή ένα CD player πρέπει να παίζει κανά δυό φορές την εβδομάδα.
:142:

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση
Απ΄ότι κατάλαβα δεν αξίζει με τίποτα να το επισκευάσω, μάλλον με δουλεύουν...τσάμπα το 15άρι τελικά.
Κάτι αντίστοιχο καινούριο player τελικά πόσο περίπου μπορεί να έχει;

Reaction score
1

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση
Απ΄ότι κατάλαβα δεν αξίζει με τίποτα να το επισκευάσω, μάλλον με δουλεύουν...τσάμπα το 15άρι τελικά.
Κάτι αντίστοιχο καινούριο player τελικά πόσο περίπου μπορεί να έχει;
Μία καλή επιλογή είναι γύρω στα 260-280 (π.χ. το Marantz 5003).

Αν δεν μπορείς να τα διαθέσεις, καλύτερα να επιδιορθώσεις το παλιό, παρά να αγοράσεις άλλο από το ebay.

Αγοράζοντας μεταχειρισμένο πάντα έχεις τον φόβο να πάρεις προβληματικό πράγμα, ενώ φτιάχνοντας το δικό σου, ξέρεις ότι έχεις νέο μηχανισμό και κεφαλή, τα βασικότερα σημεία δηλαδή του Player.

Bart

Reaction score
7.123

Όταν λέμε κεφαλή ενοούμε το μάτι που διαβάζει?
Γιατί αυτό στοιχίζει 3-5 ευρώ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani