Ερώτηση για ποιότητα DIVX σε μεγάλη FullHD TV

Reaction score
1
Ενδιαφέρομαι για αγορά μιας full HD TV >46'', αλλά καθότι νέος στον χώρο έχω την εξής απορία: όταν βάλω να παίξει ένα divx αρχείο κανονικής ανάλυσης σαν και αυτά που κυκλοφορούν χιλιάδες στο internet, θα φαίνεται καλά ή λόγω του μεγάλου μεγέθους θα pixelιάζει; Μπορεί κάποιος που το έχει δοκιμάσει να μας πει εντυπώσεις;

Reaction score
10
Εξαρταται απο την ταινια και απο το player.

Η ποιοτητα της ταινιας εχει να κανει πρωτον με το τροπο που γραφτηκε δηλ. καμερα....χειροτερο, DVD-Rip....καλυτερο και δευτερο με τον τροπο που εγινε το encoding σε DiVX.
Αν εισαι απο τους βιαστικους που θελουν να δουν τη ταινια...με το που βγαινει στις αιθουσες, θα ειναι απο καμερα και η ποιοτητα ειναι χαλια. Αν περιμενεις λιγο να βγει η εκδοση DVD-Screener η DVD-Rip η ποιοτητα ειναι πολυ καλη.
Παντα χειροτερη απο το DVD, αλλα χωρις τα προβληματα που αναφερεις.

Το player τωρα παιζει και αυτο το ρολο του.
Αν το up-scaling του ειναι καλο, θα εχεις και καλα αποτελεσματα.

Μπορεις να ερθεις και δεις διαφορες version DiVX, και μαλιστα σε προβολεα, ωστε να σου λυθουν οι αποριες.

Reaction score
1
Εξαρταται απο την ταινια και απο το player.

Η ποιοτητα της ταινιας εχει να κανει πρωτον με το τροπο που γραφτηκε δηλ. καμερα....χειροτερο, DVD-Rip....καλυτερο και δευτερο με τον τροπο που εγινε το encoding σε DiVX.
Αν εισαι απο τους βιαστικους που θελουν να δουν τη ταινια...με το που βγαινει στις αιθουσες, θα ειναι απο καμερα και η ποιοτητα ειναι χαλια. Αν περιμενεις λιγο να βγει η εκδοση DVD-Screener η DVD-Rip η ποιοτητα ειναι πολυ καλη.
Παντα χειροτερη απο το DVD, αλλα χωρις τα προβληματα που αναφερεις.

Το player τωρα παιζει και αυτο το ρολο του.
Αν το up-scaling του ειναι καλο, θα εχεις και καλα αποτελεσματα.

Μπορεις να ερθεις και δεις διαφορες version DiVX, και μαλιστα σε προβολεα, ωστε να σου λυθουν οι αποριες.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις πληροφορίες αλλά και για την πρόσκληση! Γενικά το άθλημα με τα divx το εξασκώ καιρό τώρα, οπότε ξέρω ότι πάντα οι καλύτερες εκδόσεις είναι τα DVD-rip ή DVD-screener. Επειδή όμως μέχρι σήμερα τα έπαιζα σε μια CRT TV 29", και ψάχνομαι για αγορά μιας LCD, άρχισε να με απασχολεί το ζήτημα του πώς θα φαίνεται, αλλά μου έλυσες τις απορίες. Επίσης, όπως λες, σίγουρα θα χρειαστώ και ενα καινούργιο DVD-player που θα κάνει upscaling, γιατί αυτό που έχω τώρα δεν κάνει.

Όπως καταλαβαίνεις προσπαθώ σιγά σιγά να μπω στον κόσμο του HD...

VG

Reaction score
0
Η κακη ποιοτητα του divx φαινεται ανετα και στην 20'' lcd που εχω.
Το πιξελιασμα γινεται συνηθως σε σκηνες δρασεις και γενικα σε γρηγορες σκηνες,ασχετα απο τι tv εχεις.Γενικα δεν αξιζει να δεις ταινια "κατεβασμενη" αν ειναι ταινια δρασης,με εφέ κτλ,για ταινιες κοινωνικου δραματος,κωμωδιες κτλ ειναι ΟΚ

Reaction score
0
Οι περισσοτερες καινουριες ταινιες (2007 και μετα) ειναι υλοποιησεις divx6 και ειναι αρκετα καλυτερες... εγω τετοια divx τα "δοκιμαζω" στον προβολεα μου (105") μεσω OPPO 971H και φαινονται ικανοποιητικοτατα!!!!!!! Η εικονα μοιαζει ελαφρως χειροτερη απο του dvd... Οποτε και στις 50" π.χ., φυσικα θα εχεις ακομα "λιγοτερες" απωλειες...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef