Ερώτηση για το Nec Dvd-rw 3500ag

Reaction score
446
Καλησπέρα
Χρησιμοποιώ το NEC DVD-RW 3500AG εδώ και 1 χρόνο περίπου. Το συγκεκριμένο έχει την version 2.18.
Η ερώτηση που έχω είναι η εξής.
Ενώ με το θέμα εγγραφής δεν έχω κανένα πρόβλημα, αντίθετα με το θέμα ανάγνωσης μου παρουσιάζει αρκετή καθυστέρηση.
Με το dvdshrink, όταν βάζω το δισκάκι (είτε dual layer, είτε single layer είναι αυτό) σε ένα pioneer dvd-rom 117 που έχω εδώ και 5 χρόνια, κάνει read στο δίσκο μέσα σε 1 λεπτό. Αντίθετα όταν το βάζω στο nec κάνει 2 λεπτά.
Δεν γνωρίζω αν όντως είναι θέμα κατασκευαστικό ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά θεώρησα ότι εφόσον είναι καινούργιο μηχάνημα είναι αδύνατον να είναι πιο αργό από ένα μηχάνημα 5ετίας.

Reaction score
7
Δεν παιζει ρολο η ηλικια του... μαλλον το πως ειναι καθορισμενο να διαβαζει.... αλλωστε το ενα Rom και το αλλο writer, οποτε εχουν δωσει αλλου βαρος...

Reaction score
446
Στέλιο έχεις περάσει το παραπάνω firmware στο δικό σου nec;
Είχες καθόλου πρόβλημα ταχύτητας και λύθηκε;
Βασικά κολλάω να περάσω firmware το οποίο δεν είναι επίσημο από την μαμά εταιρεία.
Κάτι άλλο που τσέκαρα για να διαπιστώσω και το πρόβλημα ταχύτητας στην ανάγνωση, χρησιμοποίησα το nero tool και το αποτέλεσμα είναι ένα δίσκο DL το pioneer να το διαβάσει με ταχύτητα 5Χ, ενώ το nec με 2Χ.
Τσεκάρω με το info tool του nero το configuration και βλέπω ότι όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στα IDE channels είναι DMA on, ενώ το nec είναι DMA off.
Πηγαίνω στο device manager και στο primary ide, master ο σκληρός, είναι dma if available (μόνο αυτό μπορώ να αλλάξω) και το current transfer mode είναι DMA ULTRA 5 (αυτό δεν αλλάζει).
Ως slave στο ίδιο ide είναι το pionner με την μόνη διαφορά ότι γράφει DMA ULTRA 4.
Στο secondary ide τώρα, master είναι το nec, μόνο που στο transfer mode γράφει PIO only, ενώ στο current transfer mode γράφει PIO MODE.
Χωρίς να ξέρω τι διαφορές υπάρχουν στο dma και στο pio, δοκιμάζω να αλλάξω το PIO και του δηλώνω DMA if available.
Κάνω κι ένα restart αλλά πάλι στο current transfer mode γράφει PIO MODE.
Μήπως αυτό φταίει που διαβάζει αργά το nec;
Τι είναι καλύτερο το dma ή το pio και πως μπορώ να τα αλλάξω;
Sorry για τις πολλές απανωτές ερωτήσεις, αλλά έχω μπερδευτεί.

Reaction score
5
Στέλιο έχεις περάσει το παραπάνω firmware στο δικό σου nec;
Είχες καθόλου πρόβλημα ταχύτητας και λύθηκε;
Βασικά έχω δύο Nec (love them). Το ένα είναι το 3500 στο desktop και το άλλο το 3540 στο laptop με εξωτερική θήκη (enclosure). Και στα δύο έχω ανεβάσει τα Modified f/w's από τους ίδιους και έχω έντονα καλύτερη ταχύτητα.

Βασικά κολλάω να περάσω firmware το οποίο δεν είναι επίσημο από την μαμά εταιρεία.
Και στο 3500 και στο 3540 έχω ανεβάσει firmwares από το url που σου έστειλα καθώς οι τύποι ανήκουν στην ομάδα cdfreaks και παίρνουν τα official fw's και τα παραμετροποιούν καλύτερα. (μεγάλη ιστορία)
Ουδέποτε αντιμετώπισα πρόβλημα και το κάθε firmware που βγαίνει το τεστάρει πολύς κόσμος (among them είμαι και εγώ) και βγάζουμε συμπεράσματα. Το συμπέρασμα είναι λοιπόν να μην χρησιμοποιείς τα official για πολλούς λόγους που θα έπρεπε να σου αναλύσω ώρες.

Τώρα βέβαια μη σε πάρω και στο λαιμό μου................. Αλλά προσωπικά ψηφίζω Modified FW..... όσοι ξέρουν το ίδιο θα σου πουν . Οι ίδιοι τύποι είχαν φτιάξει προσωπικά για μένα το fw του LG-5120 να βασίζεται στο fw του LG-4120 ώστε να καίει σωστά τα DL DVD+R διότι η μαμά LG μας αγνοούσε έντονα όταν λέγαμε ότι το 5120 έχει πρόβλημα

Στο secondary ide τώρα, master είναι το nec, μόνο που στο transfer mode γράφει PIO only, ενώ στο current transfer mode γράφει PIO MODE.
PIO ???????????? Μα γι'αυτό σέρνεται !!!! Άλλαξε το σε "Dma ifa available".... αλλά το έκανες ήδη ........ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο αλλάζει ξανά σε PIO. Και το έχεις και Master.......... περίεργο. Το καλώδιο που χρησιμοποίησες είναι του drive? Άσε να το ερευνήσω λίγο και εγώ και να σου πω .......

Reaction score
446
Στέλιο είσαι άψογος.
Περιμένω να πάω σπίτι για να το τσεκάρω.
Μάλλον η λύση είναι στο link που μου έδωσες.
Σε ευχαριστώ και πάλι.

Reaction score
446
Διέγραψα το secondary ide και το ξαναεγκατέστησα. Τώρα κλείδωσε σε DMA ULTRA MODE 2.
Δυστυχώς όμως το πρόβλημα της ταχύτητας παραμένει όπως ακριβώς το περιέγραψα παραπάνω.
Μα με το που βάζω το δισκάκι στο pioneer, ακούγεται ένα βουητό που σημαίνει ότι δουλεύει στο full.
Αντίθετα όταν το βάζω στο nec, ούτε που καταλαβαίνεις ότι έχει πάρει μπροστά.
Μάλλον θα περάσω τα firmware που μου υπέδειξες.

Reaction score
446
Στέλιο πέρασα το firmware 2TG.
Φυσικά δεν πέρασα το quiet mode που είχε αλλά το άλλο.
Τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά στα single layer δισκάκια.
Δυστυχώς στα dual layer από 2Χ αυξήθηκε στα 3Χ, πολύ μικρή διαφορά.
Όσον αφορά το θόρυβο τώρα στα single layer δισκάκια κάνει όπως το pioneer. Τα δίνει όλα.
Στα dual layer παραμένει αθόρυβο.
Κοίταξα μήπως κατά λάθος πέρασα το quiet mode (γιατί τα συμπτώματα αυτό έδειχναν, αλλά όχι.
Και ξέρεις για το ripp αυτό που ενδιαφέρει είναι τα dual layer.
Καμμιά ιδέα;

Reaction score
5
Ok οπότε έχουμε ήδη 2 επιτυχίες...........

1η επιτυχία κλειδώσαμε το DMA (πολύ βασικό διότι το pio Mode είναι σαν να βάζεις air condition σε αμάξι με 50 άλογα και να θες να τρέξεις).

2η επιτυχία ανεβάσαμε τη ταχύτητα στο 3Χ (είδες που σου είπα για το firmware, είναι ότι καλύτερο).

Οπότε το πρόβλημα τώρα εστιάζεται στο slow rip των D/L ε?...........

Μια ερωτησούλα (ΒΑΣΙΚΗ)...... Είναι αργό σε D/L Commercial ή +R ?

Αρχίζω έρευνα και θα σου πω......

Reaction score
5
Επίσης έχε υπ'όψιν σου ότι το Nec σε SL ripping είναι γρήγορο αλλά σε DL ¨οχι τόσο.

Δηλαδή:

Το μέγιστο DL rip speed είναι 7Χ , το ελάχιστο 3Χ και ο μέσος όρος 5.5Χ περίπου......
Σε SL πρέπει να φτάνει λογικά σε max speed το 16Χ.

Πάντως έχω ακούσει ότι μπορεί να είναι και bios θέμα. Παραμετροποιείται (σε κάποια) και από εκεί το dma ανεξάρτητα από το τι δηλώνουν τα windows.

Reaction score
446
Λοιπόν είναι αργό σε DL Commercial. Δεν έχω DL+R για να δοκιμάσω, αλλά και πάλι αυτό που ενδιαφέρει είναι τα commercial.
Στο bios που έχω τσεκάρει δεν βρίσκω πουθενά τέτοια επιλογή.
Έχω βρει αυτό το link http://tdb.rpc1.org/#ND3500A
όπου και κατέβασα το αρχείο 3500W21A.ZIP κλικάροντας την επιλογή 2.1A TDB Windows Flasher (βλέπε την λίστα πιο κάτω)

NEC ND-3500AG
Currently supplied as binaries suitable for flashing in DOS. The packages includes original stock firmware, RPC1 with Rip Lock, and Rip Lock only.
2.06 Binaries and Flasher, 2.16 Binaries and Flasher,
2.07 Binaries and Flasher, 2.17 Binaries and Flasher,
2.18 Binaries and Flasher, 2.58 Binaries and Flasher,
2.19 Binaries and Flasher, and 2.1A Binaries and Flasher.
Windows Versions in self contained flashers. The packages includes original stock firmware, RPC1 with Rip Lock, and Rip Lock only.
2.06 TDB Windows Flasher, 2.16 TDB Windows Flasher,
2.07 TDB Windows Flasher, 2.17 TDB Windows Flasher
2.18 TDB Windows Flasher, 2.58 TDB Windows Flasher,
2.19 TDB Windows Flasher, and 2.1A TDB Windows Flasher.

Επειδή έχεις ασχοληθεί αρκετά, τους γνωρίζεις αυτούς; Αξίζει να δοκιμάσω και αυτό το flash;

Sorry που σε έχω ζαλίσει, αλλά επειδή ξέρεις από pc, πιστεύω ότι μπορείς να με βοηθήσεις.

Reaction score
5
Επειδή έχεις ασχοληθεί αρκετά, τους γνωρίζεις αυτούς; Αξίζει να δοκιμάσω και αυτό το flash;
Oι dangerous brothers είναι που είχαν φτιάξει το firmware που τους είχα ζητήσει όταν η LG τα έξυνε....... Δες εδώ http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=30722&highlight=5120 . Ο strangezero είμαι εγώ.

Οπότε ναι, τους εμπιστεύομαι τυφλα..... διότι όχι μόνο αφορούσε Firmware αλλά firmware για μεταφορά σε firewire/usb drive που είναι και πιο πολύπλοκο (θεωρώ).

Τώρα βέβαια, το firmware που έβαλες είναι το πιο αξιόπιστο που υπάρχει γενικά. Οι τύποι που το έφτιαξαν είναι nec freaks με γνωστούς στη Nec όπου παίρνουν προκαταβολικά εδώ και χρόνια τα νέα official firmwares και τα τελειοποιούν. Έπειτα ακολουθούν τεστ από users........

Δοκίμασε πάντως και των dangerous brothers..... δεν έχεις να χάσεις τίποτα !!!!

Sorry που σε έχω ζαλίσει, αλλά επειδή ξέρεις από pc, πιστεύω ότι μπορείς να με βοηθήσεις.
Δεν με ζαλίζεις !!!! Καμία σχέση !!! Απλά ελπίζω να μπορέσω να σε βοηθήσω ! Γι'αυτό είμαστε εδώ ;) . Επίσης δεν ξέρω τέλεια από pc , απλά τυγχάνει να έχω ασχοληθεί πολύ και με πολλά dvd recorders από το πρώτο πρώτο Pioneer.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Stelios οι Dangerous Brothers είχαν κυκλοφορήσει κάποτε ένα flash που μετέτρεπε το 4120Β σε 4160Β, αλλά μετά από απειλές από την LG το απέσυραν.

Μήπως κατά τύχη το έχεις???

Reaction score
5
Γεγονός ! Δεν το είχα κατεβάσει (αν και παρακολουθούσα το thread που είχε δημιουργηθεί) διότι

1) υπήρχαν δηλώσεις ότι ενώ γίνεται 4160 (η μόνη διαφορά είναι η ταχύτητα 4120 =12χ 4160=16χ) και το Infotool το δείχνει κανονικά 4160, παραμένει στη ταχύτητα των 12Χ.....
2) Είχα το 5120 (ίδια version σε εξωτερικό) και έπρεπε να ζητήσω ξεχωριστό για το δικό μου.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Δεν το πρόλαβα τότε για να το "αξιολογήσω". Αν κάποιος το έχει πρόχειρο ας στειλει Pm για να κάνουμε την "αξιολόγηση"

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@