Ερώτηση για CD player.

Reaction score
180
Εχω κοματια Sony φτηνης κατηγοριας και ηχεια BW 602 (ολα δεκαετιας.) O φτηνος μου δεκτης εχει ιδιαιτερα αξιοπρεπη ηχητικη αποδοση στους δυνατους και καλους (με καλα μηχανηματα ηχου) σταθμους . Αντιθετα το φτηνο μου CD player υστερει σημαντικα σε σχεση με τον δεκτη σε ολους τους τομείς. Ειδικοτερα στην φυσικοτητα των φωνων (σχεδον μη αναγνωρισιμοι οι τραγουδιστες) και στη λεπτομερεια των οργανων ειναι απαραδεκτο. Τι χρηματικο ποσον πρεπει να διαθεσω για αγορα CD player ωστε, να ισοφαρισω τη ηχητικη του αποδοση με αυτη του δεκτη μου, στις καλες λήψεις, που θεωρω ικανοποιητικη?

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
απο γνώμες που ακούω θα τολμήσω να προτείνω harman kardon hd-970 και για υψηλότερη κατηγορία advance acoustic cd-203ii

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Ερώτηση για CD player.

Στα λεφτά που κοστίζει το Harman δύσκολα θα βρει ανταγωνιστή. Τώρα μετά το CD καλό είναι να αλλάξεις και ενισχυτή.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.925
Εχω κοματια Sony φτηνης κατηγοριας και ηχεια BW 602 (ολα δεκαετιας.) O φτηνος μου δεκτης εχει ιδιαιτερα αξιοπρεπη ηχητικη αποδοση στους δυνατους και καλους (με καλα μηχανηματα ηχου) σταθμους . Αντιθετα το φτηνο μου CD player υστερει σημαντικα σε σχεση με τον δεκτη σε ολους τους τομείς. Ειδικοτερα στην φυσικοτητα των φωνων (σχεδον μη αναγνωρισιμοι οι τραγουδιστες) και στη λεπτομερεια των οργανων ειναι απαραδεκτο. Τι χρηματικο ποσον πρεπει να διαθεσω για αγορα CD player ωστε, να ισοφαρισω τη ηχητικη του αποδοση με αυτη του δεκτη μου, στις καλες λήψεις, που θεωρω ικανοποιητικη?
Δεν ξέρω αν σε προβληματίζω περισσότερο, αλλά το 99% της μουσικής που παίζει το 69% των παραγωγών του 49% των ραδιοφωνικών σταθμών προέρχεται από υπολογιστή, και προφανώς άπό ισχυτή συμπίεση, που μερικές φορές είναι ανιχνεύσιμη ακόμα και στο αυτοκίνητο. Μη χρησιμοποιείς ως αναφορά τα FM, (αν και τα περισσότερα κανάλια της ΕΡΤ μαζί με τον 984 και τον Μελωδία έχουν πολύ καλή ποιότητα ήχου, αλλά είναι η εξαίρεση). Πάντως, εάν το υπάρχον CD player φέρει ψηφιακή έξοδο, σκέψου και τη λύση να το κρατήσεις και να το συνδέσεις σε ένα DAC. Επίσης, συμφωνώ πως μάλλον θα χρειαστεί αλλαγή και ο ενισχυτής.

Reaction score
180
Ευχαριστω για τις απαντήσεις. Το σκεφτομαι και εγω το HK 970. Επισης σκεφτομαι μηπως το dvd player, pioneer dv-575 , προσφερει εφαμιλη αποδοση στην αναπαραγωγη CD με το ΗΚ970.

Μη χρησιμοποιείς ως αναφορά τα FM, (αν και τα περισσότερα κανάλια της ΕΡΤ μαζί με τον 984 και τον Μελωδία έχουν πολύ καλή ποιότητα ήχου, αλλά είναι η εξαίρεση). Πάντως, εάν το υπάρχον CD player φέρει ψηφιακή έξοδο, σκέψου και τη λύση να το κρατήσεις και να το συνδέσεις σε ένα DAC. Επίσης, συμφωνώ πως μάλλον θα χρειαστεί αλλαγή και ο ενισχυτής.
Για να διευκρινισω, χρησιμοποιω ως αναφορα μονο αυτα τα ελαχιστα κρατικα καναλια που αναφερεις ως εξαιρεση, και το το σταθμο του δημοτικου ραδιόφωνου της Θεσσαλονίκης που μεταδίδει κλασσικη μουσική. Αντε και το δορυφορικο mezzo που νομιζω οτι μεταδιδει ηχο με 320 kbps. Μονο αυτα κανουν ευκρινως ακουστη την διαφορα. Επισης, και η λυση του DAC ειναι καλη γιατι υπαρχει ψηφιακη εξοδος. (Αν βρεθει βεβαια μερος στο rack μου). Πρεπει ομως να ψαξω μαρκες και τιμες γιατι δεν γνωριζω πολλα πραγματα σχετικα.

Ευχαριστω και τον φιλο που μου εστειλε PM. Θα το σκεφτω.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Ευχαριστω για τις απαντήσεις. Το σκεφτομαι και εγω το HK 970. Επισης σκεφτομαι μηπως το dvd player, pioneer dv-575 , προσφερει εφαμιλη αποδοση στην αναπαραγωγη CD με το ΗΚ970.

Για να διευκρινισω, χρησιμοποιω ως αναφορα μονο αυτα τα ελαχιστα κρατικα καναλια που αναφερεις ως εξαιρεση, και το το σταθμο του δημοτικου ραδιόφωνου της Θεσσαλονίκης που μεταδίδει κλασσικη μουσική. Αντε και το δορυφορικο mezzo που νομιζω οτι μεταδιδει ηχο με 320 kbps. Μονο αυτα κανουν ευκρινως ακουστη την διαφορα. Επισης, και η λυση του DAC ειναι καλη γιατι υπαρχει ψηφιακη εξοδος. (Αν βρεθει βεβαια μερος στο rack μου). Πρεπει ομως να ψαξω μαρκες και τιμες γιατι δεν γνωριζω πολλα πραγματα σχετικα.

Ευχαριστω και τον φιλο που μου εστειλε PM. Θα το σκεφτω.
Συνήθως τα cd player παίζουν καλύτερα σε ήχο απο τα dvd ,λόγω προορισμού τους,κυκλώματα σχεδιασεις,τροφοδοτικά,ενώ το dvd περιέχει και εικόνα που κάνει τα πράγματα πιό δύσκολα.Τώρα αλήθειες υπάρχουν πολλές και περισσότερο γνώμες, ο κριτής είσαι εσύ.Οσον αφορά το dac πρέπει να κινηθεις υψηλότερα στην κατηγορία τιμής που ψάχνεις και πρόσθεσαι και ένα ψηφιακό καλλώδιο

Reaction score
1
Να προσθέσω μόνο στα παραπάνω πως πριν 2-3 εβδομάδες αγόρασα ένα dvd player philips μόνο για video χρήση. Μιας και είχε όμως dac με δυνατότητα upsampling 24/192 είπα να το δοκιμάσω πως παίζει σε σχέση με το παμπάλαιο sony μου. Λοιπόν παίζει απλά χάλια..... τυπικά έστω αν προτιμάς, απλά παίζει. Τι μπορείς να περιμένεις από ένα κουτάκι των 100 ευρω που θέλει να τα κάνει όλα??? Δεν είναι transports αυτά που έχουν. Μόνο από πολύ ακριβο dvd μπορείς να πάρεις τον ήχο που σου δίνει ένα φθηνό cd player (200-300 euro δε ξέρω πόσο κάνει το Harman αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλές προτάσεις στη κατηγορία).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός