Ερώτηση για home cinema - audio σύστημα

Μηνύματα
17
Reaction score
0
Καλησπέρα σας!

Είμαι καινούριο μέλος στο site σας και εντελώς newbie σε θέματα συστημάτων ήχου - home cinema. Τις τελευταίες ώρες διαβάζω μηνύματα στο φόρουμ, για να μπορέσω να απαντήσω κάποιες από τις απορίες μου. Το χαμηλό μου επίπεδο όμως, σε συνδυασμό με το εύρος των θεμάτων δεν μου επέτρεψαν να σχηματίσω άποψη μόνος μου - γι αυτόν το λόγο απευθύνω σε εσάς ορισμένες ερωτήσεις. Αν το μήνυμα αυτό είναι σε λάθος σημείο, παρακαλώ πολύ να μετακινηθεί στην κατάλληλη θέση.

Να διευκρινήσω εξαρχής ότι δεν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός. Τα αυτιά μου δεν φημίζονται για την ευαισθησία τους και τη διακριτική τους ικανότητα. Με ενδιαφέρει μία μέση ποιότητα: να μπορώ δηλαδή να ακούω μουσική και να βλέπω-ακούω ταινίες με μέση ποιότητα, χωρίς τις παραμορφώσεις που πιάνει ένα μέσο και απαίδευτο αυτί όταν "γκαζώνω" την ένταση.

Ανακαινίζω το σπίτι μου και θέλω στο σαλόνι να βάλω home cinema 5.1 - σύστημα ήχου. Στο http://www.acinetobacter.gr/paxni/3.jpg μπορείτε να δείτε μία κάτοψη του σαλονιού, για να σχηματίσετε μία καλύτερη εικόνα. Στην κάτω δεξιά γωνία (όπως βλέπετε την κάτοψη) υπάρχει γωνιακός καναπές και η πολυθρόνα που βλέπετε λίγο παραπάνω θα "κολλάει" στον καναπέ, για να βλέπουν περισσότεροι άνθρωποι την τηλεόραση. Η τηλεόραση θα βρίσκεται στην κολώνα απέναντι από τον καναπέ. Τα πίσω ηχεία του 5.1 θα βρίσκονται κρεμασμένα στον τοίχο πίσω από τον καναπέ και τα μπροστικά θα βρίσκονται στην ευθεία της τηλεόρασης. Το sub μάλλον θα το βάλω κάτω από την τηλεόραση (στην κολώνα). Ξέρω ότι η θέση των ηχείων (ειδικά των πίσω) είναι ψιλοαπαράδεκτη, αλλά όπως προείπα δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Επίσης, θέλω να τοποθετήσω δύο επιπρόσθετα ηχεία (τα οποία θα συνδέσω στη ζώνη 2 του av ενισχυτή): το ένα θα μπει στον τοίχο πίσω από την πολυθρόνα (έτσι όπως είναι τοποθετημένη η πολυθρόνα τώρα στην κάτοψη) και το άλλο στο νοητό δωμάτιο (Δ3) που είναι πίσω από την κολώνα (η "τραπεζαρία"), στον αριστερό τοίχο (όπως τον βλέπετε στην κάτοψη), πάνω από το καλοριφέρ (είναι η χοντρή μωβ γραμμή στην κάτοψη, στο σημείο που γράφει 3,20 στην κάτοψη). Ο ρόλος των ηχείων αυτών θα είναι όταν ακούω μουσική (μόνος ή σε κάνα πάρτυ), για να γεμίζει καλύτερα και πιο ομοιόμορφα ο χώρος με ήχο, επικουρικά με τα ηχεία του home cinema.
Τα ηχεία θα ήθελα να είναι κρεμαστά - ίσως μόνο τα μπροστινά του home cinema θα μπορούσα να τα τοποθετήσω στο πάτωμα.

Θα ήθελα να μου προτείνεται έναν av ενισχυτή (με δύο ζώνες) και ηχεία τόσο για το home cinema όσο και τα δύο έξτρα ηχεία που σας περιέγραψα παραπάνω. Θα ήθελα να μην ξεφύγω από τα 1500 ευρώ. Μουσική και ταινίες θα βλέπω/ακούω 50%-50% περίπου. Πάρτυ θα κάνω σπάνια.. :126: Ταινίες βλέπω ματρόσκες που κατεβάζω από ίντερνετ, συνήθως hd. Τις ταινίες και τη μουσική θα τα παίζει κάποιος consumer media player ή/και htpc από τον fileserver μου μέσω δικτύου.

Ελπίζω να περιέγραψα κατανοητά την κατάστασή μου και να μην σας κούρασα με το μέγεθος του μηνύματός μου. Ευχαριστώ για κάθε πρόταση που θα μου κάνετε! :126:

ΥΓ: Σκέφτομαι να συνδέσω τα ηχεία του home cinema στη ζώνη 1 του av ενισχυτή και τα άλλα 2 ηχεία στη ζώνη 2 του ενισχυτή. Όταν θα ακούω μουσική, οπότε θα έχω ενεργοποιημένες και τις δύο ζώνες του av ενισχυτή, ποια ηχεία του home cinema (5.1) θα "παίζουν"?
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.602
Reaction score
4.137
Re: erotisi gia home cinema - audio sustima

Καλώς ήρθατε στο AVSite!
To 1500άρι είναι για ενισχυτή και για όλα τα ηχεία(δλδ και τα 2 επιπρόσθετα);

Πιθανόν να είναι καλύτερα να αγοράσετε στην αρχή το hone cinema και μετά απο λίγο καιρό τα 2 επιπρόρθετα ηχεία,ούτως ώστε να πάρετε κάτι καλύτερο για την κύρια χρήση.
 

Μηνύματα
17
Reaction score
0
Απάντηση: Re: erotisi gia home cinema - audio sustima

Καλώς ήρθατε στο AVSite!
To 1500άρι είναι για ενισχυτή και για όλα τα ηχεία(δλδ και τα 2 επιπρόσθετα);

Πιθανόν να είναι καλύτερα να αγοράσετε στην αρχή το hone cinema και μετά απο λίγο καιρό τα 2 επιπρόρθετα ηχεία,ούτως ώστε να πάρετε κάτι καλύτερο για την κύρια χρήση.
Καλώς σας βρήκα!

Τα 1500 τα προόριζα για όλο το πακέτο (και ενισχυτή και όλα τα ηχεία - και του home cinema και τα 2 έξτρα).

Θα ήθελα να τα αγόραζα όλα τώρα (όχι κάποια τώρα και κάποια αργότερα) - θα μπορούσα να ανέβω στο μπάτζετ μου στα 2 χιλιάρικα. Έχετε να μου προτείνετε κάτι στα χρήματα αυτά (1500-2000 ευρώ για όλα)?

Ευχαριστώ πολύ! :107:
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.602
Reaction score
4.137
Re: erotisi gia home cinema - audio sustima

Για ηχεία κοιτάξτε προς την Crystal Audio(υπάρχει θέμα με τα νέα της ηχεία στην αντίστοιχη κατηγορία).
Κάντε τους ένα τηλέφωνο για να σας προτείνουν ένα σετ περί τα 1000ε και αν υπάρχουν κάπου διαθέσιμα στην Θεσσαλονική.Επίσης έχουν και δοκιμή 30 ημερών στο σπίτι οπότε ρωτήστε τους και για αυτή την επιλογή(τι διαδικασία χρειάζεται για να τα στείλουν κτλ..).

Άλλη επιλογή είναι κάποιο σετ της Roister σαν και αυτό.

Απο ενισχυτές έχουν έρθει οι νέας εσοδίας.
Συγκεκριμένα το μοντέλο 920 της pioneer είναι εντός bugdet και με zone2(όπως πιθανον και οι άλλοι ενισχυτές.Κοιτάξτε το λίγο πιο δοεξοδικά στην ιστοσελίδα του κάθε ενισχυτή μιας και δεν τα θυμάμαι όλα απ έξω)

Καταλήξτε σε 2-3 για να δούμε ποιός ενδεχομένως σας ταιριάζει καλύτερα.


Ερώτηση:Έχετε κάνει καμιά βόλτα απο καταστήματα να δείτε/ακούσετε απο κοντά κανα σετάκι;
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.696
Μηνύματα
2.870.186
Members
37.941
Νεότερο μέλος
daemon76
Top